Şimdi Ara

Anal Fissür - Makat Çatlağı ( makatını seven okusun ) (186. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: Eski9 , Eski9
2 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 3 Misafir - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6.068
Cevap
129
Favori
1.619.134
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
33 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 184185186187188
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar çatlağı 1 aydır iyileştşremedim kabızlık sorununu çözmeme rağmen hangi kıvamda olursa olsun her büyük tuvalet sonrası saatler süren sancı devam ediyor 3 yıl önce çatlak ameliyatı da oldum şimdi ne önerirsiniz ne yapacam ben

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dr. X kullanıcısına yanıt

    Lis artı fissür mğ yaptılar. Eger öyleyse sadece iyileşmesini beklemelisiniz tekrardan ameliyat olmaz heralde yada sadece çatlak derinse dikerler o şekilde olur. Beslenmeye ve temizliğe biraz dikkat edin bakalım geçecektir. Sıcak su sabah akşam uygulayın rahatlatır baya. Maalesef bu hastalık devamlı dikkat istiyor ameliyat ol olma pek bişey değişmiyor. Ama dikkat eder sıvı tüketimine dikkat eder dengeli beslenir hareketli yaşarsanız bi sıkıntı olmaz olsada ufak tefek idare edilir. Çok fazla krem vs de kullanmayın kullanırsanızda antiseptik kremler kullanın mikrop kaptırmayın. Çok sıkıntı yaşıyorsanız bi doktora gidin ama yapacakları çok bişey yok hep aynı şeyler.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kortos işe yarıyor mu, kullananlar fikir verebilir mi?

    Ben proctolog kullandım. Şişi indiriyor ve rahatlatıyor. Ancak kötü durumda olanlar kısa sürede iyileşme beklemesin. Benim durumum uzun zamandır devam ediyor. 4 değil 14. evre olmuştur herhalde. Aylardır kefir içiyorum aralıksız her gün. Sindirim, dışkılama mükemmel. Ancak tuvaletten çıktıktan 10 dakika sonra basur acısı başlıyor. Zamanında içine etmişim. Kıçınıza iyi bakın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MekanSIzZ_IM M kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler hocam

  • Bir şey daha sormak istiyorum. Devlet hastaneleri veya üniversite hastaneleri botoks yapıyor mu?

  • 2 sene boşuna acı çektim.Ameliyat oldum ve kurtuldum.. 12 gün oldu çok mutluyum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kafatopu07 K kullanıcısına yanıt
    Çok geçmiş olsun. İyilesenleri duymak da moral oluyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • canrush C kullanıcısına yanıt
    teşekkürler

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • botoksun 23.günündeyim ve çok çok kötüyüm ameliyat olucam sanırım botoksdan 1 ay sonra ameliyat olmanın bir riski olur mu artık kafayı yiyicem

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar öncelikle çok geçmiş olsun ben de 2 gün önce botoks oldum siz bu 23.günlük süreçte nasıl bir rahatsızlık yaşadınız.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fissür herkeste aynı belirtileri vermiyor galiba. bende sadece kaşıntı var.

  • Merak etme dostum aynı etkiyi gösteriyor burdaki herkesin kaşıntısı oldu hemde öyle böyle değil bir kaşınırkı bırakmak istemezsin, birde o kaşıntı kılcal tromboze hemoroidlerin varlığını artı fissür hattının biraz mikrobiyal olduğunu gösterir. Tavsiyem sabah wc sonrası sıcak duş çıkarken o bölgeye ılık sıcak arası 5 dakika duş aldır, akşam yatmadan aynı şekil, imkanın varsa öğleyinde yaptır. Kreme filan gerek yok onlar daha kötü yapıyor. Temizlik sıcak su. Krem olarak çok kaşıntın olur grçmezse procto gvrevol öyle bi krem var onu al kullan. Bir iki ayda geçmesse botoksla ilaçla kremle otla uğraşma git iyi bir doktora ameliyat ol burda sorarsan doktor tavsiyesi alırsın olan kişiler var bi sürü.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MekanSIzZ_IM M kullanıcısına yanıt

    cevabınız için teşekkür ederim. yani diyorsunuz ki ilerde farklı belirtiler de ortaya çıkacak ? yıllardır aynı şekilde benim ki yalnız.

  • acilsarkiadilazimm A kullanıcısına yanıt

    Hocam bende longo ameliyatı oldum 5 aydır yanma gitmedi her dışkılama sonrası 3 4 saat yanma vardı sizde de öylemiydi durum ? Ve tamamen iyileştiniz mi ?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ebrar04 E kullanıcısına yanıt

    bilmiyorum neden böyle oldu ama sürünüyorum botoksun öncesinden çok çok daha kötüyüm oturamayacah hale geldim ağrım hiç geçmiyor bilmiyorum


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlerde olabilecekleri yazıyım

    Tromboze hemoroidler ki aferdersin popona ağaç dalı koymuşşun gibi batar acıdır,her acı kası gerer,her germe kası güçlendirir,her güçlenme kan akısını keser.

    Sonra kaşıma neticesinde deri büzülmesi olacak pütürlü yüzeyler meydana gelecek, orası tahriş olacak yara yanma acıma..

    Gece uykuların bitecek dinlenemeyeceksin vucut halsiz olacak iyileşme olmayacak

    Kullandığın kremler orayı vıcık vıcık edecek oda nemli popo dediğimiz mantar v.s gibi extra kaşınma yapacak bu yüzden sıcak su duş çok önemli

    Fissür derinleşecek kasılmasan dolay sen ne kadar büyük abdesti inceltirsen o da okadar kalınlaşıp daralacak,büyük abdesti inceltmessen bu sefer yara tekrar acılacak,( eskiden insanlar ne yapıyormuş hala merak ediyorum şuan bile bu teknolojiyle baş edemiyoruz)

    Sonra biri çıkacak botoks oldum kurtuldum sende bizim koşa koşa botoks olacaksın sonra 1 ay geçmeden ameliyatı düşüneceksin

    Sonra alal acele bi operasyan grçirip acaba iyimi ettim kötümü ettim diye düşünüp duracaksın.

    Not.... İnşallah bunların hiçbirini yaşamassın kendiliğinden geçer bunu o kadar kalpden söylüyorumki inan bana annem baban bile bu kadar içten isteyemez bunu nedenmi atdan düşeni,attan düşen anlar. Geçmiş olsun.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MekanSIzZ_IM M kullanıcısına yanıt

    Cevabınız için teşekkür ederim. Benim bu sorunum kronik bir vaka yeni değil. Birkac yıldır var. Kabızlık yaşayan biri değilim nasıl oluştu bilmiyorum. Ama baştan beri sadece kaşıntı olayım var. Ne kanama ne ağrı hiç olmadı şimdiye dek.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kaşıntı için mantardan da supheleniyor doktorlar. Kontrole gidip cozersiniz

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kaşıntı iki sebebden olur birisi yaranın iyileşme sürecince ikincisi devamlı iltihap kaptığı içindir, üçüncü ihtimal sizde mayasıl yada mantar hastalığıda olabilir fissür çok rahatsız etmicek derecede dir. Trysd diye bir mantar kremi var ucuz bişey reçetesiz de satılıyor bence alın 1 hafta deneyin. Yada bir cildiyeciye gözükün. Geçmiş olsun.


    Kabızlık olayı farki bunu çözerim diyen doktorun elinden öperim öyle dikkat diyetle çözülen bişey değil stresle bile su gibi beslenip kabız kalabilirsin yada sabah akşam fastfoodla beslenip ishal olabiliyorsun bu tamamen bağırsak yapısıyla ilgili herkesin metobolizması farklı çalışıyor. Vucutda iki beyin var birisi kafa içindeki diğeri ise bağırsakdır hatta son yıllardaki çalışmalar bağırsağın beyni bile yönettiği hususunda bulgulara rastlamışlar. Kainatın herbir mm2 si sir bizler zerre kadar bilgi sahibi bile değiliz düşünün 20 y.y da yız hiçbir cerrah ben kusursuz ameliyat yaparım diyebiliyormu hayır. Herzaman söylerim dünyalar önünde diz çökse o kudret ulaşsan dağda aç kalınca çökersin çobanın azığının dibine. Allah insanlığımızı unutturmasın bizi kötülerle eş etmesin inşallah.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • esr_a_73645 E kullanıcısına yanıt

    Esra Hanım benim botoks olduğum yer hastalardan lazer noktasında olumsuz yorum alan bir yer ne yazık ki ben hemoroidlerime lazer uyguladıktan sonra öğrendim.Fissur lazerden sonra oldu. Üç ay boyunca iyileşmeye çalıştım ancak olmadı iç sfinterde spazm yaşadım ama sertlik şeklinde rahatsızlık veriyordu.Başka doktorlara da gittim nitrogliserinli krem de kullandım olmadı.En son bana lazer yapan doktora gittim botoks yapacağım deyince denemek istedim.Ama sadece botoks yapmamış biraz fissürde islem yapmıs açık bir yara gibi şuan fissür.Bana antibiyotik ve karışım krem verildi , kremi soğuğa yakın ılık su ile yaptığım oturma banyosundan sonra sürüyorum sabah akşam iyi geliyor kasları gevsetiyor.Benim şuan ki şikayetim tuvalet esnasında yanma ve kanama.Herseyi baştan yazdım belki karşılaştırmak daha iyi olur.Hepimiz fissür denilen iletten farklı derecelerde muzdaribiz ve buyüzden de yaptığımız işlem hepimize farklı seyredebiliyor.Moralinizi bozmayın doktorunuza danışın durumunuza ağrılarınızı anlatın.Belki uyguladığı doz etkili olmadı daha fazla doz uygulamaliydı bilemiyorum .Sizin bu rahatsızlığınız ne zamandan beri var Şuan yaşadığınız ağrılar gün boyumu var nasıl bir ağrı tarif eder misiniz.Belki burda aynı süreçten gecen biri yardımcı olur.inşallah hepimiz iyi oluruz 🤲🤲


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 184185186187188
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.