Şimdi Ara

Anakartım mı yandı? Yoksa başka birşey mi oldu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
685
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Dün AMD 7850 BE işlemcimi overclock ile 3.2GHz e getirdim çarpan arttırarak. CPU voltajını da 1.425 e çektim. Daha öncesinde 15 Çarpan ile default voltajda 3000MHz de aylardır kullanmaktaydım. 3.2GHzde de 3.0Ghzde de herhangi bir ısınma sorunu yoktu işlemcide ORTHOS'ta test ettiğimde. Ama bugün oyun oynarken aniden PC dondu ve sonrasında bir daha hiç açamadım.

    Evdeki çalışan diğer bilgisayarımın anakartını çıkarıp kendiminkini taktım ve bilgisayar açılmadı. Demekki sorun anakartta dedim ama içimde hala bir acaba var.

    Overclocktan sonra çakıldığı için CMOS reset yaptım tabiki. Daha önce pili çıkarıp takmam yeterli oluyordu ama bu sefer etkilemedi. JUMPER takıp pili çıkardım yine yemedi. CMOS reset adına bildiğim herşeyi yaptım.

    Dikkatimi birde şu çekti. CPU fanını anakarttaki CPU Fanı girişine takınca bilgisayarı açtığımda çalışmıyor fan. Ama SYSTEM Fan girişine takınca çalışıyor. Bu durumdan bir sonuca varılabilir mi bilemiyorum. Bu aşamadan sonra ne yapmam gerekiyor? Kuzey Köprüsünün yanmış olabileceğini düşünüyorum buna bir çözüm bulunabilir mi eğer durum buysa değilse de, ben sorunun ne olduğunu tam olarak anlayabilir miyim kendi başıma?


    İşlemcim: AMD x2 7850BE
    Anakartım: Gigabye GA-MA770-DS3







  • Kuzey köprüsü yandıysa,garanti haricinde birşey yapabileceğini sanmam. Anakart çöpe gider.
  • Hmm, peki bir şey yanmışsa, neyin yandığını nasıl öğrenebilicem? Fiziksel olarak bi farklılık göremiyorum kart üzerinde.
  • Biz hangi parçanın arızalı olduğunu ancak deneyerek bulabiliyoruz.
    Anakartın hangi parçasının yandığını ancak ithalatçı firmaların teknik servisi yapıyor.
    Bulunduğunuz yerdeki servislere sorabilirsiniz.
  • Evde yapabileceğim birşey yok yani. Teknik servise götürsem peki tamir edilme şansı varmıdır? Mesela kuzey köprüsüyle ilgili bir sorunsa anakart komple gitmiş mi demektir yoksa uygun bir fiyata tamir ettirebilirmiyim?
  • Kuzey köprüsü yada güney köprüsü farketmez gitmişse çöpe at, tamiri yenisi kadar yada en azından ona yakın fiyata gelir.
    Fiyatı yüksek anakartlarda 1 0 çipi falan arızalanmış olsa tamir ancak mantıklı olur.
    Yalnız ucuz parçalardan yanmışsa tamir ettirebilirsin. Yani teknik servise danışmanda fayda var.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.