Şimdi Ara

anakartda 5v rgb yok ama uzaktan kumandalı fan kontrolcüm var bu kontrolcüye 5v ürünler bağlanır mı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
280
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle herkese merhaba. Geçen ay bir pc topladım fakat pc nin anakartında 3 pinli argb çıkışı yerine 4 pinli rgb çıkışı var. Ama kullandığım kasa gamepower warcry modeli ve içinde 6 tane 3pinli rgb ile çalışan fan var. Bu fanları kasanın arka tarafında bulunan uzaktan kumandalı fan kontrolcüye bağlamışlar ve bu kontrolcünün 3 pin çıkışı mevcut. Yani asus aura sync gibi yazılımları kullanamıyorum fakat kumanda üzerinden fanların renklerini, modlarını ve hızını ayarlayabiliyorum. Eğer 3 pin 5 volt ile çalışan herhangi bir ürün alırsam onları bu kontrolcüye bağlayıp renklerini ve modlarını kontrol edebilir miyim?


    Şimdiden zaman ayıran herkese teşekkür ederim :)




  • Herhangi bir üründen kastınız nedir bilmiyorum ama LED veya kasa fanı çalışır CPU soğutucu bağlanır mı çalışır mı bilemiyorum.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Evet kullanabilirsin, tek bir detay var mesela fanlarda 8 led var şerit led bağladın aynı şekilde 5v onda 20 led var aynı sırayla döngü olur aynı kontrolcüye bağlıysa. Yani fan 8 ledde bir renk döngüsü oluyorsa şerit led 8 ledde bir döngüye girip devam edecek,9. Led tekrardan başlayacak yani, gözüne çarpmayacak bir detay :) bu örneği vermemin sebebi daha az ya da fazla sayıda lede sahip fan takarsan tam olarak senkron dönmez ama problem de yaratmaz

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.