Şimdi Ara

Anakart ve ram saçmalığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
729
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Saçma bir konu olabilir ama bir cok arkadasin bence yanlis bildiği bir konuyu aydinlatmis olacagiz. Nacizane ben ram anakart vs uzman degilim. 2 gundur araştırıyorum.kendimce dogruyu buldugumu dusunuyorum. Yanlisim varsa uzman arkadaslarin goruslerine de acigiz tabi. Bilgiyi paylasmak onemli. Neyse Evde atıl duran acer aspire 5740g laptop (8_9yil once alindi) kizimin eba dersleri ile zorunlu olarak gün yüzüne cikarmak durumunda kaldim. Eski klavyesi tuslari kırılmıştı. İlk işim klavyeyi degistirmek oldu . Hic anlamazdim ama videolar vasitasiyla yaptim. Baktim ki laptop yavas aciliyor agirlasmis altina sogutucu aldim. Tabi hiz konusunda degisiklik olmadi.:) Bu kez de ram arttirayim dedim.

    Anakartimin 8 gb ddr 3 destekli 1066 mhz ye kadar arttirilabilir oldugunu ogrendim. Başladım ram arayisina. Cpu z uygulamasi ile mevcut ramlerimin 2 x 2gb (slot 1 ve slot 2) 533 mhz hizinda calistigini gordum ve dedimki mademki 8 gb 1066 ya kadar destekliyor. 2 adet 4 gb 1066 mhz frekansina sahip ram alip takayim. Bir hizlanma olur diye düşündüm. Hatta ramlerin siparişini verdim 2 gun once. Bununla ilgili de bir cok konu okudum ve bugun itibariyle bence laptop ta üreticinin koydugu ramler arttirilamaz düşüncesine vardim:)...

    kendi laptop' umdan yola cikalim. Tamam 8 gb ye kadar arttirabiliyorum ama toplamda 1066 mhz da sınırlı bir islemci . Dolayisiyla ben 2 adet 4gb 1066 mhz hizinda ram taksam hic bir degisiklik olmayacak. Sadece takmis olurum. Zira ram frekanslari yari oranda calistigi icin (yani slot 1 533 mhz. Slot 2. 533) eski ramlarimin hizindan ileri gidemeyecegim. Cunku 2 adet 4 gb 1066 takmis olsamda islemci desteklemedigi icin yine bu degisiklik sonrasi slot 1 de 4 gb 533 mhz yazacak. Slot 2 de keza ayni. Ben istedigim kadar 4. 8 16 gb takayim. Frekans destegi olmadigi icin laptop ta hizlanma olmayacak.
    Uretici zaten ram ile hizlandirmaya musait bir anakart taksa bir cok amator kullanici laptop degisimi yerine ram degistirime yoluna giderki bu durum laptop ureticilerini üzer. Dolayisiyla buna musade etmeyecek bir islemci takilmis.
    Neyse:) Yani sonuc olarak; bir amatör olarak ve bir cok kişiyi de bilgilendirmek amaçlı (konu uzmanlarina saygim sonsuz)

    İslemcim 8 gb ye kadar 1066 mhz destekledigi düşünüldüğünde....

    1. Eski ramlerim (slot 1) 2 gb 533 mhz----( slot 2) 2gb 533 mhz ile calismakta.... 2 adet 4gb 1066 mhz ram taktigimda , (slot 1 ) 4 gb 533 mhz ile (slot 2) 4 gb 533 mhz ile calisacaksa ram degistirmenin anlami nedir.? Tek slotta 533 mhz aşamiyorum zaten. Tek basina sadece 2 yi 4 yapmak veya 4'u 8 yapmanin anlami nedir.
    (Bu arada 4 gb 1066 mhz ram piyasada nadir bulunuyor. 4 gb 1066 mhz sahip ram adet fiyati 200 tl.yani 2 adet alindiginda zarar 400 tl olacak. Bu para boşa mi verilecek sorusu gelir insanin aklina)
    (Bu konu hakkindaki dusunceleriniz bir cok insani bilgilendirecektir)

    2. Ram frekanslarini arttirma yontemlerini de arastirdim ancak anakarta zarar verebilecegi dusuncesi ile bu işe girmek istemiyorum.arabaya yazilim atmak gibi bisi. Ecu . Zamanla zarar verir.

    3. Şimdi bilmedigim bir husus var.ddr 2 destekli ramlar 533 mhz de son buldu. Ddr 3 ler 1066 ve ustu. Ddr 4 de var tabi. Anakartim ddr 2 destekli olsa anlarim. Slot yari oranda calisiyor. Mesela benimki 533 mhz .neden ddr 2 degilde 3 destekli onu anlamadim. Neyse bu soru sacma gibi olmus olabilir. Sadece hala anlama asamasindayim:)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >







  • Sen ram hızına gereksiz yere takılmışsın. Ram hızı için değiştirilmez, kapasitesi için değiştirilir. Senin kullandığın uygulamalara 4gb ram yetiyorsa 8 takmanın sana bir faydası yok ama 4gb dan fazla gerekiyorsa o zaman sistem sanal belleği kullanacak ve performans yerlerde sürüneceği için 8gb ram almanın çok faydasını göreceksin.
  • Dostum yaziyi tam okumamissin. Simdi sen ram i degistirecek olsam cok mu faydasini göreceğimi söylüyorsun. Tam anlayamadim. Eger bunu ifade ettin ise, ozaman teknik olarak bir görüş yazsan daha aydinlatici olur. Rakamlar konusunda yani

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • günümüz ufak tefek işler için 4 gb rem yeterli

    ssd alırsan daha hızlı açılır kapanır.

    asıl hikaye işlemci . normal bir iş yaparken görev yöneticisinden bak işlemci %90 takılıyorsa tamamdır ondan hayır gelmez.

  • ramlerin frekansları ne hızı gorunuyorsa efektif hızı 2 katıdır. ddr ise dual data rate ile ne hızda ise 2 katı calisir. ddr3 ler min 800mhz calisir ki sizin dediginiz gibi ddr3 te 533 calismaz. 1066mhz dir %99.. arkadasin dedigi gibi ssd iyi bir cozum buna ilaveten. ayrica temizlik iyi olabilir.

  • Yoksa eger Ssd takarsan gercek manada bir hiz hissedersin eski bir laptopta bilgisayarlarin en hantal parcasi icindeki hardisklerdir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.