Şimdi Ara

Anakart aynası yapımı.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
802
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,


    Kardeşim için bir bilgisayar topluyorum. 2.el uygun bir anakart buldum fakat aynası yok.Açıkçası çokta araştırmak istemiyorum bu aynayı kendim yapmak istiyorum. Kullanmadığım telefon kılıfı var ince ve kalın. Bunu keserek ana karta uygun hale getirsem herhangi bir sorun teşkil eder mi ?


    Sorundan kastım yani elektriksel bir sorun vs ?




  • Güzel düşünmüşsün. Benim de aklımın bir köşesinde dursun. Sorun çıkacağını zannetmiyorum.

  • Elektriksel herhangi bir sorun çıkmaz...

    Ancak anakart aynaları tırnaklı olduğuna kasadaki ayna yuvasına geçirildiğinde sabit kalır.

    Aynaların iç taarfında da anakart soketlerine destek olacak geri kıvrılmış yay benzeri sac vardır. Yapacağınız ayna da bu destek kısmı da olmayacak. Telefon kılıfından yapacağınız aynayı yuvaya tam oturtma imkanı olmayacağından ya kasa içinden yapışkanla sabitleyeceksiniz ya da kasa dışından.Aynayı CNC gibi bi cihazla da yapmayacağınıza göre yuvaları nasıl açacaksınız telefon kılıfında?


    Çok sağlıklı olmaz ve uğraşmaya değmez diye düşünüyorum, ayna olmaması da bi problem olmaz...


    Sanırım anakartı henüz almadınız. Söken kişi kasadan sökmeyi unutmuş olabilir bi sorun isterseniz... Daha olmadı bilgisayar tamircilerinde atıl kasalar üzerinden muhtemelen 5-10 tl ye uygun ayna bulabilirsiniz.

  • kadobay kullanıcısına yanıt

    ana kartı falan aldım sipariş verdim yolda. kılıf çok ince değil çokta kalın değil. 2 parça idi 1.parçasıyla boşta olan bir ana kart için yapayım dedim. Ana karttaki vga ve dvi girişlerinden soktuğum zaman, açtığım delikler bu girişlerin içine girdiğinde sabit kalıyor. kasaya yerleştirdiğim zaman hepten sabit durdu. elektriksel bir sorun olmadığını öğrendim şimdi okeyim herhalde ya

  • Merhaba telefon kılıfı zaten plastik veya silikon bir malzeme olduğu için yalıtkandır. hiç bir elektronik komponente zararı dokunmaz zaten sabit duruyor demişsin ama bu fikri değerlendirip yapacak arkadaşlara benimde bir önerim sabit durmazsa 4 köşesinde sıcak silikon uygularsanız sabit.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.