Şimdi Ara

Anadoludan mesleğe

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
220
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba anadoluda okumaktayım meslek lisesine geçmek istiyorum itfaiye ve kuyumculuk bölümlerin de okuya abi abla ve kardeşlerime 1-2 sorum var yanıtlarsanız sevinirim.

    1-Merhaba itfaiye ve/veya kuyumculuk bölümünde hangi dersleri görüyorsunuz ?

    2-Normal dersler dışında ek dersler var mı ?

    3-Orta okuldayken tanıtım için gelen meslek lisesi öğretmenleri bize öğrencilerin stajyerlik yapabildiklerini söylemişti doğru mudur ?

    4-Kuyumculuk mu ? / Itfaiyecilik mi ?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >



  • alanlar için en iyi bilgilere megep'ten ulaşabilirsin. ders kaynaklarına da oradan ulaşabilirsin. dersler kültür ve meslek olmak üzere 2 guruba ayrılır. meslek ve teknik programa göre, ağırlıklar değişebilir. meslek programında, kültür dersleri daha az, işletmede geçireceğin zaman hem eğitim öğretim yılı içinde olacak, hemde daha fazla. teknik programında ise, stajı yazın yapacaksın. kültür dersleri ise daha fazla. alan tercihine yaparken, sevebileceğin, yatkın olduğun bir tercih olmasına dikkat et. başkalarının dolduruşuna göre değil kendine göre tercih yap. başarıyı meslek değil sen kazanacaksın.

    itfaiyecilik ve yangın güvenliğini tercih etmek istiyorsan, önce detaylı bir sağlık kontrolünden geçmelisin. fiziksel performansına da dikkat etmen gerekiyor. çünkü itfaiye alımlarında fiziksel sınavlardan da geçeceksin. bu arada tek alım yeri belediye değil. büyük fabrikalarda yangın güvenliği için bir uzman bulundurulması zorunludur. kuyumculukta el becerisi ve hassasiyet yeteneği daha önemlidir. zarafet duygun da önemlidir. kimyasallarla uğraşacağı için akçiğerin sağlam olmalıdır.(astımın varsa, her iki alanı da tavsiye etmem)

    teknik liselerde, 2 ay yaz stajı, meslek liseleri son sınıfında ise hafta 3 gün işletmelerde beceri eğitimi adı altında işletmelerde staj yapılıyor. sigorta primlerini okul(sadece sağlık) öderken, işletmeler asgari ücretin 3'te 1'i kadar ücret ödüyorlar.(fazla mesai zorunluluğu yok.) işletmeyi sen seçebilirsin veya okulun tavsiye ettiği bir yere de gidebilirsin. ama yönetmelikte belirtilen süreyi dolduramadığı sürece diploma alamazsın.(sınıf geçebilirsin.)

    mesleki tanıtım

    öğretim programları




  • dergul D kullanıcısına yanıt
    Itfaiyelikte hangi fiziksel sınavlar var bilginiz var mı hocam ? Şahsen kiloluyum pek te hızlı koşamam

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • g70g G kullanıcısına yanıt
    uzun koşu olacağını sanmıyorum ama itfaiye hortumlarını belli bir mesafede taşıma gibi etaplar olduğunu biliyorum. tam techizat ile harreket etme ve merdiven çıkama da olabilir. itfaiye müdürlüğü sitesinde ayrıntılar içerir. belli bir boy kilo oranı şartı da vardır. itfaiyeciler fit olma zorunda değil ama hımbıl da olmaması gerekiyor. bu iş zorlu ve tehlikeli şartlar içeriyor.
  • dergul D kullanıcısına yanıt
    Bana göre değilmiş hocam onu anladım kuyumculukta şekli belirleme ve çizme ve erittiğimiz metal vb. Alaşımı kalıba dökme vb. Şeyler mi yapıyoruz ?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • g70g G kullanıcısına yanıt
    alanım değil ama tasarım en önemli kısımdır. önerdiğim megep sitesinde daha ayrıntılı bilgi bulabilirsin ama, altın ve gümüş gibi, yumuşak madenlerin dökümü yapılıyordur.
  • dergul D kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • dergul D kullanıcısına yanıt
    Tekrar merhaba hocam peki meslek lisesinden mezun olunca ne oluyor atanma gibi bir şey mi oluyor ? Kaçıncı sınıfta bölüm seçiyoruz ? Ve stajyerlik mi yapıyoruz 2.sınıfta ?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • g70g G kullanıcısına yanıt
    10 sınıfta alan, 11 sınıfta dal seçiyorsun. teknik programlarda, genelde 11. sınıfın yaz tatilinde staj yapılır ama bir sınırlama yok. meslek programları ise, 12 sınıfın eğitim öğretim yılı içinde işletmelere giderler. mezun olduğun zaman dükkan açma belgen oluyor. meslek lisesine gitmeyenler, bunun için çıraklıkta bayağı vakit geçirmeleri gerekiyor. ama deneyim kazanmadan, dükkan işine girmeni önermem. sermayen olsa bile piyasada pişmek şart. eğitim alsan bile kurtlar sofrasındaki kuzu olursun. mezun olduktan sonra ister kamuyu, istersen özel sektörü seç ama değişmeyen tek şey, kendi yolunu kendin açacaksın. anadolu meslek ve teknik liseleri, çalışman için gerekli sertifikaları veriyor. kağıt üzerinde usta sayılırsın. ama ustalığı hak etmek için deneyim kazanman şart.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.