Şimdi Ara

Anadolu üniversitesi aöf ikinci üni programı YÖNETİM BİLİŞİM SİSTEMLERİ

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
762
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, ben halihazırda bir üniversitede eğitim görmekte olan biriyim. Anadolu üniversitesi'ndeki ikinci üniversite programı ile açık öğretim olarak yönetim bilişim sistemleri bölümünü okumayı düşünüyorum. Bölümün zorluk seviyesi nasıldır? Kendi üniversietemdeki eğitimim için sıkıntı teşkil eder mi? Bölümde okuyan ve okumuş arkadaşlar ya da İkinci üniveriste programında farklı bölümlerde eğitim görmüş arkadaşlar, siz ne tavsiye edersiniz?




  • En zor ders "Yöneylem ve araştırması" dersi, matematik, istatistik gibi derslerde söz konusu, geriye kalan dersler ne zor nede kolay diyebilirim. Yöneylem başta olmak üzere sayısal derslerden özel ders alabilirsiniz. Geriye kalan derslerde ise çıkmış sınav sorularını ezberleyebilirsiniz. Ben genelde çıkmış sınav sorularının çıktısını alıyorum, evdeyken uzandığım yerde soruları okuyorum. Telefonda uygulamalarda da sorular var ama elime telefonu alınca fazla odaklanamıyorum. En iyisi kağıt üzerinden çalışmak. Bilişim dersleri konusunda biraz teknik bilginiz yeterli ise sorulara göz atmanız yeterli olur.

  • 4.sınıf 2. dönem dışı sadece çıkmış sorulara baktım. Bu şekilde rahat bir şekilde bitti. Bilgisayar ile ilgili dersleri bilgisayar mühendisi olduğum için rahat geçtim. Hukuk dersleri keza genel kültür. İşletme, iktisat dersleri de genel bilgi diyebilriim. Geçmiş sorularla geçilir. 4.sınıf 2.dönem online olmasa zorlardı.

  • Cevaplar için çok teşekkürler. Ben ekonomi okuyorum, bilgisayar ve teknoloji sektörüne dair bilgim kısıtlı ancak yazılanlardan anladığım kadarıyla pek zor değil bölümü açıkta okumak. Peki sınavlar nasıl oluyor? Okuduğum üniversite ile çakışma şansı var mıdır?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geralt of çorum G kullanıcısına yanıt

    Hafta sonları oluyor. Üniversiteler zaten takvimini ayarlıyor aöf özelinde. Hafta sonu genelde üniversiteler sınav koymazlar. İŞ yerleri dahi mesailerini ayarlayabiliyor.

  • O zaman hiç sorun yokmuş. Şimdiden iyi gaza geldim. Bu bölümle alakalı her türlü başka fikir ve öneriye de açığım yazılmak istenirse. Teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şöyle söyleyeyim Ben 2 dönem ve 1 yaz okulu ile yarısını bitirdim. Şimdi diğer yarısını da yine 2 dönem ve 1 yaz okulu ile halletmeye çalışacağım. Güzel bir planlama gerekiyor bunun için. Yaz okullarında da 5 ders hakkı tanımaları lazım. Bu sayede bir nevi 2 yılda 4 yıllık bölümü tamamlamış olacağım. Ders konusunda ise ortaya karışık. Sayısal dersler de var, sözel de. Ben elektronik müh okuyordum. Bıraktım ve ilköğretim matematik öğretmenliğine geçtim. Bu bölüme ise ikinci üniversiteden girmiştim. Sayısal derslere uzak değilim onun için bana oldukça basit geliyor. Sözel dersler ise biraz okuma ve ezberle ilgili. Genel kültür mantık ve çıkarım ile de bir yere kadar yapabilirsiniz.


    Bir de pandemi dönemi herkes kopya çekiyor sanırım ortalamalar çok yüksek. Normalde çok rahat AA ile geçebileceğim sayısal dersleri BA, AB gibi notlarla ancak geçiyorum. Umarım biran önce şu covid biter de tekrar yüz yüze sınava döneriz. Haksız yere bir çok kişi diploma alacak bu gidişle...





  • Whitefight W kullanıcısına yanıt

    2 yılda 4 yıllık bölümü bitiremezsiniz net

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.