Şimdi Ara

=ANA KONU= HAVUZLU PASPASLAR 3D-4D-5D BİLMECESİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
162
Cevap
14
Favori
63.221
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Yaklaşık 2011 yılında yeni yeni hayatımıza giren bu araçlarımızın en önemli ve vazgeçilmez aksesurları standart kauçuk tip ve halı paspasların yerini aldı.
    Ancak piyasada o kadar çok marka ve ürün varki bunların nerddeyse çoğu ithal. elbette yerli üreticilerin mallarıda var ancak fiyatta yeteri kadar rekabet edemedikleri için bir çoğu isimlerini/markalarını duyuramıyor.

    En son 2011 yılında yaptığım ön araştırmadaa bu paspaslar yeni yeni piyasaya girdiğinde bir kaç marka vardı. Fazla seçenek yoktu. Aldım bir tane kulandım ve genel olarak fena çıkmadı.

    Yeni aracım için ihtiyaç olduğunda internette yaptığım araştırmada kafam durdu. Ve satıcılara şu soruyu sordum.

    SORU---Merhaba bu ürünü almak istiyorum. Markası nedir? Ayrıca çok ince olduğundan şüpheleniyorum. Alıp geri iade etmektense şu malın ağırlığını bana söyleyebilir misiniz?

    CEVAP---Nihayetinde araç paspası ki emin olun kimsede sormadı 3 yıldır satıyoruz ürünü.

    SORU---İşte biz böyle bir milletiz. Ot gibi yaşarız, sormadan araştırmadan alırız. Satanda nihayetinde paspas diyerek araştırma yapmaya ne gerek var al gitsin gibisinden laf eder. Ama ne hikmetse nihayetinde paspas olan bu mal 70 den başlayıp abarta abarta 4D, 5D v.s olarak 300 e kadar gider nasıl paspas sa bu.
    Tuhaf değil mi?
    EEEE biz ne bilecez 70 liralık çakma 3D de mi iyi yoksa fiyatı 300 tl olan 5D mi iyi? Mazleme bilginiz yoksa teknik olarak bilgiye sahip değilseniz pahalı olan iyidir deyip paran varsa pahalısını al mı diyeceğiz.(Haaa bu kural genelde geçerli olsa da paspas gibi hammaddesi petrol/kimya olan ürünler her türlü üç kağıda açıktır)
    Mesela kadının biri pahalı iyidir diye almış 4D Lockeri(sanırım 190 na almış) topuklu ayakkabıları yüzünden paspas ayağının altından pedala bastıkça kayıp durmuş. Arka tarafa çocuklar inip binerken paspasın uçları kıvrılmaya başlamış. Dolayısıyla aradan pislik girmeye başlamış. Paspas ince olduğu için debriyaj gaz pedalı altı delinmiş. Sonra oraya geçici çözüm muşamba kesip paspasın altına koymuş. 
    Sonunda bunu atıp pahalı iyidir diye 5D almış. Şimdilik sıkıntı yaşamıyorum diyor.
    Üstad bu konu hassas insanlar için üniversite imtihanını kazanmak gibi önemli bir hadise. Olaya böyle yaklaşmak lazım.

    Havuzlu paspas araştırma konusu Nissan Qashqai için olsada aşağıdaki sözkonusu markaların diğer araç modelleri için olan üretiminde de aynı durumlar geçerli olacağını düşğnüyorum. Çünkü her marka satış fiyatını oluştururken planladığı kalitenin üstüne çıkmaz. Ve üretim kalitesini hedef fiyat kadar artırır. Yani kısaca malı 10 liraya satmayı hedeflediyse 10 liaralık bir hammade kullanır. Hiç bir zaman 10 liraya satacağı mal için 20 lira değerinde bir hammadde kullanmaz.

    ÖNEMLİ DETAY
    3D havuzlu paspas Termoplastik Elastomer(TPE ayrıca bunun 6 çeşit alt katogorisi var) Hammadde ile Vakum kalıp sistemi ile üretilmiştir.
    TPE nin cinsine göre özellikleri farklılık gösterebilir. Genel olarak Isıtıldığında yumusayarak akışkanlıkları artar. Yani yazın gevşeyip yamulup kışın sertleşip kırılgan hale gelebilir.
    Bu ürünlerin kalınlığı ince yapıldığı için yırtılmaya, kaymaya, kıvrılmaya müsait. Temizlik için araçtan çıkarırken çok hoyrat davranmamak lazım.

    Bu ürünlerde sadece desenli üst tek yüzeye sahiptir. Ortalama ürün ağırlığı 3 kg civarında.

    4D havuzlu paspaslar ise kauçuk ham madde kullanılarak pres baskı tekniği ile üretiliyor. Bazı modellerde kaymayı engellemek için tırtıklı yüzeye sahiptir. Ortalama ürün ağırlığı 5,6 kg geliyor. Saf kauçuk oranı yüksek olduğu için zemine daha iyi otoruyor. Toplanma yapmıyor. Ancak bu cinslerde de şoför tarafında pedallara basma sırafında hafif kayma oluyor. Ama en az 5 yıl ömrü olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.

    Ayrıca hiçbir markada alıcıya sunulmuş olan Sağlık ve Hijyen Sertifikası yok.
    Ürünün zaman için salınım yaptığı koku ve gazların insan sağlığına karşı olan zararları ile ilgili bir sertifika yok.
    Astım, Bronşit veya Alerjik rahatsızlığı olan insanlar için solunduğunda bir rahatsızlığa sebep olunmadığına dair bir bilgi belge yok.
    Herkesin tek dediği şey “Koku Yapmaz.”


    Gelelim fiyat/performans konusuna;
    Leader, Reflex veya Bosse ve benzer kalitedeki ürünlerinin ağırlığı yaklaşık olarak 2.8 kg dır. Bununla birlikte L.Locker, RefRef v.b gibi benzerleri 3,5 kg ve bir üst grup olan S-Dizayn ın ithalatı olan 4D paspas veya Omsa Line nın Rusya’dan ithalatı olan Novaline Marka paspaslar ise 4.5 kg dır. Dolayısıyla et kalınlıkları daha fazla olduğu için aşınma ve yırtılmaya karşı dirençleri daha fazla olacaktır. Malzeme kalitesini oluşturan elbette çok etken olsa da paspasın muhteviyatındaki saf ham kauçuk NR/PE oranı(kışın sertleşince tahta gibi olur ve kırılır) ve rendelenmiş kauçuk katkısı ile sertliği kazandıran TPU oranı ile shore(sertliği) değişse de asıl olan hammadde ağırlığıdır. Genel olarak fiyatı da hammadde ağırlığı belirlediğinden buda malın kalitesine işaret edeceğine delalettir. Bu görüşlerimi paspasların hurda hammadde den olmayan yani kokusu olmayan orijinal hammadde olduğu varsayımıyla yorumluyorum. Orijinal hammadde zaten koku yapmaz buradan anlaşılması gayet kolaydır.

    Bununla birlikte 3D paspaslar ilk çıktığı yıllarda kalın etliydi ve kaliteliydi. Sonraki yıllarda piyasaya daha ucuz ürünler sunuldu ve bunlarda 3D adı altında satışa başladı. Kaliteli ürünler kendilerini bu ucuz ürünlerden ayırmak için ürünlerine 4D adı verdiler. Daha sonraki yıllarda pyasaya 5D abartısı olan paspaslarda sunuldu. Bunların 4D den en önemli farkı ise hemen hemen aracın yan duvarlarına kadar açıkta hiçbir yer bırakmamasıyla göze çarptı. Dolayısıyla malzeme arttığı için orantısal olarak ağırlıkları 7 kg kadar yükseldi ve fiyatları 200-250 ye kadar çıktı. Kalıp maliyetide cabası...

    Yani buradan anlayacağımız fiyat olarak en ekonomik markalarla kalite olarak iyi markalar arasında malzeme %40,50 mertebesinde daha ağırdır. Hal böyle olunca Bosse 100 tl civarında iken yukarıda bahsettiğim markaların 150 TL olması normaldir.

    Sonuç olarak nihayetinde paspastır arabayı da 2,3 yıl içinde zaten satarım beni idare etsin yeter derseniz bosse, Leader v.s. benzer ağırlıktaki mallar alınabilir. Ama yok ben en az 5 yıl kullanırım hatta sonrasında da çıkma paspas olarak bile satarım diye düşünen kişiler ise 4D ürünleri almasında fayda var.

    Bana buda yetmez bu paspas aradan tüy bile geçmesin diri durusun havalı olsun diyenler için şu an 5D paspaslar var. Aracın açık her moktasını kapatmaya yönelik bu paspasların fiyatlarıda daha önce dediğimiz gibi bir okadar yüksek.


    YOUTUBE KANALIMDA YAKINDA DETAY VİDEO EKLEYECEĞİM

    BU LİNKTEN TAKİP EDEBİLİRSİNİZ.

    https://www.youtube.com/channel/UCRMqMsYlPQg2ufpyNDMk5uw/videos?disable_polymer=1


    Güncelleme 02.05.2019
    Bir arkadaşımız L. Locker Orijinali artık piyasada kalmadığını bildiriyor. Lütfen Burada referans verdiğimiz firmaya da güvenmeyiniz ve iyi araştırınız.

    ALINTI: Photomontage1987
    Merhaba, benim anladığım daha önce orijinal ürün geliyormuş ama daha çok kazanmanın bir yolunu bulmuş olabilirler. Kendilerince bizde o kalite ürün yapabiliyoruz niye ithal edelim diyorlar ama o marka adında satmak yerine kendileri marka olabilirler. Şu an Türkiye’de ya hiç orijinal l.locker yok ya da modele göre kalan son mallar var kime denk gelirse şansa oda. Yani benim çıkarımım bu tabi. Ben üreticiye resimleri attım cevaben direk fake bu dediler. Satıcıya sordum desen değişti orjinal valla diyor. Dedim o zaman firmaya mail atın beni de cc koyun niye müşterimizi yanıltıyorsunuz diye sorun ses yok. Bana rizline gönderdi şimdi o da uymadı ve o daha dandik ilk gelenden. Neyin içine düştüm ben böyle diyorum kendime. Çok pişmanım eski paspasımı attığım için para iadesi de işimi görmiycek. Zaten başka paspas yok ülkede galiba buna yakın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taydin66 -- 2 Mayıs 2019; 23:32:10 >







  • Araştırmalarıma biraz daha devam ettim.
    Gittigidiyorda nekadar satıcı varsa hepsine mail attım soru sordum. Ürünleri hakkında bilgi istedim. Maalessef doğru ve tarafsız hiç bir bilgiye ulaşamadım. Kullanıcı yorumları içinde insanların verdiği bilgiler çok yüzeysel. Mesela aldım tam oturdu gibisinden çok kısıtlı cevaplar var. Dolayısıyla bu anlamda kullanıcı yorumları teknik detay veremediği için beklentilerimi karşılamaya yeterli değil.
    Satıcılar içinde konuya bir noktaya kadar gerçekci yaklaşan tek firma S-Dizayn firması çıktı. Ancak oda ağırlıkları net vermekten çekindi.

    Firmalardan aldığım bilgiler şöyle:
    İtibar kauçuk kg miktarını bildirmedi. Şaft üstü ayrı parça olduğu için tercih etmedim. Gaz pedalı altı açık kaliyor. Arka parçaların kenarlarında açıklık kalıyor. Fiyat 145 TL Satıcı Sabeyzade
    S-Dizayn markasının
    3D olarak piyasaya sunduğu ürün 3 kg gelmekte fiyat:110 TL ayrıca ölçüsel olarak aynı boyutta fakat farklı desen ve daha fazla et kalınlığı ile 4D adı altında da satmaktadır bu ürün 6kg gelmektedir. Ürün kalın olduğu için kayma v.s olma ihtimali çok az. Fiyat:180

    Bod Markası 3D olanlar oldukça ince. 99TL plastik enjeksiyon vakum tekniği ile yapılmış. PVC malzemeden. Yırtılmaya çok müsait.

    bir ithalatçının kendi adına ürettirdiği BADELA diye bir marka var.
    Bunun ne olduğu belirsiz. Ürün görsellerinde kaliteli gözüküyor. Satıcı web sitesinde 1. Kalite olduğundan bahsetmiş. Fiyatı 119 TL satıcı performance shop

    Yine bir rus malı olan L.Locker 129 tl den satılıyor.
    Ağırlığı 3500 gr. Et kalınlığı 2.7mm
    Firma web sitesi:http://www.shop-locker.ru/056053124054055052053/

    Youtube linkindeki görüntü çok fazla detay olmasada ürün hakkında bilgi veriyor. Fiyat/performans sıralamasında önlerde yer alır diye düşünüyorum. Satıcı oto-car(Rizline adı altında da ayrıca satılıyor)
    Tanıtım Linki:https://www.youtube.com/watch?v=P4h76OZlFHc
  • Konuyla alakası yok ama 3D-4D-5D yi :D :D :D şeklinde gülüyorsun sandım bu adam paspaslara niye bu kadar gülüyormuş ki diye girdim konuna ama olay çok farklı çıktı
  • Araştırmalarıma biraz daha devam ettim.
    Gittigidiyorda nekadar satıcı varsa hepsine mail attım soru sordum. Ürünleri hakkında bilgi istedim. Maalessef doğru ve tarafsız hiç bir bilgiye ulaşamadım. Kullanıcı yorumları içinde insanların verdiği bilgiler çok yüzeysel. Mesela aldım tam oturdu gibisinden çok kısıtlı cevaplar var. Dolayısıyla bu anlamda kullanıcı yorumları teknik detay veremediği için beklentilerimi karşılamaya yeterli değil.
    Satıcılar içinde konuya bir noktaya kadar gerçekci yaklaşan tek firma S-Dizayn firması çıktı. Ancak oda ağırlıkları net vermekten çekindi.

    Firmalardan aldığım bilgiler şöyle:
    İtibar kauçuk kg miktarını bildirmedi. Şaft üstü ayrı parça olduğu için tercih etmedim. Gaz pedalı altı açık kaliyor. Arka parçaların kenarlarında açıklık kalıyor. Fiyat 145 TL Satıcı Sabeyzade
    S-Dizayn markasının
    3D olarak piyasaya sunduğu ürün 3 kg gelmekte fiyat:110 TL ayrıca ölçüsel olarak aynı boyutta fakat farklı desen ve daha fazla et kalınlığı ile 4D adı altında da satmaktadır bu ürün 6kg gelmektedir. Ürün kalın olduğu için kayma v.s olma ihtimali çok az. Fiyat:180

    Bod Markası 3D olanlar oldukça ince. 99TL plastik enjeksiyon vakum tekniği ile yapılmış. PVC malzemeden. Yırtılmaya çok müsait.

    bir ithalatçının kendi adına ürettirdiği BADELA diye bir marka var.
    Bunun ne olduğu belirsiz. Ürün görsellerinde kaliteli gözüküyor. Satıcı web sitesinde 1. Kalite olduğundan bahsetmiş. Fiyatı 119 TL satıcı performance shop

    Yine bir rus malı olan L.Locker 129 tl den satılıyor.
    Ağırlığı 3500 gr. Et kalınlığı 2.7mm
    Firma web sitesi:http://www.shop-locker.ru/056053124054055052053/

    Youtube linkindeki görüntü çok fazla detay olmasada ürün hakkında bilgi veriyor. Fiyat/performans sıralamasında önlerde yer alır diye düşünüyorum. Satıcı oto-car(Rizline adı altında da ayrıca satılıyor)
    Tanıtım Linki:https://www.youtube.com/watch?v=P4h76OZlFHc



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taydin66 -- 9 Şubat 2018; 22:42:13 >




  • Arastirdigim kadariyla kullanicilari l.locker dan memnun. Benim de bir tane almam lazim yakin zamanda. Bir tane de kaliteli hali paspas almak istiyorum ama malina guvenemiyorum resimden bakip.
  • S-Dizayn 4D Fena değil. Sanırım bu Seintex denen firmadan alıyor.
    https://www.seintex.ru/en/catalog/floor_mats/rubber_floor_mats/raised-edge_floor_mats/
    Ürün benzerliğine bakar mısınız?


    =ANA KONU= HAVUZLU PASPASLAR 3D-4D-5D BİLMECESİ



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taydin66 -- 6 Şubat 2018; 23:36:49 >




  • Yerli Üretim REFREF firmasının ürünleride iyi sayılır

    http://www.refref.com.tr/index.php/tr/urunlerimiz-3
  • Güzel araştırma olmuş
    O kadar gereksiz ve lüzumsuz konular arasında en azından "bilgi" içeren bir konuyu görmek hoşuma gitti.

    Bu arada bende l.locker almıştım. Gayet memnunum.
  • Astra da Bosse kullanıyorum hiç memnun değilim.Desenin paralel şekilde çıkıntıları yüzünden ayağı debriyajdan çekerken ayağım takılıyor ayrıca yolcu tarafında ki paspas kilitlere düzgün oturmadı bile.Kia Ceed de orjinal Kia havuzlu paspaslarını kullanıyoruz 10/10 çok memnun olduğumu söyleyebilirim.Almadan önce bi yetkil serviste orjinaline fiyat sormanızı öneririm.
  • Güzel konu, bilgilendirici içerikler. Bagaj havuzunu çok severim. Çok teşekkürler.


    Köyden tereyağı getirmiştim, akmıştı bagaja. 3 ay kokusu gitmemişti. Bence çok önemli...
  • ben bu 3d 4d 5d olayına amma cahil kalmışım, düz mantıken kenarlar dik, sağa sola pislik kaçmaz mantığıyla ucuz iş görür kafasındaydım. teşekkür ederim bilgiler için.
  • Hocam bilgilendirici konunuz için teşekkür ederim.
    Bende bu L.Locker firmasının 3D kauçuk paspasları var, benim arabaya tam uyumlu fakat bende ki paspaslar da klips yeri yok o yüzden paspaslar kayma yapıyor. Bunları aracın halısına nasıl sabitlerim diye düşünürken gittim cırt cırt aldım (erkek modelinden), halı netice itibariyle dişi görevi gördüğü için,

    =ANA KONU= HAVUZLU PASPASLAR 3D-4D-5D BİLMECESİ


    gel gelelim aldığım bu cırtları, kauçuk paspas'a yapıştıramadım. En azından Japon 404 vb.. gibi yapıştırıcılar işe yaramadı.
    Nasıl yapabilirim fikriniz var mıdır? Yoksa bu cırt cırt'lar kauçuğa dikilir mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kvadankpakal -- 7 Şubat 2018; 13:41:57 >




  • kvadankpakal kullanıcısına yanıt
    Zımbalayın ben öyle kullandım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kvadankpakal

    Hocam bilgilendirici konunuz için teşekkür ederim.
    Bende bu L.Locker firmasının 3D kauçuk paspasları var, benim arabaya tam uyumlu fakat bende ki paspaslar da klips yeri yok o yüzden paspaslar kayma yapıyor. Bunları aracın halısına nasıl sabitlerim diye düşünürken gittim cırt cırt aldım (erkek modelinden), halı netice itibariyle dişi görevi gördüğü için,

    =ANA KONU= HAVUZLU PASPASLAR 3D-4D-5D BİLMECESİ


    gel gelelim aldığım bu cırtları, kauçuk paspas'a yapıştıramadım. En azından Japon 404 vb.. gibi yapıştırıcılar işe yaramadı.
    Nasıl yapabilirim fikriniz var mıdır? Yoksa bu cırt cırt'lar kauçuğa dikilir mi?

    https://urun.gittigidiyor.com/ofis-kirtasiye/uhu-allplast-plastik-yapistiricisi-322960512




  • PASPAS KAYMA SORUNU
    Merhaba kvadankpakal
    L. Locker piyasada en çok tutulan ve bir o kadarda sahte üretimi bulunan bir marka
    Genellikle ucuz olduğu için tercih edilen paspas tipi 3D olanlar. Bu pasların hammaddesi Termoplastik elastomer(kauçuk gibi davranıyor yapı olarak kauçuk paspaslarla çok karıştırılır) olduğu için bunlar yapıştırıcılar ile tamiratı yapılamayan plastik grubu oluyor. Kısaca PET, PE(naylon ev gereçleri) PP(plastik bidonlar) bu tür yapıştırılması mümkün olmayan plastik türevleri. Ayrıca bu paspasların arkası muşamba gibi prüzsüz ve kaygan olduğundan bir şeyi tutturmak gerçekten sıkıntı.
    Yapıştırmak için çok kimyasal önerebilirim ancak başarısız olur. Bir müddet sonra yüzeyden ayrılır gelir. Bu tür malzemeleri yapıştırmak için sert yapıştırıcıların kullanılması önerilmez.(eposi ve japon gibi)
    Özellikle şoför tarafı pedala basma esnasında devamlı olarak ileriye kaymak isteyeceği için ayağın itme basıncına dayanamayıp yerinden sökülecektir.
    Belki BİSON markanın sıvı kauçuk bir ürünü var. Onu deneyebilirsiniz ama garanti edemem. Ayrıca yapıştırmadan önce yüzeyi iyice zımparalayınız.
    https://www.hepsiburada.com/bison-liquid-rubber-50-ml-sivi-kaucuk-pm-hrasmbsana1588973

    Derby gibi kauçuk yapıştırıcıları da iş görür fakat dediğim gibi uzun vadede o da çıkar

    Bir başka ucuz yollu yapıştırma tekniği de şudur.
    Bir küçük su şişesinin kapağına selülozik tiner koyun. Dikkat edin sentetik olmaz. Daha sonra beyaz renkli strafor köpüğünü(hani şu duvara sürtüldüğünde tane tane dökülen köpükten bahsediyorum) bu tinerin içine atmaya başlayın epey çok miktarda atın. Tıpkı bir krema oluşturuncaya kadar atın sonra bu oluşan kimyasalla cırtı yapıştırmayı deneyin. Ama dediğim gibi mutlaka yüzeyleri önceden zımparalayın ve küçük bir yerde daha önceden deneyin.

    Başka bir öneri ise paspasların arkasını bu sprayi alıp sıkmak ben bunu bagaj huvuzuna sıktım eskiye göre iyi oldu.https://www.adetasyapi.com/polidol-kaydirmazlik-spreyi
    Pahalı bir üründür ama buda diğeri yerine olabilir.http://www.velle.com.tr/tr/power-grip.html?utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber

    Ama benim tavsiyem kesin çözüm için paspasa cırtı dikmek. Ayakkabıcıların makinaları bu cırtı paspasa dikmeye müsaitti. Lockerin web sitesinde malzemenin 2.7mm kalınlığında olduğu yazıyor. Dolayısıyla ayakkabı tabanını diken makinalar bu cırtı oraya dikebilir. En mükemmeli önce yapıştırmak sonra da dikmek.

    İsterseniz Rus firmaya sorarım bunu "yapıştırma işinde ne kullanalım" diye.
    Benim çözüm önerilerim böyle… Selamlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taydin66 -- 7 Şubat 2018; 23:8:0 >




  • Webde havuzlu paspas araraken bir çok satıcının ilanına L.Lockerin resmini koyduğunu farkettim. Sonrada altına yazmışlar Temsilidir falan diye.
    Yahu webden alışveriş yapan bir insan için elindeki tek done zaten ürünün resmi. Birde bu resim gerçek ürün resmi değilse alıcı bu malı alır mı? Hayret bir şey yahu.
    Sonunda bir sinirle hangi markanın gerçek görseli nedir diye araştırmaya başladım.

    Bu arada çok enteresan sonuçlarlada karşılaşmadım değil yani.
    Yurdum girişimcileri gerçekten işini biliyor.

    RUS L.Lockerin üreticisinin görselihttp://www.shop-locker.ru/056053124054055052053/

    Yerli üretici yurdum firmasının üretiminin görseli; http://www.rizline.com/portfolio_item/3d-paspas/

    Gerisini size bırakıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taydin66 -- 7 Şubat 2018; 22:33:35 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: cave_mann

    Zımbalayın ben öyle kullandım.

    Hocam harika fikir, teşekkür ederim.
  • taydin66 T kullanıcısına yanıt
    Üstad, özenmişsin cevap yazmışsın teşeklür ederim. İlk önce zımbalayacagım biraz, sonra tanıdık ayakkabıcı da söyledigin gibi diktirmeye gidecegim. Saolasın
  • Merhaba arkadaşlar,

    Benim paspas hikayemde yılan hikayesine döndü. Hepsiburada satıcılarından birinden l.locker marka paspas sipariş ettim. Ürün orjinal kutusunda gelmişti ama içinde rizline bagaj havuzu tanıtımı vardı. Biraz şüphelensem de arabaya yerleştirdim ve kullanmaya başladım. Daha sonra forumdan bir arkadaş orjinal ürün fotoğrafını paylaşınca şüphelendim, bendeki ürünü rizline veya voyager markaya benzetip (görsel desenleri aynıydı) hepsiburada ya sahte ürün olabilir mi diye yazdım. Hepsiburada sağ olsun geç de olsa ürünü geri göndermemi istedi. Yarın geri göndereceğim inşallah. Ancak sizinle şunu paylaşmak isterim; ürün ile ilgili Elif Tuning firmasını aradığımda l.locker ve rizline aynı kalitede ürünler şeklinde bilgi verilmişti. Sizler sayesinde Bunun doğru olmadığını öğrenmiş oluyorum. Sözün Özü internet alışverişlerinde orjinal kutu olsa bile gelen ürünlerin orjinalliğini sorgulamanızı tavsiye ederim.

    Yeniden l.locker paspas siparişimi bu sefer satıcı Hepsiburada olacak şekilde verdim. Gelen ürünle ilgili yine buradan yazarım. Ancak bu kez Bej renk paspas aldım. Bej renk kullanıp da tavsiye etmeyen varsa hemen söylesin en azından arabaya yerleştirmeden geri gönderebileyim




  • Merhaba mmxa,

    İşte buyüzden bu kadar çok araştırma yaptım. Benim akcigerlerimdesıkıntı var. Dolayısıyla lastik ve benzeri kokular nefes almamı ciddi derecede etkiliyor. Ayrıca sadece çıkan koku önemli değil, bunların yaydığı gazlar. Lafın özü ürünün FDA onaylı olması lazım.

    Ben bir çok markayı ataştırdım. Bunların içinde sadecee bir kaç ithal üründe sağlık onayı var.

    Bunlardan biri Elif otomotiv ithalatını yaptığı L. Locker. Olan ürün. Giiddigidiyor yada N11 de çok var.

    Bir çok firmaya teknik sorular yöneltti. Ya saçma sapan cevaplar verdiler ya hiç vermediler yada yanlış cevap verdiler. İçlerinde bilgisi olan firma sayısı 3 ü geçmez. Ancak bunların içinde bir firma var şiddetle tavsiye ederim. Ben hayatımda müşterisi ile ilgili böyle bir firma görmedim. Şimdiye kadar bildiklerimizin hepsini unutun.

    Bu firmanın adı Gülsoylar Otomotiv. N11 de satıyor.

    Ben buradan L. Locker orijinal ürün aldım.




  • Piyasda onlarca kalitesiz ürün olduğu için Alınabilecek marka sayısı çok az olduğundan ben L.Lockeri tercih ettim.
    Ancak bu markanın orijinal ürününü nereden bulurum sorusuna cevap aramak için firma ile yazıştım.
    Belki 15 gün boyunca kaç kere mail gönderdim bilmiyorum ama sonunda cevapladılar.
    Firma ile yaptığım tuhaf ve bir okadarda enteresan yazışma şu şekilde;

    Benim Soru: Türkiye'de bayiniz kimdir? (Orijinal ürün almak istiyorum. Bu sebeple sordum)
    Julia Smirnova L. Locker cevap: Merhaba. var
    -------------------
    Benim Soru:  Bayinizin adını söyler misiniz?
    Julia Smirnova L. Locker cevap : Neden soruyorsun?
    --------------------
    Benim Soru: Telefon edemem. İngilizce konuşmam iyi değil. Sadece google çeviri kullanıyorum.
    Daha öncede söyledim perakende olarak satın almak istiyorum. Burada bayiniz kimdir? Cevaplarsanız sevineceğim.
    Julia Smirnova L. Locker cevap: www.eliftuning.com
    ---------------------
    Benim Soru: Bu şirketi tanıyorum. :) (Elif Tuning Türkiye'de ünlü)
    Bu şirketin çok markası var. Benim bildiklerimden iki tanesi şunlar
    1) L.Locker markaları (orijinali düşünüyorum)
    2) İmitasyon "Rizline" markaları. Aynı tip ve desende
    Bu yüzden o firmaya güvenemiyorum.
    "L. Locker "'ın orijinal olup olmadığını nereden bileceğim? (Çünkü ben akciğer hastayım. Koku ve salınım yapan gazlar beni etkiliyor)
    İyi bir ürün almak istiyorum.
    -----------------------
    Julia Smirnova L. Locker cevap: kutuda yeşil-kırmızı el ilanı A4'e sahiptir. (KUTUDAN SİYAH-KIRMIZI EL İLANI ÇIKTI)
    Ayrıca lütfen ekteki fotoğrafları görün. Desene çok dikkatli bakmalısın. Lütfen iyi bakın, farklılık göreceksiniz
    -----------------------
    Benim Soru: Benim aracım Qashqai siz bana Mazda görseli atmışsınız. Lütfen Qashqai gönderir misiniz?
    Julia Smirnova L. Locker cevap: Birkaç kez sordum ancak cevap vermediler sanırım engellediler




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.