Şimdi Ara

[ANA KONU] ASUS X550JX-XX171D - Oyun Bilgisayarı (2015-2016 F/P Kralı)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.789
Cevap
34
Favori
67.351
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Marka: AsusTek Computer Inc.
    Model: ASUS X550JX-XX171D
    Ekran boyutu: 15.6 "
    Çözünürlük: 1366 x 768 pixel
    İşlemci: Intel Core i7 4720HQ
    Ekran kartı: NVIDIA GeForce GTX 950M 4GB
    Ram: 4GB DDR3
    Hard Disk: 1TB
    İşletim sistemi: FreeDos - Windows 10 Home
    Optik sürücü: DVD Super Multi DL

    Güncel Bios (210)

    https://dlcdnets.asus.com/pub/ASUS/nb/X550JX/X550JXAS210.zip

    Driver Linki;

    https://www.asus.com/Notebooks/X550JX/HelpDesk_Download/


    Ürünün kutusuna hayran kalmadım desem yalan olur Her şey yerli yerinde ve akıllıca paketlenerek konmuş. Eksik de yok fazlalıkta. Direk bilgisayar, adaptörü, kitapçıkları mevcut.

    Cihazı elinize aldığınızda 15.6 bilgisayarlara oranla daha hafif olduğunu hissediyorsunuz. Bunun temel sebebi bilgisayarın tamamen plastikten oluşması. Bir önceki bilgisayarım HP Probook 4540s ye oranla gerçekten çok hafif.

    Malzeme kalitesi kişiden kişiye değişir ancak ben beğenmediğimi belirtmek istiyorum. 2500 olacağına 2800 olsaymış ama üst kısım alüminyum olsaymış dedittirdi bana. Buraya yazıyorum, çok geçmez bilek konulan yerler,kısa zamanda kararmaya başlar Onun dışında klavyesinin tuş aralığı olsun, yazma ergonomisi olsun fiyatına göre üst düzeyde bir deneyim sunduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Zaten şu an bu yazıyı X550'mle yazıyorum :)

    Bu bilgisayarın kuşkusuz en büyük albenisi iç donanımı. Sizde benim gibi yüksek performansı uyguna alma niyetindeyseniz, doğru yoldasınız :)

    Bilindiği üzere piyasada bir sürü işlemci var. Eskiden sayıları çok olmasına rağmen, günümüzde gittikçe sayıları azalan M - H - QM uzantılı işlemciler, CPU'dan alınan maksimum performansı simgeler. Sonu U ile biten işlemciler batarya ömrü odaklı oldukları için performans avcıları tarafından tercih edilmemeliler.

    Asus'un bu serisinde kullanılan 2 tip işlemci var. Biri i5 4200H ve diğeri i7 4720HQ. 2 si de sizi performans anlamında üzmeyecektir.

    Intel i5 4200H'nin detaylarına ;
    https://ark.intel.com/content/www/tr/tr/ark/products/75027/intel-core-i5-4200h-processor-3m-cache-up-to-3-40-ghz.html

    Intel i7 4720HQ'nun detaylarına;
    https://ark.intel.com/content/www/tr/tr/ark/products/78934/intel-core-i7-4720hq-processor-6m-cache-up-to-3-60-ghz.html

    linklerinden erişebilirsiniz.

    Oyunculara her iki işlemciyi de tavsiye ederim. Hatta bütçesi 2500TL olanlara i5 li modeli alıp yanına ek olarak 4gb ya da 8gb ram daha almaları ve PC'yi SSD ile desteklemeleri. Çünkü işlemci ve az sonra değineceğim ekran kartı harika ama HDD yavaş kalınca, bilgisayarın tam performansı ortaya çıkmıyor.

    Benim gibi hem oyun hemde fotoğraf ve video renderlama ile uğraşacaksanız, size tavsiyem i7 li model olacaktır.

    Evet sıra geldi bu bebeği uygun fiyatlı performans canavarı yapan asıl donanıma

    Nvidia GTX 950M masaüstündeki abileri kadar olmasa da, taşınabilir PC ler açısından baktığımızda, ağır oyun amaçlı bilgisayarlar için giriş seviyesi düzeyindeki bir ekran kartı.
    128 bit ve donanıma göre 2GB ya da 4GB lik versiyonu mevcut. Bendeki model x550jx-xx171d. Bu kombinasyonda 4GB lik Nvidia GTX950M mevcut.

    Bilgisayarın kutusunu açar açmaz 4GB ram ve SSD mi taktığım için, SSD den ötürü (120GB Kingston HyperX), ağır oyun testi yapamadım. Dirt 3 kurdum ve her şeyi en üst düzeye getirdim. Isınma çok az ki yeni olduğu için öyle. 5 - 6 ay sonra bu konuda kronik problemi olup olmadığını anlayacağız

    Neyse oyuna dönelim, oyun süper akıcıydı. Oyun için avantaj ama photoshop ve premiere konunda dezavantaj olan nokta 1366x768 pixellik ekranı. GTX950M FullHD veya +K UHD bir panelde çalışsa idi, oyun konusunda bu kadar performanslı olması haliyle beklenemezdi. Çünkü daha öncede bahsettiğim gibi ağır oyun kategorisinin giriş seviyesi bir kartından bahsediyoruz.

    Sizde fark ettiyseniz yazımda kullandığım en çok kelime performans

    Eee bu bir notebook olduğuna göre az biraz mobiliteden ve multimedyadan bahsetmeden olmaz. Bir kere adaptör çok büyük ve hantal. Batarya ise i7 li kombinasyona göre iyi sayılır. Şu an orta parlaklıkta ve yazı yazarken ki batarya durumu, %76 (2 saat 37 dakika kalan) bilgisi alıyorum.

    Ses düzeyi tatminkar, tabi bir en düşük 2+1 bassı falan beklemek hayal kırıklığı olur ki onu da kimse beklemiyordur, değil mi ? Kamerası karanlık ortamda grenli ama skype, messenger için fazlasıyla yeterli.

    Wireless kartı Intel olmadığı için Centrino platformunun en sevdiğim özelliği Wi-Di bulunmuyor. Ek olarak AC ve 5GZ destekli modemlere bağlantı sağlayamadığını da belirtmek gerekiyor. Garantisine kıydığım zaman ilk işim Intel'in wireless kartlarından birini takmak olucak ve tabi DVD yi söküp HDD yi taktıktan sonra


    Genel olarak özetleyecek olursak, bu fiyata performans konunda sizi soluksuz 2 3 yıl götürecek bir bilgisayar arıyorsanız doğru yerdesiniz. Yalnız aynı şeyi dış kasası için diyemiyorum.


    EN GÜNCEL CINEBENCH TEST SONUCU

    [ANA KONU] ASUS X550JX-XX171D - Oyun Bilgisayarı (2015-2016 F/P Kralı)

    Teknik servis bilgileri

    [ANA KONU] ASUS X550JX-XX171D - Oyun Bilgisayarı (2015-2016 F/P Kralı)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi khanstern -- 12 Nisan 2020; 17:59:19 >



  • Hocam hayirli olsun ben cs4 photoshop calismayi dusunuyorum full indirip kuracam bu islemcide skinti cekmem insallah bi kac skinti cektim konu var crack lama olayini bi turlu yapilmiyor mesala win 8.1 pro yu biturlu cracklama yapamadim ayrica bazi oyunlardada cracklama yi yapamadiklarini soyleyen arkadaslar var islemci uzerindenmi oluyor acaba . Ben ekran kartini 4 gb olarak aldim top bellekte 1670 mb civari yaziyor tam olarak ekran kartini nerden ogreniriz ayrica 4gb paylasimlimi paylasimsizmi bu ekran kartlari bi turlu diger konulardada net bilgiye ulasamadim 4 gb ram uzerine 8 gb ram eklesek ne gibi faydasi olur oyon performansi artar islemci icin gozle gorulur performans olurmu 8gb ram eklemek bu konularda bilginiz varsa paylasirmisiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ram ve ssd yi kesinlikle oneririm.. illegal islerle ugrasmiyorum ama islemci ile alakasi yok bu konunun :) crackleme islemi yazilimsal bir mevzudur.. ek olarak cs4 cok eski.. cc ya da cs6 kurmanizi oneririm.

    Nvidia kartinizi da goruntu isleme icin kullanabilirsiniz..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: khytr89

    Ram ve ssd yi kesinlikle oneririm.. illegal islerle ugrasmiyorum ama islemci ile alakasi yok bu konunun :) crackleme islemi yazilimsal bir mevzudur.. ek olarak cs4 cok eski.. cc ya da cs6 kurmanizi oneririm.

    Nvidia kartinizi da goruntu isleme icin kullanabilirsiniz..

    Anladim hocam cs6 uzerinde calisacam nvida ekran karti kullanirken otomatikmi kullanima geciyor herhangi bir ayari varmi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Battlefield 3 yükledim güncel sürücü ile ultra ayarlarda 93 dereceye çıktı makine.

    High'a geri çektiğimde 83-85 civarına geliyor.
  • Bilgilendirmeler için teşekkürler. Bende bu modelden satın aldım. Henüz elime geçmedi ama genel olarak fiyat / performans değerlendirmesinde rakibi yok diyebilirim. Ssd ve ram takviyesi şart olarak düşünüyorum ve ssd im hazır bilgisayarın elime geçmesini bekliyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jaws01


    quote:

    Orijinalden alıntı: khytr89

    Ram ve ssd yi kesinlikle oneririm.. illegal islerle ugrasmiyorum ama islemci ile alakasi yok bu konunun :) crackleme islemi yazilimsal bir mevzudur.. ek olarak cs4 cok eski.. cc ya da cs6 kurmanizi oneririm.

    Nvidia kartinizi da goruntu isleme icin kullanabilirsiniz..

    Anladim hocam cs6 uzerinde calisacam nvida ekran karti kullanirken otomatikmi kullanima geciyor herhangi bir ayari varmi

    Inteli kullaniyor ama ps nin performans ayarlarindan nvidiayi secmek cok kolay.. tek tik e bakiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: RoadMonster

    Battlefield 3 yükledim güncel sürücü ile ultra ayarlarda 93 dereceye çıktı makine.

    High'a geri çektiğimde 83-85 civarına geliyor.

    Ama oyun da oyun birde ultra ayarda :D

    Ssd taktigim icin oyun kuramiyorum yer kalmadi programlardan :) oyundan sayarsak bir dirt 3 var..

    Yalniz sogutucu kullanmani oneririm..ic bilesenlerin ve macunun omrunu cabuk bitirirsin ;)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: slayerxp

    Bilgilendirmeler için teşekkürler. Bende bu modelden satın aldım. Henüz elime geçmedi ama genel olarak fiyat / performans değerlendirmesinde rakibi yok diyebilirim. Ssd ve ram takviyesi şart olarak düşünüyorum ve ssd im hazır bilgisayarın elime geçmesini bekliyorum.

    Rica ederim :)

    Ak kara ilk izlenim olarak ne varsa yazdim :)

    Ssd kesinlikle sart.. hatta core i serisinin 2.neslinden itibaren ssd butun pc lere sart :) yalniz insallah elindeki ssd 250gb ya da uatudur. Benim 120gb cabuk doldu :)

    Ram ise kesinlikle sart ;)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ama napayım şimdi aleti bulmuşum gömülmeden olmaz tabi. keşke tam fanın altında bir delik olsaymış iyi olurmuş aslında.

    soğutucum var ama evde şuan ben şehir dışındayım bu şekilde kullanıyoum arkasına biraz yükseklik yapıp hava koridoru oluşmasını sağlıyorum.

    yüksek perfomansta kullanırsan masaüstünde bile oto boost yapıyor bilgisayar kendisi çekirdekler sürekli tam yükte çalşıyor, eğer oyunda değilsen biraz fazla sıcaklık sebebi.

    dengelide çekirdekler normale dönüyor hangisi çalışması gerkirse çalışıyor. boost yapmıyor pek. boşta 45-50 derece civarı. arkada torrent - youtube video + buraya yazarken 60 derecelere dayanıyor.

    biraz oda sıcaklığınında etkisi var tabi, kalorifere yakın yerde masam şuan.

    sizin sıcaklıklar nasıl
  • freedosa korsan windows kurulabiliyor mu hocam?korsan kurarsak garantiden vs çıkma gibi bir durumu olur mu ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: khytr89


    quote:

    Orijinalden alıntı: slayerxp

    Bilgilendirmeler için teşekkürler. Bende bu modelden satın aldım. Henüz elime geçmedi ama genel olarak fiyat / performans değerlendirmesinde rakibi yok diyebilirim. Ssd ve ram takviyesi şart olarak düşünüyorum ve ssd im hazır bilgisayarın elime geçmesini bekliyorum.

    Rica ederim :)

    Ak kara ilk izlenim olarak ne varsa yazdim :)

    Ssd kesinlikle sart.. hatta core i serisinin 2.neslinden itibaren ssd butun pc lere sart :) yalniz insallah elindeki ssd 250gb ya da uatudur. Benim 120gb cabuk doldu :)

    Ram ise kesinlikle sart ;)

    240gb sandisk ultra 2 aldim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: RoadMonster

    ama napayım şimdi aleti bulmuşum gömülmeden olmaz tabi. keşke tam fanın altında bir delik olsaymış iyi olurmuş aslında.

    soğutucum var ama evde şuan ben şehir dışındayım bu şekilde kullanıyoum arkasına biraz yükseklik yapıp hava koridoru oluşmasını sağlıyorum.

    yüksek perfomansta kullanırsan masaüstünde bile oto boost yapıyor bilgisayar kendisi çekirdekler sürekli tam yükte çalşıyor, eğer oyunda değilsen biraz fazla sıcaklık sebebi.

    dengelide çekirdekler normale dönüyor hangisi çalışması gerkirse çalışıyor. boost yapmıyor pek. boşta 45-50 derece civarı. arkada torrent - youtube video + buraya yazarken 60 derecelere dayanıyor.

    biraz oda sıcaklığınında etkisi var tabi, kalorifere yakın yerde masam şuan.

    sizin sıcaklıklar nasıl

    dirt 3 te 50 dereceyi gördüm onun dışında hiç yükselmedi çünkü yükseltecek bir işlem henüz yaptıramadım

    kaloriferin yanında kullanma derim sıkıntı :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: etem1907

    freedosa korsan windows kurulabiliyor mu hocam?korsan kurarsak garantiden vs çıkma gibi bir durumu olur mu ?

    Olmaz, garantiden de çıkarmaz ama riskli ;)

    üniversite öğrencisisiysen sana güzel bir haberim olucak
  • internet çok iyi çekmiyor o yüzden bu şekilde kullanıyorum geçici.

    bir tek dün korktum sabah kalorifer yanmıyorken boşta oyun indiriyordum bf3ü fan durmuş kafasına göre. olmuş bilgisayar alev 95 derece. anlayamadım sebebini. kapatıp pili çıkardım

    sonra düzeldi dahada sıkıntı çıkarmadı. bir daha benzer bişey olursa servise vericem durumun kontrolü için.

    + NBA2K16 yüklüyorum şuan 38 gb indiremedi bi türlü steam. insin onada full gömülücem. bakalım kaç derece olacak :D

    + bi üstteki kişinin üniversitesi bilgisayar mühendisliği ve bilgisayar bilimleri destekliyor. dreamspark olayına boşuna girersin. üniversite kayıttan sonra öğrencilere bildiri maili yollamış.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: khytr89

    quote:

    Orijinalden alıntı: etem1907

    freedosa korsan windows kurulabiliyor mu hocam?korsan kurarsak garantiden vs çıkma gibi bir durumu olur mu ?

    Olmaz, garantiden de çıkarmaz ama riskli ;)

    üniversite öğrencisisiysen sana güzel bir haberim olucak

    evet imzada görüldügü icin üniversite ögrencisiyim :).Nedir haberiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • beyler bende aynı laptopdan alıcam 4 gb ramli alıp 8 gb ram takviyesini kendim mi yapayım kendim yapayım derken 8 gb ram alıp garanti kapsamının içinde aldıgım magazayamı taktırıym yoksa direk 12 gblık halini mi alıyım ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: etem1907


    quote:

    Orijinalden alıntı: khytr89

    quote:

    Orijinalden alıntı: etem1907

    freedosa korsan windows kurulabiliyor mu hocam?korsan kurarsak garantiden vs çıkma gibi bir durumu olur mu ?

    Olmaz, garantiden de çıkarmaz ama riskli ;)

    üniversite öğrencisisiysen sana güzel bir haberim olucak

    evet imzada görüldügü icin üniversite ögrencisiyim :).Nedir haberiniz?

    Google'dan Microsoft dreampark projesini bir araştır derim. Lisans okuyanlara Windows 10 ve 8.1 ücretsiz dağıtılıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: VForOyuncu

    beyler bende aynı laptopdan alıcam 4 gb ramli alıp 8 gb ram takviyesini kendim mi yapayım kendim yapayım derken 8 gb ram alıp garanti kapsamının içinde aldıgım magazayamı taktırıym yoksa direk 12 gblık halini mi alıyım ?

    Aldım ve içine 4gb ramı taktım. Sen takınca da garanti bozulmuyor yeter ki sağını solunu vurup kırma :)

    firmaların yaptığı da aynı şey, 2 vida aç ramı tak ve vidaları sık..

    yani, yetkili servisin de yaptırıp teslim etmiyorlar ;)
  • Hocam öncelikle merhabalar. Konunuza yazabilmek için üye oldum sırf. Bana cevapverirseniz çok mutlu olurum. Size sormak istediğim birkaç birşey var öncelikle. Çünkü aynı modeli 1 hafta içinde bende alacağım.Ve şimdiye kadar hiç laptop kullanmadım. Laptoplar hakkında gram bilgim yok. Reelde göremediğim için size bikaç soru sormak istiyorum.

    1- Asus K ' serisindeki gibi ekranın alt kısmı açılıyormu? (Plastiği çekince)
    2- Klavye'nin ordaki esneme ilerde bir sorun teşkil edermi sizce?
    3- Kasanın plastik olması anormal bir durummu? Çokmu dayanıksız oluyor plastik olunca?
    4- Pili 4 hücreli pilmiş. Çokmu hızlı tükeniyor? Normal laptoplara oranla daha çabukmu biter?
    5- Laptoba herhangi bir ssd alsak uyumsuzluk sorunu yaşamadan takabilirmiyiz?
    6- Daha çok üniversitede oyun odaklı kullanacağım ekran kartı 4-6 yıl götürürmü beni? (SSD+Ram ilave edecem bir süre sonra)
    7- Birde intelin ekran kartı falan diye duydum içinde 2 tanemi ekran kartı var? Var ise bunların hangisi kullanabilceğimi kolayca seçebiliyormuyum

    Bunlar haricinde + ve - yönlerini sizden kısa ayrıca duymak isterim. Umarım bana vakit ayırıp cevap verirsiniz şimdiden teşekkürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nevayi -- 17 Aralık 2015; 16:25:48 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.