Şimdi Ara

Amsterdam'da Nerede Kalınır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
1
Favori
346
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Amsterdam da nerede kalınır konusunu merak ettiğinizin farkındayız. Bu makalede bu sorunun cevabını bulabileceğiniz gibi beraberinde pek çok sorunun cevabını da bulabileceksiniz. Yazımızda anlatılmayan bir şeyi merak ediyorsanız yorum bölümünden sorarsanız daha önce avrupa nın yıldızı Amsterdam’a gitmiş gezginlerimiz en kısa sürede yanıtlayacaktır. Ayrıca 5 veya 4 yıldızlı oteller yerine daha uygun olan 3 yıldız amsterdam otel seçeneklerine bakmanızı tavsiye ederiz çünkü bu otellerde çok fazla zaman geçirmeyeceksiniz. Amsterdam şehir merkezindeki otelleri incelemek için aşağıdaki linki ziyaret edebilirsiniz. Toplu taşıma konusuna da başlamadan değinmek istersek şehir merkezinde yer alan otelleri seçerseniz buna çok gerek kalmayacak. Çünkü zaten çok yürüyecek ve keşfedeceksiniz. Ondan toplu taşıma konusuna hiç değinmeyelim.


    Eğer bütçeli bir tatil düşünmüyorsanız şehir merkezi veya şehir merkezine yakın yerler tercih edeceğiniz ilk bölge olacaktır. Ekonomik olarak ucuz bir yer olmayan şehir merkezi pek çok gözde amsterdam otelleri bulacağınız yerdir. Ünlü amsterdam otelleri, hostelleri, restoranları, kafeleri, barları ve eğlence merkezleriyle bütün misafirlerine unutulmaz bir tatil yaşama fırsatı sunacaktır. Red Light District, Dam Meydanı, Amsterdam Kraliyet Sarayı’na yürüme mesafesinde olması, şehir merkezini tatilciler için oldukça cazip hale getirmektedir. Şehir merkezini tercih edebilirsiniz. Zaten red light discrict de göreceğiniz şeyleri hayatınız boyunca unutamayacaksınız diye tahmin ediyoruz. Mesela red light sokaklarında ot içip yürüyebilirsiniz. Ayrıca red light sokaklarında camekanlarda bayanlar göreceksiniz şaşırmayın.


    Museum Quarter Bölgesi

    Şehrin güneyinde bulunan, I AM AMSTERDAM simgesiyle ünlü olan bölge, Amsterdam görülmesi gereken müzelerin oldukça yoğun olduğu müzeler bölgesi burasıdır. Tarihle iç içe olan şehirde gezilmesi gereken müzeler arasında 2 futbol sahası genişliğindeki yeşil alan tatilcilerin, gezmesi, dinlenmesi için oldukça ideal bir alandır. Şehir merkezinden sonra en çok tercih edilen bölgelerdendir.

    Museum Quarter Bölgesi, şehir merkezi kadar pahalı olmamakla birlikte daha uygun fiyatlı bütçede otel arayanlar için oldukça fırsatlar sunan bir bölgedir. Anca bu bölge hosteller için pek tercih edilen bir bölge değildir. Kafeleri, restoranları ama en önemlisi müzeleriyle meşhur bu bölgeye gitmeden ve I AM AMSTERDAM simgesinin önünde fotoğraf çekmeden Amsterdam’ı gezdim diyemeyeceksiniz. Van Gogh Müzesi ve Rijkmuseum mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerlerin başında gelmektedir. I amsterdam city card ile bütün müzelere ücretsiz girebilirsiniz. Detaylı bilgi için tıklayın.



    De Pijp Bölgesi

    Bu bölge Amsterdam’a gidip en hesaplı şekilde tatil yapmak isteyenlerin ilk tercih edeceği bölgedir. Turist yoğunluğunun çok olmadığı bu bölge, kafa dinlemek isteyenleri huzurla tatillerini geçirecekleri bölgedir. De Pijp Bölgesinde bulunan oteller ve hosteller oldukça hesaplıdır. Genellikle yerel halkın yaşadığı bölgede eski ve gösterişli mimari hala pek çok evin işlemesinde oldukça dikkat çekmektedir. Çok fazla turistin olmaması ve şehir merkezine yakın olan bu bölge Amsterdam’ı ziyaret edip güzel ve ekonomik bir tatil geçirmek isteyenler için en ideal bölgedir diyebiliriz.



    Jordaan Bölgesi

    Jordaan bölgesine Amsterdam’ın ikinci şehir merkezi de diyebiliriz. Tek farkı şehir merkezine göre daha ucuz olmasıdır. Bölgede konaklama seçenekleri için ekonomik pek çok otel ve hostel bulmak mümkündür. Jordaan bölgesi kafeleri, restoranları, barları, eğlence merkezleri, alışveriş merkezleriyle turistlerin ilgisini çeken en güzel bölgelerden bir tanesidir. Tarihi ve turistik yerleriyle kendisine hayran bıraktıran Jordaan bölgesindeki Anne Frank Evi mutlaka ziyaret edilmesi gerekmektedir. Kanal kenarındaki çok şık evler ve restoranlar ziyaretçilerin muhteşem bir tatil geçirmesine ve bu tatilden unutulmaz anılarla dönmesine neden olacaktır. Amsterdam konaklama hostelleri de burada bulabilirsiniz.


    Amsterdam Ucuz Oteller

    Amsterdam’da birbirinden lüks oteller bulabileceğiniz gibi ucuz oteller bulmakta mümkündür. Ucuz olan bu otellerden birkaç tanesini sizinle paylaşacağım. Amsterdam’da kalınacak ucuz otellere geçelim. Aşağıdaki linkten 3 yıldız otellere ulaşabilirsiniz.


    Bilderberg Garden Hotel

    Oud Zuid, müzeler, kültür ve yürüyüş ile ilgilenen gezginler için harika bir seçenek olan Biderberg Garden Hotel 5 yıldızlı bir otel olup müşterilerine birbirinden farklı ve iyi hizmetler sunmaktadır. Amsterdam’ın sakin bir bölgesinde yer alan bu otel konum olarak pek çok yere yakındır. Bu oteli tercih etmek demek kaliteyi seviyorum demektir.



    Grand Hotel Amrâth Amsterdam

    Amsterdam’ın merkezinde, eskiden deniz ticaretinde kullanılan binada hizmet veren bu otel müşterilerine sundukları hizmetlerle beğeniler alan bir oteldir. Amsterdam Merkez İstasyonu’na 500 metre uzaklıkta olan bu otel özelikle tatilciler tarafından oldukça tercih edilmektedir. Bu oteli tercih etmek demek iste tarihi seviyorum demektir.




    Sofitel Legend The Grand Amsterdam

    Amsterdam’ın kalbinde yer alan bu otel Hollanda kültürü ile Fransız mimarisi birleştiren 5 yıldızlı bir oteldir. 3 yıldız otellerin yanında adeta bir saraydır. Otel tarihi şehrin merkezinde, Nine Streets ve Dam Meydanı’na 5 dakikadan daha kısa bir mesafede yer alması Amsterdam’a tatile gelen gezginler için vazgeçilmez bir otel olmuştur.

    Gerçekten çok güzel bir oteldir yukarıdaki resme tıklayarak booking com dan rezervasyonunuzu hemen yapabilirsiniz.


    Kaynak: https://www.neredekalinir.net/amsterdam/








  • Ben Amstel caddesi üzerindeki Eden Hotel'de kalmıştım. Avrupa'da konakladığım oteller arasında f/p olarak

    1) Roma: Otel İtaly (Via Venezia Caddesi)
    2) Barcelona: Novotel Barcelona
    3) Amsterdam: Eden Hotel (Amstel Caddesi)

    olarak sıralayabilirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.