Şimdi Ara

Amiral gemisi Android telefon önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
809
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba dostlar. Konu başlığından anlaşıldığı üzere yeni bir telefon arayışına girdim. 2017'de aldığım iPhone 6 32 GB telefonu değiştirme zamanı geldi de geçiyor. Ancak aklıma takılan ve ciddi manada yardıma ihtiyaç duyduğum noktalar var.


    Aslında 1-2 ay öncesine kadar telefon almayı kafaya koymuştum ve iPhone 11 veya 12 almayı bir süre düşündüm. iPhone 11 12.000-13.000 TL'ye bulunuyordu, iPhone 12 ise 17.000-18.000 TL idi. iPhone 11 almayı eskidiği için iPhone 12'yi ise bütçemi aştığı için almaktan vazgeçtim. Zaten fiyatları iPhone 14 duyurulduktan sonra fırladı artık hayatta almam/alamam.


    Bunun üzerine ben de yıllar sonra Android'e geçmeye karar verdim. Herhangi bir IOS veya Android takıntım veya fanboyluğum yok. IOS tabii ki daha iyi bir işletim sistemi ve imkanım olsa onu alırım ancak Android de gayet kullanılabilir bence. Her neyse Android'e geçmeyi karar verdikten sonra aslında biraz daha rahatladım nasıl olsa 15.000 TL'ye kadar bütçem var en kralını alırım diye düşünüyordum fakat o iş öyle değilmiş.


    İlk olarak aklıma tabii ki Samsung Galaxy S22 geldi. Fiyatı 16.000 TL'ye yakın bütçemi biraz aşıyor ancak cidden beğenirsem bütçemi zorlayıp alırım diyordum fakat batarya ve ısınma sorunları dolayısıyla vazgeçtim diyebilirim. Nasıl olur anlamıyorum, Android'in en güçlü markası olup amiral gemisi modeline 3700 MAH'lık yetersiz bir batarya koymak akıl karı değil gerçekten. Özellikle Türkiye'de de satılan Snapdragon işlemcili modelinin batarya sorunu çok daha büyük. Eğer birisi gerçekten S22 almaya beni ikna edebilirse hala aklımın köşesinde duruyor çünkü diğer özellikleri cidden çok cazip.


    Ardından hemen S21 ve S21 FE modellerine yöneldim. Hem fiyat olarak daha uygun hem de S22'ye teknik ve tasarım açısından yakın modellerdi. Anladığım kadarıyla S21'in çıkış yılı 2021 S21 FE'nin ise 2022. Bundan doları S21 FE daha güncel ve 1 yıl daha fazla güncelleme alacak bir telefon. Onun dışında S21 FE'nin 500 MAH daha fazla bir bataryası olduğunu biliyorum. Onun dışındaki farklılıklar hakkında en ufak bir fikrim yok. Mesela hangi telefon daha güçlüdür? Kamera açısından farkları nelerdir? inç ve ekran özellikleri arasında farklar var mıdır? Son olarak malzeme kalitesi açısından FE'nin daha zayıf olduğunu okudum bu doğru mudur? Bunlar dışında her iki telefonun da S22 gibi batarya sorunu varmış. YouTube'dan izlediğim bazı batarya testlerinde zaman zaman S21 ve S21 FE daha iyi çıkarken zaman zaman S22 daha iyi çıkıyor. Açıkçası bu konudan dolayı S21 ve S21 FE'den de ufaktan soğudum. Ancak fiyat konusunda avantajlı oldukları için halen en yakın olduğum modeller bu iki model.


    Son olarak Samsung'un A73 ve A53 modellerine baktım. Amiral gemisi olmayan modeller fakat amiral gemisine yakın özellikler ve performans sunuyor. Batarya konusunda da hem MAH olarak hem de ekran süresi açısından S21, S21 FE ve S22 modellerinden daha iyi. Tasarım açısından S serisi daha iyi ancak ilk tercihim performans olduğu için A serisini bir süre düşündüm. Nedendir bilinmez A serisi hakkında araştırma yaptığımda çoğu kişi "alınmaz" tarzında yorumlarda bulunmuşlar. Bu yorumların birkaçında malzeme kalitesinin kötü olduğu ve arka kapağın plastik olduğu esneme yaptığı vs. tarzında yorumlar gördüm. Bir yandan da hemen hemen aynı paraya S21 veya S21 FE gibi amiral gemisi bir telefon almak varken A serisi mantıksız geldi. Bundan dolayı A serisinden de soğudum. Ancak tabii ki halen tamamen vazgeçmiş değilim.


    Açıkçası en çok araştırdığım modeller bunlar, bunlardan başka Samsung'un bir modelini önerebilecek varsa önerilere açığım. Xiaomi vb. diğer Android telefon üreticileri hakkında pek bir bilgiye sahip değilim ve açıkçası biraz da mesafeliyim. Android alacaksam Samsung almayı tercih ederim. Fakat çok cazip bir telefon olursa farklı bir marka da alabilirim elbette.


    Yazımın en sonuna kabaca kriterlerimi sıralıyorum. Sizden ricam önerdiğiniz telefonu neden önerdiğinizi de yazarsanız çok memnun olurum.

    -En az 3-4 sene güncelleme desteği

    -Amiral gemisi veya amiral gemisine yakın performans

    -Batarya açısından en azından 7 saat ekran süresi (Çok sık oyun oynaya birisi değilim aşırı nadir oynarım)

    -Malzeme kalitesinin iyi olması

    -Arka kapağının plastik olmaması

    -En az 128 GB depolama alanı

    -120 HZ, kaliteli ve en az 6 inç ekran Bu konuda Samsung çok iyi zaten

    -Çok fotoğraf veya video çeken birisi değilim ancak kamerası yine de iyi olsun Samsung'un bu fiyat aralığındaki telefonlarının kamerası çok iyi zaten

    -Bütçe 8000-15000 TL


    İsteklerim temel olarak bunlar bu fiyat aralığında şu özellikleri sunan bir Android telefon olmaması cidden canımı çok sıktı. Samsung gibi bir markanın amiral gemisi modellerinde bu tarz batarya sorunları yaşaması inanılır gibi değil. Resmen parası neyse veriyim diyorum ama senin paran burada geçmez diyorlar çünkü bu özelliklerde bir model kaç gündür arasam da bulamadım. Hangi modele baksam bataryası sıkıntılı. Şu süreçte gerçekten telefon işinin Apple'a ait olduğunu anladım. Ancak ne yazık ki fiyatları cep yakıyor. Son olarak tekrar belirtiyim çok nadiren telefon üzerinden oyun oynayan birisiyim oynasam da ufak tefek oyunlar oynarım PUBG tarzında telefonu zorlayan oyunlar oynamam. Önereceğiniz telefonun bataryasının bana yetip yetmeyeceğini hesaplarken bunu hesaba katarsanız sevinirim.


    Biraz uzun bir konu oldu ama detaylıca anlatabilmişimdir umarım. Yardımcı olacak herkese şimdiden teşekkürler.








  • Stannex14 kullanıcısına yanıt
    Karar verebildiniz mi benzer taleblerimiz var

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Arka kapağı plastik olması sorun oluşturmuyorsa Poco X4 GT ye bakın derim. Ne de olsa kılıf takıp kullanıyoruz. Bende araştırma içindeyim bende tam istediğim gibi bir telefon bulamadım, Poco Xiaomi markası ve fiyatına göre performansı çok iyi. Malzeme kalitesi ve kamerası bahsettiğiniz Samsung Galaxy S21 FE kadar iyi değil ama chipseti ve performansı S21 den daha iyi. Fakat hala karar aşamasındayım.


    Aslında telefon çok ama Türkiye'de yok maalesef. Uluslararası sitelerde araştırma yaparsanız android işletim sistemine sahip çok çeşitli marka ve modeller göreceksiniz. Türkiye'ye gelen marka ve modeller çok kısıtlı ve bu durum maalesef bizi mecburi bir seçim yapmaya zorluyor.

  • ceremy kullanıcısına yanıt

    S21 aldım memnunum.

  • ibraahim43 İ kullanıcısına yanıt

    X4 gt aldınız mı? Durum nasıl?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.