Şimdi Ara

Amfi Köprüleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
20.435
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herhangi bir anfiyi alsak (atıyorum 4 kanallı, kanal başına 30w), bunun 2 kanalını birleştirsek, 60watt lık bir güç elde etmemiz mümkün mü? Bunu herhangi bir amfide yapabilir miyiz, ya da tehlikeli midir?

    Örnek olarak Jameson marka 4 kanallı bir amfi var maksimum 500watt yazıyor, 4 kanalı birden köprülediğinde elde ettiğin güç mü bu? Kanal başına kaç watt RMS verir bu amfi? Ayrıca pioneer/kenwood gibi teyplerde kullanıldığında sesi bozacak bi amfi midir? Yaza düşünüyorum ucuz yollu bi amfi, bagaja da subwoofer atacam, malum amfisiz olmuyo.. eğer bu rezalettir alma diyorsanız alternatif ne olabilir? hemen hemen bu fiyatlarda bakıyorum fazla para da vermek istemiyorum.

    jameson:http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=252854&productid=otm252227



  • 4 kanallı bir amfiyi 1. ve 2. kanallarını köprüler 3.ve 4. kanlalarını direk kullanırsanız 3 kanal çalışan bamfi elde edersiniz, 1. ve 2. kanalları kendi arasında köprüler, 3. ve 4. kanalları da kendi arasında köprülerseniz 2 kanallı amfi elde edersiniz. Yanlız şunu unutmayın 1.2.3.4. kanlaların hepsini köprüleyip mono tek çıkışlı amfi elde edemezsiniz.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: rsi

    Herhangi bir anfiyi alsak (atıyorum 4 kanallı, kanal başına 30w), bunun 2 kanalını birleştirsek, 60watt lık bir güç elde etmemiz mümkün mü? Bunu herhangi bir amfide yapabilir miyiz, ya da tehlikeli midir?

    Örnek olarak Jameson marka 4 kanallı bir amfi var maksimum 500watt yazıyor, 4 kanalı birden köprülediğinde elde ettiğin güç mü bu? Kanal başına kaç watt RMS verir bu amfi? Ayrıca pioneer/kenwood gibi teyplerde kullanıldığında sesi bozacak bi amfi midir? Yaza düşünüyorum ucuz yollu bi amfi, bagaja da subwoofer atacam, malum amfisiz olmuyo.. eğer bu rezalettir alma diyorsanız alternatif ne olabilir? hemen hemen bu fiyatlarda bakıyorum fazla para da vermek istemiyorum.

    jameson:http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=252854&productid=otm252227

    aslında dediğin gibi gücün 2 katına çıkması gerek fakat bazı anfilerde bu 2 kattan daha az bir değere sahip oluyor anfi işini becerebilen markalarda ise bu 3 katına kadar çıkabiliyorher anfiye köprüleme yapılmaz anfinin bunu desteklemesi gerekir yoksa istenilmeyen sonuçlar doğabilir4 kanallı anfilerin çou en fazla 2 kanala düşürülebilir yani 4 kanalıda birden köprüleyemezsiniz anfilerin rms değerini dışardan bakarak yapmak çok güç ayrıntısını bilmek gerekir maximum 500 watt diyorsa bu onun peak gücüdür.sq ya yönelik sistemler yapılmak isteniyorsa tüm ürünlerin seçimine dikkat etmek gerekir bir ürünün bile kalitesizliği tüm kaliteyi bozucaktır.jameson buarlar önermiyoru çünkü kalitesini çok bozdu önerim jbl e yönel bütçeni vede nasıl bir sistem istediğini söylersen en iyi şekilde yardımcı olmaya çalışırız
  • Belli bi bütçe belirlemedim ama amfiye öyle çok para vermek istemiyorum. Amfi almamdaki asıl amaç yazın arkaya bi sub-box yaptığımda besleyebilmek. Yani bu tavsiye etmediğin amfiyi alırsam basslar çok kötü olur mu diyosun?

    (Aklıma gelmişken bunu da sorayım: arabadaki hoparlörlere teyp çıkışını versem, arkadaki subwoofer'a amfiyi bağlasam nasıl sonuç alırım?)(önde fabrikadan orjinal 4" çift koni, arkada 6"x9" 40ar watt)

    Son bi soru piyasada neden hiç 8"-10" subwoofer yok? (kabinin bagajda az yer kaplaması bakımından düşünüyorum da, verim alırmıyım?)
  • Arkadaşım 8 ve 10luk subwoofer bulamazsın. Çünkü bu subwoferların en küçüğü zaten 25 cm filan olması lazım ki zaten bence çok küçük sen tutup bunu 8lik veya 10luk yaparsan oval hoparlöre benzer hiç bir şekilde verim alamazsın subwoofer olarak küçük irşey istriyorsan önerim=http://www.eliftuning.com/index.php?p=show&pid=3984&k_id=49&kn=HOPORL%D6R+-WOOFER bunu alman...
  • arkadaşın dediği gibi en küçük 25cm lik sub alırsın bagaja koymam dersen pandizota free air bas al ama kabindeki gibi olmuyor 25 cmlik alana kadar da 30cm lik al daha cok basınc yapar seni daha cok tatmin eder anfide köprü özelliği olması lazımki köprüleme yapabilesin
  • Arkadaş linkte verdiğin anfinde köprüleme olayı olmaz çünkü aynısı bende var sub falanda bağlayamazsın koblo masrafına yazık olur en fazla 4 tane 6901 bağlarsın teybin kaliteli ise bu anfiye hiç gerek yok
  • Bazı anfilerde özel sub çıkışı var köprülemeden direk bağlanıyo benim merak ettiğim şu:
    Şimdi örnek olarak 200rms lik sub çıkışımı daha iyi yoksa 2 kanalı köprüleyipte elde ettiğimiz 200rms mi daha iyi!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vakay_26 -- 16 Şubat 2008; 21:37:27 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: vakay_26

    Bazı anfilerde özel sub çıkışı var köprülemeden direk bağlanıyo benim merak ettiğim şu:
    Şimdi örnek olarak 200rms lik sub çıkışımı daha iyi yoksa 2 kanalı köprüleyipte elde ettiğimiz 200rms mi daha iyi!


    200 rms sub çıkışı daha iyi
  • quote:

    Orjinalden alıntı: _By_BoSs_

    Arkadaşım 8 ve 10luk subwoofer bulamazsın. Çünkü bu subwoferların en küçüğü zaten 25 cm filan olması lazım ki zaten bence çok küçük sen tutup bunu 8lik veya 10luk yaparsan oval hoparlöre benzer hiç bir şekilde verim alamazsın subwoofer olarak küçük irşey istriyorsan önerim=http://www.eliftuning.com/index.php?p=show&pid=3984&k_id=49&kn=HOPORL%D6R+-WOOFER bunu alman...

    piyasada 8'' veya 10'' subwoofer bulmak çokda zor değil ki verdiğin linkteki gt-4 de 10''
    önerim küçük sublarla 30 cm subların arasnda fiyat farkı çok az hatta küçükler daha pahalı al bi 12'' gt-5 bangır bangır dinle eger yok küçük sub alcam dersen arkadaş gibi bende free-air öneririm yoksa küçük subdan performans alamazsın
  • Amfilerin üzerinde köprüleme düğmesi olur genelde. Ben 2 kanal amfilerde köprüleme yapıyorum. Sağ + ile sol - yi bağlarsın köprü olur.
  • free-air almam çünkü galiba onlar kutuda kullanılamıyomuş. ben bagaja kutu yapıp koymayı planlıyorum 10" almak istememdeki sebep de malum hoparlör küçük olunca kutu da küçük oluyo, olabildiğince az yer kaplasın istiyorum. pandizotu da delmek istemiyorum zaten.

    peki şunu sorayım o zaman: şimdi bi teybin 4 çıkışı var. öndeki iki çıkışı 2 hoparlöre bağlasak, diğer iki çıkışı "köprüleyip" bir subwoofer'a vermemiz mümkün mü? (yani 4 hoparlör yerine 2 hoparlör + 1 sub olacak)
  • Ne yazık ki mümkün değil,mümkün olsa bile en kral teyp köprülenince 50 watt verecektir,o da ancak subwoofer'ın göbeğini hafif oynatmaya yeter.

    Bazı arkadaşlar sanırım 8 ve 10'u santim olarak düşünmüş. 8 ve 10 inç sub'lar var,örneğin JBL'in 200 watt rms girişli 20 cm olanı var,bunu alıp portsuz bir kabine koyarsan yerden baya tasarruf edersin.Amfi olarak da köprü modda 160 watt rms veren iki kanallı JBL 60.2 kullanırsan memnun kalabilirsin,özellikle araba hb ise.Amfi çıkışının hoparlörün maksimum rms girişinden biraz düşük olması iyidir. Bu ikili hem baya ucuza gelir,hem kalitelidir,hem de yer sorunu olmaz.
  • Teybe eğer sub bağlarsan sadece ÇALIŞIR ama tatmin olmazsın. Zamanla teybi de yakabilirsin. Ben her zaman amfiyi kolonlardan güçlü tutarım. Mesela şu an 4x65 çıkışı olan Audio system F4 260 III amfiye rms i 40 watt ve 60 watt olan 2 çift bağladım. Amfinin kazanç ayarını çok açmıyorum. Ses inanılmaz net çıkıyor.
  • Kazanç ayarının düşük olması,amfinin çıkışının da düşük olmasını garantiye almaz ama.Sonuçta kazanç ayarı amfinin çıkışını düşürmez,giriş sinyalinin temiz ses alacak şekilde ayarlanmasını sağlar.Yani sizin amfinizin kazanç ayarının düşük olması onun 65 watt vermesini engellemeyebilir.Eğer teyp son sesteyken ya da ona gelmeden distorsiyon az da olsa varsa amfi 65 watt veriyordur.Kaliteli amfiler son sürekli çıkışlarında bile çok düşük distorsiyona sahipler,bu yüzden hoparlörleri garantiye almak için ya kazancın epey düşük tutulması gerekir,ya da daha güzeli amfi çıkışına uygun hoparlör takmak gerekir.Örneğin o amfiye 40 watt hoparlör yerine 80 wattlık bir Pioneer 6911 takarsanız da aynı temiz sesi alırsınız.Hatta 80 wattlık hoparlörün bobini 40 wattlık olandan daha güçlü olduğu için yüksek gücü daha iyi kaldıracak ve bas vuruşları daha temiz olacaktır.Tabi hoparlörleri yüksek geçiş filtresiyle sadece mid-tiz almak için kullanıyorsanız şu anki kullanım da uygun olur.Benim söylediklerim full-range kullanımda daha önemli.

    Bir şey daha,empedans uygunsa hoparlörün yüksek watt girişli olmasının amfiye bir zararı yoktur.Sadece iyi ses alamazsınız o kadar.Öyle olsaydı,80 watt girişli Pioneer 6911'in,kanal başı 15 watt rms çıkışlı eski Philips teybime,ya da 22 watt rms çıkışlı yeni Pioneer 2900 teybime zarar vermesi gerekirdi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elbruz -- 19 Şubat 2008; 16:29:24 >
  • Dediklerinize kısmen katılıyorum. Şu an highpass olarak bağlı ancak full range da da aynı şeyi yapıyorum.
    Sen 15 watt 22 watt diyorsun ben 4x50 çıkışı olan sony teybe 4 tane 40 watt artı bir adet 400 watt nominal bass bağladım zamanında yanma tabiki olmuyor kolay kolay ama kolon doymuyor.
    sürekli denediğim ve kendimce doğru bulduğum bir ayar bu. Ayrıca büyük üreticilerde benim tekniğimi öneriyorlar. Gerçi onlar birazda pahalı amfi satmak için yapıyor ama neticede netlik üst seviyede oluyor.
  • Sony o 50 watt'ı benim külahıma anlatsın,aynı şekilde diğerleri de.Benim de 22 watt dediğim 4*50 Mosfet çıkışlı Pioneer,onu maksimum çıkış diye veriyorlar,Pioneer'da RMS 22 watt,Sony'de de 20 olması lazım.Philips teybimde 4*30 yazıyordu ama 4*50 Pioneer'a yakın ses verebiliyordu.Neyse,dediğin gibi teyp benim 6911'lere tam yetmiyor,daha doğrusu iyi ses veriyor,ama bas vuruşlarına tam yetmiyor çünkü bobini sert,ama imkan olursa 2*60 çıkışlı JBL amfi takmayı düşünüyorum,şu anki haliyle de fena olmayan sistem bana yetecek o zaman.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ilkercom

    Dediklerinize kısmen katılıyorum. Şu an highpass olarak bağlı ancak full range da da aynı şeyi yapıyorum.
    Sen 15 watt 22 watt diyorsun ben 4x50 çıkışı olan sony teybe 4 tane 40 watt artı bir adet 400 watt nominal bass bağladım zamanında yanma tabiki olmuyor kolay kolay ama kolon doymuyor.
    sürekli denediğim ve kendimce doğru bulduğum bir ayar bu. Ayrıca büyük üreticilerde benim tekniğimi öneriyorlar. Gerçi onlar birazda pahalı amfi satmak için yapıyor ama neticede netlik üst seviyede oluyor.

    senin dediklerin peak güçtür arkadaşımızın dediği rms güçtürsonyler 4x50 peak 20 watt rmsdir pioneerlar 4x50peak 22-24 watt rms dirpeak güçten çok genelde rms güç önemlidir yani senin elindeki sony teyple arkadaşın pioneerini kıyaslarsan pioneerdan daha iyi performans alınır hem rms gücü yüksek hem kalite olarak bir adım önde
  • arkadaşım ben zaten sony için rms 50 demedim dikkatini çekerim 400 watt nominal değeri olan RCF W380 sub bağladım diyorum. Zamanında 4 tane TS 6985 bağlayıp çok dinledim pioneer olsun kenwood olsun. Ama iyi bir amfinin yerini hiç birşey tutmaz. Amfi için Audio system i tavsiye ederim.
  • Teyp çıkışına direk 400 rms sub mı bağladın?Ses geldi mi bari?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.