Şimdi Ara

Amfi için D Class mı yoksa AB class mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
35
Cevap
1
Favori
38.270
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Katılıyorum Size Konu Hakkında Yetkili Kişilere Ve Deneyimli Ustalara Bırakıyorum. Araştırarak Daha Fazla Bilgi Edinebilirler...
  • Beyler benim bildiğim araç anfisi mono bass anfisi değilse aynı anda değilde stereo veya iki çıkış köprülenip maks güç alınacak şekilde kullanılır hem bass hem stereo çıkış aynı anda bir anfi ses veremez diye biliyorum tabi öyle bir anfi piyasaya çıkmadıysa

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • peki arkadaşlar buraya kadar anladım. marka olarak pıoneer seçersek.pıpneerin hangi modelleri AB sınıfında ayırt edemedim.

    Pıoneer AB sınıfı modelleri hangileridir ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Devam edelim. Güzel ve öğretici oluyor du.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AB sınıfı amplifikatörler a sınıfının negatif yönünü ortadan kaldırmak için üretilmiş bir çözüm elbette bir miktar kayıp mevcuttur ancak analog sinyal olması nedeniyle halen kulağa çok hoş gelir ve sesin doğal yapısına yine yakın sonuç elde edilir. D sınıfı amplifikatörde ise ses sinyalleri sayısallaştırılır. Burada en büyük sıkıntı hassasiyetin 75db lere kadar düşmesi ve işitilen sesin aşırı keskinlşetirilmiş bir hal almasıdır ki odyofil kişiler bundan nefret eder.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sayin arkadaşlar bir ampli hem stereo hem mono olur nemden bötle bir inat olustu bilmem ama ben kendi aracımda N1004 amfiyi o sekilde bağladım yani 4 giriş ve 4 cıkıs olan bir amfidir ve ilk iki cıkısından stereo olarak arka mid ve twetter lara ses verirken diğer iki çıkışını köprü yapıp ona da yine sony bir sub bagladım ve gayet temiz bir ses de alıyorum. Sadece baglantı esnasıda köprü yaptığım kısma alt ses filtresi ile girişle sadece bas sinyal girecek sekilde ayarladıktan sonra diger 2 kanalları da middle ve üst frekans geçişi için ayarladım aracın orjinal amfisini de on kapı hoperlörleri ile arka kapı hoperlörleri besleyecek sekilde kurunca 10+1 ses sistemi oldu ve yeterli güç ve temiz bir ses ile müzik dinleme sansim oldu. Konunun özü, bir cok kaliteli amfi tasarimi sayesinde size köprüleme ile hem mono (üstüne üstlük stereo girisi monoya döndürerek) hem de normal bağlanti ile stereo kullanım şansı verir ki 4 cıkışli bir cok amfi her iki secenegi birden barındırmaktadır. Saygılar..





  • Tartışma varmış ustalara soruyorum bende montajcıyım 5 kanal anfi nedir peki hem mono hemde stereo çalışmazmı ki genelde müşteri tek anfiyle işi bitirmemizi ister 4 hoparlör 1 bas daha az güç çeker aküden tabi iki anfili sistemler gibi performans vermez orası ayrı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar konu hala aktif mi bilmiyorum ama bir soru sormak istiyorum.

    A3 Aracım var. Buna fazla masraf yapmadan Sony xms400d amfi takmak istiyorum. Merhaba amacım son ses seviyesini biraz daha arttırmak ve sesi biraz berraklaştırmak. Yani detay sesleri şuan mevcut sistem vermiyor. Bu Sony xm 400d işimi görür mü sizce? Merhaba orijinal hoparlör ile.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yenigökhan Y kullanıcısına yanıt

    Sana da merhaba kardeşim 🙂


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Titan hocamızı tebrik ederim sabrı ve olgunluğu için bilmiyorsak bilmiyorum demeyi öğrendiğimiz zaman bişeyleri aşacağız ..

  • Audison Voce 5.1k amfi tam bir HYBRID amfidir

    A Class + AB Class + D Class Mono olacak şekilde üretilmektedir.

    Aracımda kullanıyorum ve hakikaten gerek ses kalitesi, gerekse montaj kolaylığı olarak tam bir efsanedir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ab sınıfı ve D sınıfı arasında verim farkı vardır;

    A sınıfı ampliler çok verimsizdir(%20 ile %30 arası) çünkü çıkış transistörleri girişte sinyal olsun veya olmasın sürekli iletimdedir, ama doğrusal ses verir buda giriş sinyaliyle birebir aynı olmasını sağlar bozulma oranı düşük, frekans yanıtı yüksektir dolayısıyla en doğal sese sahiptir, bu kadar verimsiz olmasına rağmen profesyoneller hala A sınıfını tercih ediyor ısı yoluyla çok kayıp olur baya güç tüketir, ama kaliteli doğal ses verir.

    B sınıfı amplilerin verimi %60 ila%70 arasındadır, verimi yüksektir ama orijinal sinyalin yarısını kullanır bozulma oranı yüksek frekans yanıtı düşüktür ama verimlidir az güç tüketir, ama ses kalitesinden feragat eder.

    D sınıfı ampliler son teknolojidir pwm anahtarma tekniğini kullandığı için verimi %90 lara kadar çıkar enerji sarfiyatı düşüktür o yüzden düşük güç depolaması bulunan taşınabilir cihazlar,telefonlar ve ampliler de ,çok yüksek çıkış gücü gerektiren konser etkinliklerinde güç tasarrufu amacıyla kullanılır, ses kalitesi açısından yorumlar çelişkilidir kimileri (çok modern bir teknoloji olduğu için ses kalitesi ve verimliliğin aynı anda olduğunu) savunurken(,bazıları orta frekansları iyi veremediğini sesin yapay olduğunu ) savunur. Akıllı telefonlarda kullanılan ampliler bu D sınıfı amplilerdir ses kalitesinin nasıl olduğuna siz karar verin.


    AB sınıfı amplilere gelirsek; Bu konfigürasyon da amaç A sınıfı bir amplinin ses kalitesi ile B sınıfı amplinin verimliliğini birlestirmektir, şu an D sınıfı ile birlikte en çok kullanılan ampli sınıfıdır,

    Bu konfügürasyonda amaç amplimizin ses seviyesi düşükken A sınıfı gibi davranıp, orta ve yüksek volümde B sınıfı gibi davranabilmesidir, giriş voltajı yani volüm yükseldikçe bozulma artar ama verimlilikte artar, Ab sınıfı ampliler de yüksek volümdeki bozulmanın (THD) nedenlerinden biride budur, dikkat ederseniz bu Ab sınıfı bir amplinin boşta ve yüksek volümde neredeyse aynı gücü tükettiğini görürsünüz, hatta boşta çalıştığında tüketim daha da arta bilmektedir bunun nedeni amplinin düşük volümde veya boşta çalışırken girişte sinyal olsun olmasın çıkış transistörlerinin devamlı iletimde olmasıdır. Ama bu durum orta ve yüksek volümde değişecektir o yüzden kısık ses veya yüksek ses fark etmez aynı enerjiyi tükettiğini gözlemlersiniz




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teknomasters -- 23 Aralık 2023; 17:22:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ford Kuga aracıma yakında ses sistemi yaptıracağım. Siz olsanız böyle bir durumda AB sınıfını mı tercih ederdiniz yoksa D sınıfını mı? Amacım tüm sokakları semtleri inletmek titretmek değil, sadece şiddetli ama bir o kadar da kaliteli bir ses duymak istiyorum. Ancak maalesef bütçem 20-30 Bin civarında ve bunu aşamam. Biliyorum bu bütçe çokça az ancak bu bütçe için Anfi, Sub, Tweeter ve mid takımı önerebilir misiniz?

  • Talenaire T kullanıcısına yanıt
    ben 4 kanal 4x80rms stereo amfiyi ab class. mono amfiyi 1200rms olarak d class tercih ettim. ab clas amfiyi köprüleyip ön kapıdaki sony 1621c lere girdim. tizler falan uçuyor, mükemmel çalıyor. subwoofer forx 2410 mevcut. 1200.1 d clas class amfi ile ciğerde bası hissettiriyor. önerim benzer sistem yapman yönünde. ana ünite değişmeyecek sanırım. ana ünite değişmeyince istenilen kaliteye malesef ulaşmak zor. orjinal ünitede rca çıkışı olmadığı için kalite düşüyor. bu durumda ses işlemcisi en iyi çözüm olmakta.
    ön kapılara Audison 165p comp.
    Forx 48dsp ses işlemcisi. bütçe kısıtlı.
    amfi reis t5100 5 kanal hibrit.
    Subwoofer Forx 2412 d4 700 rms
    Arka kapılara bütçe kalırsa Audison apx 6.5
    En önemlisi işlemciyi bağlamayı ve ayar yapmayı bilen usta gerekli.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ecrasniann -- 2 Nisan 2024; 23:13:9 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.