Şimdi Ara

Amerikan Bankaları Artık Stablecoin’ler İçin Rezerv Tutabilecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
34
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Amerika Birleşik Devletleri’nde bankaları denetlemek ile yükümlü kurum, Para Birimi Kontrol Ofisi (OCC), ulusal bankaların stablecoin ihraççıları için rezerv tutmalarına resmen izin verdi.

    Bazı stablecoin ihraççıları halihazırda ulusal bankalarda fiat rezervlerine zaten sahipler. OCC tarafından yapılan açıklamaya göre, rezerv sahipleri bundan böyle fiat para birimleri dışında stablecoin’ler aracılığı ile de rezerv tutabilecekler.

    Stablecoinler, değeri nispeten sabit kalması için genellikle ABD doları gibi fiat para birimi olan başka bir varlık tarafından desteklenen dijital varlıklardır. Dolar destekli stablecoin’ler arasında Tether, Gemini ve USD Coin bulunuyor.

    Stablecoin Nedir?
    Kripto paraların başlangıcından bu yana, fiyat söz konusu olduğunda oldukça değişken olmuştur. Fiyat artışlarında yaşanan ani iniş ve çıkışlar, kripto paraların günlük kullanımı için bir engel haline geldiği için, ortaya fiat para birimleri tarafından desteklenen stablecoin’ler çıkmıştır.

    Stablecoin ihraç eden şirketler, her ne kadar Amerikan bankalarını kullanıyor olsalar da, bu kullanımın herhangi bir yasal dayanağı yoktu. OCC’nin bu kararı ile birlikte, stablecoin ihraççıları tamamen yasal bir düzende hizmet vermeye devam edebilecekler. Bu gelişme kripto paraların geleceği konusunda oldukça önem taşıyor.

    OCC tarafından yayınlanan mektupta, kripto paralar için alınan bu kararın sadece 1’e 1 oranında hizmet veren stablecoin’ler için olduğu özellikle vurgulandı.

    OCC, Temmuz ayında da Amerikan Bankaları’na müşterileri adına kripto para saklama yetkisi vermişti.

    Amerika’daki düzenleyici kurumların özellikle son zamanlarda aldığı bu kararlar, kripto paraların geleceği için büyük umutlar doğuruyor. Kripto paraların gelişimine engel olamayacağını anlayan devletler, bu dijital varlıkları bir şekilde kontrol altına almak adına yeni düzenlemelere gidiyor. Gerçekleşen tüm bu düzenlemeler, kurumsal yatırımcılara da güven veriyor. Kripto paraların kurumsal yatırımcılar tarafından desteklenmesi, kripto paraların kabul edilebilirliği açısından özellikle büyük önem taşıyor.

    Kaynak: Kripto Para Haberleri







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.