Şimdi Ara

Amerika ve AB’nin ardından İngiltere de TikTok’u yasakladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
663
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Amerika ve AB’nin ardından İngiltere de TikTok’u yasakladı
    Birleşik Krallık, çok kısa bir süre önce Çin’e ait video uygulaması TikTok’un devlete ait kurumsal cihazlarda kullanılmasını yasaklamayı planladığını duyurdu. Kabine ofisi bakanı Oliver Dowden, İngiltere'nin siber güvenlik uzmanları tarafından yapılan bir incelemenin ardından hassas hükümet verilerinin risk altında olduğunu söyledi.



    TikTok'a yönelik yasaklar devam ediyor



    TikTok uygulamasının kişiler ve konumları dahil olmak üzere yüksek miktarda kullanıcı bilgisini topladığı zaten biliniyor. Dowden, bu duruma işaret ederek devlet cihazlarındaki verilerin “hassas” olabileceğine işaret etti. TikTok yasağının derhal yürürlüğe gireceğini söyleyen Dowden, bu kararın “ihtiyati” olduğunu da sözlerine ekledi.



    Ayrıca Bkz.TikTok, bilim ve teknoloji odaklı yeni akış seçeneğini duyurdu



    TikTok yasağının sadece devlet cihazları için geçerli olduğu belirtilirken popüler sosyal medyasına yönelik benzer hamlelerin ABD ve Avrupa Birliği tarafından da geldiğini görmüştük. ABD, İngiltere ile aynı yasağı uygularken AB’nin yürütme kolu olan Avrupa Komisyonu, çalışanların TikTok’u kurumsal ve kişisel cihazlarına yüklemesini yasaklamıştı.



    ABD, TikTok'u tamamen yasaklayabilir



    Amerika ve AB’nin ardından İngiltere de TikTok’u yasakladı
    TikTok, kişisel verilerin güvenliğini önemsedikleri ve kullanıcı verilerini Çin ile paylaşmadıklarını söylüyor. TikTok hem ABD hem de AB’deki kullanıcıların verilerinin ülke içinde kalması için adımlar atmıştı. Avrupa için geçerli olan Project Clover ile kullanıcı verileri, Avrupalı bir güvenlik şirketinin gözetimi altında yine Avrupa topraklarında tutulacağı duyurulmuştu. Benzer bir hamle ABD için de geçerli.



    Tüm bunlara rağmen TikTok’un üstündeki baskı küresel olarak artmaya devam ediyor. Kısa bir süre önce ABD Yabancı Yatırım Komitesi (CFIUS), ByteDance’e TikTok’taki hisselerini satması gerektiğini, aksi takdirde uygulamanın ABD’de tamamen yasaklanacağını söyledi.




    Kaynak:https://www.cnbc.com/2023/03/16/uk-bans-tiktok-on-government-devices-following-us-move.html







  • Bizde olsa ortalık ayağa kalkar

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • zotacing kullanıcısına yanıt

    Akpli değilim ama... Amerika ve AB’nin ardından İngiltere de TikTok’u yasakladı 

  • Hiç kurmamış olmanın verdiği mutluluk.
    Amerika ve AB’nin ardından İngiltere de TikTok’u yasakladı

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ee iş telefonuna bi zahmet tiktok, instagram kurma zaten. başlığa gel içeriğe gel

  • Ben biraz uçuşa geçeceğim. Hoş görün :)

    Efendim bu TikTok yasakları normal değil. Bu yasaklayan ülkeler özgürlüğün beşiği ülkeler, daha doğrusu yasaklamak yerine illa ki başka bir çözümler bulurlardı.

    Geriye ellerindeki istihbarat kalıyor. Muhtemelen Pegasus Projesi / Intel Management Engine gibi devletlerin koyduğu arka kapılar var ve TikTok buraları kurcalıyor. Bu ABD, İngiltere yaşanan durumu dile de getiremiyorlar öyle ki bu ARM işlemcilerinin tümünde olan bir şey, kendileri de faydalanıyordur.

  • Bizde de acilen kamuda yasaklanmalı. Sonrasında da komple yasaklanmalı.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • E_Y_B_H_P_T E kullanıcısına yanıt
    Bu özgürlüğün beşiği ülkeler kendileri için özgür başkaları için çıkarına ne geliyorsa o.

    Eğer ki bir sosyal ağın merkezini kendi ülkelerinde olursa dış manipülasyona kapalı oluyor. Çin’de olursa manipülasyon gibi şeylerin hakkı Çin’e geçiyor.

    Günlük olarak bizim gibi ülkeler üzerinde çıkarları yönünde manipülasyon yaptıklarından, kendileri üzerinde de yapılacağı korkusunu yaşadıkları için Çin tabanlı bir sisteme karşılar.

    Biz sosyal ağa çeki düzen verince bizi özgürlük düşmanı ilan ediyorlar.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Çok olmadı spor uygulamasından Amerika nın gizli üstü deşifre olmuştu Afrika da koştukları rotadan bir başkası Tinder üzerinden tanıştıkları pilot üzerinden F 35 gizli bilgileri sızdırılmıştı bu haberleri DH üzerinden okumuştum.Elinde milyar insanın kullandığı bir uygulama düşünsenize çalacakları bilgileri çalışan üzerinden alamasa çocuğu ,eşi yada sevgilisi üzerinden...Batı ülkeleri özgürlük pıtırcığı ama kendi ülkerine en azından o ülkelerde insanlar haklarını arayabiliyor yada yetkililerden hesap sorabiliyor.Batı düşmanlığı üzerinden Çin e sıcak bakmak tam bir perinçek kafası sapla samanı karıştırmayın kendi vatandaşına yaptıkları ortadayken başka milletlere neler yapar.

  • asya merkezli bir uygulamanın
    küresel pazarda büyümesi
    haliyle hazmedilemez :)

  • bizdede tiktok kakmalı . gerçi bi kesim aç kalır ama



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huseyincarnege -- 17 Mart 2023; 08:34:19 >
  • Bu yasaklanmali diyenleri pek inandirici bulmuyorum zira twitter Instagram facebook vb. seylerin ulkemizde yasaklandiginda yaygara cikaran tayfa oldugunu dusunuyorum. Sıkıştıkları icin bizlere goz kirpmak icin zor durumda kalmamak icin mecburi yasaklanmali diye yazdiklarini dusunuyorum 😉😏😏



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erniko34 -- 17 Mart 2023; 8:54:43 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • burada yasaklanmasın yahu wc'de vakit geçirmek için aşırı ideal bir app tiktok

  • Zero Days isimli belgeseli izleyin. Siber savaş ise Daniskasını ABD ve İsrail yapıyor. aynısını herhangi bir devlet ABD ye karşı yapsa savaş ilan eder

  • Tiktok gençliği böyle oluştu. Başta tiktok ve diğerleri yaşam kalitesini düşürüyor. Sosyal medya kullanmasını bilmiyoruz. Cep telefonsuz hayat daha güzeldi.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ABD ve İsrail dinleme, izleme yapıp backdoor koyunca sıkıtı yok ama Çin yapınca oovvv.

  • bulteir B kullanıcısına yanıt
    Isin ozunu bilmeden yazarsan boyle olur. Insanlar tiktok icin kendilerini maymun ediyorken en basta kendi hayatlartini sonra da baskalarinkin i tehlikeye atiyorlar. Cin takibini kendi ulkesinde yapsin! Geri kalan herkes kendisinde ... Suclu filan degilsen zaten dert edemezsin degil mi ? ....

  • Nevfel kullanıcısına yanıt
    Önce TSK’da görev yapan askerlere yasaklamalılar nasıl izin veriliyor hala hayret ediyorum sınırda nöbet tutarken canlı yayın yapıyorlar konum vs her şey ortada rezil bir şey

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.