Şimdi Ara

Amerika'da Yüksek Lisans için Kabul Aldım (Yeni haberler son mesajda) (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
15
Favori
6.243
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hevesini kirmak istemem ama:

    1) ESL ogretmeni olarak ABD'de H1B tarzi vize alamazsin. Ayni zamanda TESOL ile okullarda ogretmenlik te yapamazsin. Surdan bakarsan zaten bu yil icin sadece 10 kisi islenmis, ne kadar deneyimleri var vs bakamiyoruz tabi:
    http://www.myvisajobs.com/H1B-Visa/SearchLCA.aspx ki muhendis (engineer) yazdiginda 141 bin tane basvuru cikiyor, yani bu 10 basvuru illa cikicak da demek degil, zaten 10 olmasi ne kadar zor oldugunu gosteriyor.
    2) H1B disinda baska kalacagin vize yok, H1B de zaten muhendis, doktor vs icin bile artik cok zor aliniyor.
    3) Cogu ESL ogretmeni olarak isteyen ulkeler, Hong Kong, Japonya, Kore, Emirlikler vs gibi ogretmenlerin ana dilinin Ingilizce olmasini sart koyuyor.

    Bence biraz bunu okuduktan sonra ne olabilirim kismini dusunursen ve arastirirsan cok daha iyi olur. En azindan 2 yil sonra aglamazsin.

    Not: Amacimda kotulemek yoktur, bizzat kiz arkadasimin kendisi ESL ogretmeni olarak calisiyor ve calisma sartlari ana dili Ingilizce olan ulkelerde cok kotu (ABD, Kanada ve Avustralya icin bizzat kendim biliyorum), aldiklari para, yillik izinler vs bakimindan cok ama cok kotu.

    Senin yerinde olsam FullBright gibi burslari cevirmezdim, cunku orada kalma sansini dusunursen baya zor.

    Suraya bakarsan:
    http://forum.donanimhaber.com/m_103064323/f_//tm.htm#105308237
    Biraz alakali seyler yazdim. Senin durumunda en mantikli sey Master of Teaching veya Education (artik hangisiyle ogretmenlik yapiliyorsa gittigin eyalette), okuyup bir sekilde diger bir daldan ogretmenlik yapabilip yapamayacagini bulman olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ThisisaNightmare -- 9 Haziran 2015; 23:00:25 >
  • ThisisaNightmare T kullanıcısına yanıt
    ali_6195 kullanıcısına yanıt
    Estafurullah hocam bunların ben de farkındayım, emin olun hiç hevesimi kırmadı yazdıklarınız bilhassa yardımcı oluyor konuyu ziyaret eden arkadaşlar için.

    Benim yegane amacım orada kalmak vs. değil zaten, ayrıca ESL okullarında vs. sertifika alayım dil öğreteyim gibi bir amacım da yok. Hedefim bu alanda adam akıllı bir yüksek lisans yapmak şimdilik, alana karşı ilgim de tamamen okulda aldığım 1-2 dilbilim ve dil eğitimi dersinden kaynaklanıyor. Şimdilik akademiden devam etmek istiyorum diyebiliriz yani.

    Hedefim ESL öğretmenliğinden ziyade şimdilik teaching assistantship (bunu minimum 2. senede falan alabiliyorsunuz, çünkü Oral Spoken English gibi bir sertifika, daha yüksek GRE notu vs. isteniyor, ayrıca hocaların sizi tanıması da önemli.) ile beraber PhD yolunda devam etmek. Zaten TESL/AL dalı da pratikten çok teorik eğitim veren bir MA dalı.

    Fulbright bursu için konuşursam ona başvurmak istemememin sebebi çok uzun hikaye gerçekten, bizzat hocalarımın bana aktardığı tecrübelerinden dolayı düşünmüyorum o bursu.

    Mesajınız için çok teşekkür ederim.

    @ali_6195
    Bildiğin arayıp buldun mu la bu fotoyu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MinusHuman -- 9 Haziran 2015; 15:43:12 >
  • TA benim bildigim universitelerde derslere asistan girenlere deniyor. Yani 2. senede aliyoruz diye birseyi yok, dersi veren hoca lazim oldugu kadar, gerekli gordugu kadar kisiyi TA olarak aliyor.

    Sanirim yapmak istedigin Master + Doktora ile akademik bir kariyer. Kolay gelsin, umarim foruma yazmaya devam edip, gelecek yillarda tecrubelerini aktarirsin.
  • ThisisaNightmare T kullanıcısına yanıt
    Zaten minimum 2. seneden sonra alabilirsiniz dedim, direkt 2. senede size tepside veriliyor demedim hocam. TA ya da RA (research assistantship) için gerekli sınavları sertifikaları vs. almak 1 seneyi bulur çünkü.

    Evet hocam, dediğiniz gibi akademik bir kariyer hedefliyorum. Çok teşekkürler, elimden geldiğince güncel tutmaya çalışacağım. Konuya yazmayıp PMle ulaşan arkadaşlar da oluyor onlara da bilgi vermeye çalışıyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: The Outlaw Torn

    Zaten minimum 2. seneden sonra alabilirsiniz dedim, direkt 2. senede size tepside veriliyor demedim hocam. TA ya da RA (research assistantship) için gerekli sınavları sertifikaları vs. almak 1 seneyi bulur çünkü.

    Evet hocam, dediğiniz gibi akademik bir kariyer hedefliyorum. Çok teşekkürler, elimden geldiğince güncel tutmaya çalışacağım. Konuya yazmayıp PMle ulaşan arkadaşlar da oluyor onlara da bilgi vermeye çalışıyorum.

    TA ve RA icin genelde sertifika gerekmiyor diye biliyorum. Tabi senin bolumun icin spesifik olarak gerekebilir, fakat normalde hocanin gozune gir veya iyi bir gecmisin olsun yeter.
  • ThisisaNightmare T kullanıcısına yanıt
    O halde okuldan okula değişiyor sanırım, Skype üzerinden görüştüğüm hoca okulun uluslararası TAlar veya RAlara Oral English Certification (OECT) adlı ufak bir speaking sınavını şart koştuğunu söyledi. Onun dışında sizin de dedikleriniz yeterli zaten.
  • Barlas kullanıcısına yanıt
    Vizem az once onaylandı hocam, 2-3 gune pasaportum elimde olur muhtemelen. Bildireyim dedim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayırlı olsun çok sevindim.

    Konsolosluktan bildiri geldi bugün, DS160 ve pasaportlarla ilgili sıkıntı yaşıyoruz diye. Pasaportun ulaşması biraz gecikebilir, geldiğinde içinde vize basılmamış olabilir. Operasyonel bir sıkıntı olursa düzelteceklerdir.

    Kısmetse ne zaman yolculuk?
  • Barlas kullanıcısına yanıt
    Cok tesekkurler hocam. Evet bugun 1-2 basvuranin DS160inin sistem tarafindan taninmamasi gibi bir durum vardi, ben bir problem yasamadim umarim yasamam da.

    Yolculuk 13 Agustos'ta, saat 13.40'da Istanbul Chicago ucusum var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayırlı olsun hocam. Gittiğinde biraz foto atta şu küçük kardeşin gaza gelip çalışsın
  • İngilizce okuyup neden Toefldan o kadar düşük alıyorsun? İngilizce okumayıp daha yüksek alanlar var
    Bu arada işler nasıl gidiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İmam Gazali kullanıcısına yanıt
    Hocam aslında TOEFL'ın beklediğimden daha düşük olmasının sebebi speaking kısmında hiç alakam olmayan konulardan soruların gelmesiydi, adam akıllı konuşamadım bile saçma sapan cevaplar verdim, oradan düşük bir puan aldım o yüzden. Belki Amerika'ya gidince orada sınavı bir daha alır 110'un üzerine çıkarırım puanımı. (Zaten doktora için gerekecek erkenden alırım daha iyi.)

    İşler iyi gidiyor onun dışında, konsolosluk pasaportumu daha bu sabah postaladı, tüm ülkelerdeki Amerikan konsoloslukları 8 Haziran'dan beri teknik sıkıntılar sebebiyle vize çıkaramıyordu. Gün sayıyoruz kısaca



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MinusHuman -- 27 Haziran 2015; 17:33:40 >
  • Hayırlı olsun. Umarım banada nasip olur daha işin başındayım bu sene giricem bir yerlere. Izmır Ekonomide düşündüğüm üniversiteler arasında ama bilgisayar mühendisliği düşünüyorum sana biraz ters kalıyor okuduğun bölüme. Ekonomide bilgisayar mühendisliği hakkında bilgin varsa yazar mısın yoksada üniversite hakkında düsüncelerini
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MikeShinoda96

    Hayırlı olsun. Umarım banada nasip olur daha işin başındayım bu sene giricem bir yerlere. Izmır Ekonomide düşündüğüm üniversiteler arasında ama bilgisayar mühendisliği düşünüyorum sana biraz ters kalıyor okuduğun bölüme. Ekonomide bilgisayar mühendisliği hakkında bilgin varsa yazar mısın yoksada üniversite hakkında düsüncelerini

    Hocam bölüm kadrosu hakkında net bilgiye sahip olmasam da üniversitemizin genel anlamda eğitim kalitesine toz kondurmam gerçekten, sunduğu imkanlarla ve genel anlamda hocalarıyla öğrenmek isteyene öğreten bir okul. Ben 4 yıllık üniversite hayatım boyunca öğrenmelere doyamadım, emin olabilirsiniz. Kesinlikle kalifiye bireyler yetiştiriliyor. Ek olarak İTO Vakfı da (okulun asıl sahibi) eğitime epey önem veriyor, 1-2 yeni kampüs çalışması, hastane+tıp fakültesi yatırımları vs. var.

    Tek eksik yanı okul ücreti, her sene zamlanıyor giderek. Benim gibi burslu değilseniz yalnızca maddi durumunuz çok iyiyse gidin derim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MinusHuman -- 27 Haziran 2015; 22:49:42 >
  • kardeşim tebrik ederim bende yüksek lisans yapmak istiyorum amerikada.ortalamam çok yüksek değil sence gidebilir miyim??* vede ingilizcemde iyi değil.ingilizce kursuna yazılacam ilerletip öyle sınava girmeyi planlıyorum ingilizce çok mu önemli yüksek lisans başvurusu için ? benim düşüncem burada biraz öğrenip orada 3 4 ay ingilizce kursuna gitmek
  • hayırlı olsun tebrikler sevindim adınıza
  • quote:

    Orijinalden alıntı: servetbugra

    kardeşim tebrik ederim bende yüksek lisans yapmak istiyorum amerikada.ortalamam çok yüksek değil sence gidebilir miyim??* vede ingilizcemde iyi değil.ingilizce kursuna yazılacam ilerletip öyle sınava girmeyi planlıyorum ingilizce çok mu önemli yüksek lisans başvurusu için ? benim düşüncem burada biraz öğrenip orada 3 4 ay ingilizce kursuna gitmek

    Adam akilli universiteler en az 3 - 3.5 ortalama ister, Ingilizce elzem. Toefl'dan da en az 90-100 arasi bir puan beklerler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ya benim planım gideyim kötü ünide olsa gideyim fark yapmaz ondan somra orada kalayım geri gelmek istemyorum bunu yapamaz mıyım? Düsük ortalama istryen yok mu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayırlı olsun hocam bende bilgisayar mühendisliği birinci sınıfındayım.Fakat bende yapmak düşüncesindeyim şimdiden ve bunu erken düşünüp araştırmak iyi gibi geliyor.Acaba girdiğiniz TOEFL ve GRE sınavları sadece sizin bölüm içinmi veya o üniversite içinmi istenen bir özellik yoksa hepsi içinmi öyle? Ek olarak oraya gidince Nerede konaklamayi dusunuyorsunuz?Amerikada yüksek lisans yapmanın size faydası ek getirileri neler olcak ve standart olarak eğitim ve yaşam harcamalarıniz nasıl olucak ve nasıl planladığı şimdiden cevabınız için teşekkürler ve yolculuğunda tüm eğitiminde ve IOWA'da basarilar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pcqurdu

    Hayırlı olsun hocam bende bilgisayar mühendisliği birinci sınıfındayım.Fakat bende yapmak düşüncesindeyim şimdiden ve bunu erken düşünüp araştırmak iyi gibi geliyor.Acaba girdiğiniz TOEFL ve GRE sınavları sadece sizin bölüm içinmi veya o üniversite içinmi istenen bir özellik yoksa hepsi içinmi öyle? Ek olarak oraya gidince Nerede konaklamayi dusunuyorsunuz?Amerikada yüksek lisans yapmanın size faydası ek getirileri neler olcak ve standart olarak eğitim ve yaşam harcamalarıniz nasıl olucak ve nasıl planladığı şimdiden cevabınız için teşekkürler ve yolculuğunda tüm eğitiminde ve IOWA'da basarilar

    Ben buraya geleli baya oldu, 2. donemimi okuyorum su an.

    TOEFL'a universite/bolum farketmeksizin girmek zorundasiniz, her universite uluslararasi ogrencilerden TOEFL ister. (Muaf olacak sarta sahip degilseniz ister, ana dili Ingilizce olan bir ulkenin egitim kurumundan diploma sahibi olmak gibi.) GRE ise degisiyor, yuksek lisans ogrencilerinden kimi okul istemezken kimi okul isteyebiliyor. Doktorada da ayni bicimde, ancak bana gore girmenizde fayda var. GRE'nin gecerliliginin, daha dogrusu neyi test ettiginin dil egitimi ve test analizi uzerinde calisan akademisyenler tarafindan ciddi sekilde sorgulandigini belirtmek isterim bu arada.

    Ben su an universitenin apartmanlarindan birinde kaliyorum. Benim universitem icin konusmak gerekirse, kontrat yapip tercihlerinizi belirtiyorsunuz (apartman veya yurt seklinde, benim universite yurt odalarini genelde lisans yani universite ogrencilerine veriyor, apartmanlari yuksek lisans ve doktoradan sonra yine lisans ogrencilerine veriyor), artik sansiniza tek kisilik mi cikar iki kisilik mi cikar orasi size kalmis. Bana sansima tek kisilik cikti iyi de oldu, sahsen baska insanlarla pek yasamayi sevmiyorum. Kavga falan cikarabilirim.

    Gelecek egitim ogretim donemi icin asistanlik basvurumu yaptim departmanima, bolum hocalarimdan referans mektubu olarak. Yuksek ihtimalle seneye asistan olarak devam edecegim, simdilik 2 tane part-time isim var diyebilirim. Biri cevirmenlik, digeri de okulun yemek servisinde calisiyorum. Kendi masrafimi hayli hayli cikarabiliyorum, hatta araba dahi aldim ucuz yollu. Yasam harcamalarim (benim eyalet ve sehir icin konusursam yine) epey dusuk cunku yasadigim sehir bir universite sehri ve ucuz. Amerika'da egitim masraflari ise buyuk universitelerde (eger bursunuz, birikiminiz veya bolumun size sagladigi bir funding yoksa) epey yuksek, senelik 20-30 bin dolari gozden cikarmalisiniz. Amerikali olan ogrenciler de senelik 10 bin civari bir ucret oduyor ve cogu saglam bir ogrenim kredisi borcuyla mezun oluyorlar, yani ucretsiz egitim yok gibi bir sey bu ulkede. Egitim mukemmel ama fiyatlar ucuk.

    @servetbugra
    Illa ki vardir, degisik eyaletlerde vs. fakat pek parlak bir egitim ve olanak beklememeniz lazim. Biraz arastirirsaniz bulabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MinusHuman -- 4 Şubat 2016; 17:02:22 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.