Şimdi Ara

Amerika'da 26 dakika çalışarak aldıklarım (SS'li)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
151
Cevap
3
Favori
9.224
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar selam, dün akşam işten gelirken bir dereotu almam gerekti. Amerika'da öyle kolay kolay bulunan birşey değil maalesef. İşten gelip aracımı park etmek için 20 dakika yer aradım, neyse en sonunda bir yer buldum, çıktım arabadan 10 dakika ilerdeki markete yürüyerek gittim. 1 dereotu ($4) ve 1.3 kg şeftali aldım (6 tane küçük). Yanına 1 tane maydonoz ve 850 gram erik aldım.


    Faturayı koyuyorum, tam $17.33 dolar tuttu. Ben şimdi yeni bir bakış açısı getirecegim, hem birimcilere hem de karşıtlarına asıl anlatılması gereken şeyi anlatacağım, o da bu faturayı ödemek için gün içerisinde ne kadar çalışıp ne emek verdiğimi yazacağım.


    Hesaplarıma göre saatlik $40 dolar kazaniyorum net olarak elime gecen (vergiler kesildikten sonra), yani 1 dereotu, 1.3kg seftali ve 850 gram erik (yesil can erik degil, yumusak ucuz versiyonu) alabilmek icin 26 dakika calismak zorundayim. Buraya kadar genel bakis acisina gore insan cok da onemsemiyor. SImdi bu 26 dakikada iste neler yaptigima bir bakalim. Dunku 26 dakikami anlatiyorum.


    1) Arthur ve Craig, toplantida C binasina neden baslamadigimi sordular, ben de C binasina baslarsak giris kapisinin kapanacagini ve A ve B binalarini simdiki kadar hizli yapamayacagimizi, santiyeye giris ickisin zor olacagini, kamyonlarin gecemeyecegini soyledim, ikna olmadilar., acik olan zoom meeting'den Rusya'daki Sergey'e durumu Rusca izah ettim, kendisi bana hak verdi, isin de sahibi olarak sozlu OK verdi. Bunu lutfen Arthur ve Craig'e Ingilizce de soyler misin dedim? Sergey, Arthur ve Craif arasindaki mucadeleden galip ciktim (2 dakika)


    2) Tom'a ulasamiyorum, adam sayilari dune gore 8 kadar azalmis, benden bu adamlarin neden azaldigini bulmam isteniyor, toplantiyi birakip cikamiyorum, el altindan sms atarak beni acil ara diyorum Phelim'e. Sagolsun hemen aradi, toplantidan izin istedim 1 dakika ciktim disari, nerde lan adamlar dedim, 24. sokaktaki diger islerinde acil adam lazim olmus oraya yollamislar. Ya hocam bana onceden bilgi versen ayarlariz idare ederiz durumu, nolacak simdi diyorum, neyse, toplantiya donup, 5 kamyon kalip malzemesi gelecek birazdan onu diger santiyeden yuklemeye gitmisler diyor olayi bagliyorum, Tom'da beni ariyor, 5 kamyon malzeme geldi diye dogruluyor. Gercekten de getirdi adam 5 kamyon kalip malzemesini, icime dogdu demekki. (2 dakika)


    3) 4 dakikasini anlattim, devam ediyoruz. Andrew ariyor, diyor ki Oracle Primavera'daki 7000 kalemlik is planini soruyor, ne zaman godnerebilirsin yeni TCO teslim tarihli versiyonunu diye, yanimda Arthur'a donuyorum, yarina yollarim ama guncellemek istemiyorum, once Andrew mevcut haline bi OK desin, aktiviteleri ve gerceklesme yuzdelerini onaylanan tarihlere gore yeni bir baseline olusturup ona gore guncelleyecegim diyorum. Sorun yok diyorlar, eywallah cekiyorum. (2 dakika).


    4) Santiye sefi izne cikti, Simon ariyor, Topograflarin cumartesi ve carsamba gunu sabah 7'de akslari cakmak icin sahada olmasini istiyor, bi saniye diyorum, topograf firmasini ariyorum, acan yok, sesli mesaj birakiyorum acil beni arayin diye. Bir yandan da email atip kayit altina ariyorum istenen tarihlerde sahada ekiplerinizi istiyoruz diyerek. (3 dakika, email atmak biraz zaman aldi).


    5) 9. dakikadan sonra isler iyice kizisiyor, yapilan islerin bi raporunu soruyor Moskova'daki Ruslar, onlara da Rusca degil Ingilizce anlatiyorum bu sefer yanimdaki Amerikalilar da anlasin diye, yaklasik 6 dakika da 100,000 m2'lik sahadaki yapilan ve tamamlanan islerin ozetini veriyorum, digerleri dikkatle dinliyor, soru soruyorlar arada cevapliyorum.


    6) Arthur'a soruyorum, Coned elektrik idaresi izni noldu? elektrik yuksek gerilim hattina kazik cakacaktik, bak hala bekliyoruz, Tom'u artik tutamiyorum, Kuzey Dogu tarafta masa kalip kurmaya baslayacam diye tutturdu, su elektrik idaresinden calisma iznini alin da artik oranin 12 kazigini caktiralim, ayip oluyor ama 5 aydir izin alamadiniz diyorum. Arthur ConED'i ariyor, cevap yok, sonra birtakim insanlari arayip bilgi aliyor. Diyor ki tamam 2 haftaya vericez izni. Inanmadim ama 2 hafta daha bekleyelim bakalim, fakat bunu p6 is planina eklerim bak gecikme olarak diyorum, guluyor :) (4 dakikada bu suruyor)


    7) 19 dakika oldu, kaldi 7 dakika arkadaslar. Bankanin experleri bu ayki hakedisi konusalim diyorlar, 32 sayfalik hakedisi aciyorum ekranda, Amendment 2'de (Sozlesme eki 2) kabul edilen butce ile hakedisteki SOV (Schedule of Values)'un ayni olmasi gerektigini soyleyip neden $2323 dolar fark var deniliyor. Arthur'a donup soruyorum ben bunu size izah ettim, neyse bi kere de bankaci arkadaslara anlatayim diyorum. Kabul edilen butceye gore bankadan alinmasi gereken teminat mektunu $1.206.735 dolar iken biz $1500 kusur daha dusuk ucretle aldik, bir de Taseronlarin birinin hatta ikisinin bond miktarinin toplami butcedeki bond miktari olan $1 milyon dolardan $243 dolar daha az cikti, aradaki fark ordan geliyor diyorum. Bankaci diyor ki tamam anladim ama formuluzasyon olarak G702 formatinda bunun gosterilmesi lazim yoksa banka parayi odemez diyor. Napalim diye dusunuyoruz. Tama diyorum, Unbought Scope (henuz alinmamis seyler) olarak bir kalem olsuturup bunu tablonun uygun yerine ekler ve formuluze ederek G702'deki toplam sozleme bedeline eklettiririm, o sirada yapiyorum hemen. Sonra tam olarak ne anlastiysak sozlesme bedeli ayni miktara geliyor. Unbought scope olarak yazdim ama merak etmeyin, yani henuz alinmamis isler oluyor, 1-2 ay sonra yeni faturalar geldiginde bu $2323 dolarin fatura bedelini ibraz ederek buraya ekleyince hersey duzelecek diyorum. Tamam diyorlar, onay aliyoruz, $3 milyon dolarlik hakedisi de odemeyei kabul ediyorlar, iyi bu ay da yirttik cok sukur. Yaklasik 6 dakikada bu islem suruyor.


    8) Kalan son 1 dakikasinda 4. maddede ulasmaya calistigim topograflardan Jeff beni ariyor, mesaj birakmistim ya beni ara diye, diyorum Jeff email de attim ama bak Cumartesi ve Carsamba sabah 7.00 de ekibinle sahada ol, ben sana CAD cizimlerini gondericem, ordan koordinatlari alip total station'a yuklersiniz. COk acil durum, sen akslari verince hemen mekanikciler sleeves ve box out koymaya baslayacaklar (yani borularin dosemeden gecmesi icin onceden imal edilmis hazir delikler) Bu da 1 dakikada sonlaniyor. Tamam diyor Jeff, ve bizim 26 dakika doluyor arkadaslar.


    Iste asagida gordugunuz 1 dereotu, 6 tane seftali ve de 10 tane kucuk erigi almak icin bu emegi veriyorum. Heralde aldiginiz seylerin ucretlerini parayla degil ama emekle odediginizin farkindasinizdir. Hepinize hayirli kazanclar ve iyi calismalar dilerim.


    Kalin saglicakla.


    Amerika'da 26 dakika çalışarak aldıklarım (SS'li)
    Amerika'da 26 dakika çalışarak aldıklarım (SS'li)
    Amerika'da 26 dakika çalışarak aldıklarım (SS'li)
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >







  • Ulan gören de saati 40$ a çalışıyorsun zannedecek. Kaç saaat çalışıyorsun onu niye söylemiyorsun acaba ?


    8 saati geçtim 5 saat çalışsan 200$ ki 8 saat çalıştığını varsayıyorum Gelmişsin dereotu diyorsun hala. Günlük 320$ alan bir adam Amerika'da var ya karidesli kalamalarlı akşam yemeği yer.


    O kadar şunları bunları yaptım emek bilmem ne Türkiye'de o yaptıklarının 2 katını yapıyor o insanlar ki bir şey yapmıyorsun altı üstü iki telefonla konuşup talimat almışsın, iki cad çizimleri yapmışsın.


    Sen hiç şok bim kasiyerlerini düşündün mü 12 saat ayaktalar ve sen günlük 320 birim alırken onlar günlük 70 birim alıyor. 12 saat ayakta dur da göreyim seni. Sen oturduğun yerden alıyorsun parayı, arada iki şantiyeye oraya buraya çıkıyosundur.


    Oturduğun yerden iki autocad'de proje çiziyorsun car car ediyorsun. Biz işin içindeyiz o mimarlara inşaat mühendislerini hayatım autocad'de 2d proje çizip 3d modellemeyle geçti.


    Yaptığınız da bir şey değil 2d proje çizmekte ne var. Daha çoğunuz autocad'de proje bile çizemiyorsunuz onları bile biz yapıyoruz. Daha cad/cam programlarının ne işe yaradığını bile bilmiyorsunuz.


    Emeği dereotuymuş. Senin 3-4 günlük çalıştığın maaşl araba alabiliyorsun. En kral yemekleri etleri yiyebiliyorsun. Gelmişsin dereotu diyorsun.


    Paralı aktrolsün herhalde maaşın yatmadı dereotu mu gönderdiler.

    ÖZET:

    Adam Amerikanyada inşaat mühendisi (şantiye şefi gibi birşey herhalde). Eve giderken bir marketten dereotu, şeftali falan almak istiyor (fotoğraflarda detayı var). Bunları almak için ödediği tutar, 26 dakikalık çalışmasına tekabül ediyormuş. Yukarıda da -muhtemelen hava atmak için- şantiyede geçen 26 dakikasını anlatmış.

    Yazının hepsini okumadım ama gidişat kolayca belli etti kendini.

    Koçum madem maykıllarla,conilerle,pivaldilerle yetinmiyor bir de üstüne moskoviçlerle dans etmek zorunda kalıyorsun,boşuna ta amarıgalardan buraya anırma.Dön gel canım memleketine.Hem buralarda erik de derenin otu da boldur.Bol bol yersin burada.

  • Hani birimciler ve birim karşıtları nerede? Emek hesabı yapınca anlaşılmadı mı? :D Bu da yeni bir bakış açısı dostlar :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 28 Ağustos 2020; 16:59:42 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Türkiyede biz iş yapmıyoruz doğru söylüyorsun 26 dk oturup para kazanıyoruz reis salla bunları ya ama şey yapsana trye dön mesela yiyorsa bir tarafların

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Özet gec

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tamam haklısın da ne anlatıyon sen ya

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ulan gören de saati 40$ a çalışıyorsun zannedecek. Kaç saaat çalışıyorsun onu niye söylemiyorsun acaba ?


    8 saati geçtim 5 saat çalışsan 200$ ki 8 saat çalıştığını varsayıyorum Gelmişsin dereotu diyorsun hala. Günlük 320$ alan bir adam Amerika'da var ya karidesli kalamalarlı akşam yemeği yer.


    O kadar şunları bunları yaptım emek bilmem ne Türkiye'de o yaptıklarının 2 katını yapıyor o insanlar ki bir şey yapmıyorsun altı üstü iki telefonla konuşup talimat almışsın, iki cad çizimleri yapmışsın.


    Sen hiç şok bim kasiyerlerini düşündün mü 12 saat ayaktalar ve sen günlük 320 birim alırken onlar günlük 70 birim alıyor. 12 saat ayakta dur da göreyim seni. Sen oturduğun yerden alıyorsun parayı, arada iki şantiyeye oraya buraya çıkıyosundur.


    Oturduğun yerden iki autocad'de proje çiziyorsun car car ediyorsun. Biz işin içindeyiz o mimarlara inşaat mühendislerini hayatım autocad'de 2d proje çizip 3d modellemeyle geçti.


    Yaptığınız da bir şey değil 2d proje çizmekte ne var. Daha çoğunuz autocad'de proje bile çizemiyorsunuz onları bile biz yapıyoruz. Daha cad/cam programlarının ne işe yaradığını bile bilmiyorsunuz.


    Emeği dereotuymuş. Senin 3-4 günlük çalıştığın maaşl araba alabiliyorsun. En kral yemekleri etleri yiyebiliyorsun. Gelmişsin dereotu diyorsun.


    Paralı aktrolsün herhalde maaşın yatmadı dereotu mu gönderdiler.





  • ÖZET:

    Adam Amerikanyada inşaat mühendisi (şantiye şefi gibi birşey herhalde). Eve giderken bir marketten dereotu, şeftali falan almak istiyor (fotoğraflarda detayı var). Bunları almak için ödediği tutar, 26 dakikalık çalışmasına tekabül ediyormuş. Yukarıda da -muhtemelen hava atmak için- şantiyede geçen 26 dakikasını anlatmış.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • VitoTheFather kullanıcısına yanıt
    Vito dostum, helal sana, gerçekten zekisin.Olayı net anlamışsın, okuduğun için sağol. Bu kadar emeği verip de elime o dereotunu tutuşturduklarında ben de ister istemez bu nası iş ya dedim :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sensaura

    Vito dostum, helal sana, gerçekten zekisin.Olayı net anlamışsın, okuduğun için sağol. Bu kadar emeği verip de elime o dereotunu tutuşturduklarında ben de ister istemez bu nası iş ya dedim :)

    bu kadar işi 3 şeftali için yapmak yemin ediyorum boşa ömür harcamak.


    dön gel ülkene hacı. nabacan oralarda. vallahi yazık ediyorsun kendine.

  • Saatlik 40 dolar demişsin senin bu çalıştığın tempoda savunma sanayinde mühendisler proje dönemlerinde kat ve kat fazlasıyla çalışıyorlar. Aldıkları ücret saatlik 7 ile 15 dolar arası. Emek karşılaştırıyorsan eğer senden fazla emek verip az kazanıyorlar burada. Kalkipta kendini devlet memuruyla kiyasliyosan bir sey diyemem o konuda hak veririm yan gelip yatip para cukkaliyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • unraveling kullanıcısına yanıt
    Hocam saatlik $40 dolar doğrudur, günde de 10 saate ladar çalışıyorum ama saatlik maaş drğil aylık maaşa çalışıyorum. İster günde 24 saat çalış ama aynı parayı alırsın. CAD çizimleriyle de uğraşmıyorum, teknik ressamlar çizmiş, tasarımcı tasarlamış, AutoCAD üzerinde uğraşmamıza gerek olan bi durum yok. Anlatmak istediğim, normalde şantiyelerde 5 farklı adamın yaptığı işi tek başına yapıp, 3 farklı dilde konuşup 1 dakikan boş geçmeden çalışarak akşam elime dereotunu tutuşturdular ya, gerçekten bu ne lan dedim kendi kendime :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • sensaura kullanıcısına yanıt
    Kapitalizm işte hocam naparsın

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ebavamqko E kullanıcısına yanıt
    Başkan ülkede de değişen birşey yok ki maaşallah :) Türkiye'ye de gelsen aynı stress, e zaten proje bazlı çalışıyorsun. Amerika'dan önce 8 farklı ülkede çalıştım. Bizim hayat böyle, göçebe yaşarsın maalesef :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bireycmatik kullanıcısına yanıt
    Dostum, birileriyle kendimi kıyaslamıyorum ki. Hem ben 26 dakikamı yazdım sadece. 8 saatimi yazdam ansikkopedi çıkar inan :) ayrıca sadece proje döneminde değil, her gün böyledir şantiyeler. Şantiyede çalışanlar bilirler, ayrıca ne patronlar ne de iş veren kurumlar salak değil ki, şu kriz ortamında, şu işsizlikte, lu adam fazlalığında yaptığın işi başkası kolayca yapabiliyorsa kimse de sana o parayı vermez. Şantiye işini başka işlerke karıştırma. 3 gün işe çıkıp mesleği bırakan çok adam gördüm. Benim anlatmak istediğim 5 adamın yaptığı işi yapıyorsun ama hayatı doğru düzgün yaşamana zaman kalmıyor. Zengin olsam bi ada alırım kendime, adamda yaşarım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • En azından hakkını alıyorsun 26dk hiçbirşey her 26dk bu kadarda yoğun geçmiyordur bence

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sensaura

    Dostum, birileriyle kendimi kıyaslamıyorum ki. Hem ben 26 dakikamı yazdım sadece. 8 saatimi yazdam ansikkopedi çıkar inan :) ayrıca sadece proje döneminde değil, her gün böyledir şantiyeler. Şantiyede çalışanlar bilirler, ayrıca ne patronlar ne de iş veren kurumlar salak değil ki, şu kriz ortamında, şu işsizlikte, lu adam fazlalığında yaptığın işi başkası kolayca yapabiliyorsa kimse de sana o parayı vermez. Şantiye işini başka işlerke karıştırma. 3 gün işe çıkıp mesleği bırakan çok adam gördüm. Benim anlatmak istediğim 5 adamın yaptığı işi yapıyorsun ama hayatı doğru düzgün yaşamana zaman kalmıyor. Zengin olsam bi ada alırım kendime, adamda yaşarım.

    kimbilir ne kadar para biriktirmişindir lord olarak geri gelirsin türkiyeye birkaç sene sonra


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostum her dakikan böyle geçmiyor elbet ama inan bazen öyle dakikalar geçiyor ki, geçip gitsin o dakika diye önceden 1 hafta dua ediyorsun)) şantiyeciliğin zorluğu çok berbattır. 100 milyonlarca dolarlık projelerin hesabını veriyorsun. Söylediğin tek bir yanlış kelime sana çok rahat $1 milyon dolar kaybettirebilir. Hesabını da veremezsin. Her meslek zordur elbet, ama şantiyecilikte heleki proje müdürüysen her zaman diken üstündesindir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bireycmatik kullanıcısına yanıt

    Savunma sanayiinde maaşlar 8 den başlar yukarı katmanlarda 30-40-50 lerde olur


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 26 dk da ben ne yapiyorum,

    muhendislere islerin raporlarini yollamalari icin talimat veriyorum 3 dk.

    zamaninda performans raporunu gondermeyen muhendisleri fircaliyorum 23 dk



    havan batsin yavrum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mario gomeeeeeez kullanıcısına yanıt
    Havan kime yabancııı :D

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.