Şimdi Ara

AMD Ryzen KULLANICI TESTLERİ [ANA KONU]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
2.375
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu konuda forumdaki AMD Ryzen kullanıcılarından gelen testleri toplayalım. Kıyaslama ve referans için iyi olacağını düşünüyorum.

    Sonuçlar SS'li olmalı, testlerde CPU'nun ulaştığı en yüksek frekanslar ve sıcaklıklar açık şekilde olmalı. Oyun testlerinde GPU'nun ve VRam'in de en yüksek frekansları ve sıcaklıkları ekran görüntüsünde olmalı.

    İşlemci Modeli:
    Anakart:
    Ram:
    Ekran kartı:
    Testin yapıldığı depolama birimi:
    İşletim Sistemi ve sürümü:

    olarak sistem bilgileri de eklenmeli.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Firaristt -- 19 Mart 2017; 20:37:33 >



  • Takip
  • AMD Ryzen KULLANICI TESTLERİ [ANA KONU] adettir atalım
  • Önlerden. Jedi gelmeden doldurun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kangalsucuk

    Önlerden. Jedi gelmeden doldurun.

    7700k çok böyük hepsini yener.
  • Nerede bu Ryzen kullanıcıları?
  • Takip
  • AMD Ryzen KULLANICI TESTLERİ [ANA KONU]
  • Sensiz olmaz
  • Tabi bensiz olmaz da Ryzen kullanıcıları lazım, ya da 2600K sonuçlarını mı koyayım
  • R5 yolu gözleyen biri olarak yerimizi alalım önlerden.
  • Firaristt F kullanıcısına yanıt
    Battlefieldi birakamiyodur bircogu benim gibi
  • Firaristt F kullanıcısına yanıt
    adam dunyanin parasini vermis kendi basligini acip gostermek varken niye senin basligina gelsin?acikcasi ben senin tarafsizligina inanmiyorum elimde ryzen cpu olsa cpu-z resmini bile atmazdim bu basliga.
  • Birden fazla üyenin test sonucunu tek başlık altında toplamak için açtım konuyu. Konudaki yorumdaki sonucu değiştirip ilk sayfaya taşıyacak değilim. Taraf olmak gibi bir niyetim yok. Hali hazırda kenara koyduğum para ile 1800X+1080 sli sistem alabiliyorum ve imzamdan da görebileceğiniz üzere 6 yıllık bir İşlemciye sahibim,değiştirme vakti geldi, geliyor. Taraf olmam bana bir yarar sağlamıyor. Firmalarla bir anlaşmam falan da yok. Sadece forumdaki Ryzen İşlemci sahiplerinin testlerini tek bir çatı altında toplamayı ve ram referans olacak bir konu olmasını istiyorum. Konuda gözüm yok, benden iyi yapacağı düşünülen birisi varsa hemen şimdi konuyu devredebilirim. Her üyenin testleri için ayrı konu açılması aranan testi bulmayı zorlaştırır, bu konu ise hepsini tek başlıkta toplamayı amaçlıyor. Mesela ben 1700+1070 testlerini merak ediyorum. Çünkü 1070'im var ve mevcut İşlemcime göre ne sunacak bana merak ediyorum. İntetnette kullanıcı testleri tek tek konu olarak var ama hangi birine bakacağım? Hangisi güvenilir? Oc yapılmış sonucu oc'suz diye koyanların sonucuna nasıl güveneyim? Geçen 1070 diye teste bakarken arada 1080 yazdığını gördüm. Nasıl güveneceğim? Referans lazım. O da bu konu olur diye bu konuyu açtım. Siz Ryzen alırsanız sonucu bu konuya atmayabilirsiniz, kimseyi zorlamıyorum. Ama cpuz sonucunu bile atmam, tarafsızlığına güvenmiyorum demek biraz ağır olmuş




  • Her ne kadar fps farkı olmasa bile %1 lik fps ölçümünde intel jenerasyonlarının kayda değer fark attığı söyleniyordu firarcım, bunun gerçek olup olmadığını kesinleştirirsek Ryzen'e gelebiliriz, belki de hiç gerek kalmaz her ne kadar 2600K en sevdiğim işlemcilerden olsa da intelin sadece %5-7 fark koyup seri güncellediğini zannetmiyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ryzen

    Her ne kadar fps farkı olmasa bile %1 lik fps ölçümünde intel jenerasyonlarının kayda değer fark attığı söyleniyordu firarcım, bunun gerçek olup olmadığını kesinleştirirsek Ryzen'e gelebiliriz, belki de hiç gerek kalmaz her ne kadar 2600K en sevdiğim işlemcilerden olsa da intelin sadece %5-7 fark koyup seri güncellediğini zannetmiyorum.

    İşte testlere bakacağız onun için. 2600K çok iyi güzel İşlemci ama artık yeter yani. Bazen ben eskidim diyor. Ha, bana yetiyor, beklentimi mevcut sistemim karşılıyor bendeki İşlemci değiştirme isteği yetersizlikten ziyade eskidi diye düşünmemden. Mimari değişimi, güncellemesi her zaman aynı oranda performans farkı oluşturmuyor. Skylake-Kabylake farkı iyi bir örnek. Bazen aynı sonuç çıkarken bazen %10'u geçiyor fark. Benim umrumda değil bu sentetik test sonuçları. Ben kullanırken hangisi daha ucuza, daha hızlı yapıyor, daha güvenilir ona bakarım. Fark olacaktır ama bunu ben görebilecek miyim, vereceğim paraya değecek mi o lazım.



    Gelecek sonuçları da 2 bölümde eklemeyi düşünüyorum. Biri oyun için biri genel. Atıyorum R7 +gtx 1080, R7+480, R5 x6+480 şeklinde oyun için ayırmayı düşünüyorum. Önerilere açığım.




  • Firaristt F kullanıcısına yanıt
    R5 bekliyoruz
  • Islemcim ve anakartim elime ulasirsa ben istedigin testleri paylasabilirim


    ryzen 1800x Gigabyte gaming k7 ve asus strix 1070 oc konfigrasyonla.


    ... anakartin stoga girmesini bekliyorum kacgundur.... :X
  • korkarim ki bu konu fazla ilgi görmeyecek.
    sizlere bundan birkaç ay önce bir yazı yazmıştım ve beğenilmiyordu.

    yazıda şu şekildeydi
    " amd ryzen bu ülkede satılamaz. " maddi durum ortada!

    herkes alacağı işlemcileri aldı. millet ryzen mi kabylake mi derken, ryzen daha performanslı olsa bile kabylake alıyor. çünkü ülkemizde bir mal bir sefer alınır. bir markada sıkıntı çıktımı, satışları zor düzelir.
    aynı oyunda 90 fps alan kabylake 110 fps alan ryzende olsa, tutulan marka olan intel alınır.

    zaten yukarıda yazdığım gibi, herkesin elinde i5 6500 - i7 6700k lar varken, boş yere aklı mantığı olan gidipte ryzen almaz.

    yıllardır phenom 2 x4 kullanıcısıyım, toplayacağım sistemdeki işlemciye en fazla 1000 lira ayırdığım için i5 almayı düşünüyorum =) bir kaç ay sonra çıkacak olan r5'in bana bir faydası olmaz =)

    ama söz 2-3 yıl sonra eğer yeni pc toplarsam ryzen alacağım =)




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.