Şimdi Ara

AMD Ryzen 9 3900X Kırık Pin Tamir Hakkında (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
4
Favori
5.642
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Epirus kullanıcısına yanıt

    Kodlama yapmak mantikli aslinda ama ben kodlamasiz aynisini yapiyorum :)) zamandan tasarruf oluyor, vaktini gercekten yardima ihtiyaci olan forumdan az cok tanidigin insanlara aktarabiliyorsun, enerjini almiyor böyleleri...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kunGFu kullanıcısına yanıt
    80'li yıllarda:

    "Boşa harcanan enerji, kaybolan emeğimizdir"

    şeklinde TRT kamu spotu yayını olurdu.

    Bunu, günlük hayatın her alanında mümkünse uygulamak lazım.

    Kodlamalı, Kodlamasız kişisel tercih



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Epirus -- 19 Ekim 2020; 14:56:4 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel bilgi eline sağlık.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3600 bile stok fanla dogru duzgun kullanilamazken 3900x 3950x i 50,100 liralik stok faniyla kullanacak kadar akilsiz ve cahil insanlar varsa bu memlekette benim yapabilecegim birsey yok.


    100 islemciden 90 inin stok fani ya satiliyor yada hic kullanilmiyor. Ben uretici olsam bende koymam. He sen objektif olamayip hala bunun ustune konusacaksan muhattap olmiycam.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pcpcpcpc

    O kısmı cidden saçma, kilide rağmen ayrılıyor işlemci. Soğutucuyu direkt çekmek yerine sağa sola hareket ettirmek lazım

    aynen


    örnek bu şekil






  • quote:

    Orijinalden alıntı: asyagrafik

    Tam olarak öyle değil.

    AMD soket kitleme de sorun yok. Uyduruktan kastınız şu olabilir. İntel soketleri gibi CPU üstünü kapatan bir mekanizma olmalı.

    Sorun tamamen kullanıcı hatası aslında. Kuvvetle muhtemel Soğutucu değişimi veya macun değişimi için soğutma bloğunu çekmeye çalıştı. Yapışan macun da CPU'yu soketinden söktü. Genelde bazı macunlar CPU'ya yapışır. Bunu önmelek için, bilgisayarı bir kaç dk çalıştırıp ısındırıp, hemen akabinde bloğu rahatça sökebilirsiniz.



    Alıntıları Göster

    uyduruktan kastım kendi verdiği fanı kendi sürdüğü termal macunla test etmeyen lisa bey'in kullanıcılara yaşattığı mağduriyet. evet o soket yapısı yeterince güvenli değil işlemciyi kilitleyemiyor ve uyguladığı baskı gücünden fazla bir karşı güçle çekildiğinde işlemci yerinden çıkabiliyor bunun çözümü intelin yaptığı gibi işlemciyi fiziksel olarak üstündende tutacak bir kilit mekanizma yapısını geliştirmeleri.


    amd nin şu anki soket kilitleme yapısı uyduruktur ve güvenilir değildir bu lafıma karşılık niçin savunma içgüdüsüne girdiniz bunu anlayamadım doğrusu :)





  • @WarSaw

    '' tam olarak öyle değil '' diyerek savunmuş mu oldum. Bende bunu nasıl düşündüğünüzü anlayamadım. Neyse.


    İntelin kilitli mekanizmasını da zedeleyeni gördüm bu şekilde bir hamle ile. Tabi AMD' nin kilitsiz sistemine göre çok daha başarılı. Keşke olsa idi. Savunmuşmuyum AMD Ryzen 9 3900X Kırık Pin Tamir Hakkında 

  • Birinde anakart gidiyor digerinde islemci gidiyor.
    Daha hicbir Amd yi Fan ile birlikte sokmedim.
    Kirik islemciyi de ben kirik aldim.

    Z390 da Anakart pinleri yamulmustu.Ona da 35Usd isteniyordu yanlis hatirlamiyorsam...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lenneth-

    3600 bile stok fanla dogru duzgun kullanilamazken 3900x 3950x i 50,100 liralik stok faniyla kullanacak kadar akilsiz ve cahil insanlar varsa bu memlekette benim yapabilecegim birsey yok.


    100 islemciden 90 inin stok fani ya satiliyor yada hic kullanilmiyor. Ben uretici olsam bende koymam. He sen objektif olamayip hala bunun ustune konusacaksan muhattap olmiycam.

    Gösteremezsin dedin, gösterdim. Daha fazlada gösterebilirim ama uğraşmaya gerek yok. Bu şekilde kullanan insanlar oldukça fazla var. Hatta technopat editörü Ali Güngör bile bu şekilde kullanıyor 3900x'i. Teknoseyir editörü Murat Gamsız 3700x'i bu şekilde kullanıyor. Bu adamlar bilgisiz mi yani?


    Ben sadece artık içinden çıkmıyor, çıkarken ballandıra ballandıra övüyordunuz şimdi bık bık ötecek bir şey kalmadı dedim. Siz içinden artık çıkmaması bizim için çok iyi falana getirdiniz muhabbeti AMD Ryzen 9 3900X Kırık Pin Tamir Hakkında 





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-2E449A54C

    Yakın zamanda açılmış (3-4 seneye kadar olur) bununla alakalı bir konu gösterir misiniz? AMD için her ay açılıyorda.. He intel anakartta yamuluyor ama nedense sürekli ryzen işlemcim yamuldu konusu açılıyor :)



    Alıntıları Göster

    Teknik servis müdürüyüm. Ara ara yüklerim resimlerini. Evde bakım yapan kullanıcılardan gelen en sık arızalar. 1- intel stok fan pini kırılması, 2- anakart pin yamulması 3- tam ters takma 4- amd uzun süre yenilemeyen macun nedeniyle fan ve işlemcinin yapışarak, sökün esnasında tek parça gelip pinlerin bükülmesi.

    Bükülen pinlerin düzeltilmesinin en kolay yolu maket bıçağı inceliğinde plastik çubuk ile kanal aralarının gezilmesi. Gel de inteli düzelt birde.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • O kadar bilmiyor işte abisi. :)

    Herşey 478 pine kadardı

  • AMD Ryzen 9 3900X Kırık Pin Tamir Hakkında AMD Ryzen 9 3900X Kırık Pin Tamir Hakkında AMD Ryzen 9 3900X Kırık Pin Tamir Hakkında AMD Ryzen 9 3900X Kırık Pin Tamir Hakkında.




    Benimde iki adet kırık pinim vardı bi kaç tanede yamuk pin sağolsun burdaki postun sahibi arkadaş sayesinde yaptırdım temiz işçilik adro elektronik



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkwingducker -- 3 Ağustos 2021; 15:14:39 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.