Şimdi Ara

Amd Ryzen 5 2600X inceleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
4.342
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sevgili donanımhaber sakinleri, umarım her şey iyi gidiyordur. Amd Ryzen 5 2600x inceleme makalesi ve videosu hazırladım. Sizlere yaşadığım deneyimleri ve işlemci ile alakalı tecrübelerimi aktarmak istiyorum. Umarım hoşunuza gider.
    Sistemde özel mofsetle ve kaliteli kompanentlerle gelen ASUS X470 Plus gaming anakart kullandım. 2600X'i giriş seviyesi testler için çekici sunumuyla dikkat çeken Asus RX560 ekran kartı ile kombinledim. Anakart ve ekran kartının detaylarına açıklamadan bakabilirsiniz. 2x8 XPG 16 GB bellek kullandım. SSD kullanmayı da ihmal etmedim. Stok soğutucum olmadığı için de önceki testlerde olduğu gibi sıvı soğutma ile ilerledik. Hiç bir güç problemi yaşamak istemediğim için de başımı ağrıtmayan Masterwatt 750W bronz psu kullandım. Sistem hazır hale geldi ve kader anı denilebilecek güç verme noktasına geçtim ve sistem sıkıntısızca açıldı bios ayarlarını standart ayarlara alıp yoluma temiz bir sistemle devam ettim. Şimdi ekrana işlemci gücünü ve 560 ile aldığı değerleri yansıtacağım ve ardından 1070 ile neler yapmış onları da göreceksiniz.

    İşlemciyi 4.3 GHz hızlara çıkarttım. Hatta 4.4 küsürde de açtım 4.5 GHz hızlara da zorladım ama windows noktasında verim alamadım sağlıklı bir şekilde başlamadı. çünkü bios güncellemesine ihtiyaç duyduğunu düşünüyorrum. Önceki serideki gibi illaki daha verimli bioslar zamanla karşımıza çıkacaktır. Voltaj ayarları ve özel ayarlar mesela Crosshair serisinde daha detaylıdır. Bu kullandığım anakart daha çok her koşula göre optimize edilmiş stabilite bazlı bir anakart. O yüzden manuel noktası daha kısıtlı ve offset ile ilerlemeye çalıştım o da yetmedi sabaha kadar her ayarını kurcalayıp Ryzen Master ile denedim. Şimdilik bu kombinasyonda yakaladığım değer 4.3 oldu. Şimdilik bi ortam sakinleşsin ROG serisi bir kartla daha da fazla frekans denemeleri yaparız. Aslında bu durum hem beni yordu hem de yüzüm düştü derken tekrar heyecanlandım çünkü overclock noktasında aslında şunu fark ettim minicik bir frekans artışı ve voltaj takviyesi bile özellikle cinebenchte beklediğimden daha yüksek bir skor almama sebep oldu ve r7 1700 ile i7 8700K'yı geçmiş bulundum Vay anam vay. Oyun noktasında ise 1 fps'lik bir fark elde ettim. Bir başka hoşuma giden kısım aslında aşırı voltaj vermeme rağmen sıvı soğutmanın da etkisiyle korktuğum sıcaklık derecelerine çıkmayıp stok hale çok uzak olmayan bir şekilde takılmasıydı. Devam edelim, Ryzen 5 2600X ile RX 580 ya da vega denemek isterdim. Çünkü yüksek seviye kartları kaldırabilecek kapasitede olduğunun ışığını da testler sonucu yaktı. Daha çok kurcalarız hiç merak etmeyin frekanslı dostlar.









  • Videolarını izlemediğim abartılı anlatımı ile bilgisizliğiini örtmeye çalışan bir arkadaş. Çok şey konuşan, sıra sıra laflar eden fakat totalde hiçbir şey anlatmayan bir arkadaş.



    Neden izleniyor ve takip ediliyor diye düşündüğüm kimse. Umarım kısa zamanda youtube tarafından da veto yer.
  • Eski seride olan 4ghz bariyeri yeni seride 4.3ghz bariyeri olmuş zaten turbo boost clocklarda da 300Mhz'lik artış ile buna işaret etmişlerdi. Der 8auer'de 1.1-1.3vcore aralığında kulllanılmasını , daha üzerininin daha fazla olan elektrik tüketimine değmediğini belirtti.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Backy -- 19 Nisan 2018; 17:4:33 >
  • Videolarını izlemediğim abartılı anlatımı ile bilgisizliğiini örtmeye çalışan bir arkadaş. Çok şey konuşan, sıra sıra laflar eden fakat totalde hiçbir şey anlatmayan bir arkadaş.



    Neden izleniyor ve takip ediliyor diye düşündüğüm kimse. Umarım kısa zamanda youtube tarafından da veto yer.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.