Şimdi Ara

AMD RX Vega [ANA KONU] (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.591
Cevap
10
Favori
66.045
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Wey-Yu

    Asus yine en iyisini ben yaparım demiş ama becerememiş he napsın onlarda şaştı kaldı canlı ekran kartını görünce ellerindeki en büyük pcb ve soğutucuyu yapıştırdı.

    Cidden şöyle bir durum yaşadım az önce oyunda r9 390 kullanırken açtığımda 10 küsür fps birden düşüren bir ayarı vegada açtım kaydettim oyuna girdim fps bir an düştü daha sonra yine eski haline yükseldi kart resmen o grafik detayını aldı bünyesine ve yoluna devam etti
    ulan o kadar verdik asus olsun dedik bozuk kart sattılar kandırdılar fuat abi

    şaka bir yana gerçekten ısı değerleri çok fazla yani neden daha fazla verip o zaman özel tasarım alayımki.. birde pci exp slotunu kırmadıgına dua etmek lazım sıvı sogutucu şart bu karta. Bu arada vega 56 ya vega 64 biosu atınca kart vega 64 mü oluyor ?
  • Suppordle kullanıcısına yanıt
    Epey yakın bir tahmin hocam, 7862. Burada 1722mhz'e ayarlıydı sanırsam. Biraz daha arttırılabilir. Bildiğin üzere p7 değerler 1722 yazsa bile oyun için 1650-1670mhz küsürlerde dolanıyor, vega wattman oc garipliği

    AMD RX Vega [ANA KONU]


    Benim şimdi üzerine çalıştığım ayar şöyle. Benim dikkatimi çeken her oyun farklı şekilde değerlere ulaşıyor, bazı ayarlar başka oyunlarda çökmeye neden olabilir. Oyun bazlı ayarlar yapmak gerekiyor veya biraz aralıkla genel bir ayarda kullanmak lazım.

    AMD RX Vega [ANA KONU]

    Misal bu oyunlar için güzel değerler bulmuştum, ne olduğunu da hatırlamıyorum, kayboldu.

    AMD RX Vega [ANA KONU]
    AMD RX Vega [ANA KONU]


    Timespy bench alırken 290watt peak görmüşümdür, yanlış hatırlamıyorsam.

    Hocam asıl benim şu an en çok üzerine durduğum mesele Power Target. Misal şu ayarlar ile bu oyuna, power target'i 0'a çekince daha verimli oluyor, mhz'ler değişmiyor.

    AMD RX Vega [ANA KONU]AMD RX Vega [ANA KONU]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LeviGerman -- 4 Aralık 2018; 3:4:3 >
  • Vega STRIX kartlar fabrikasyon hatalı vcore vrm en üstteki mosfetin %75'i açıkta duruyor soğutucu temas etmiyor ve gerçek bir yük altında 125 derece olup makinaya reset attırıyor, alacakların bilgisi olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 4 Aralık 2018; 2:55:32 >
  • No Way Out kullanıcısına yanıt
    Evet baya konuşulmuş vega strixlerdeki ısı sorunu o açıkta kalan parçanın ısı değerlerinin görüntüsünü falanda atmışlar aslında buna servis bakmalı başka ülkelerde asus ne yapmış acaba?
    AMD RX Vega [ANA KONU]
  • quote:

    Orijinalden alıntı: No Way Out

    Vega STRIX kartlar fabrikasyon hatalı vcore vrm en üstteki mosfetin %75'i açıkta duruyor soğutucu temas etmiyor ve gerçek bir yük altında 125 derece olup makinaya reset attırıyor, alacakların bilgisi olsun.
    bazen 80 derece görüyorum bazen görmüyorum. Farklı oyunlarda denemem gerekecek kartı ortalama 60+ oluyor benim kart şu zamana kadar reset attırmadı bana. Fakat tasarımsal olarak malesef bir sorun oldugunu düşünüyorum gerçekten

    Kartın boşta fan ayarını yapamıyorum afterburner den fan ayarını manuel el ile ayarlasam dahi otomatik olarak dönmüyor Bu normal mi bu kart için bilmiyorum.
  • Varsa asusun kendi yazılımı kaldırın sistemden o engelleyebilir fana müdaheleyi.
    Birde şu üstteki görüntü hangi program acaba aida64 mü sizde kurup 100 derecelere çıkan birşey varmı kontrol edin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wey-Yu -- 4 Aralık 2018; 3:10:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Asus yazılimi yok hocam. Kullandigim tek msi afterburner. Yarin hemen indirip bakayim. Acaba bu degerleri gorursem karti iade etme gibi luksum olurmu sonucda fabrika hatali bir kart

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Program aida64 değilmiş HWinfo imiş.
    Gpuz indirip sensor bölümünden bakın oradaki sensörleri max a ayarlayıp bir benchmark yapın varsa 100 üstüne çıkan bir değer ss alıp servise gidin en iyisi bu.
    Yalnız mosfetlerden birinin açıkta kalması gpunun fazla ısınmasının sebebi değil tabiki, soğutma sisteminde bi yetersizlik var o ayrı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wey-Yu -- 20 Şubat 2019; 20:2:19 >
  • İade almaları için bir neden yok çünkü bu fabrikasyon hata belirli bir üretim partisinde yok, tüm strıxlerde bu hata var, şu ana kadar satılmış ve satışta olan tüm modellerde bu sorun mevcut. Yani değiştirseler yine aynı sorun olacak. Ayrıca düzeltmediklerine göre bunu bir sorun olarak kabul etmezler.
  • Poewr Color Re Dragon Vega56 ile ben de konu da yerimi alayım :)
    ahy hocam benim fırsatım olmadı konu açmak için, siz ana konu açarak çok iyi yapmışsınız, kendi adıma teşekkür ederim.
    ben de diğer konu da paylaştığım tecrübemi buradan da paylaşayım, muhtemelen faydalı olur;

    ilk UV denemem sırasında P6 ve P7 değerlerini 1.050mv olarak ayarlayıp güç limitini %50 yaptım hız gpu değerlerine hiç dokunmadım, fabrika çıkışı voltaj değerlerinde 6.304 olan grafik skoru 6.857 oldu.

    sonrasında ahy arkadaşımız p6 ve p7 voltaj değerlerinin aynı girilmesi durumunda gpu frekansının p6 daki hızdan yukarı çıkmadığı her p değerine farklı voltaj verilmesi gerektiği ile alakalı yorumlar okuduğunu söyledi.

    uyarısı üzerine deneme yaptım, ve p6' ya 1.000mv, p7' ye 1.050mv voltaj değerini girdim, aynı voltaj değerleri ayarlı halde 1.400 mhz den yukarı çıkmayan gpu bu voltaj değerlerini farklılaştırınca 1.550 mhz oldu.
  • Sapphire Pulse Vega 56 . Yarım saat Hellblade Senua oynadıktan sonraki değerler böyle :

    AMD RX Vega [ANA KONU]

    3dmark testleri de yapacaktım ama Steam kütüphanede olmasına rağmen açılmıyor 3dmar uygulaması, yeni bir güncelleme gelmiş sanırım satın almak gerekiyor güncelleme paketini, bilgisi olan var mı bu konuda.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: No Way Out

    İade almaları için bir neden yok çünkü bu fabrikasyon hata belirli bir üretim partisinde yok, tüm strıxlerde bu hata var, şu ana kadar satılmış ve satışta olan tüm modellerde bu sorun mevcut. Yani değiştirseler yine aynı sorun olacak. Ayrıca düzeltmediklerine göre bunu bir sorun olarak kabul etmezler.
    86 dereceye kadar çıktı oyunda. sanırım gpu ya daha fazla yüklenen oyunlarda daha fazla olacak bu değer

    AMD RX Vega [ANA KONU]
  • Asus un AMD tarafında ürettiği kartların genelinde hep bir problem var Rx 4 serisinden beri, Asus bence açık ara en kötü AMD partneri şu an. Sapphire ise evin sessiz ama dersini çalışan çocuğu gibi, baş ağrıtmıyor, büyük bir beklentiye de sokmuyor.
  • Strix Vega 64 açıkta kalan parça daha sonra kapatılmış revize edilmiş.Karta baktım eskiden üzeri açık olan yerde üzerinde pad+uzun bir heatsink var back plate'e uzanan



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jackdaniels™ -- 4 Aralık 2018; 13:45:55 >
  • Suppordle kullanıcısına yanıt
    rx400'den beri değil, 290'dan beri öyle, asus r9 290 390 hep sorunluydu çünkü ASUS, AMD için özel PCB yapmaya uğraşmıyor, 780 için yaptığı pcb tasarımını kopyalayıp 290 için kullanmıştı soruna neden oldu. Keza 380'leride sorunluydu. Bellekler açıkta mı, vrmler tam soğutulmuş mu bakmıyor bile. ASUS, AMD kart alınmaz.
  • No Way Out kullanıcısına yanıt
    Doğrudur öncesinde de hatırlıyorum ama kesin olarak emin olduğum Rx serisi ile yaka silktirdiğiydi.

    Cidden Asus ne kadar ucuz olursa olsun alınmaması taraftarıyım, zamanında GTX 770 almıştım ısınma problemi sebebiyle değiştirmiş olmama rağmen gelen kartta da aynı problem vardı, buz gibi odada 85 derece oluyordu kart.
  • Bende katılıyorum bu konuya hep amd kartlarla ilgilendiğim için asusunda hep amd kartlarını inceledim ve hep bir eksik gördüm isteyen bir araştırsın r9 390 için asusun soğutucusunu ve msi ın soğutucusunu asus pekçok bileşeni açıkta bırakırken msi 390 gaming soğutmasında küçük büyük tüm ısınan parçalara özenle termal ped yerleştirmişti,.
    Nvidia için bukadar özensiz değilmi asus?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wey-Yu -- 4 Aralık 2018; 15:19:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MuratBayrakçı kullanıcısına yanıt
    Rica ederim hocam benim kartta ilginç bir durum keşfettim p6 yı 850 900 950 yaparsam frekans 1300 lere iniyor 800mv yaptığımda 1500 lere çıkıyor bende hbm de 800mv acaba p6 ile hbm i aynı voltajda tutmanın bir olayımı var.



    Ayrıca msi afterburnerın son çıkan beta versiyonunu yüklemiştim arada durduk yere kapanıyor bende yeniden açıyordum afterburnerda fan profili oluşturdum öyle kullanıyorum dün gece yine bi kapandı açtım oyuna girdim biraz oynadım birden fps 30 lara indi üste baktım ne göreyim hbm 93c gpu 88c olmuş afterburner fanı yükseltmemiş betayı kaldırıp kararlı sürümü kurucam ayrıca kararlı sürümü kurarken rtss yi yüklemeyin onunda yeni final versiyonu çıkmış onu ayrıca indirin kurun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wey-Yu -- 4 Aralık 2018; 15:30:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • evet beyler değerler oyuna girdikten 2 dk sonra böyle oldu. Vrm sıcaklıgı birden görülmemeye başladı. Kartta sorun var sanırım

    AMD RX Vega [ANA KONU]
  • Evet vrm ısısı çok yükselince ısı sensörü raporlayamaz hale geliyor 100 ün baya üstüne çıkıyor demek kartta sorun var oyunu küçük pencerede açın yanda gpuz den sıcaklığı takip edin en yüksek değerde ss alın servis için.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.