Şimdi Ara

AMD RX 5000 Serisi [ANA KONU] | 5500 XT, 5600 XT, 5700, 5700 XT (280. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10.569
Cevap
101
Favori
467.762
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 278279280281282
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • No Way Out kullanıcısına yanıt
    4.000₺ lik çöp kutusu mu aldık o zaman? Madem öyle sorunlu bu kartlar nasıl oluyordu hala satışta? Akıl alır gibi değil. Sonuçta 3 yıl garantili ısınma ile ilgili sorun olduğun da mecbur alıcak kartı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • NexusElite kullanıcısına yanıt
    https://rog.asus.com/articles/gaming-graphics-cards/notice-thermal-performance-and-cooler-mounting-pressure-for-rog-strix-radeon-rx-5700-series-graphics-cards/

    Zaten ocak öncesi üretilen kartları geri topluyor. Ocaktan itibaren ürettiği modellerde ise üretimi düzeltmiş.

    "Madem öyle sorunlu bu kartlar nasıl oluyordu hala satışta?"

    Genel olarak mı sordun bana mı sordun anlayamadım fakat bana sorduysanız bu soruları bana değil, ASUS'a sormalısınız ürünü ben üretmedim.

    He bu sorunlu ürünleri satmasıda çok doğal binlerce ürün çöpe gitmeyecek sonuçta bu sorunu bilmeden normal sanıp alıp yüksek sıcaklıklarda kullanacak binlerce kişi var, ocak öncesi üretilmiş ürünleri kime kitlerse artık.

    ASUS kendisi itiraf etmeden önce STRIX kartlarda bir sorun olduğunu bu heatsink ile bu sıcaklıklara çıkmaması gerektiğini forumda belirtmiştim, almayın diye uyarmıştım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 7 Nisan 2020; 16:9:40 >
  • No Way Out kullanıcısına yanıt
    Sanırım kart elime gelmeden ocak üretimi olup olmadığını kontrol edemiyorum? Birde bu bahsedilen sıcaklık değeri 80 derece üstü mü?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • NexusElite kullanıcısına yanıt
    Tabi ki hayır piyasadaki en kaliteli kartlardan birisi ama maliyeti kısmak amacıyla ve gerekli son kontroller yapılmadan piyasaya sürülmüş bir kart. Sorun sadece uzun vide kullanıldığı için soğutucunun tam temas etmemesinden kaynaklı. Çözüm oldukça basit aslında daha kısa vida kullanmak yada mevcut vianın altına bir iki adet pul koymak. Garanti etiketli vida tam basıyorsa diğer vidaları söküp takmak garantiyi bozmaz. Eğer servisten değişim yapamıyorsan bu şekilde çözebilirsin ısı sorununu.
    https://www.youtube.com/watch?v=H7lnBCFnBok&t=208s
    https://www.youtube.com/watch?v=QHetMV3KhC4
  • Uçak simülasyonlarına aşırı ilgim var. Diğer oyunlardan sıra anca geldi. X-Plane 11e başladım, Alanya’dan kalkıp İstanbul’a uçak götürüyorum
    Detay seviyesi ultra, hemen hemen her şey ultra ve rx 5700 xt iyi denilebilir fakat oyun vulkan apisi kullanmadığı için denk nvidia kartlara göre performans olarak geride



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilgennyk -- 8 Nisan 2020; 3:26:6 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bilgennyk kullanıcısına yanıt
    Hocam daha önce oynamış mıydınız bilginiz var mıydı? Yoksa ilk defa mı uçurdunuz. Benim de hevesim var ama çok karışık geliyor bana.
  • Bezdumda B kullanıcısına yanıt
    Hocam daha önce hiç oynamadım. oyun içindeki tutoriallardan ve İngilizce rehber videolardan bi şeyler kapmaya çalıştım. Bi de her uçak farklı olduğu için şimdilik tek bi uçağa yoğunlaştım. Yolcu uçağı değil ama ufak tipli uçaklardan başlamanızı öneririm. Oyunla 2 saat geçirirseniz uçak kaldırma/motor çalıştırma piste çıkma vs. Çözersiniz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bilgennyk kullanıcısına yanıt
    737 uçurmak istiyorum ama biraz zor gibi. Sizin dediğiniz gibi ufak uçaklardan başlarım. Teşekkür ederim.
  • Bezdumda B kullanıcısına yanıt
    Hocam bi kaç saat yoğunlaşsanız öğrenirsiniz. Ama çok keyifli



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilgennyk -- 8 Nisan 2020; 1:8:21 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • No Way Out kullanıcısına yanıt
    Kendilerine bu konuda mail attim bana virusten dolayi yeni parca ve kartlarin mayısa kadar sarkabilecegini söylediler. Global de degişim oluyorsa bizde yapmak zorundalar. Belgeleriyle thh gidilebilir. Ben kartta cok sorun yasamıyorum maksimum da 80 e geliyor ama. 10 derece ciddi bir düşus. Gelecek aylarda bakalım her ay mail atacağım bakalım nasıl bir prosedür izleyecekler.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Arthur_Morgan

    hocam o normal bisey artik sarkma olayi pci slotunu yamultmadigi surece sorun olmaz. bazi slotlar metalden yapiliyor bu yuzden sizinki de oyle ise sorun olmaz ya da yukari dogru iple cekip baglayin :D
    5700xt nitro ve b450 tomahawk max kullanıyorum slotların yapısı hakkında bir bilgin var mı ?
  • naak98 kullanıcısına yanıt
    Tomahawk maxın slotu metal hocam. Aynı anakartı ben de kullanıyorum. Ekran kartının boşlukta kalan ucuna destek sağlayıcı bir nesne koyabilirsiniz zarar vermeyecek, fazladan esnetmeyecek şekilde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilgennyk -- 8 Nisan 2020; 12:25:38 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Şu ana kadar çok fazla oyunla deneyemedim ama Sapphire RX 5700 XT Nitro+ gerçekten bu kadar öneri almasını hakediyor. Son 1 haftadır kullanıyorum ve 2K Ultra konfigürasyonda 60fps sabit çalışıyor (örn. Doom Eternal, Assetto Corsa, PCars 2, GTA V). Driver olarak 2.3.1 kullanıyorum henüz 2.4 e upgrade etmedim. Radeon Software gerçekten çok garip bir yazılım olmuş. Pek çok özellik kendisini anlatıyor ancak böylesi aşırı detaylı bir yazılım bence son kullanıcının kafasını karıştırıyor. Basic - Advanced gibi ayar koysalar ve bazı ayarların görünürlüğü kapansa daha şık olur. hali hazırda tüm ayarları Off olarak yüklendi, haliyle yazılımın gerekliliğini sorgular oldum.

    GPU'nun sıcaklarını arka planda çalışarak ölçecek grafiğe dökecek bir uygulama var mı ? Evet GPU canavar gibi çalışıyor ama ideal sıcaklıkları nedir, hangi aralıkta çalışması gerekiyor bundan çok emin değilim.
    Ayrıca sistemde GPU'yu ilgilendiren bir yük olmadığında fanlar çalışmıyor . Bir tek tüm kasanın RGB'sini iCUE'dan yönetebilsem çok iyi olacak
  • 5700xt 2050Mhz / 1070 Voltaj ve 1870Mhz ram hızı sizce iyi mi ?

    Bu şekilde undervolt.
  • gravis kullanıcısına yanıt
    Tam yükte Fan sesi ve sıcaklık durumu nasıl hocam.
  • referans tasarim kullanan var mi arkadaslar? msi , asus, gigabyte, sapphire farketmez sicaklar nasil referans tasarimda? kasam m-atx oldugu icin sicakligi direk atan kart almam lazim. bilgisi olan varsa bilgilendirirse sevinirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Referans kartlar %100 gpu yükünde 5700 79(junction 90), 5700 XT 92(junction 110) derecede çalışıyor. İkiside 43 dba.
  • No Way Out kullanıcısına yanıt
    sizce alinir mi hocam deger mi almaya blower modelleri? hava sirkulasyonu kotu olan kasalarda da 2-3 fanli modeller daha mi iyi olur bunlara gore?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sapphire RX 5700 XT PULSE almayı düşünüyorum sizce problem var mıdır?Driver problemleri çözüldü mü? RTX 2060 super almak arasında kalıyorum?
    Fikriniz nedir bütcem 3500 civari?



    Sapphire RX 5700 XT PULSE 3.499,00 TLhttps://www.akakce.com/ekran-karti/en-ucuz-sapphire-rx-5700-xt-pulse-11293-01-20g-256-bit-gddr6-8-gb-fiyati,522888733.html
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gravis

    Ben kartı Vatan Bilgisayardan geçen hafta aldım. Kartın kutusunun içerisinden ücretsiz oyunlar vb. için kod içeren bir kupon çıkmadı. Bu kodun satıcı firma ile iletişime geçerek alınması gerektiğini okudum, ardından kampanyaoyun@vatanbilgisayar.com adresine fatura sahibi isim soy ismi, fatura numarası, oyun kodunun gönderileceği e-mail adresi, ulaşılabilir bir cep telefonu numarası, kampanya dahilinde satın alınan ürünün modeli ve seri numarasını ilettim. Birkaç gün sonra bana Monster Hunter World, Resident Evil 3 ve 3 Aylık Xbox Game pass için kodları gönderdiler. Ardındanwww.amdrewards.com sayfasına üye oldum ve kodları girdim, hepsi AMD Rewards hesabıma eklendi.

    Oyunları direkt Steam hesabına yüklüyorlar.
    XBOX Game Pass içinse bilgisayara Xbox uygulamasını indirdim, orda Microsoft hesabımla oturum açtım ve ilgili kodu redeem ettim.

    Black Friday'in üstünden epey zaman geçti, bir şekilde incehesapla iletişime geçerek sonuç elde edebilirsin. Muhtemelen Borderlands 3 için kod alamayacaksın, ama en azından güncel kampanya için şansını denemeye değer
    5700XT kartı incehesaptan aldım. Mail ve siteden iletişime geçtim 2 kere xbox 3 aylık kod verdiler. Oyun kodu sordum yok diyorlar :D. Vatandan da 3600x almıştım. 3600X için sanırım oyun kodu yok. 5700XT aldıktan 3 ay sonra falan istedim ama kodu. Unuttum böyle bir dava olduğunu. Bu süre içinde kodun içindeki oyunların süresi dolma ihtimali varmı? Size tek kod içinde hepsi mi verildi yoksa ayrı ayrı kodlar mı verildi? Dalavere varsa bir daha mail atacağım
  • 
Sayfa: önceki 278279280281282
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.