Şimdi Ara

AMD Radeon RX 6000 Serisi [ANA KONU] (530. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
15.206
Cevap
165
Favori
505.934
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
72 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 528529530531532
Sayfaya Git
Git
sonraki

AMD Radeon RX 6000 Serisi [ANA KONU]


(En Son Oy Tarihi: 30.3.2024)
Giriş
Mesaj
  • Resmi aldığınız sitede yazıyor sadece resimlere bakmayın yazılarıda okuyun. AMD Radeon RX 6000 Serisi [ANA KONU] 

    The ROG Thor units are based on the Seasonic Prime Ultra Platinum platform and are built to very high standards, as we would expect from Seasonic.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wey-Yu -- 23 Ekim 2021; 13:33:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu durum psu alırken markaya değilde psunun kendisine bakmak gerektiğinin bir örneği oldu.
    Örnek oldunuz. Cpt. Miller

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Maksadım dalga geçmek değildi, herkezi bu konuda bilgilendirmek istedim. PSU sistemin en önemli bileşenidir, çünkü bütün parçaları ona emanet ediyoruz, sistem kararlılığı bileşenleri koruma bunların hepsi PSU'nun görevidir. AMD Radeon RX 6000 Serisi [ANA KONU] 


    ASUS fanı değilim ama marka olarak hiçbir üründe kalitesinden taviz vermiyor gerçekten. Anakart, ekran kartı, CPU sıvı soğutma, monitor hepsi kaliteli ürettiği kasalar bile, TUF serisi buna dahil.


    Örneğin Rog Strix TUF ekran kartlarında, Mosfet VRM bileşen kalitesi ve özellikle NVIDIA GPU'larının altında yer alan POSCAP + MLCC kullanımı yerine, sadece MLCC kapasitor kullanarak diğer markalardan sıyrılıyor.


    TUF'lar sade görünüme sahip ama soğutma bloğu çıkınca asıl olay gözüküyor, dış görünüşü ve RGB'si daha güzel diye ekran kartı da seçilmez.



    AMD Radeon RX 6000 Serisi [ANA KONU]


    AMD Radeon RX 6000 Serisi [ANA KONU]




    AMD Radeon RX 6000 Serisi [ANA KONU]
    AMD Radeon RX 6000 Serisi [ANA KONU]techpowerup
    ASUS GeForce RTX 3080 TUF Gaming OC Review
    https://www.techpowerup.com/review/asus-geforce-rtx-3080-tuf-gaming-oc/3.html


    Soğutma performansı da AMD veya NVIDIA farketmeksizin ortada zaten. AMD 6800XT-6900XT için Powercolor Red Devil, XFX Merc 319, TUF en iyi soğutmalı kartlardır. NVIDIA 3080-3080 Ti için ASUS TUF Rog Strix, Gigabyte Aorus Master, MSI Suprim X'dir bildiğim kadarıyla.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 23 Ekim 2021; 14:50:0 >




  • Cpt. Miller kullanıcısına yanıt

    SEASONIC tarafı doğru ama ASUS’un dokunuşlarıyla iş bambaşka bir hal alıyor tabii. AMD Radeon RX 6000 Serisi [ANA KONU] 


    CORSAIR tarafında da; ciddi manada AX/AXi Serisi ve diğerleri diye ayırmak lazım. Ürünleri genel olarak kaliteli olsa da AX Serisi başka bir dünya. Kronik sorunlu denen ilk RM Serisi de yıllardır tık demeden çalışan bir çok modeli barındırıyor. Örneğin; benim eski emektarlardan RM850 halen biraderin makinede layıkıyla görevini ifa ediyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cpt. Miller kullanıcısına yanıt

    Corsaire içim pek ısınmasa da thor pahalı da olsa almıştım. Sonra bir yorumla asustan vazgeçip corsair almaya çalışırken baktım benim karta taksit yok, peşin aldım.

    Thor siparişini de sabah arayıp iptal ettirdim. Daha sonra sizin yorumla tekrar alayım bari diye siteye bir girdim fiyat 3000e çıkmış:)

    Direkt aradım iptal talebim vardı, iptal talebini iptal etmek istiyorum dedim. Onlar da sağolsun iptal etmedi:)

    Konuyu biraz psu bölümüne çevirdik kusura bakmayın ama az para tutmuyor bu sistemler, adam akıllı şeye emanet etmek lazım.

    Zamanında da önceliğim psu kalitesiydi, gayet de güzel geldi bugüne kadar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pcpcpcpc -- 23 Ekim 2021; 17:40:27 >
  • Cpt. Miller kullanıcısına yanıt

    asus taraflı bir firma ama nvidia tarafında kısmıyor kaliteli ama 5000 serisi amdlerde haberleri çıktı malzemlerden kısılmış diye bildiğin amdyi tökezletmek için

  • REDSTONE kullanıcısına yanıt

    Corsair'de AX/AXi serisi bileşen kalitesi olarak iyi zaten, FSP ve Seasonic'e göre RM serisi de daha iyi. Bende de EVGA Supernova 750 P2 80+ Platinum modeli var, ekran kartını yenilediğimde emekliye çıkarıp yedek PSU yapacağım. Şu anda oyun oynamadığım için gerekli görmüyorum, oyunlara karşı eski heves de kalmadı artık, belki yaşdan dolayı bilmiyorum.


    RM 850 80+ Gold'un düzenli ve kaliteli dizaynı var, şu anda bile düşünülmeden alınır. Saydığım markalar tam teneke, FSP 1200W 80+ Platinum Aurum'un bile bileşen kalitesi bundan daha kötü.




    AMD Radeon RX 6000 Serisi [ANA KONU]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 23 Ekim 2021; 20:31:28 >




  • Mvnmt35 kullanıcısına yanıt

    AMD tarafında 5000 serisinde ASUS malzemeden kısmış mı orasını bilmiyorum ama üst segment AMD ekran kartı tercih edilecekse, Povercolor Red Devil veya XFX Merc 319 derim. NVIDIA tarafında EVGA neyse XFX de AMD tarafında odur. XFX aynı EVGA gibi ABD şirketi, Sapphire gibi Çin kökenli şirket değil, Powercolor da ASUS gibi Tayvan şirketi yani iyidir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 23 Ekim 2021; 20:30:56 >
  • Cooler Master V650SFX kalitesi yeterli olur mu 6800xt ve 5800x'li sistemi besler mi acaba?

  • Cpt. Miller kullanıcısına yanıt

    aynen o yüzden bendeki xfx rx 6800 referansta olsa o marka demek istediğim taraflı olabiliyor markalar evga gibi

  • AX1600i'ler ve AX1000 (tekini de satmıştım) var elimde, keza STRIX850 de var. Kalite olarak hepsi gayet iyi düzeylerde, AX'ler zaten dediğim gibi başka bir dünya (son versiyonların rakibi yok desek yanlış olmaz). İlk RM olmasına rağmen RM de senelerdir tık demedi (üzerinden SLI dahil birçok GPU + sistem geçmesine rağmen).


    @Mvnmt35 @Cpt. Miller Geçen serilerde bi' ara maalesef ki ASUS-NV arasında hoş olmayan anlaşmalar yapıldı ve hatta AMD için kısa bir süre STRIX yerine AREZ modeli üretildi (NV, STRIX modellerinin kendilerine özel olmasını istiyordu). Akabinde RX 5000 Serisi'ndeki TUF modellerinin özellikle ilk revizyonları ASUS açısından tam bir rezillik oldu ki kendileri de ''resmi'' olarak olmasa da ayyuka çıkan birçok sorunu kabul edip, yeni revizyon piyasa sürdüler. Fakat (önceki nesil TUF'lar ne olursa olsun) RTX 30 Serisi ve RX 6000 Serisi ile beraber yenilenen TUF tasarımı gibi kurtarıcı olamadılar. TUF modellerinin algısını kurtarmak adına böyle bir operasyon şarttı.


    @Cpt. Miller XFX'in AMD tarafında iyi bir partner olduğuna katılıyorum fakat (AMD tarafı söz konusu olsa bile) EVGA ile karşılaştırmak pek doğru olmayacaktır. İster geçmiş isterse de şu anki zaman olsa bile EVGA'in yeri ve özellikle garanti politikaları ortada. Günümüz şartlarını baz aldığımız zaman son nesillerde elimden 8*6800 XT MERC 319 + 1*6900 XT MERC 319 geçti, EVGA'ler de zaten FTW3 TR şubesi gibi geziyorum. AMD Radeon RX 6000 Serisi [ANA KONU] Demem o ki; gerçekçi bir karşılaştırma yapmamız gerekirse güncel modeller içerisinde anca XC3'lerin karşısına konumlandırırsak doğru bir yaklaşım sergilemiş oluruz. Hatta bu durumda bile yine artı-eksi durumlarını iyice irdelemek gerekecektir. Malzeme kalitesi, fan sesi, yazılım desteği gibi konular açısından XFX'in ciddi yol katetmesi elzem.


    Ekstra olarak; MSi, SUPRIM modeli ile çıtayı oldukça yükseltti. TRIO modelleri ile de mevcut modellerinin algısını korumuş oldu. ASUS zaten (CW şiddeti hariç) bildiğimiz ASUS, STRIX'lerin yeri de kaç nesildir belli.


    https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/150741565


    https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/150741629





  • Rog Thor 850 watt Platinium 4 aydır kullanımda,Corsair ile kıyaslama yapmak için referans olarak sadece Ax serisi olur.

    High Power ve Aerocool Seven 7 Platinium kullandım,Rog Thor bambaşka seviye.

    Asus Strix Vega 64 gibi Psu beğenmeyen kart pes etti resmen,bütün driverlara geçiş yaparım ve sıfır sorun olarak devam ediyor.

    Seasonic kalitesinin üzerine Rog soğutma bileşenleri ile zirve yapmış.Örgülü kabloları ile gpu kabloarının 2 adet spliter olmadan verilmesi aradığım detaydı.

    Gözü kapalı alınır,peak verimlilik değeri 350 watt civarlarında titanium seviyesindeCorsair ise CWT(HXi ),Seasonic(AX) ve Flextronics(AXi) ürünlerini kullanır.

    SF series (SFX) olanlar,GreatWall tarafından üretilir.Corsair ve Seasonic firmalarında 1 adet sorunlu model vardı.

    Corsair VS serisi kronik sorunlu,Seasonic Focus Gold serisi ise kabloları gerekli gücü taşıyamıyordu,sonra eşşek gibi kabul etmek zorunda kaldılar ve versiyon 2 geldi.

    Görsellik kısmı ise Asus tarafında kıyas kabul edilemez,estetik 10 numara.

    Gösterdiği watt tüketimi 2K Çözünürlükte max 430 watt oldu.Psu, 50 derece üzerine çıkınca fan devreye giriyor.Ekran kartı gibi zero rpm mantığında çalışıyor ve sessiz bir şekilde işini yapıyor.

    Sistem:AMD Ryzen 2600x,Strix Vega 64,NZXT Kraken X72 soğutucu.





  • woundedknee kullanıcısına yanıt

    Vegayı hala satmadınızmı vega anakonusundan satmayan kalmamıştır diyordum.AMD Radeon RX 6000 Serisi [ANA KONU] 

  • Amd en az 750w önermiş ilk olarak minimum sınırın altındasınız.

    OC olmadan cpu+gpu oyunda kolayca sabit 400w tüketebilir anakart vs. 500w. Birkaç sayfa önce bahsettim yeni nesil kartların anlık tüketim zıplamaları çok yüksek psuyu fazla strese sokar gerekli korumalara sahip olsada zorlamayın.


    Mesela msi gaming x trio 6800 xt tek başına anlık 538w çekebiliyor bu yüzden psu sınırda çalışmamalı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wey-Yu -- 24 Ekim 2021; 4:50:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ubisoft oyunlarında AMD kartlarla sıkıntı çeken bir ben mi varım ya? AC Odyssey, AC Origins, Ghost Recon Wildlands, Ghost Recon Breakpoint, Watch Dogs 2 gibi bütün ubisoft oyunlarında FPS sürekli 40'lara düşüyor. 1070 Ti'lı diğer bilgisayarda en ufak sorun olmuyor. Oyunlar optimizasyon sorunlu tamam da sadece AMD kartlarda mı optimizasyon sorunlu. RX5600XT' den 6600XT'ye geçtim hala aynı sorun devam ediyor.

  • Bragne kullanıcısına yanıt

    Afterburner osd açın oyunda bakın işlemci ekran kartı kullanımları nasıl drop olduğunda ne oluyor bu sistem ryzen 2600 kullanıyor sanırım diğer 1070ti sistemin işlemcisi ne?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu sistem ryzen 3600 kullanıyor, 1070ti'lı sistem i5 8500 kullanıyor. Drop değil de sürekli bir fps düşüklüğü var. Ekran kartı 60 70 lerde kullaniliyor cogu zaman. Islemci de 40 larda geziyor genellikle.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bragne kullanıcısına yanıt

    Ekran kartı kullanımı düşük ama anlam veremedim ramler dual mi cpuz den kontrol edin sizin kurduğunuz performans yada başka osd programı varmı sürücüler güncelmi yani temel şeyleri kontrol edin sorun olmaması lazım anakart 2600 den sonra değiştimi bios güncelsede bir sıfırlayıp deneyin.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ramler dual, anakart b550, osd olarak afterburner kullanıyorum deneme amacli onu da sildim ancak birşey değişmedi. Psu 500w 80+ olduğu için olabilir mi diye düşünüyorum da metro exodus enhanced gibi bir oyunda sorun yaşamadım. Sorun psu kaynakli da değil sanırım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 528529530531532
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.