Şimdi Ara

AMD'nin 2018 Yol Haritası Detaylandı!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
3.402
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bugün yayınlanan haberlere göre CES 2018 sunumları öncesi AMD'nin yol haritası ve yeni çıkacak ürünler duyuruldu. 2. Nesil Ryzen+ işlemciler, yeni mobile işlemciler, masaüstü Ryzen APU'lar ve özel tasarım Vega kartlara kadar bir çok bilgi paylaşıldı. Bizi heyecanlandıran en önemli konular Ryzen+ ve APU işlemciler olacaktır hiç kuşkusuz.

    Mobile Ryzen İşlemciler
    AMD'nin 2018 Yol Haritası Detaylandı!
    Ryzen 3 2000U serisi mobile işlemciler ile 2018 ilk çeyreğinde giriş seviyesi laptoplar için ürün çıkarmaya hazırlanan AMD, R3 2300u ve R3 2200u isimli iki yeni mobile işlemcisini açıkladı. İşlemcilerin özellikleri ise tabloda görüldüğü gibi.
    R3 2300u: 4 çekirdek, 4 işlem birimi, 6 adet Vega işlem ünitesi(384 shaders) ve 2GHz/3.4GHz saat hızlarında olacak.
    R3 2200: 2 çekirdek, 4 işlem birimi, 3 adet Vega işlem ünitesi(192 shaders) ve 2.5GHz/3.4GHz saat hızlarında olacak.

    Ryzen 5/3 APU'lar
    AMD'nin 2018 Yol Haritası Detaylandı!
    Bildiğiniz üzere AMD masaüstü için Ryzen mimarili APU çıkarmamıştı. Bu yokluğu Şubat ayında çıkarmayı planladığı iki işlemci ile bozmayı planlıyor. R5 2400G ve R3 2200G isimlerine sahip işlemcilerin özellikleri tabloda belirtildiği şekilde olacak. Yine de belirtmek gerekirse:
    R5 2400G: 4 çekirdek / 8 işlem birimi, 11 Vega işlem ünitesi, TDP 45-65W ve $169
    R3 2200G: 4 çekirdek / 4 işlem birimi, 8 Vega işlem ünitesi, TDP 45-65W ve $99
    AMD'nin kendi testlerinde işlemcilerini i3 8100 ve i5 8400 ile kıyaslamış. Dahili grafik birimlerinin kullanıldığı testte AMD işlemciler rakiplerinin önlerinde yer almayı başarmış. Test sonuçlarına buradan ulaşabilirsiniz.
    AMD'nin iddiasına göre 169 dolarlık R5 2400G, 3D Mark Timespy testinde 199 dolarlık i5 8400 ve 80 dolarlık NVIDIA GT 1030 ikilisini test sonucuna eşit olduğunu belirtmiş.

    Ryzen+
    AMD'nin 2018 Yol Haritası Detaylandı!
    2018 Nisan ayında piyasaya çıkması planlanan ikinci nesil Ryzen işlemci ailesi özellikle yakın zamanda bilgisayar toplamak isteyen kullanıcıları heyecanlandıracağa benziyor. 12nm üretim sürecine sahip olacak işlemciler daha yüksek çalışma frekansı ve Precision Boost 2 teknolojisini de beraberinde getiriyor. 2000 serisi altında satışa çıkacak işlemciler hali hazırda olan AM4 anakartlar tarafından desteklenmekte. Buna ek olarak sorunları giderilmiş yeni chipsetli anakartlarda piyasaya çıkarılacak. x370 chipset anakartlar yerlerini x470 chipsete bırakacak. x470 chipsetin daha az güç tüketimi ve daha yüksek bellek hız aşırtmasına imkan sunması açıklanmış.

    Ryzen Fiyat İndirimi
    AMD'nin 2018 Yol Haritası Detaylandı!
    AMD işlemcilerinde bunlarla sınırlı kalmayıp ilk nesil için fiyat indirimine giderek rekabeti iyice arttırmış oldu. Ne yazık ki bu fiyat indiriminden Threadripper ailesinden sadece 1900x nasibini almış.
    Tüm bunların ardından AMD Zen+ ardından 2019 ve 2020'de Zen2 ve Zen3 işlemcileri çıkarmayı planladıklarını açıkladı. Alışılagelmiş 7-8% performans arttırımı aksine daha yüksek performans artışlarını hedeflerini belirtmiş.

    Grafik Tarafı
    Ekran kartı ailesini 7nm üretimli Vega ve Navi kartlarla genişletmeyi planladıkları açıklandı. Ayrıca bu ay çıkacak özel soğutmalı Vega kartların %12 daha performanslı olacağı vurgulandı. Radeon ekran kartı ailesinin HBM2 belleklere ve HDMI 2.1 desteğine sahip olacağı da belirtilmiş.

    Daha detaylı bilgiler için kullandığım kaynaklara göz atabilirsiniz.
    AMD Resmi Duyurusu
    İşlemci
    Ekran Kartı
    Diğer
    APU testleri



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.ED -- 8 Ocak 2018; 10:0:45 >







  • Çok iyi, yani bunla birlikte RyZen güçlü bir alternatiften öte, birincil seçenek olarak durur (belki de yüksek tazeleme hızı durumlarda da). Özellikle bu açık meselesinden varken benim ilk tercihim olur artık. Sırf oyun oynamak için diyen arkadaşların pek anlamadığı bir durum var ortada. Tamam senin ve benim gibi Crypto madenleri olanlar bir yana, onların da bu açığı çok ciddiye almaları lazım.

    Çünkü bir hacker mentalitesi var, yapabiliyorsa yapar, zararlı yazılımı oluşturur, tek bir kuruş kazancı olmayan pc'lere bile bulaştırı. Niçin, ego için kendini geliştirmek için, denemek için vesaire.
    Hahahahahaha. Alemsin ya. Aradaki fark sıkıntısızılık farkı değil, eklenen özellikler. Muhtemelen Thunderbolt eklenecek. B450 ve A420 yok. Yalnızca X470, o da üst seviye anakartlarda bir güncelleme yapılmasını gerektiren özellik eklemeler yapıldığı için çıkıyor.
    @Johan Elmander
    Konuda paylaştığım resmi AMD kaynağında l2/l3 bellek miktarı yazıyor.

    @LeviGerman @nightsniffer
    Hocam sorundan kasıt Ram seçme ve frekans sorunları gösterilebilir. Bios güncellemeleri ile bu büyük ölçüde ortadan kalktı. Yeni chipsetin stabil tak-kullan olarak hazır olacağı ve daha çok APU işlemciler için optimize edildiği bahsedilmiş. Ayrıca yanlış seçimde kullanmış olabilirim. Çünkü bir kaç kaynaktan okuduğum haberleri derleyip yazdım. O sırada kafa allah bullak

    @Zafer Korkmaz
    Apular ile ofis için bence ilk tercih olabilir. Çünkü buna ihtiyacı olan kullanıcılar ekran kartı masrafı yapmak istemedikleri için intele kaymak zorundaydı. AMD denk fiyatlara fazla çekirdek sunarak müşterilerin ilgisini çekebilir.
  • quote:

    Buna ek olarak sorunları giderilmiş yeni chipsetli anakartlarda piyasaya çıkarılacak.




    Kimse kusura bakmasın da ben burada bir art niyet ararım.Ne yani,adam ucuz olacak diye 1.nesil ryzen alsa onu "sıkıntısız kullanmak" için 4xx anakart mı alacak yani.Bu soket değitştiriyoruz demenin kibarcasıdır kim ne derse desin

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Johnny Sinsin Teyze Kızı J kullanıcısına yanıt
    Hahahahahaha. Alemsin ya. Aradaki fark sıkıntısızılık farkı değil, eklenen özellikler. Muhtemelen Thunderbolt eklenecek. B450 ve A420 yok. Yalnızca X470, o da üst seviye anakartlarda bir güncelleme yapılmasını gerektiren özellik eklemeler yapıldığı için çıkıyor.
  • nightsniffer kullanıcısına yanıt
    Alıntıladığım yeri tekrar okusana,özellikle kalın yazdığım yeri

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim kullanmakta olduğum eski bir bilgisayarımda sadece VGA girişli monitör mevcut. Yeni alacağım bilgisayar APU olursa aynı monitör ile kullanabilir miyim?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HiperNet

    Benim kullanmakta olduğum eski bir bilgisayarımda sadece VGA girişli monitör mevcut. Yeni alacağım bilgisayar APU olursa aynı monitör ile kullanabilir miyim?

    Dönüştürücü ile kullanırsın.
  • Mr.ED kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2200g güzel duruyor. R3 1200e göre 20 dolar civarı daha ucuz biraz daha yüksek frekansta ve üstelik vega 8 gpusu var. Bu apuların kendi belleği var mı yoksa eskisi gibi rami mi kullanacaklar?

    2200gnin testleri 1080pde mi yapılmış?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • King Stannis kullanıcısına yanıt
    apuların kendi belleği yok rami kullanıcaklar. 2200gnin testleri büyük ihtimalle 1080pde yapılmıştır. 2400gnin testleri 1080pde yapılmış.
  • 2400g nin çarpan kilidinin açık olup olmamasına ve l3 önbelleğine dair bilgi var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni alacaklar için güzel gözüküyor ancak ben Intel'den geçmek için 2020'deki Zen3'leri bekleyeceğim sanırım
  • "2000 serisi altında satışa çıkacak işlemciler hali hazırda olan AM4 anakartlar tarafından desteklenmekte. Buna ek olarak sorunları giderilmiş yeni chipsetli anakartlarda piyasaya çıkarılacak."

    Tabi herkesin merak ettiği konu bu. Şayet AM4 anakartlar desteği olmayacak diye bir açıklama olsaydı burada ne yaygara kopardı hayal bile edemiyorum (temelde herkes AMD'ye saydırırdı, bu konuda eminim).

    Ikinci cümlede bahsi geçen giderilmiş sorunlar ne tür şeyler acaba. Bios, ram ... bu ikisi dışında aklıma birşer gelmiyor. Gerçiği onlar AM4 anakartlarda da çözüldü.


    @nightsniffer Ek özellikler derken başlığın sahibi arkadaş sorunları kastetmiyordur kanımca.

    "x470 chipsetin daha az güç tüketimi ve daha yüksek bellek hız aşırtmasına imkan sunması açıklanmış." Yani sorundan ziyade bir iyileştirme. Ilk Zen "worst case scenario" olunca bu iyileştirmeler beklenmeli zaten.

    Yani konu sahibinin o iki cümlede kanımca kelime seçimleri biraz ucu açık. Kötü düşünmek isteyen, kötü anlam çıkarabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LeviGerman -- 8 Ocak 2018; 17:43:2 >




  • Johan Elmander kullanıcısına yanıt
    AMD'nin 2018 Yol Haritası Detaylandı!
  • LeviGerman kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam "Sorunlar giderilecek" denince haliyle ortada 1000 tane bug var, onlar hardware kökenli buglar ve ancak anakart çipset revizyonuyla düzeltilebilir gibi bir şey geliyor. CPU-RAM için daha yüksek OC edilebilirlik sunulduğu söyleniyor. Eski üretim süreciyle B1 revizyon olarak üretilen 2200G ve 2400G 4,2Ghz'e OC edilebiliyormuş diyolar. Threadripper'ler gibi bir nevi. 12nm'deki Zen+ 4,5 Ghz görecektir diye düşünüyorum. %3-5 de IPC arttığında zaten bomba gibi bir refresh olmuş olur.
  • Konu çok güzel. Yerimizi alalım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • nightsniffer kullanıcısına yanıt
    Çok iyi, yani bunla birlikte RyZen güçlü bir alternatiften öte, birincil seçenek olarak durur (belki de yüksek tazeleme hızı durumlarda da). Özellikle bu açık meselesinden varken benim ilk tercihim olur artık. Sırf oyun oynamak için diyen arkadaşların pek anlamadığı bir durum var ortada. Tamam senin ve benim gibi Crypto madenleri olanlar bir yana, onların da bu açığı çok ciddiye almaları lazım.

    Çünkü bir hacker mentalitesi var, yapabiliyorsa yapar, zararlı yazılımı oluşturur, tek bir kuruş kazancı olmayan pc'lere bile bulaştırı. Niçin, ego için kendini geliştirmek için, denemek için vesaire.
  • 2. Nesil Ryzen işlemciler yani Zen+ beklenir mi gerçektende ?



    Oyun bilgisayarı dizecektim şubat sonu mart başına kadar beklemeliyim ? Rx 580 imin yerine geçicek bi ekran kartı gelmesin istiyorum çünkü hemen takıp oynama hevesindeyim



    Özetle ryzen 5 2600x için beklemeye değer mi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İntelin güvenlik açığıyla performans kaybı da var, refresh ryzenlarla ortalık yine kızışacak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SkeironnWH

    helal olsun amd ye kendi sistemim intel şuan ama ablama kurma düşüncemiz vardi yazın kesinlikle amd seçicem onun işlemcisini

    Bence saçma kendine kur daha iyi. Ablan render yapcağını sanmıyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SkeironnWH

    render değil hocam fp olarak kurmayı düşünüyorum yani alt segmentte fp olarak amd biraz daha iyiydi sanırsam

    Sadece render konusunda f/p olarak iyi.

    Ofis&Oyun için her zaman Intel iyiydi. Yeni çıkıcak ryzen bunu geçebilceğini sanmıyorum.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.