Şimdi Ara

AMD'NİN 2. REVİZYON FX İŞLEMCİLERİ (FX2'LERDE PILEDRIVER ÇEKİRDEĞİ YOK MU?)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
109
Cevap
2
Favori
5.029
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yeni bir bilgi:

    OBR şimdi de FX2'lerin Piledriver olup olmadığının belirsiz olduğunu yazmış:

    http://www.obr-hardware.com/2012/09/amd-fx-83006300-family-piledriver-or-not.html

    Habere göre masaüstü Vishera ile Trinity aynı işlemci çekirdeğine sahip olmazmış. Tamamen farklı olduğunu söylüyor. FX2'lerin sorunları giderilmiş Bulldozer olabileceğinden bahsetmiş yine. Ancak bu sefer bunun Piledriver olmadığını da belirtmiş.

    Konuya ilişkin performans sonuçları mesajın altına (2. ekleme) eklenmiştir.

    Aslında bu tip şeyler için yeni konu açmayı sevmem, ancak güncel bir başlık göremedim bu konularla ilgili. Önemli bir haber olduğu için de doğrudan duyurmak istedim.

    OBR-Hardware, daha önce eline 2. revizyon FX işlemcisinin geçeceğini ve ardından da işlemcinin elinde olduğunu söylemişti. Şimdi ise işlemcinin durumuna dair yorumlarda bulunmuş ve başka haberler de vermiş.

    İlk haber FX2-8300'ün performansı ile ilgili. Söylediğine göre performans olarak FX-8100'ün üzerine çok fazla bir performans getirisi sunmuyormuş yeni işlemci. Ancak bu durum işlemcinin tanıtımına engel teşkil etmemekte. VR-Zone'da yer alan, "AMD 2. revizyon FX'leri sunmayacak, yeni mimariye geçecek" söylentilerinin sallama olduğunu söylemiş. Ancak performans öngörülerinin tuttuğunu belirtmiş. Yani Piledriver'ın performansı neredeyse Bulldozer ile aynıymış. Hatta paragrafın son cümlesi de şöyle: Piledriver (FX2-8300) = Bulldozer C0 revision!

    Diğer haber ise daha bomba. Eleman, elinde AMD'nin şirket içi gizli yazışmalarının olduğunu belirtmiş ve bunlarda çok önemli bir bilginin yer aldığını söylemiş. Bu belgelere göre Piledriver Vishera serisi FX2-8300 ve 6300 işlemciler, masaüstü yüksek performans sınıfı son işlemciler olacakmış! Bundan sonra ise AMD'nin masaüstü tüm işlemcileri, yalnızca APU'lar olacakmış! Yüksek performanslı masaüstü işlemci üretimini tamamen sonlandıracakmış! AMD'nin FX2 işlemcileri ve AM3+ platformu, Intel'in masaüstü platformuna karşı son rakip ürünler olacak ve daha sonrasında AMD, Intel ile olan mücadelesini bırakacakmış. Devamında da yalnızca ortasınıfa hitabeden APU'lar tanıtılacakmış. Haberin son cümlesinde de "FX2 ve AM3+ platformunu mutlaka alın, ilerde tarihi eser olarak değeri yüksek olacak!" demiş.

    FX2-8300 test sonuçlarını da yakında yayınlayacağını belirtmiş.

    Kaynak:http://www.obr-hardware.com/2012/08/amd-fx2-piledriver-is-here-last-amd.html



    Başta da dediğim gibi, bu tarz söylentileri konu açarak duyurmayı sevmem ama OBR-Hardware, şuana kadar neredeyse tüm söyledikleri doğru çıkan, sağlam bir kaynak. O nedenle bu önem arz eden bilgileri paylaşmak istedim. Her ne kadar inanmak istemesem de AMD'nin birkaç ay önceki söylemleri de aslında bu haberleri doğrulamakta. Ancak yine de temennimiz AMD'nin yarıştan çekilmemesi yönünde. Tekel durumunu hiçbirimiz istemeyiz elbette.



    Ekleme: Vatandaşın elinde cpu'nun zar alanı karşılaştırması geçmiş.

     AMD'NİN 2. REVİZYON FX İŞLEMCİLERİ (FX2'LERDE PILEDRIVER ÇEKİRDEĞİ YOK MU?)



    Ekleme 2: OBR'de yeni işlemcinin performans değerleri de yayınlandı. Ancak OBR'ye ait sonuçlar değil. Kaynak Çin forumları diyelim. OBR bunu ön-inceleme olarak tanımlamış. Ayrıca bu işlemci için son performans işlemcisi vurgusu da ısrarla tekrarlanmış!

    http://www.obr-hardware.com/2012/09/preview-amd-fx-8350-piledriver-last.html

     AMD'NİN 2. REVİZYON FX İŞLEMCİLERİ (FX2'LERDE PILEDRIVER ÇEKİRDEĞİ YOK MU?) AMD'NİN 2. REVİZYON FX İŞLEMCİLERİ (FX2'LERDE PILEDRIVER ÇEKİRDEĞİ YOK MU?) AMD'NİN 2. REVİZYON FX İŞLEMCİLERİ (FX2'LERDE PILEDRIVER ÇEKİRDEĞİ YOK MU?)
     AMD'NİN 2. REVİZYON FX İŞLEMCİLERİ (FX2'LERDE PILEDRIVER ÇEKİRDEĞİ YOK MU?) AMD'NİN 2. REVİZYON FX İŞLEMCİLERİ (FX2'LERDE PILEDRIVER ÇEKİRDEĞİ YOK MU?) AMD'NİN 2. REVİZYON FX İŞLEMCİLERİ (FX2'LERDE PILEDRIVER ÇEKİRDEĞİ YOK MU?) AMD'NİN 2. REVİZYON FX İŞLEMCİLERİ (FX2'LERDE PILEDRIVER ÇEKİRDEĞİ YOK MU?) AMD'NİN 2. REVİZYON FX İŞLEMCİLERİ (FX2'LERDE PILEDRIVER ÇEKİRDEĞİ YOK MU?)
     AMD'NİN 2. REVİZYON FX İŞLEMCİLERİ (FX2'LERDE PILEDRIVER ÇEKİRDEĞİ YOK MU?) AMD'NİN 2. REVİZYON FX İŞLEMCİLERİ (FX2'LERDE PILEDRIVER ÇEKİRDEĞİ YOK MU?) AMD'NİN 2. REVİZYON FX İŞLEMCİLERİ (FX2'LERDE PILEDRIVER ÇEKİRDEĞİ YOK MU?) AMD'NİN 2. REVİZYON FX İŞLEMCİLERİ (FX2'LERDE PILEDRIVER ÇEKİRDEĞİ YOK MU?) AMD'NİN 2. REVİZYON FX İŞLEMCİLERİ (FX2'LERDE PILEDRIVER ÇEKİRDEĞİ YOK MU?) AMD'NİN 2. REVİZYON FX İŞLEMCİLERİ (FX2'LERDE PILEDRIVER ÇEKİRDEĞİ YOK MU?)

     AMD'NİN 2. REVİZYON FX İŞLEMCİLERİ (FX2'LERDE PILEDRIVER ÇEKİRDEĞİ YOK MU?) AMD'NİN 2. REVİZYON FX İŞLEMCİLERİ (FX2'LERDE PILEDRIVER ÇEKİRDEĞİ YOK MU?) AMD'NİN 2. REVİZYON FX İŞLEMCİLERİ (FX2'LERDE PILEDRIVER ÇEKİRDEĞİ YOK MU?)

    Şunu da belirtmek de fayda var; bu işlemci, satışa sunulacak olan model değil. Müshendislik örneği olan ve test amaçlı dağıtılan bir işlemci. Yani son halinde durum biraz değişebilir. Ama çok büyük değişiklikler de beklememek gerek. OBR de satışa sunulacak işlemcinin sahip olacağı performansın bu örnek işlemci ile aynı olduğunu söylemiş.

    İkinci kısımda ise aynı saat hızındaki karşılaştırmalar, oc sonuçları ve güç tüketim değerleri gibi bilgiler olacakmış.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M@U -- 10 Eylül 2012; 22:30:10 >



  • Kaynak korkuttu.Yazıdada dediği gibi tekel istemez kimse.İntelin performans olarak üst düzey işlemcileri olsada fiyatlar cep yakıyor...Ancak belki fx 6100'ü satıp zengin olabilirim ilerde



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi True Romance -- 22 Ağustos 2012; 23:38:05 >
  • quote:

    Yüksek performanslı masaüstü işlemci üretimini tamamen sonlandıracakmış!

    Bi zahmet milleti umutlandırıp yok öyle yok böyle
    her defasında aynı şey.
  • umarım böyle bir şey olmaz. amd nin bu segmentten çekilmesi bence çok saçma olur. eğer iddalar gerçekse amd nin amacını merak ediyorum sadece apu larla olacak mı bu iş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşlemcide çekilme olayı daha önceden de çıktı haberi.

    http://forum.donanimhaber.com/m_61304565/tm.htm

    O haber ile ilgili işin aslı şöyleydi.

    quote:

    İşlemci piyasasından değil, GHZ yarışlarından çekiliyorlarmış.


    Ama ortada yeni iddialar varsa bilemiyorum, umarım böyle birşey gerçekleşmez.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 22 Ağustos 2012; 23:46:07 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: *Furious*

    İşlemcide çekilme olayı daha önceden de çıktı haberi.

    http://forum.donanimhaber.com/m_61304565/tm.htm

    O haber ile ilgili işin aslı şöyleydi.

    quote:

    İşlemci piyasasından değil, GHZ yarışlarından çekiliyorlarmış.


    Ama ortada yeni iddialar varsa bilemiyorum, umarım böyle birşey gerçekleşmez.

    O haberi ben de görmüştüm. Ancak bu sefer elemanın iddiaları ciddi. Bir de bunları destekleyen bir sürü argüman var. Mesela firmadan ayrılan mühendisler. Ardından CEO'nun açıklamaları. AMD'nin devamlı olarak APU üzerine gitmesi ve işlemci tarafında süreklilik gösteren başarısızlıklar. Üstüne bir de AMD'nin son dönemdeki değer kaybını eklersek bu haberin çok da garip olmadığı anlaşılıyor.

    AMD devamlı "Future is Fusion" sloganını dile getiriyordu. Anlaşılan o "Future"a geldik sonunda.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mormic

    umarım böyle bir şey olmaz. amd nin bu segmentten çekilmesi bence çok saçma olur. eğer iddalar gerçekse amd nin amacını merak ediyorum sadece apu larla olacak mı bu iş.

    AMD'ye son dönemde kâr yaptıran neredeyse tek ürün gamı APU'ları oldu. FX serisi cpu'lar ve kısmen HD7000 serisi gpu'lar resmen zarara soktu AMD'yi. Birçok isim firmadan ayrıldı. Şimdi de AMD, kâr ettiği ürün gamı üzerine gitmek istiyorsa pek şaşırmamak lazım. Zira birçok kişiye göre FX2 işlemciler de bekleneni veremeyecek düzeyde. Zaten işlemci tarafında son yıllarda resmen eridi AMD. 6 yıldır Intel'in arkasında nal topluyor. Phenom II'lerle F/P olarak yeni bir soluk getirmiş olsa da 2006'dan beri Intel'le kafakafaya gelemedi bir türlü. Son olarak Bulldozer faciası bu kararın alınmasını hızlandırmış olabilir. Yeni revizyondan da bir iş çıkmayacağı anlaşılmışsa, yapacak başka bir şey de kalmamış demektir. Zira AMD'nin elinde APU'dan başka bir şey kalmadı artık. Yeni bir işlemci mimarisi yok. Yeni gpu mimarisini de yeni sundu, hali ortada. Bunları adam edip de APU'dan kazanabilirse ne mutlu yoksa, son döneminde %40-45 seviyesinde değer kaybeden bir firmadan bahsediyoruz, gerisini siz düşünün.
  • Intel'in bu haberden sonraki yol haritası:

    Haswell'den sonra:

    xxx - %5 perf. artışı +100 USD

    aaa - %1-2 perf. artışı güç tüketimi optimize +100 USD

    ccc - %5 perf artışı +100 USD

    .
    .
    .

    Tekel karşısında umudumuz Nvidia+ARM işbirliği. Tabii ki haber doğruysa. AMD çok değişik bir firma, ne yapacağı belli olmuyor bakarsın yönetici v.s değiştirir gene yarışa girerler.



    quote:

    PS. My FX2-8300 CPU was delivered today, will test it soon! Stay tuned ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Armin van Buuren* -- 23 Ağustos 2012; 0:02:38 >
  • obaa oldumu bu şimdi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FilozofTR

    Tekel karşısında umudumuz Nvidia+ARM işbirliği. Tabii ki haber doğruysa. AMD çok değişik bir firma, ne yapacağı belli olmuyor bakarsın yönetici v.s değiştirir gene yarışa girerler.


    Evet AMD'den çılgın çıkışlar beklemek mümkün ancak bu sefer durum ciddi. Firmanın enerjisi tükendi ve bir seçim yapmak zorunda. Kârda olduğu APU konseptini seçmesi de kimseyi şaşırtmasın derim. Zira FX2'ler için de pek olumlu konuşulmuyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: M@U

    quote:

    Orijinalden alıntı: mormic

    umarım böyle bir şey olmaz. amd nin bu segmentten çekilmesi bence çok saçma olur. eğer iddalar gerçekse amd nin amacını merak ediyorum sadece apu larla olacak mı bu iş.

    AMD'ye son dönemde kâr yaptıran neredeyse tek ürün gamı APU'ları oldu. FX serisi cpu'lar ve kısmen HD7000 serisi gpu'lar resmen zarara soktu AMD'yi. Birçok isim firmadan ayrıldı. Şimdi de AMD, kâr ettiği ürün gamı üzerine gitmek istiyorsa pek şaşırmamak lazım. Zira birçok kişiye göre FX2 işlemciler de bekleneni veremeyecek düzeyde. Zaten işlemci tarafında son yıllarda resmen eridi AMD. 6 yıldır Intel'in arkasında nal topluyor. Phenom II'lerle F/P olarak yeni bir soluk getirmiş olsa da 2006'dan beri Intel'le kafakafaya gelemedi bir türlü. Son olarak Bulldozer faciası bu kararın alınmasını hızlandırmış olabilir. Yeni revizyondan da bir iş çıkmayacağı anlaşılmışsa, yapacak başka bir şey de kalmamış demektir. Zira AMD'nin elinde APU'dan başka bir şey kalmadı artık. Yeni bir işlemci mimarisi yok. Yeni gpu mimarisini de yeni sundu, hali ortada. Bunları adam edip de APU'dan kazanabilirse ne mutlu yoksa, son döneminde %40-45 seviyesinde değer kaybeden bir firmadan bahsediyoruz, gerisini siz düşünün.

    hocam apu larla orta seviyeyi hedefliyor yanlış anlamadıysam, ama en azından orta-üst seviye bir performans işlemcisi olması gerekiyor bence. ama denilenlere göre o da mümkün değil fx2 ler bekleneni vermiyor deniliyor. şahsen amd nin bu işin içinde olmasını isterim aksi halde orta-üst segmentte intel tekel olursa bizim cepler yine boşalır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu İnsanları Kim Düsüncek ya Para Basmıyoruz Ya Bİz
  • Eğer bunun olcağı kesinleşirse AMD FX 8150 İşlemci ile AM3+ Anakart alır koyarım kenara.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: *Furious*

    Eğer bunun olcağı kesinleşirse AMD FX 8150 İşlemci ile AM3+ Anakart alır koyarım kenara.

    hocam tam yeni sistem toplama arifesindeyken diyordum ki, x4 965+ am3+ anakart alır ilerde fx2 koyarım geri kalan paraylada gtx670 alırım diyordum. bu haber tüm planımı bozdu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mormic

    hocam apu larla orta seviyeyi hedefliyor yanlış anlamadıysam, ama en azından orta-üst seviye bir performans işlemcisi olması gerekiyor bence. ama denilenlere göre o da mümkün değil fx2 ler bekleneni vermiyor deniliyor. şahsen amd nin bu işin içinde olmasını isterim aksi halde orta-üst segmentte intel tekel olursa bizim cepler yine boşalır.

    Intel son olarak Ivy Bridge'lerle arayı o kadar açtı ki, AMD'nin yetişebilmesi için Intel'i hiçbir şey yapmadan 2 yıl beklemesi lazım. FX-8100'ler bile Intel'in bir önceki nesli olan Sandy Bridge'lerin orta sınıf modelleri ile kapışıyor ve pek de başarılı olamıyor. Söylenenlere bakılırsa FX2-8300'lerin de pek bir getirisi olmayacak. Yani AMD en fazla Intel'in eski nesildeki orta sınıf işlemcilerini geçebilecek. Böyle bir durumda da AMD'nin hemen yarışa dönmesi beklenemez. Dediğim gibi, firmanın artık potansiyeli de tükendi. Yani bir atımlık barutu kaldı. Fark yediği kulvarda mı kullansın bu son şansı? Elbette rekabetin nispeten az olduğu/olmadığı alanda kullanmak isteyecektir ki orası da APU'lar.

    Yine de belli olmaz. Belki nabız ölçmek için AMD'den bilinçli şekilde sızdırılmış bir haberdir bu. Belki de yalandır. Ben son dönemdeki duruma baktığımda taşların yerine oturduğunu gördüğüm için paylaştım bu haberi. Doğru olmasını ben de istemem elbette. Hem ekran kartı hem de işlemci dünyasında rekabet kavramı ile anılan bir firmanın yitip gitmesini kim ister...
  • Amd'nin inteli yakalaması malesef artık çok zor, yeni fx işlemcilerinde pek getirisinin olmayacağı belliydi zaten, benim fx 8150'yi amd'nin son 8 çekirdekli işlemcilerinden biri diye satarım ilerde
  • bunlar hikaye adamlarda ekran kartı piyasası ellerinde yakında 1090 fx chipsetini tanıtacak ,am4 platformundan söz ediliyor 2013 için siz neden bahsediyorsunuz
  • valla bana cok zor ıhtımal gıbı gelıyor ama bellıde olmaz tabıı..amd bu her an cılgınca seyler yapmakta..ılk adım atı yı satın alması ıkıncısıde yıllardır agızlardan dusmeyen buldozerın facıa ıle sonlanması..3. cusu neden olmasın..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kasidokostas

    bunlar hikaye adamlarda ekran kartı piyasası ellerinde yakında 1090 fx chipsetini tanıtacak ,am4 platformundan söz ediliyor 2013 için siz neden bahsediyorsunuz

    Ekran kartı piyasası tam olarak nasıl ellerinde?

    Nvidia'nın en kötü döneminde masaüstü oyun gpu'ların pazar paylarını yükselttiler, hemen ardından büyük pay kaybederek yine liderliği Nvidia'ya kaptırdılar. Güncel serilerde de Nvidia'nın kart satışları, AMD'yi katlamakta. Nvidia'nın kötü dönemi dediğim zamanlar, masaüstü oyun gpu'larında başarısız olduğu ancak GPGPU alanını parsellediği dönemlerdir. O dönemde Nvidia bilgi-işlem alanını tamamen ele geçirirken AMD DX11 gpu'ların plânını yapıyordu. Sonuç itibari ile AMD bugün bilgi-işlem pazarında yok, masaüstünde Nvidia'nın gerisinde.

    Yeni yongaseti duyurmak büyük bir hadise mi? Özellikle de aynı soket yapısında olacak bir yongasetinden bahsediyorsak?

    AM4 için konuşulması normal. Peki somut bir şey var mı? İşlemci kanadından bu kadar başarısızlık yaşanırken yeni soket desteği sunarak milleti anakart değiştirmeye itmek gibi saçmalığa imza atar mı AMD? Mümkün olduğu kadar çok anakarta uyacak işlemci yapar adamlar.

    Bahsettiğiniz tüm alanlarda başarısız adamlar. Başarılı oldukları (göreceli) tek alan varken, buna yoğunlaşmak istemelerinden daha doğal ne olabilir.

    Tekrar tekrar düşünün, daha net anlayacaksınız.
  • amd ekran kartında lider biraz araştırma yap görürsün hatta bir link aç nvida ve ati kullananlar diye sonuç ortaya çıkar ,işlemci kanadında başarısızlık yaşamış olabilir performans olarak gerisindede olabilir ama bu fiyatlarda amdnin işlemcilerinin başarısız olduğunu düşünmüyorum,ikide bir yeni soket çıkaran yapan ve çıkaran firma bellizaten.çok güzel bir noktaya değinmişsin amd geriye dönük işlemci uyumuna göre anakart yapıyor isminin am4 olması bişey değiştirmez yani eski işlemciye uygun anakart yapıyorlar ,intel gibi anakarta uygun işlemci değil,buda amd kullanıcılarını fiyat açısından cebini etkilemiyor açıkçası intelin lider olması beni rahatsızda etmiyor,ayrıca apuları amd-ıbm ortak üretecek zaten Sessizce gidilen işbirliği kapsamında AMD’nin ‘Trinity’ kod adını taşıyan gelecek kuşak A- serisi Fushion yongalarının tedarik zincirini hızlandırmak ve OEM PC üreticilerine işlemci ve yongasetlerini zamanında yetiştirerek Intel’in Core i-serisi gelecek nesil ürünlerine karşı rekabet gücünü artırmak amaçlanıyor.

    Trinity kod adlı yeni APU'larıyla Ultrabook pazarında hakimiyet hedefleyen AMD, farklı segmentlerde de APU paltformunun başarısı için çalışıyor. Firma; dijital imza, kumarhane oyun cihazları, POS sistemleri, medikal görüntüleme Ve güvenlik kamerası gibi platformları hedefliyor
    Yeni APU'larda yine Piledriver işlemci mimarisi ile DirectX 11 ile uyumlu AMD Radeon HD 7000 paylaşımsız grafik birimlerine yer veriliyor.AMD işlemcilerinin, IBM tesislerinde üretilmesi demek; Intel rekabetinde yaşanılan üretim hacmi sıkıntısını aşmak demek. Intel, sayıları 10’a yaklaşan modern cihazlarla donatılmış yarıiletken fabrikasına sahip ve bu tesisler dünyanın dört bir yanına dağılmış durumda. Mevcut tesisleriyle IBM ve GlobalFoundries’in toplam üretim hacmini katlayan Intel gerçekten avantajlı durumda. IBM ile kurduğu işbirliğinden amd karlı çıkacağı kesin , belki ileride teknoloji ortaklığına da gidebilirAttığı yeni adımla büyük umutlar bağladığı yeni nesil Fushion serisi Trinity APU birimlerinin global arzını kısa sürede gerçekleştirmeyi düşünen AMD aslında gerçeğin farkında, iyi bir işlemci tasarlamanın yanında onu üretecek büyük kapasiteli modern tesislere sahip olmak gerekiyor yoksa tasarımınız amiyane tabirle elinizde patlayabiliyor.IBM ile daha önceleri sunucu segmentinde Opteron yongaları temelinde ortak çalışmalar yürüten AMD, 35W TDP düzeyine konuşlanan Trinity APU yongasının Piledriver-sınıfı x86 çekirdeklerinin yine x86 tabanlı LIano APU’ya (35W TDP, K10.5 + Husky çekirdek mimarisi) kıyasla %25 daha yüksek performans çıktısı elde ettiğini belirtiyor. PC Mark Vantage Productivity sentetik testinde aldığı sonucun yanında uyguladığı 3D Mark Vantage Performance testinde Trinitiy’nin LIano’dan %50 daha iyi skorlar aldığını belirtiyor AMD,yarın öbür gün amaç bunu masaüstünde rekabet edebilecek konuma getirmek ve;


    Sektörünün lideri konumunda olan pek çok firmayla şimdiden AMD ortaklık anlaşmaları imzaladı.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.