Şimdi Ara

AMD Geri Döndü; B450/X470 Ryzen 4000 Destekleyecek !

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
287
Cevap
3
Favori
16.506
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
107 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Türkçeye çevirdim.

    AMD'nin yaptığı açıklama;

    "We will develop and enable our motherboard partners with the code to support “Zen 3”-based processors in select beta BIOSes for AMD B450 and X470 motherboards.

    AMD, anakart üreticilerine B450/X470 için ZEN 3 microcode'larını verecekmiş.

    These optional BIOS updates will disable support for many existing AMD Ryzen™ Desktop Processor models to make the necessary ROM space available.

    Fakat bios hafızası yetersizliğinden dolayı birçok eski işlemcinin desteği çıkarılacakmış, muthemelen Zen 2 ve Zen 3 kalır.

    The select beta BIOSes will enable a one-way upgrade path for AMD Ryzen Processors with “Zen 3,” coming later this year. Flashing back to an older BIOS version will not be supported.

    Yıl sonu update gelecekmiş fakat bu update'i yaparsan bir daha eski biosa geri dönüş olmayacakmış.

    To reduce the potential for confusion, our intent is to offer BIOS download only to verified customers of 400 Series motherboards who have purchased a new desktop processor with “Zen 3” inside. This will help us ensure that customers have a bootable processor on-hand after the BIOS flash, minimizing the risk a user could get caught in a no-boot situation.

    Kafa karışıklığı ihtimaliğini düşürmek adına, niyetimiz BIOS indirmelerini sadece yeni "Zen 3" masaüstü işlemcileri satın alan 400 Serisi anakart sahipliği doğrulanmış müşterilerimize sunmaktır. Bu bize, müşterilerimizin BIOS flash/güncellemesi sonrasında ellerinde bootlanabilir işlemcilere sahip olacağı konusunda emin olmamızda yardımcı olacak, kullanıcının boot olmayan sistem durumuna düşme riskini minimize edecek.(otomania'nın çevirisidir)

    Timing and availability of the BIOS updates will vary and may not immediately coincide with the availability of the first “Zen 3”-based processors.

    Bu update'ler x570 b550 geleceği gibi hemen öncelikli gelmeyebilir Zen 3 çıktıktan sonraya sarkabilir, kısaca hemen beklemeyin diyor.

    This is the final pathway AMD can enable for 400 Series motherboards to add new CPU support. CPU releases beyond “Zen 3” will require a newer motherboard.

    400 serisine destek verebilmek için tek yol buydu. Zen 3 sonrası çıkacak işlemcileri için yeni anakart almanız gerecek diyor, Ryzen 5000'de soket değişiyor zaten AM5 bilinen birşey.

    AMD continues to recommend that customers choose an AMD 500 Series motherboard for the best performance and features with our new CPUs.

    AMD, Zen 3 CPU'dan en yüksek performans almak ve özelliklerini kullanabilmek için 500 serisi anakart almanızı öneriyor."


    https://www.youtube.com/watch?v=emtRzJW7yrg
    https://www.youtube.com/watch?v=mhVGrLJpoy8
    https://www.anandtech.com/show/15807/amd-to-support-zen-3-and-ryzen-4000-cpus-on-b450-and-x470-motherboards



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 19 Mayıs 2020; 21:8:24 >



  • Önemli kısımlar:
    -Eski işlemcilere desteği kesip 4000 serisi destekleyen beta bios kullanıma sunacaklarmış.

    -Kafa karışıklığı olmaması için beta bios sadece 4000 serisi işlemci alanlara sunulacakmış.(Sanırım fatura veya işlemci kodu ile kanıtlanmasını isteyecekler)

    -Zen 3 ten sonra 400 serisi anakartlara başka işlemci desteği sunulmayacakmış.

    B450 kullanıcıları olarak artık rahatladık sanırım :)
  • Gelmemesi için mantıklı bir neden yoktu zaten.

    AMD zaten 4000 işlemcilerden sonra ddr5'e geçecek diye biliyorum.

    Kullanıcılarını son ddr4 platformunda öpmeyi tercih etmiştin iyi ki bu kararından dönmüşsün.
  • Önemli kısımlar:
    -Eski işlemcilere desteği kesip 4000 serisi destekleyen beta bios kullanıma sunacaklarmış.

    -Kafa karışıklığı olmaması için beta bios sadece 4000 serisi işlemci alanlara sunulacakmış.(Sanırım fatura veya işlemci kodu ile kanıtlanmasını isteyecekler)

    -Zen 3 ten sonra 400 serisi anakartlara başka işlemci desteği sunulmayacakmış.

    B450 kullanıcıları olarak artık rahatladık sanırım :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi relling -- 19 Mayıs 2020; 20:48:5 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ahah işte bu güzel haber <3

    AMD sen cansın ya cansın <3
  • Aslında teknik sıkıntıları da açıklamışlar. Düşük BIOS hafızası (16MB) olan anakartlarda , 4000 serisi için BIOS güncellemesi yaparsan eski nesil desteğini(1000 ve 2000 serisi muhtemelen) kaybedeceksin. Adamlar keyfinden yapmamış cidden.
  • X370 için de çıkar umarım...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zen2 olmayacak mı şimdi? Değişik.

    Olsun 4000 serisi alan güncelleyip direk takar kullanır en azından bu haber iyi oldu ucundan da olsa totoyu kurtardık sanırım.

    "4600 alayım artık ehe" moduna girebilirim.




    AMD Geri Döndü; B450/X470 Ryzen 4000 Destekleyecek !



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 19 Mayıs 2020; 18:38:39 >
  • 2020'nin yarısını tamamlamak üzereyiz, halen yetersiz mobo hafıza durumları...

    En azından bir şekilde (eski CPU bilgilerini silerek de olsa) destek getirecek olmaları AMD kullanıcıları açısından memnuniyet verici olsa gerek.

    Buradan yola çıkarak; sadece kullanılan ve/veya istenilen CPU bilgileri hafızaya manuel olarak eklenebilse fikrini de düşünmeden edemiyor insan.
  • Ön bilgilendirme için teşekkürler fiziksel olarak aykırı bir davranış olurdu beklenen açıklama gelmiş hadi gözümüz aydın
  • quote:

    Orijinalden alıntı: REDSTONE

    2020'nin yarısını tamamlamak üzereyiz, halen yetersiz mobo hafıza durumları...

    En azından bir şekilde (eski CPU bilgilerini silerek de olsa) destek getirecek olmaları AMD kullanıcıları açısından memnuniyet verici olsa gerek.

    Buradan yola çıkarak; sadece kullanılan ve/veya istenilen CPU bilgileri hafızaya manuel olarak eklenebilse fikrini de düşünmeden edemiyor insan.
    Bu sayede hafıza baremine takılmadan, 1-2-3-4 kaçıncı nesil hangi CPU istenirse BIOS'a eklenebilirdi. Tabii voltaj dengelemeleri vb. durumların da irdelenmesi gerekir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 19 Mayıs 2020; 17:36:43 >
  • Gelsin 4950X heyt be
  • Hiç sevmem "ben demiştim" demeyi ama
    12 Mayıs 2020 17:37:36 tarihinde yazdığım mesajdan:
    "Ama ben AMD'nin bunda diretemeyeceğini ve eninde sonunda B450 ve X470lere BIOS güncellemesiyle ryzen 4000 işlemcilere destek vereceğine inanıyorum."
    Dr. Lisa Su hanfendi yanıltmadı.

    Senin dediğin "Destek verseydi kendi ayağına sıkar, zarar eder 3700x satamaz" gibi yorumların bence yanlıştı ve yanlış olduğunu görmüş oldun hocam. Son yorumun nedir peki?
  • Daha hiçbir markaya 1005 daha gelmemişken MSI MAX modellere 1005'i X570 ile aynı anda verdi, max modellere güncelleme gecikmeyecektir fakat 16mb bios kullananlarda süreç uzayabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 19 Mayıs 2020; 17:52:49 >
  • Elinize sağlık öncelikle

    Şurayı da çevirmekte fayda var sanırım;

    "To reduce the potential for confusion, our intent is to offer BIOS download only to verified customers of 400 Series motherboards who have purchased a new desktop processor with “Zen 3” inside. This will help us ensure that customers have a bootable processor on-hand after the BIOS flash, minimizing the risk a user could get caught in a no-boot situation."

    Türkçe çevirisi:

    "Kafa karışıklığı ihtimaliğini düşürmek adına, niyetimiz BIOS indirmelerini sadece yeni "Zen 3" masaüstü işlemcileri satın alan 400 Serisi anakart sahipliği doğrulanmış müşterilerimize sunmaktır. Bu bize, müşterilerimizin BIOS flash/güncellemesi sonrasında ellerinde bootlanabilir işlemcilere sahip olacağı konusunda emin olmamızda yardımcı olacak, kullanıcının boot olmayan sistem durumuna düşme riskini minimize edecek."

    Arkadaşın çevirisinde belirttiği gibi eski bios'lara dönüş yapılamayacak olmasının bir sıkıntı oluşturmaması için sanırım bir doğrulama botu benzeri bir yazılım sunabilirler, bir takım promosyonlarda yapmış oldukları gibi. Eğer fatura ya da ürün kaydı ile olacaksa umarım sıkıntılı bir süreç yaşanmaz.

    Herşey bir kenara hala 400 serisi anakartların desteklenecek olması çok değerli ve güzel birşey.
  • Timeguard T kullanıcısına yanıt
    Son yorumu zaten yapmışsın. Kim haklı bi önemi yok. Müşteri kazansın
    Şimdi tek beklediğim r5 4600 8/16 gelmesi
  • münşi kullanıcısına yanıt
    Süpriz olsun dedim hep gelirse burdan kimse kendine küçük zaferler çıkarmasın bu iş senin benim elimde olan bir iş değil.

    300 serilerine verilmeyecek şimdilik belkiden ordan kapatabilecekler açıklarını bilemeyiz biz tahmin yürütüyoruz alın b450 destekler derkende tahmin yürütüyorduk.



    Edit: Böyle durumlarda kötüsüne hazır olmakta fayda vardır diye düşünerek en kötüsüne hazır ettim kendimi buda bir psikolojik taktik sonuçta hepsi tahmin konuşmalarımızın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 19 Mayıs 2020; 17:55:18 >
  • otomania kullanıcısına yanıt
    İntel kazığından da bekliyoruz "Z390lar 10.nesil işlemci destekleyecek" açıklamasını
  • Timeguard T kullanıcısına yanıt
    Evet hocam tabiki kime karşı ne zaferi
    Müşteri kazandı
  • artık bize de 8/16 16/32 ve bir önceki nesile oranla %20 ipc artışı getiren vermeer cpuları beklemek kaldı ...
    olsun be gülüm istediğimiz oldu ya artık bekleriz
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.