Şimdi Ara

AMD FX-8120 Video İnceleme (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
102
Cevap
0
Favori
14.100
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Benim elimde fx yok deneyip bilemem anca alınca deneyebilirim ama, Linux altında 3.2+ sonrası kernel ve GCC 4.7+ sonrası compilerların getirisi çok fazla. Özellikle belli alanlarda. Testi yapan arkadaş bütün phoronix test suitdeki testleri yapmamış ama bunlar için gerçekten böyle. GCC 4.7'nin öncekilere göre etkisi fazla baya, GCC 4.2 ile karşılaştırırsanız mesela. Linux kernelin etkisi de fazla. Intel'e yaramıyor mu yarıyor ama çok daha az.

    Tam nasıl yazacağımı bilemedim ama, AMD'nin açığını kapatmak için programları derlerken olabildiğince donanıma uygun şekilde derlemeye çalışıyor. Belli alanlardaki fark ondan, yada AMD FX lerin GCC 4.7 ve 3.2 üstü kernel ile bu kadar fark yaratması ondan. LinuS Torvalds'ın kendi lafı "eğer bi işlemci compiler optimizasyonundan bu derecede, %40lara kadar fayda görüyorsa mimarisinde mutlaka .oktanlık varıdır. Bunun aynısını yıllar önce de gördük, Intel'in dandik Netburst mimarisinde (P4 leri kastediyor)".

    Himeno Benchmark var mesela, bi tür method ile linear denklem çözen bişey, Intel direk 2kat daha hızlı.

    Daha detaylı buna bakabilirsiniz:
    http://openbenchmarking.org/result/1204224-SU-I73770KCO52

    Fena halde geride kaldığı yerler yazılım ile onarılamayan yerler. Şimdi arayıp bakamayacam ama, daha eski GCC versiyonlarına göre şu an özellikle bazı durumlarda çok belirgin hızlanmalar var. Windows altında mesela Kasım 2011'de de kötüydü hala kötü, ama Linux altında belli yerlerde en azından çok yüksek oranda hızlanmalar var.

    Sonuçta ben çıkıp fazla bilmediği için Linux altında daha iyi gel orda kapıştıralım tarzı bişey demiyorum, falsolu sorunlu yerleri var hepsini kabul ediyorum. Ama işletim sisteminin kernel güncellemeleri, GCC ile compiler güncellemeleri ile performansından oldukça iyileşmeinin olduğu alanlar var. Hoş bunların hemen hepsi Windows kullanıcısını hiç ilgilendirmez yada windows altında açık kaynak olamamasından dolayı bu tür şeyler göremeyiz.

    Bazen bazı testlerde Blender kullanılıyor mesela render için. Blender sonuçta açık kaynak kodlu ve bununla ilgili detayların yazılması lazım, direk blender.org sitesinden çektik stok hali ile programı kullandık faln diye. Geçenlerde minigw-64 (GCC'nin windows altına portu) ile test yapanlar vardı, çok belirgin hızlanmalardan bahsediyorlardı. Açık kaynak yazılımda 1. koddan kaynaklanan geliştirmeler, 2. compilerdan kaynaklanan geliştirmeler, 3. işletim sisteminden kaynaklanan gelişmeler olabiliyor ve belli bi donanım diğerinden daha yüksek oranda etkilenebiliyor.

    Maya mesela açık kaynak değil ama Linux altında var. %100 emin değilim ama GCC 4.2 ile compile edilmiş diye aklımda kalmış. 4.7 ile FX üstnde daha iyi perf verebilir mesela.




  • buldozer işlemcilerin neresinden bakarsan bak kötü güç tüketimi özellikle rezil ir durum performans kabul edilebilir ama güç tüketimi değerleri beni buldozerden baya soğuttu.

  • Biz bittik, intel'e tek rakip AMD idi Fiyat/performans olarak genede AMD alına bilir ama saf performans adına araba fiyatlarına yakın işlemciler alırız artık....

  • fx 4170 bundan daha iyi durumda default ayarları ile İ7 3770 ile kafa kafaya mücadele ediyor. birde overclock yapılsa herhalde buldozer yapısın tek lideri olacak.

  • Şu an bana göre tek artısı fiyatı.Fiyatı yüzünden 2500k tercih edilebilir

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Foxbat

    quote:

    Orijinalden alıntı: megablaster

    şu herif anlatım manlatım sunmasın ya, insan gibi samimi, robot olmayan birini koysunlar şuraya, hevesle yapsın incelemeleri. Gıcık oluyorum bu herife ya artık.

    Bir daha ki sefere siz yapın video inceleme de o güzel Türkçe'niz ve büyüleyici beden dilinizle bizleri kendinize hayran bırakın

    Memlekette video inceleme yapan 2-3 tane site var en fazla ve takıldığınız şeye bakın! Bence arkadaşımız spiker veya oyuncu olmadığı halde gayet iyiydi. Mısır bulmuşken püskülünü aramayın. Boş keseden sallamak yerine emeğe biraz saygı duyalım.

    Not: Terbiyenizi takının! "Herif", "Gıcık olmak" ta ne demek?! Beğenmiyorsanız izlemezsiniz, edepsizleşmenin ne alemi var??!!

    Aksine ben ender yıldızın incelemelerini erdi özüağ ya göre daha çok beğeniyorum. Daha hızlı ve kısa anlatılanı daha çabuk anlatıyor ve vaktimizi almıyor ender in incelemeleri. Erdi nin son asus gtx680 incelemesini izledimde reklamdanmı başka sebeptenmi bilmiyorum çok fazla kez "asus gtx680" lafını kullanıyor. bazen sanki bi cümlede iki kere fazladan ve gereksiz şekilde asus gtx 680 demiş gibi bi hisse kapılıyorum.




  • Test masasına alana kadar Teneşir tahtasına alaydınız
    İMAM eksik kalsın

  • Öncelikle Ender Yıldız'a ve DH ekibine her zmanki gibi bu özel video için teşekkürü borş bilirim..
    Performansda ortada, fiyatda...
    2500K'nın her testde (çok dikkat ettim) "sadece 1'i hariç (AIDAX64Hasha)"önce olduğu görülmekte.. Ancak AMD'nin Fx-8120'sinin ise daha ucuz ve uygun fiyatlı olunduğu bilinmekte, ama eskisi gib AMD yine iyi bir f/p işlemcisi yapmış. :)

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fingolfin `

    Amd işlemcilerden ve ekran kartlarından elini çeksin, kendini rezil etmesin.

    Aynen

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Buyurun bir sonraki incelemede siz yer alın. Sokaktan brini çevirseymiş. Sokaktaki adamın da görevi video çekmek değil.
  • Testlerde keşke yeni nesil ivy bridge işlemcileride katsaydınız farklar daha bariz ortda olurdu diye düşünüyorum.Yinede teşekkürler inceleme için elinize kolunuza sağlık.

  • AMD Trinity Desktop'un çıkış tarihi kesin olarak Ekim ayına ertelendi...

    http://news.softpedia.com/news/AMD-Trinity-Desktop-Processors-Truly-Delayed-to-October-281134.shtml

    benzer tarihlerde FX next olarak bilinen ikinci nesil FX işlemcisi olan Vishera işlemciler soket AM3+ formunda gelecek... ilk etapta 3 model satışa çıkacak FX-8350, FX-6300 and FX-4320
  • http://www.fudzilla.com/home/item/27917-meet-amd%E2%80%99s-new-fx-8320-8300-eight-cores

    FX 8350 iddia edilenin aksine 8150'den 100 mhz daha düşük stok hızla yani 3.5 ghz ile çıkıyormuş. 125w'lık modelin bir de 95w'lık 8310 adında ve 3.3 ghz hızında daha düşük güç tüketimli modeli de geliyor.

    Daha önceleri 2. nesil fx 8350'nin standart olarak 4ghz ile geleceği ve %20 civarı daha performanslı olacağı iddia edilmişti. Hız düşürümü enerji verimliliği için mi yapıldı yoksa AMD mimaride beklenenin üzerinde mi ilerleme sağladı? Artık Ekim'i bekleyip göreceğiz.




  • Piledriverda çok agresif, intelden daha iyi bi turbo mekanizması var. 3.3 >>> 4.2'ye turboyla çıkan 95w olan versiyon yeterince uygun fiyatlı olrsa çok ilginç olabilir. Sonuçta hepsi için 4.5 ghz civarlarına öyle veya böyle çıkılabiliyor sorunsuz. Hem yeni sistem kuracaklara hemde eski cpulardan geçmek isteyenler için ilginç olabilir.
  • gzl video
  • haber editörlerimize ve emeklerine saygısızlık edenlere en uygun işlem yapılacaktır.

    iyi forumlar
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Amd gayet iyi f/p ürünü yapmış her işin üstesinden gelebilecek bir işlemci ama merakla 2.nesil fx leri beklemekteyim
  • fx alacaktım , güç tüketimi yüzünden vazgeçtim , i5 alayım derken en son i7 aldım , hayırlısı artık :)
  • Programları 8 işlem biriminide kullanacak şekilde optimize edilse inteli geçebilir aslında ama o zaman intel 12 cekirdekli işlemci çıkarır bu sefer amdyi 4le carpar

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ertan7

    fx alacaktım , güç tüketimi yüzünden vazgeçtim , i5 alayım derken en son i7 aldım , hayırlısı artık :)

    i7 2700k : 77/300w ----- 8120 : 80/330w

    farka bak .. görende dağlar var sanacak..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi F.@.T.İ.H -- 28 Ağustos 2012; 14:11:23 >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.