Şimdi Ara

AMD dünyanın ilk 7nm işlemcilerini duyurdu (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
3.558
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • denizbay1 D kullanıcısına yanıt
    Lisa Su'ya lâf söyleyenler, Allah'ından buluyor.
    AMD dünyanın ilk 7nm işlemcilerini duyurdu
  • Bloodin kullanıcısına yanıt
    hala 2500k kullanıyorum :)

  • Emin KOÇ kullanıcısına yanıt
    Aslında geri kalmadı ,

    Amacı elinde olan teknolojiyi mümkün olduğu kadar ufak parçalara ayırıp
    dirhem dirhem satmak, intelin insiyatifine kalsaydık amd kadar hızlı ilerleyen bir süreç içerisinde olmazdık.
    Dolayısıyla Serbest piyasa ekonomisi gibi, üretici çok olmalı ki fiyat rekabeti nihai tüketiciye yarasın.
  • 4 yıldır AMD FX 8350 4ghz kullanıyorum .Ve gerçekten intel'den aldığım performanstan daha fazlasını bana verdi. İyiki intel'den vazgeçmişim. Birgün de takılmaz mı donmaz mısın be AMD. Evet intele göre daha fazla ısınma sorunu vardı onu da coolermaster canavarı ile hallettik. Kışın işlemci 10-15 derece aralığında ısınıyor, yazın 30 derece civarı. Çok sıcak bir şehirde yaşıyorum. Ama artık ryzen ile ısı problemini de büyük oranda hallettiler. Bakalım sunucu sektörü bu konuda nasıl bir performans artışı sergileyecek 1-2 yıl içinde sonuçlarda geri dönüş olur.

  • amd ekran kartı= kanser sebebi. inşallah işlemcisi de ekran kartına benzemez.

  • AMD aldı uçurdu bizi, helal olsun. Her ne kadar AMD'yi sevsem de Intel de karşı atağa kalkar umarım. Rekabet işimize geliyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GjRr1 -- 9 Kasım 2018; 19:39:40 >
  • Arkadaşlar bu işlemciler en erken ne zaman gelir, beklemeye değer mi yoksa Ryzen 2200G-2600 arası bir işlemciye yatırım yapayım mı ? Aynı şekilde ekran kartı içinde geçerli. Orta seviye kullanıcıyım.
  • Özellikle de oyun için olan işlemcilerin overclock potansiyelini 4.5-4.9 ghz seviyelerine çıkarırlarsa baya iyi olur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DH Misafiri

    amd ekran kartı= kanser sebebi. inşallah işlemcisi de ekran kartına benzemez.
    Ati zamanını saymazsak (HIS X800GTO IceQ II , HIS X1950 PRO IceQ 3 vs..)

    Amd ye satıldıktan sonra HIS HD 3870 IceQ 3 ile başlayıp, HD 2000,HD 3000,HD 4000,HD 5000,HD 6000,HD 7000,R-200,R-300,R-400,R-500 ve en son Asus Vega64 Rog Strix kullandım

    henüz kanser olmadım, muhtemelen size de birşey olmaz..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi F.@.T.İ.H -- 10 Kasım 2018; 13:1:31 >
  • Çok önemli gelişmeler bunlar!.. 2-3 sene öncesinin oyunlarını tekli çekirdek performansı daha yüksek diye 3-5 fps daha fazla almak adına intel almanın hiç bir mantığı yok. Paranız bu firmaya gitsin arkadaşlar.. Buraya yazıyorum gelecek bu firmanın elinden çıkacak takipçisi intel olacak..

    Çok kısa zamanda çok büyük işler yaptılar ve halada durmak nedir bilmiyorlar PCIe 4.0 x128 performans konusunda dünya üzerinde tecrübe edilecek en yüksek değerler olacaktır!

    Neredeyse 2 Sene öncesine kimse 6 çekirdek bile diyemezken adamlar 64 çekirdek 'ten bahsediyorlar bize!

    Ryzenler piyasa ilk çıktığında demiştim, Eskiler bilir zamanında Athlon çıktığında piyasada bir bayram havası vardı aynı o havayı seziyorum AMD cephesinde tek temennim fiyat politikası konusunda senelerdir izlediği yoldan şaşmaması zira ülkemizde ki dolar gerçeği yüzünden bizlere zaten teknoloji haram!..
  • Çürük AMD. Önce işlemcileriyle uyumlu yanmayan anakart chipset/yonga seti icat etmesi lazım. AM4 kartlarda kısa devre sorunu yaşayan oldu mu hiç?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RElS -- 10 Kasım 2018; 15:15:25 >
  • Tekli çekirdek performansına özen göstersin artık AMD. Hayla tekli çekirdek performansı olarak geride AMD Ryzen işlemciler. Benim gibi 144hz monitör kullanıcıları için geri kalıyor. Amd hayla izlek çekirdek artırıyor. Oyunlarda malesef izlek çekirdeklerin performansa pek etkisi olmuyor. İntel hayla oyun konusunda önde inşallah AMD Ryzen 3 serilerinde tekli çekirdek için sağlam geliştirme yapar. Bizi intel almaya mahkum etmez. AMD Ryzen 2 seridir inteli tek çekirdek performansından geçmedi. 2 nesildir hayal kırıklığı yaşadım. 3. nesil Ryzen işlemcileri merakla bekliyorum.
  • Bunlar güzel haberler tamam ama neyin gazına geliyor millet, anlamak güç. Arkadaş, gören de Amd intel'i ortadan kaldırmış zannedecek. Neyin derdindesiniz? Intel'le Amd arasında 10 yıllık fark var. 40 kat bütçe farkı var. Pazar payı desen öyle. Amd'nin rekabete dahil olduğu tek nokta, belli oranda teknik güç. O da zaten Intel'in 14nm ötesine geçmekte yaşadığı güçlük. Adamlar 4 yıldır ilerleyemedi. O zamana kadar da Amd'nin çalıştığı fabrikalar 12nmye gitti. Şimdi 7nmye geldi. Intel hala 14nmnin ötesine geçmeye çalışıyor. Ama işlemcileri hala güçlü. Ha şu açıklar falan da garip oldu ama sonuç olarak Intel, Amd'nin 10 yıl boyunca yaşadığı duruma düşmüş değil. Hatta yakınında bile değil. Hatta Pentium 4 dönemindeki gibi bir durum da yok. Kısacası Intel hala aynı Intel. Tek fark, Amd eskisine göre teknik anlamda daha güçlü. Ama onun da çok farkı yok henüz. Masaüstü kullanıcısı için Ryzen çok iyi. Ama herkes için değil. Tek izlek ağırlıklı işlemler için Intel hala ilk tercih. Notebook kullanıcısı için tek tercih. Hatta oyuncular için de Intel daha iyi bir duruş sergiliyor. Ama f/p olarak Amd daha fazlasını sunar oldu. Hepsi bu. Tamam burdaki kitle genel olarak oyuncu veya Ryzen'le işini görebilecek tayfa. Ama iş onunla bitmiyor. Amd'nin daha yapması gereken çok şey var. Ve onları yapana kadar neyin nereye gideceğini bilemiyoruz. Benim isteğim, 2000'lerin başında olduğu gibi Amd'nin belli oranda öne geçmesi. Böylece Intel de cidden bir şeyler yapmaya çalışır. Şuan Intel hala rahat davranıyor. Yani saçma hareketleri var ama öyle sert bir rekabet durumu yok. Belki bu şekilde 1-2 yıl daha giderse, Intel tekrar bir conroe ya da core mimarisi sunar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mamad -- 10 Kasım 2018; 20:49:56 >
  • mamad kullanıcısına yanıt
    O açıklar ki, Intel'i yasal zemin arayışlarına sevk ediyor. Kullanıcıların siber güvenlik kapsamı için yasa teklifi veriyor - düşün bunu öne süren şirket suç üstü yakalandı... Durumu çok vahim.
  • xxsavasxx2 kullanıcısına yanıt
    Tek nesil, 2. revizyon. Artı bu AMD'nin 16 yıl geriden gelip Intel'in mimarisi mantığında ilk nesil işlemcisi. Açıklamalara bakarsan daha iyi bir branch prediction, daha derin bir pre fetch ve bunla birlikte yeniden optimize edilen bir instruction cache ve daha büyük (uzun) op cache. Bunun tecümesi daha yüksek mhz'ler ve ipc.

    Örnek aldığı için, AMD'nin 16 yıl geriden gelerek her yıl sadece 3-5% ipc gelişimi yaratacağını düşünmüyorum. Vaadleri doğruysa iki haneli ipc getirisi olacaktır. Bu sunumla birlikte, ilk Zen'in ciddi bir front end darboğazı olduğunu itiraf etmiş oldular. Buna değinmeleri o açıdan çok önemli.

    Bir şey daha söyleyim, Front end (mesajımda, yukarıda bahsedilen unsurlar) gerçekten giderildiyse, AMD'nin halihazırda daha güçlü bir execution mimarisi var. Yani hesaplamaların yapıldığı bölüm. Çünkü Integer ve Fp hesaplamalarını ayrı birimlerle yapıyor.
    https://www.amd.com/en/press-releases/2018-11-06-amd-takes-high-performance-datacenter-computing-to-the-next-horizon?utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber

    Merak edilecek bir şey yok, en kötü ihtimalle Intel'in şu anki ipc ve mhz hızına yetişecektir. Ve bunu 7nm gibi daha az güç tüketen ve daha önemlisi daha az (Intel'in başbelası) ısınan bir node ile yapacak.

    Lisa Su, açık açık söyledi ve lafları biraz yorumluyorum . AMD'nin niyeti Intel'i gömmek ... yetişmek fln değil, ciddi ciddi yerin dibine sokmak istiyorlar. Intel'in 10nm sıkıntıları buna çok açık verdi yoksa, daha rekabetçi söylemler üzerinden konuşurdu Lisa ablamız. Lisa abla böyle konuşuyorsa, vardır bir bildiği



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LeviGerman -- 10 Kasım 2018; 22:40:2 >
  • Aynı işlemciyi 5 yıldır kullanıyorum yazdıklarını güzel abartmışsın herhalde birşey görmemişsin daha önce soğutucum corsair h100 v2
    onda bile kışın boşta soğuk havada 28 oluyor.yazı söylemiyorum bile diğer dönemin intel işlemcilerine göre de çok geri bir işlemci insanları yanlış yönlendirmiyelim lütfen ryzen e gelirsek adamlar yapmış zaten inteli mahvettiler

  • Intel'den başkası yalan abi yıllarca AMD iyidir ucuzdur dedik performans falan görmedik Intel'e geçince nefes aldık yeminle.
  • AMD'nin Zen 2 mimarisi çıkması çok iyi olur intel'in yeni işlemciler çıkarması artık hiç bir etkisi olmayacaktır. intel 14 Nm takılı kaldı AMD 7 Nm geçti. AMD Nm konusunda uçuyor. intel 10 Nm mimarili Canonlake işlemcisini Zen 2 işlemcinin karşısına çıkaracak ama hiç bir işe yaramayacak bence Zen 2 geçecek. tabi bu sadece tahmin :) beter ol intel. kazıkçı intel.

  • AMD'nin 64 çekirdekli 128 izlekli canavarı geliyor. hemde fena geliyor işin zor intel. bu işlemci 2 tane intel Xeon'dan daha güçlü olduğu söyleniyor bunu diyen AMD bu çok güzel gelişme. şunu söylemek gerekirse AMD EPYC işlemciler gerçekten intel Xeon'lardan çok daha iyi çok başarılı işlemci olmayı başardılar. fakat intel'in eli armut toplamıyor hamle yapacaktır. Zen 2 çıktığı zaman piyasanın en iyi işlemcisi olucak tabi FP olarak :) AMD FP olmasına rağmen tek izlek performansında intel'i geçmek istiyor inşallah geçer. AMD yılların acısını fena çıkartıyor :) beter ol intel.

  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.