Şimdi Ara

AMD’den 749 dolarlık Ryzen 9 3950X, dünyanın ilk 16 çekirdekli oyun işlemcisi oldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.915
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • E3 2019 içerisinde, AMD oyun işlemcilerini 8 ya da 12 çekirdekten öteye taşıdı ve “en iyinin en iyisi” dediği birimi tanıttı. Dünyanın ilk 16 çekirdekli oyuncu işlemcisi Ryzen 9 3950X, Eylül’de satışa sunulacak ve fiyatı 749 dolar olacak. Intel’in 8 çekirdekli oyun işlemcisini sayılar bazında ikiye katlayan bu birim, CEO Dr. Lisa Su’ya göre AMD katalogundaki en yüksek turbo frekansına da sahip. Ryzen 9 3950X modeli, 4,7GHz’e ulaşabiliyor ve 72MB önbelleğe sahip. Birimin enerji tüketimi de 105 Watt seviyesinde.
    AMD’nin mottosu hâline gelen Intel’i performans, değer ve verimlilikte geçme kombinasyonu, Zen 2 donanımında 105 watt ile çalışan işlemci şeklinde karşımıza çıkıyor. Dünyada tabii ki her şey oyun işlemcisi demek değil ve çekirdek sayısı da her zaman daha yüksek performans anlamına gelmiyor. Ryzen serisine dâhil olan bu son işlemci ile Intel üzerindeki baskı bir miktar daha arttı. Firmanın oyunculara yönelik sunduğu en iyi işlemci sadece 8 çekirdeğe sahip.

     







  • İntel'e kalsa şuan hala 4 çekirdek üst seviye işlemcileri piyasada görürdük belki 6 çekirdek duyururlardı 2020 için o da canları isterse.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Oguz_Cole

    İntel'e kalsa şuan hala 4 çekirdek üst seviye işlemcileri piyasada görürdük belki 6 çekirdek duyururlardı 2020 için o da canları isterse.
    amd fx ile batırdığı dönemlerde gıdım gıdım bile vermediler performansı, şimdi mimariyi güncelleyene kadar elindeki core mimarili waferları sonuna kadar zorluyorlar işte
  • son kullanici testleri olmadan bu degerlerle amdnin inteli mahvettigini söylemek dogru değil fakat daha optimizasyon olayida var bu surecin ryzenler radeonlar bir iki sene icinde cesitli optimizasyonlarla gerek windows gerek oyunlar bu donanimlarin performansini kayda deger sekilde arttirdi .amdnin suan resmi benchmarklari bile bnim icin gercegi yansitmiyor intelin aciklarin kapanmasi icin yapilan guncellemeler sizin gordugunuz benchmarklarda yok son kullanici deneyimi bakimindan ciddi bi performans dususu var intel tarafinda ki bunu nvidianin surucuyle eski donanimlari yavaslatma stratejiside takip edecek vulkanin coklu cekirdekdeki performansini hice saymayan oyunlar geldikce bu farki hissedecegiz intel ve nvidia reklamdan cok önüne taş koyma taktigide yazilim olarak sona ererse ki bu biz tuketicilere bagli cunku windows ve oyun firmalari kayda deger bi islemci ve gpu pazarinda artis gorurse amd tarafindan bu önlerine koyduklari taslari verilen paraya değmedigini dusunduklerinde amd yi cidden tutamayacaklar eger amd pazara hakim olursa ki ins kimse hakim olmaz ins onune tas koyma stratejidini benimsemezler





  • 9900knin 1.5 kati para vererek 2 kati performans aliyosunuz zen2ler gayet basarili geldi ama buna intelin ne cevap vericegide önemli intelin nm dusurmeden 12 cekirdege gecmesi bile zor gorunuyor belki onlarda 10 cekirdek gibi ara cozumler dusunebilir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Artık marka logo mogo yok. Dolar, Euro almış "başını" gitmiş :)
    Ben cebime bakarım Oguz_cole arkadaşımız doğru söylemiş.
    Amd 6 ve 8 çekirdek gibi serilere öncü olmasaydı. Kazıkçı voyvoda intel ile
    hyperthreading 4 çekirdek yalanına devam ederdik.

  • AMD eski Athlon günlerine dönüyor

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bence baskı bir miktar artmadı, bariz arttı. Yeni Ryzen serisi F/P anlamında çok ses getirdi.

  • abi haberleri cok gec yapiyorsunuz. siz haberini yapana kadar zaten cok insan wccftech, guru3d, videocardz gibi sitelerden okuyor. Sozde donanim sitesisiniz. Gun Oksay ve Mesut Cevik denetim etmeli bu tarz sorunlari.
  • Dereyi görmeden paçaları sıvamam. Henüz bağımsız bir sitede ryzen2 benchmark edilmiş değil. Temmuz"un_?'sinde intel' in raftaki işlemcisine kıyasla % kaç iyi belli olacak. İ

  • lisa hanım nereden geliyor bu değirmenin suyu?

  • Arkadaşlar bu AMD için bir zamanlar Hem işlemci,Hem Ram Hemde Ekran kartının tek bir modülde olacağı işlemciler çıkartacağı söyleniyordu ne oldu o iş ?

  • 6 yıllık işlemci intel soket 2011 var birde alabilsek bunları

  • Zamanına göre Fx de gayette güzel iş çıkarmışlardı, tam aksine batırmamışlardı.

  • 750 euro nedir lo ...

    abi bunlar uctu artik. onceden 1 maasa son model islemcili ekran kartli pc alinabiliyordu ... bugun babayi alirsin.

    zamaninda p3 800mhz islemcili 60 gb hdd 128 mb sd ram li pcyi 1299 dolara almistim. en son teknoloji idi.

    bugun o tarzda bir pcyi 1 maasa babayi alirsin. almanyada artik asgari ucret 1600 euro. en son baba islemcili bir pc toplamak artik 2000 eurodan asagiya gelmiyor.

    750 euro islemci

    300 euro ana kart

    100 euro psu

    100 euro hdd + 100 euro ssd ´200 euro

    kasa 100 euro

    monitor 200 euro

    ram 150 euro

    ekran karti 400 euro

    2000 euroyu bile geciyor...

    neyin kafasi bu lo.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bluedevil866 -- 12 Haziran 2019; 23:37:18 >
  • bluedevil866 B kullanıcısına yanıt
    750 euro luk cpu ya nasil ihtiyaciniz var? Render mi aliyorsunuz sayet sadece oyun için konusuyor iseniz 750 euro luk cpu almaniza gerek yok.. 300 euro anakart ne yahu 100-150 euro yeter bile 100 euro hdd ne oyle? Kasa oyle 100 eurouk gerek varmi? Hersey en iyisi olacak sa ohooo fiyat tabi artar oyun için 8/16 cpu lar yeterli iken paran yoksa 16/32 ye ihtiyacin neden olsun? Bu is ten ekmek yemiyor isen gunde bir kac saat lik oyun için en iyisini almak Para israfi çünki her zaman daha iyisi cikiyor burada marka fanatikligi yerine en uygun ve en iyi olan ürünler tercih etmekte fayda var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-EA6F8F78B

    750 euro luk cpu ya nasil ihtiyaciniz var? Render mi aliyorsunuz sayet sadece oyun için konusuyor iseniz 750 euro luk cpu almaniza gerek yok.. 300 euro anakart ne yahu 100-150 euro yeter bile 100 euro hdd ne oyle? Kasa oyle 100 eurouk gerek varmi? Hersey en iyisi olacak sa ohooo fiyat tabi artar oyun için 8/16 cpu lar yeterli iken paran yoksa 16/32 ye ihtiyacin neden olsun? Bu is ten ekmek yemiyor isen gunde bir kac saat lik oyun için en iyisini almak Para israfi çünki her zaman daha iyisi cikiyor burada marka fanatikligi yerine en uygun ve en iyi olan ürünler tercih etmekte fayda var
    ben alicam demedim.

    sadece yillar arasinda teknolojinin uretim maliyetinin nasil arttigini anlatmak istedim. 1299 dolar 1997 de buyuk para idi. evet gaz ve tup kuyruguda yoktu. Bursa bir avrupa sehri idi. dogu illerinden goc almamis egitim seviyesi ortalamanin ustunde ,suc orani en dusuk illerden biri idi. neyse ...

    bugun sonmodel bir pc 2000 euro. demek istedigim bu. insanlarin emeklerinin karsiligi, teknoloji karsisinda cok dusmus. buradan anliyoruz.




  • Yanlış görmediysem bu yeni gelecek Ryzenlerde en altdaki modelle bu en tepe model arasında %11 lik bir tek çekirdek performansı vardı tabloda tabi yanlış görmediysem.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bluedevil866 B kullanıcısına yanıt
    Olaya şöyle bak. 1997 de gunumuze kadar uretim bandi gelisti daha arge muhendislik hepsi kolay seyler degil birde nm var. Gelistikçe fiyatlar artmasi normal tabi burada sadece etken bunlar degil.. Firmarin tekel olmasi gibi etkenlerde mevcut yani mesela 1997 de kac kiside bilgisayar vardi? Ve şimdi kac evde pc var artik Hersey ayagimiza kadar geliyor imkanlar artti çok fazla. Firmalar nasil olsa aliyorlar diyip fiyatlari sisiriyorlar burada bizi etkileyen durum ise Herseyi ilk ciktigi gibi almamak ihtiyacimiza gore almak. Eger firmalarin elinde kalirsa mallar indirim yapmak zorunda kalir. Kapitalist düzen her daim tüketime zorlar eh firmalar da babamizin hayir Kurumu degiller

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çalışma rekansları arasındaki farktan arındırıldığında AMD'nin tek çekirdek performansı yine de daha iyi görünüyor. Çok çekirdek performansındaki azalma ise garip doğrusu.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.