Şimdi Ara

AMD BC-160 madencilik kartı ortaya çıktı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
549
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • AMD BC-160 madencilik kartı ortaya çıktı



     



    Kripto para dünyasının önemli bir patlama yaptığı 2018 başlarında ekran kartı üreticilerinin ardı ardına madencilik çözümleri çıkardıklarını görmüştük. Büyük düşüş ile birlikte bu kartlar raflara kalkmıştı. Şimdi raflardan yeniden iniyor. 



    AMD BC-160 madencilik kartı neler sunuyor?



    Nvidia bir süredir kripto para madencilerine yönelik ekran kartları piyasaya sürmekteydi. AMD de yükselen trendi kaçırmamak için Navi 12 tabanlı madencilik çözümleri üzerinde çalışmaya başladı. 



    Ayrıca Bkz.Uygun fiyata Radeon RX 6600 ekran kartı satışa çıkıyor



    Daha önce sızan iddialar yeni bir görselle desteklenmiş oldu. XFX China tarafından geliştirilmiş Navi 12 tabanlı AMD BC-160 ekran kartı bir madencilik çiftliğinde çalışırken görüntülendi. 



    2304 Stream işlemcisi olan AMD BC-160 kartı 4Gbps hızında çalışan 8GB HBM2 belleğe sahip. Etash yazılımında 72MH/s kazım performansına ulaşabilen kart 150W genel enerji seviyesine sahip. İki 8-pinli güç bağlantısı ile Navi 10 tabanlı Radeon RX 5700 XT kartından yüzde 25 daha iyi performans sergilediği tahmin ediliyor. 



    Henüz AMD’nin bu kartları piyasaya süreceğine dair net bilgiler yok ancak bir test aşaması içerisinde olduğu anlaşılıyor. Muhtemelen rüzgârın gidişatına göre bu kartları da satışa çıkaracak. 

     



    AMD BC-160 madencilik kartı ortaya çıktı




    Kaynak:https://www.techpowerup.com/287880/amd-bc-160-cryptocurrency-mining-card-surfaces-with-72-mh-s-in-eth







  • Ne diyosun usta sen, amd mi geliştiriyo şimdi xfx mi?

  • Bu kripto para haberleri aklıma hep çoh kötü düşen ibraam ı getiriyo. Bi kesime ibraam rolü düşecek ama zannetmem o kesim musk giller olsun

  • tokatli6061 T kullanıcısına yanıt

    zenginler tokat şow yapacak diyoruz özetde.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nvidia'ya alternatif olsa ne olacak ki? Bunu kimse almaz.

  • sniper23 kullanıcısına yanıt
    Sen merak etme bunu da alırlar normal ekran kartlarını da. Piyasayı yine toplarlar. Ortada kalmaz.

  • 150w icin pek verimli durmuyor lakin uv ve oc ile degerleri ne olur merak konusu. Bu baglamda hataya acik birsekilde nvidia nin x modeli (malum) 110w ile 60mh/s elde eder diyip ve oranlarsak nvidia 82mh/s veriyor, bu ayni watt ile daha verimli demek. Ama madenci karti dedigi acaba daha dayanikli mi ola ki? Bize kart hakkinda daha detayli bilgi lazimdi sanki. Misal diyebilirdiniz ki bu kartlarda lehim kalitelisi diger kartlara göre %xx daha iyi ve bilesen kalitesi söyle, sicakligi su sekilde, pcb kalitesi icindeki bakir ile su kadar iyi vs.. -amd kart cikardi, -eee? 72mh/s veriyormus, -eee? Ha birde 150w mis, ama bu kadar. Yine de fena degil, nvidia dan biraz geride olmasi bir sorun teskil etmez fiyatina göre elbet alicisi cikacaktir hatta bu karti bulan kendini sansli hissedecektir. Hele hele nvidia nin LHR adimindan sonra... Birde bunu düsünecek olursak zaten, amd nin yerinde bir hamlesi oldugunu söyleyebiliriz. Lakin önce kesinlesip piyasaya cikmasi gerekir, piyasaya cikmayacaksa zaten bosa konusmus oluruz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Meraktan soruyorum. Kartlar işlem gücü için mi yüksek elektrik çekiyor yoksa soğutma için mi? Soğutma içinse soğuk bölgelere niçin yatırım yapmıyorlar? Misal facebook sunucularını baltık ülkelerine taşıdı soğuk diye.
    Özel sıvıların içinde çalışan pcler var. Kullanan var mı?

  • Nvidia fabrikada ürettiği kartlarını acaba madene bağlayıp çalıştırıyor olamaz mı😁 belkide kart bu yüzden yok😜
    Kendine maliyetide düşük 2 ayda amortide edebilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İstan34bul -- 18 Ekim 2021; 16:56:47 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bu kartlar çıktığı anda LHR kartlar %100 olarak açılır .

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.