Şimdi Ara

AMD anakart üreticisini X370 anakartlara Ryzen 5000 desteği vermemesi yönünde uyardı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
1.537
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • AMD anakart üreticisini X370 anakartlara Ryzen 5000 desteği vermemesi yönünde uyardı



    AMD AM4’ü ilk duyurduğunda uzun süreli destek vaadiyle öne çıkmış, kullanıcıların beğenisini toplayarak satışlarını güçlendirmişti. Gelinen nokta donanımseverleri üzdü.



    AMD bildiğini okumakta kararlı



    Henüz geçtiğimiz bahar aylarında 400 serisi anakartlara Ryzen 5000 desteği verilmeyeceğini açıklamasının ardından kullanıcılar tarafından zorla geri adım attırılan AMD görünüşe göre bildiğini okumaktan geri kalmıyor.



     



    Hardwareluxx forumlarındaki paylaşım AMD’nin ASRock’ı X370 yongasetli anakartlara Ryzen 5000 beta BIOS sağlaması üzerine kullanıcılara destek sağlamaması için uyardığını ortaya çıkardı.



     



    Buna göre AMD 300 serisi yongasetli anakart sahiplerinin Ryzen 5000 desteği almasını istemiyor. Başlangıçta AM4 soketin 2020 yılına kadar destekleneceğini açıklayan AMD’nin 2020 yılında duyurulan Ryzen 5000 konusundaki tavrı verdiği sözle çelişiyor.



    AMD anakart üreticisini X370 anakartlara Ryzen 5000 desteği vermemesi yönünde uyardı



    Dahası 400 serisi anakartlar dahi resmi Ryzen 5000 desteği almış değil. Bu anakartlarda hali hazırda Beta BIOS’lar aracılığıyla Ryzen 5000 uyumluluğu sağlandı.



    AMD anakart üreticisini X370 anakartlara Ryzen 5000 desteği vermemesi yönünde uyardı



    Ayrıca Bkz.UMC 28 nm sürecinde üretim yapacak tesislerine 3.6 milyar dolar yatırım yapacak



    İşin teknik boyutu 300 serisi anakartların Ryzen 5000 işlemcilerini destekleyebileceğini düşündürüyor. Her ne kadar 300 serisi anakartlar 400 serisi anakartlara kıyasla daha başarısız örneklere sahip olsa da bazı anakart üreticilerinin X470 yongasetli çözümlerinin X370 yongasetli modellerle birebir kopya olması ve hatta güçlü X370 yongasetli anakartların Ryzen 5000 desteği alamazken nispeten zayıf VRM’lere sahip B450li anakartların Ryzen 5000 desteği alması akıllarda AMD’nin davranışına yönelik kuvvetli soru işaretlerine neden olmuş durumda.




    Kaynak:https://wccftech.com/amd-warns-motherboard-makers-offering-ryzen-5000-desktop-cpu-bios-support-on-am4-x370/







  • Üç nesil falan sunmadı, ikinci nesil zaten ilk serinin refreshi %1 %5 arası performans farkı ya var ya yok, zen 2 ye de zar zor destek verdiler insanlar çok konuştu diye. İnsanların iki nesil vermiyor dedikleri intelden bir farkı yok çünkü elle tutulur sadece iki işlemci nesli gördü bu anakartlar.

  • işte bu yüzden güncelleme yapmıyorum topluca şikayet edebileceğimiz fir platform oluşursa orayada katılma niyetindeyim 2020 sözü verip sözünü tutmadı

  • Herkes kral olana kadar halkın yanında.

  • başta youtuberlar ve oyun otoriterleri olmak üzere *ötlerini kaldırdınız olacağı buydu.

    ölümüne intel :)

  • Daha doğru söylenemezdi

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • H34RTL3SS kullanıcısına yanıt
    Zaten iki ana üretici var işlemci kanadında kimi kime şikayet edeceksin ki

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Burda niye amd yi bu kadar gömmüssünüz anlayamadim, intel her yeni nesilde yeni anakart istiyor amd senelerden beri söz verdigi destegi veriyor. Zen 3 mimarisindeki bazi özellikleri x370 de zaten kullanamazsiniz adam gidip de yeni mimarisini eski x370 de neden kisitli özellik de kullandirip intele karsi islemci basarisini düsürsün ki.

  • ErTuFx kullanıcısına yanıt

    anlaşılmayan bir şey var galiba, amd ilk başta 2020 nin sonuna kadar destek vereceğini söyledi, sonra yuvarlak çizip 2020 ye kadar dedik dedi, şimdi bu pisliği yaptı, biz buna güvenip x370 aldık, bundan sonra tek kuruş verip güncelleme yapmayacağım.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: khanstern

    başta youtuberlar ve oyun otoriterleri olmak üzere *ötlerini kaldırdınız olacağı buydu.

    ölümüne intel :)

    La sanki her işlemcide ayrı yonga duyurup öncekine desteği kesen İntel değilmiş gibi Amd'ye karşı inteli savunuyorsun.

    Ölümüne İntel diyor bir de. Tam fanboy tipi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MehmetNY -- 2 Mayıs 2021; 23:11:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende asus x470 crosshair vii hero var bu anakarta denk a520 anakart mı varda ben bu işlemciyi takamayacağım ? Tamamen saçmalık yaptıkları direkt destek vermesi gerekiyordu daha ilk günden yada 1 ay içerisinde destek vermesi gerekliydi. Bu anakart bazı x570 lerden yada b550 lerden vrm olarak kat kat iyi olduğunu söylemeye gerek yok sanırım ?

    Çıktığı günden beri bios bekliyorum param piç oldu zam üstüne zam geldi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ewaer1884 -- 3 Mayıs 2021; 00:00:28 >
  • Whitebeard. kullanıcısına yanıt

    AMD 2020 sonuna kadar am4 soketini değiştirmeyeceğini söyledi ve değiştirmedi. Her chipset her işlemciyi destekleyecek demedi. Ben de x370 kullanıyorum ama yapacak bir şey yok gerçekler böyle


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hahaha Amd Intel i aratacak sanırım.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • rakibi her nesil anakart değiştirtirken amd 3 nesil kullandırdı. açıkçası hiçbir firmanın sözüne güvenmemek gerek. sözlerini tutamadıkları ortada ama rakibine bakınca hala tebrik edilmesi gerek.

  • Vay AMD'ye bak sen! Tamam kâr gözünü karartıyor anakart da satayım diyorsun eyvallah da sözünü tut bari, sonraki serilerde gösterirsin gerçek yüzünü. Kullanıcı bu dönekliği ve aldatmayı unutmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bindiği dalı kesmeye çalışan zihniyet. 5000 serisi için anakart değiştirmeye zorlamasa insanlar yeni anakarta vereceği para yerine daha üst model işlemci almak isteyecekler. Örneğin Ryzen 1600 + 300 serisi anakartlı sistemini yükseltmek isteyen birisi 3900X yerine 5900X, 3950X yerine 5950X alacak bütçesi olacak. Müşteriler kâr oranı yüksek olan 5000 serisi işlemcilere yönecekler. Ekran kartı fiyatlarının çok uçuk olduğu şu günlerde son kullanıcı için işlemci ve RAM yükseltmek en mantıklı hamleler bence. AMD ise bu fırsatı değerlendirmeyip potansyel 5000 serisi işlemci müşterini kaçırıyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi showstopper41 -- 3 Mayıs 2021; 8:36:7 >
  • la intelide siz kaldırdınız :) fiyat performansa bak, markaya değil.

  • Bu hastalığın bir tedavisi bulunamadı henüz.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ErTuFx

    Burda niye amd yi bu kadar gömmüssünüz anlayamadim, intel her yeni nesilde yeni anakart istiyor amd senelerden beri söz verdigi destegi veriyor. Zen 3 mimarisindeki bazi özellikleri x370 de zaten kullanamazsiniz adam gidip de yeni mimarisini eski x370 de neden kisitli özellik de kullandirip intele karsi islemci basarisini düsürsün ki.

    Haber içeriğinde de geçiyor. AMD x470'e 2020'ye kadar destek sözü vermesine rağmen bu sözünde tam durmuyor. ryzen 5000 hâlen beta. x370'in 5000'i desteklemesine rağmen durum bu.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nihai kullanıcı için hava hoş. gider bir i5 11600 alır geçersin. AMD'nin götü kalklamay başladı.

  • AMD müşterileri yine Intel'e yada Mac (M1) kullanmayı kabul edecek kişileri Apple'a doğru ittirmek istiyor sanırım.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.