Şimdi Ara

AMD, 2020 IEEE ISSCC'de sahnedeki yerini aldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.951
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar, konuda tek önemli husus var demek için açtım. Şu mcm io yeniliğinin AMD bilançolarına yansıdığı şekliyle çip maliyetlerinin nasıl olumlu yansıdığını tek bir tablodan görebilmemiz mümkündür;
    AMD, 2020 IEEE ISSCC'de sahnedeki yerini aldı
    Şurada sağdaki al renkli ile soldaki mavi renkliyi kıyasladığımızda ikisinin arasında %10 fark mevcut çıkıyor.
    Dolayısıyla AMD MCM IO mimarisine geçerek 8 çekirdek işlemcileri ürettiği maliyetin %10 fazlasına 16 çekirdekli işlemciler üretebilmeye başladı. Daha büyük zarlarda ise %125'lere çıkıyor maliyet sıçraması.
    AMD, 2020 IEEE ISSCC'de sahnedeki yerini aldı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mete Can Karahasan -- 27 Şubat 2020; 14:38:59 >







  • IO'ya ölüm dahili ram kontrolcüsünü geri isterük fclk uclk'ymiş canına yandığımın ayarları.
  • 4800U pahalıya mâl olacak demiş biri de hesaplara dalmışım. 150 mm² deniyor Renoir. Hâl böyle olunca, azıcık pahalı olur gibime geliyor 3900X serisinden, %10 kadar. Kulağa değişik geliyor nasıl dizüstü çipi üst seri maliyetine denk gelir diye ama küçücük zarların maliyeti çerez parası olduğundan öyle.
  • Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    kaç para ulen dahili ram kontrolcülü 4800x 4900x?%10 falansa sıkıntı yok zaten ser sebil fiyatlara satıyorlar bu kalitedeki işlemcileri bozmaz kimseyi.16 çekirdeği düşük maliyetle yaptılar tamam şimdi de bunun maliyetli daha iyisini çıkarsınlar isteyen 3000 isteyen 4000 alsın sonuçta 4000 çıkacak 3000 ayağa düşecek diye bekleyenler var ya onlar avuçlarını yalayacak 3000 satılmaya devam eder o 12nm yaptır ya da öde glofo anlaşması zannımca öyle bir senede bitecek bir şey değildir.
  • Boşnak sabır taşını çatlatmanın arifesindesin, baştan söylüyorum.
    Sana 4700 değil, 4800U'lu dizüstü pazarlıyoruz şurada, geçmiş çekirdek çitliyorsun karşımıza geçmiş!
    Kardeşim, sana 3700 al diyen mi oldu, bizden mi bildin iyisiyle kötüsüyle sen sırtladın külfetini - bizi karıştırma bu işle!
    Sana ağzımızın tadı kaçmadan yok mu anakartın hâlâ, işlemcini nereye takacağına karar kılamadın mı daha diyip bırakıyoruz...
  • BoşnakAğa kullanıcısına yanıt
    Yapma bir zahmet, sabahtan akşama kadar çataçata klavye başında betonun taşıma gücüyle karşılıklı iskambil atıcaksın ama elde defter kalem müştekilerini gezen muhasebeci senden geri kalıcak, öyle mi?
    Bak, senin bir tarafın çıkıntı yaptıysa hemen çabuk kuruyan betonla tetrapod dalgakırana çevirtip mendirek molozuna da kazandırabiliriz.
    Bizim oralara deniz getirecek bir belediye başkanımız var. Daha hâlâ sözünü tutacak.
    Demem o ki, çok gaza gelme yatlar açık denizde mazotu çok yer. Sonra bir de bakmışsın depo boşalmış, tam gemiyi limana yanaştıracakken, sürüklenip mendirekteki kayalıklara çarpmışsın! Vah vah!
    İşte, usta kaptan çıkacak fırtınaları öngörebilip gemiyi limandan ne zaman ayırmayacağını hesap edebilendir. Sen de git karadenizde batan gemilerine yan yakıl! Bu karadeniz, oy karadenizde gemisini yürüten kaptan mı sandın kendini Boşnak! 3700 ile düzgün ayarlarını yapamayıp 4700'lere salça olacaksan, eline yüzüne bulaştırdığın ayarları 4700'e alet edemezsin. 4700 gelmiş geçmiş en süper işlemci olacak, bu da böyle biline...




  • Mete ne diyorsun 4800h hakkinda? Cidden söylenilen performansi verecek mi? Beklemeye deger mi fiyat konusunda ne olacak acaba birde pci3. 0 destegi varmiş sanirim 4.0 yok Buda herhalde 4. 0 in isinmasindan kaynakli olsa gerek. Bekleme ye degecek cpu olur umarim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.