Şimdi Ara

amazon yurtdışı iade eksik para yatırdı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.828
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar amazon fransa'dan 2021 ayında bi ekran kartı satın aldım. kartta sorunlar yaşadım ve amazon fransaya kartı yolladım. 1096 euro geri ödeme yapıldı denildi bankayı aradım 11.360 lira geri ödeme yapılmış işin içinden çıkamıyorum. 1096 euro üstünden paramın geri yatması lazım değil mi ? ben 11.360 lira ödedim bu karta ama geçensene ki kur üstünden yani. geçen sene ki aldığım kur üstünden mi yattı anlamadım alışverişimi kredi kartı ile yaptım tl cinsinden.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MTMAN -- 23 Ağustos 2022; 22:36:2 >



  • amazonla iletişime geçtiğimde bana 1096 euro ödeme yapıldı denildi fakat ben 11.300 yatmış dediğimde hayır biz eksik yatırmadık bankayla görüşün dediler. banka da 11.360 lira yatmış diyor hata yok diyor

  • Amazon 14 gün içinde yurtdışı ürünleri iade ederseniz tam gümrük ödemesi yapar, onun haricindeki ürünlerin gümrük ödemesini yapmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pcpcpcpc P kullanıcısına yanıt

    gümrük ödemesi değil hocam total 1092 ödenecek rakam çıktı fakat bana 11.300 tl ödendi. şu anki kurdan ödeme yapılmadı yani. amazon fransa müşteri hizmetleri de 1096 euro ödeme yaptık diyor fakat bankaya 11.300 küsür para geçti


    amazon yurtdışı iade eksik para yatırdı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MTMAN -- 23 Ağustos 2022; 23:30:19 >
  • Kart ilk alındığında Amazon kur çevirici aktif ise ücret karttan TL olarak çekilmiştir ve iade de aynı şekilde TL bedeli üzerinden yapılmıştır. Eğer ilk ödeme Euro ise aynı miktarda Euro olarak iade edilir. MH Amazon sisteminde ödeme ve iade bedelini Euro olarak görüyor olabilir. Önemli olan ilk ödemenin karttan hangi birimde çekildiğidir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oup59 -- 23 Ağustos 2022; 23:47:51 >
  • oup59 kullanıcısına yanıt

    cevap için teşekkürler hocam kredi kartı ile tl olarak ödeme çekildi. biz euro olarak geri ödedik deyince ben farklı miktar bekliyordum. sanırım zarara uğradım keza aynı paraya rtx 3070 bulamayacağım :/

  • MTMAN kullanıcısına yanıt

    Mevcut durumda evet öyle hocam. Genel olarak Amazon yurtdışı sitelerde kur çeviriciyi kapatıp yerel kur (USD veya Euro) ücreti ödemek daha iyi. Tabi bu durumda kredi kartına döviz ekstresi tanımlamak gerekiyor. Yoksa banka ödeme gününde kur çevrimi yapıp komisyon da keserek TL olarak dönem içine işler.


    Bu şekilde ürünü aldığınızdaki döviz miktarı direk karta işler. Aynı gün gerekli miktarda dövizi de aldığınızda kredi kartı ekstresi kesilip ödeyene kadar olası bir kur artışından etkilenmeden alış fiyatını TL bazında sabitlemiş olursunuz. Bir de böyle iade durumu olursa Amazon'dan ilk ödeme bedeli döviz olarak alınmış olur.


    Amazon TL olarak ödemenizi iade edip işlemi tamamlamış. Banka kayıtlarına da zaten o miktarda TL işlediğinden bunu kredi kartınıza artı bakiye olarak işlemiştir. O rakamı hesaba aktarıp çekebilir veya aynı kart ile harcama yapıp o bakiyeyi kullanabilirsiniz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oup59 -- 24 Ağustos 2022; 0:12:19 >




  • oup59 kullanıcısına yanıt

    İçimi rahatlattınız hocam bende yanlışlık olduğunu düşünmüştüm.. Umarım kart fiyatları düşüş gösterir tekrardan satın alabilirim. Bunu bilseydim dediğiniz gibi yapardım fakat artık sayenizde öğrenmiş oldum.Verdiğiniz bilgiler için tekrardan çok teşekkür ederim.

  • hocam o fiyata ikinci el 3070ti alabilirsiniz. zorlarsanız sıfır 3070 de bulursunuz.

  • HY Gaming kullanıcısına yanıt

    izmirde yaşıyorum hocam baktım da güvenemedim malum mining yapılmış kart doldu piyasaya. beklesem mi ne yapsam 3070 'de baktım son 15 günde aşırı zam gelmiş nolmuş bu piyasaya anlamadım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MTMAN -- 24 Ağustos 2022; 0:26:35 >
  • hocam o ekranda sipariş detayını incele derseniz kur sabitleme ile mi yoksa euro ilemi ödeme yapmışsınız anlarsınız

  • oup59 kullanıcısına yanıt

    Hocam merhaba. " Tabi bu durumda kredi kartına döviz ekstresi tanımlamak gerekiyor. " bu kısmı tam anlamadım. Ben de 2 yıl önce Amazon Almanya'dan bir ürün almıştım. Amazon'da euro seçmeme rağmen banka tl olarak çevirip kesmişti. Esasen başta euro olarak yeni vadesiz hesap açmış paramı orda euro olarak biriktirmiştim. Lakin ürünü alırken euro hesabından çekim yapamamıştım ve müşteri hizmetleri her türlü tl hesabına aktarıp öyle almak zorunda olduğumu söylemişti.(enpara) Karttan euro olarak kesilebilmesi için tam olarak nasıl bir yol izlemek gerekirdi?

  • Veronicaa kullanıcısına yanıt

    Hocam Amazon’da kur çevirici açık olursa TL olarak, kapalı olursa sitenin para birimine göre (usd, euro, pound, sterlin) ücreti çeker.


    TR’de kredi kartlarına Euro ve USD tipi döviz ekstresi tanımlanabiliyor. Bazı bankalar döviz olarak sadece USD ekstreye de izin veriyor olabilir.


    Alışveriş yapılan yerden ödeme döviz olarak çekilir ve kartta döviz ekstresi yok ise bankanız TL’ye çevirip ekstrenize işler. Bu esnada yüksek olan gişe kurunu esas alır ve ayrıca çevrim komisyonu ekler.


    Euro ve/veya USD ekstre var ise ve ödeme dorğudan bu birimlerden birindeyse aynı miktarda harcama herhangi bir çevrim ve komisyon olmadan ekstrenize işler.


    Harcama Sterlin veya Japon yeni ise genelde USD’ye çeviriyor bankalar. O noktada kartın döviz ekstresi varsa USD olarak işler ama yoksa bir de üzerine TL’ye çevirir ve yine komisyon vs. alır.


    Döviz ekstresi kredi kartlar için geçerli bir durum. Bankamatik/debit kartlar ödeme anında parayı gerçekten hesaptan çekeceği için işlemi TL’ye çevirip hesaptan alır.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oup59 -- 24 Ağustos 2022; 7:5:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kur çevirici ile alışveriş yaptıysanız aldığınız para geri gelmiş olmalı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • VedatDnz kullanıcısına yanıt

    merhaba o yazmıyor hocam ama tl olarak ödemiştim kredi kartımla


    amazon yurtdışı iade eksik para yatırdı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MTMAN -- 24 Ağustos 2022; 11:3:26 >
  • MTMAN kullanıcısına yanıt
    Total ödeme kısmında tl görünüyor amazon kur sabitlemeli tl ödemesi yapmışsınız

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • MTMAN kullanıcısına yanıt

    Yurtdışı alışverişlerde TL çevirici kullanmayın, dövizin düşeceği yok nasıl olsa. Boş yere bir ton para gitmiş


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • oup59 kullanıcısına yanıt

    Detaylı cevap için teşekkürler hocam. İyi forumlar :)

  • pcpcpcpc P kullanıcısına yanıt

    ekran kartı stok sorunu olduğu zamanlar hocam. yaşadınız mı o günleri bilmiyorum. o anda çevirici vb falan filan aklınıza gelmiyor. aklınıza gelen tek şey ekran kartı düşürmeniz :)

  • MTMAN kullanıcısına yanıt

    Yaşadım sağolsunlar düşürdüğüm kartı kargoda çaldılar...

    Sonra başka kart aldım ve hâlâ onu kullanıyorum ama bende her zaman çevirici kapalıydı. Ödeme ekranında tl olarak görünmedi hiç:)

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.