Şimdi Ara

😡 😡 Amazon'un umursamazlığı ve AGT Kargonun pisliği. 😡 😡

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
372
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 😡😡

    Öncelikle Elimde Gaming pc bulunmaktaydı ve bu pc sattığım için elimde sadece İçinde Windows yüklü NMVE SSD Kaldığı için amazon üzerinden M2. SSD kutusu satın aldım.

    Amacım bu Elimdeki M2 SSD İçindekileri silip biçimlendirmek ve sonrasından bu elimdeki M2 SSD yi satmaktı.

    Ama gel gelelim Amazon gibi büyük bir firmanın AGT Denen bir firmaya ne söz nede güç geçirememesi.


    😡 😡 Amazon'un umursamazlığı ve AGT Kargonun pisliği. 😡 😡
    😡 😡 Amazon'un umursamazlığı ve AGT Kargonun pisliği. 😡 😡



    01.10.2022​

    Tarihinde Satıcısı ve dağıtıcısı Amazon.com.tr olan Ugreen M.2 NVME USB-A USB-C 3.1 Gen 2 M ve B+M KEY SSD Disk Kutusu Markalı ürünü satın aldım.

    Satın aldığım bu ürün M2 nvme ssd leri kutuya takıp usb ile pc de depolama olarak kullanmaya yarıyor.

    Prime üyesi olmam ve ertesi gün teslimat gözükmesi halinde pazar günü kargo teslim edilmedi. Bende müşteri hizmetlerini arayarak durumu bildirim Teslimat gününün pazara denk gelmesi ve %90 teslim edilmeyeceğini tahmin ettiğimi belirlediğim saatlerde pazartesi günü teslime dilmesini istedim.



    03.10.2022​

    Tarihinde kargo ile konuşmamada ürünün dağıtımdan olduğunu ve akşam saat 10a Kadar ürünün teslim edileceğini teminatını aldım.

    Akşam saat 7 sularında kargo gelmeyince amazon.com.tr müşteri hizmetlerini aradım ve durumu belirttim. Müşteri hizmetleri aksiyon aldıklarını ve AGT Denen leş kepaze kargo şirketi ile iletişime geçip ürünün dağıtıma çıktığını sözünü aldıklarını bana ilettiler. Ve O akşam 22.00'a kadar bana ürün gene teslim edilmedi.



    04.10.2022​

    Tarihinde Amazon.com.tr müşteri hizmetlerini tekrardan aradım ve ürünüm akşam bana ulaşmadığını belirttim başka bir emir eri olan hanımefendi beklememi ve kargoya ulaşacaklarını söyledi.

    Kargo ile görüşüp bugün saat 22.00'a kadar elime ulaşacağının tekrar ve tekrar sözünü aldım. Bekleyen ve birbirini kovalayan saatlerde ürünün bana gelmesini beklerken saat 10 oldu bile.




    05.10.2022​

    Tarihinde erken saatlerde tekrardan müşteri hizmetlerini aradım ve ürünüm ban ulaşmadığını bana kargo şubesi ile iletişime geçmek için beklemem gerektiğini söylediler.

    AGT denen leş pislik kargo ile görüştüklerini ve 24saat içinde teslimat sözü verdiklerini aktardılar. Ve bilin ki bugün de elime ürün ulaşmadı.




    06.10.2022​

    Ve bugün tekrardan müşteri hizmetlerini aradım ve bana alışagelmiş kargo ,le görüştük size 24 saat içinde teslimat sözü verdiler bugün teslim olacak denildi. Ben adım kadar eminim o ürün bana bugünde ulaşmayacak neden biliyorum çünkü AGT denen pislik kargo amazonu takmıyor umurlarında bile değil. Koskoca amazon gibi bir şirketin AGT gibi bir kargoya söz geçirememesi durumun nasıl bir pislik rezalet konuya dönüşmesini gösteriyor.




    😡 😡 Amazon'un umursamazlığı ve AGT Kargonun pisliği. 😡 😡donanım arşivi forum
    😡 😡 Amazon'un umursamazlığı ve AGT Kargonun pisliği. 😡 😡
    https://forum.donanimarsivi.com/konu/amazonun-umursamazligi-ve-agt-kargonun-pisligi.620230/









  • Hocam geçmiş olsun,ben ne aldıysam 15 16 saat aralığında elimde oldu.Gece 2 de verdigim sipariş ertesi gün 3 4 gibi geldiğide çok oldu.Kargo bu kadar oyalıyor ya karışıklık yada kargoyu kaybetmiş olabilir.Amazonun duyarsız kalacağını sanmıyorum 3 kuruşluk şeyi bile sorgulamadan geri alan bir firma

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • lithran kullanıcısına yanıt

    Şuanda Amazon duyarsız her gün agt ile konuşup müşterimize ürünü teslim edin demekten başka bir bo... yaramıyor şuanda.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.