Şimdi Ara

Amazon Türkiye İndirimleri, Fırsatları ve Kampanyaları [ANA KONU] (1977. sayfa)

5 sn
331.514
Cevap
8.114
Favori
72.844.906
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1592 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 19751976197719781979
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Amazon’da Blackberry friyday arkasından cyber monday oluyordu sanki daha önce.
  • Arkadaşlar bu hediye çekini nakit yada karta iadesi yokmu 3800 küsür para hediye çeki var
    İade işlemlerimden kalma ve kartıma iadesi mümkün değil diyorlar
  • abboww kullanıcısına yanıt
    İade ederken ekrandan seçiyorsunuz onu. Sonradan değiştirilmez.
  • wert1903 W kullanıcısına yanıt

    Keşke Media Markt'ta sizin kadar titiz olsa. Geçen gün iş arkadaşım Urbanears kulak içi kulaklık aldı, altığı gibi geri gönderdik. Kulaklık kullanılmış dışında ipi aşınmış ve her şeyden kötüsü kulak içi kısmı kirliydi. Rezalet ötesi bir durum. Üstelik kulaklık bozuk. Yani sesi yok kulaklığın böyle bir ürünü birisi kullanıp muhtemelen garanti kapsamında değiştirmiş, bunlar da arkadaşıma göndermiş. Sakız bile almam o firmadan artık.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: jüpiter

    Amazon'u ciddi bir firma sanıyordum yanılmışım.
    Energizer powerbank cihazı satın aldım 99 ₺' ye. Kurye getirdi koliyi, ben de powerbank çıkacak diye bekliyorum kutudan, kutunun dışındaki bilgiler bana ait fakat içindekiler bana ait değil. İçinde 4 led ampul ve bere vardı kutunun içindekiler de irsaliye de İstanbul' daki birine ait.
    Siparişler kısmına baktım para ödemesi yapıldı görünüyor, mh tam bir cevap veremedi ürün niye gelmedi diyorum ve bu ürün iptalse bu yanlış paketin gelmemesi gerekirdi neden geldi diyorum net bir cevap alamadım.
    Bir sürü mail geldi;
    “Aşağıdaki ürünü sipariş ettiniz ancak paket, kargo şirketi tarafından bize iade edildi. Para iadenizi gerçekleştirdik.

    Paketin neden teslim edilmeden bize iade edildiğine dair olası nedenlerin bir listesini burada bulabilirsiniz: buraya. Ürünü hâlâ istiyorsanız lütfen adresinizi kontrol edin ve yeni bir sipariş verin.”

    “Paketiniz teslim edildi!”

    “Merhaba,

    Müşteri odaklı hizmet anlayışımızla Amazon Türkiye olarak müşteri deneyimini geliştirebilmek için en uygun yöntemleri kullanmaktayız ve kapsamda verilerinizin gizliliği bizim için birincil öneme sahiptir.

    Sizleri, meydana gelen bir olay hakkında bilgilendirmek istemekteyiz. Söz konusu olaydan bazı müşterilerimizle birlikte sizin de etkilenmiş olabileceğinizi değerlendiriyoruz.

    Paketleme hattında meydana gelen operasyonel bir sorun neticesinde, gönderilerde yer alan etiketler doğru alıcılar adına basılmış fakat kutunun içinde yer alan irsaliyeler farklı müşterilere ait olacak şekilde paketleme yapılmıştır. Bu nedenle bazı müşterilerimizin kimlik bilgilerinin (ad, soyadı ve T.C. kimlik numarası) ve iletişim bilgilerinin (adres) yer aldığı sipariş başka bir müşteriye gönderilmiştir. Bu durum 23/11/2020’de gerçekleşmiştir.

    Söz konusu olay nedeniyle yalnızca yukarıda belirtilen sınırlı sayıdaki verilerin gizliliği etkilenmiş olup benzer bir sorunun tekrar yaşanmaması için gerekli tüm önlemler alınmıştır.

    Sipariş vermiş olduğunuz ürün elinize ulaşmadıysa lütfen bizimle iletişime geçin. Ekip arkadaşlarımız, söz konusu ürüne ilişkin geri ödeme sürecini başlatacaklar.

    Bu sürece ilişkin her türlü soru ve sorununuz için bize aşağıdaki iletişim kanallarından ulaşabilirsiniz.

    Ücretsiz Çağrı Merkezi: 0 850 390 21 53

    E-Posta: tr-privacy@amazon.com.tr

    Web sitemiz üzerinden:https://www.amazon.com.tr/gp/help/customer/contact-us?ie=UTF8&ref_=hp_ss_v2_cu_t4&

    Bu olay nedeniyle yaşamış olduğunuz sorunlar için özür dileriz.

    Saygılarımızla”

    Sıkıntı bu şu anlık zaten. Temsilcinin biri farklı politika güdüyor diğeri farklı. Şu üst birim olayı apayrı bir durum zaten. 3-4 ay önce de tam bir ay uğraştım sorun çözemedikleri için üst birimden arayacaklar arayacaklar dediler aramadılar sonunda başlarım yapacağınız işe dedim çok sinirlendim her gün ara sor sorun çözülmesin, ben de gittim yardırdım ingilizce metin hazırladım bulabildiğim her maile attım Türkiye kısmının Amazon politikalarına uymadıkalrı, diğer ülkelerdeki gibi müşteri iletişimini düzgün yapamadıklarını ve umursamadıklarını söyledim.


    Sonuç bozuk Türkçeli bir beyefendi aradı özür diledi şöyledir böyledir yoğunuz uğraşıyoruz düzeltmek için vs. Kendisi TR kısmındaki en yetkili kişiymiş bizzat HQ'dan ana merkezden arayın müşteriyi diye talimat vermişler bu arkadaşa.


    Ben kafalarına göre bir temsilcinin farklı diğer temsilcinin farklı olmasına takıldım. Her şey çok güzel çok iyi ama mesela 2 durum daha var. Operasyonel biriminde örneğin şu sıkıntı var; bardak alıyorsun destekleyici bir şey yok oraya buraya çarpmaktan bardaklar tuz buz olmuş (MNG seni çok iyi anıyorum!) söylüyorum bakın destekleyin böyle hem müşteri hem siz mağdur oluyorsunuz diye. 1 hafta sonra tekrar alıyorum alın sıkıntı olmayacak demelerine rağmen aynı destekleyici herhangi bir şey olmadan bardaklardan bu sefer birkaç tanesi sağlam kalmış diğerleri yine tuz buz. Söylüyorum böyle böyle demiştiniz hani sıkıntı olmayacaktı diye, 10 TL tanımlıyoruz diyor. Ya hu ben 10 TL istemiyorum ki şu cam ürünlerine patpat köpük bir şeyler koyun ne siz uğraşın ne müşteri yani.


    Diğer sorun da kaç aydır yine yazıyorum düzenli olarak kendilerine ama değişmiyor. Her ne kadar iyileştirme için gerekli birimlere haber verdik deseler de nafile. Koton ürünlerinde özellikle Amazon satıcılı olanlarında ürün içerikleri çoğunda yazmıyor. Arayana kadar ürün içeriğini Google'da ya ürün bitiyor ya da fiyat artıyor. Birkaç kez başıma geldi. 3-4 aydır yine söylememe rağmen düzenli olarak değiştirmiyorlar halbuki yazsalar ben alacağım ürünü kendileri de kazanacak ben de.


    Şu halde bence yine tabii ki de en iyi alışveriş sitesi Türkiye'de Amazon'dur. Diğer sitelerin temsilcilerine bile ulaşamıyoruz ama şu sorunları da çözebilseler tadından yenmeyecek. Başınızı ağrıttım affola.





  • Bugün teslimatta bir bilgisayarım var sizce açarken videoya alayım mı? Yanlis kargo, kargo karışması vb. durumları önlemek adına. Malum kutular hep büyük içinde PC olduğu belli olmayabilir anlamayabilirim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BuStaNT

    merhaba amazondan ve yurtdışından ilk defa alışveriş yapmayı düşünüyorum. bir kaç sorum olacak. aşağıdaki üründe ithalat ücreti dahil olarak fiyat çıkıyor.


    1.buna ek olarak kdv gibi yada başka bilmediğim vergi ücreti çıkar mı?

    2.kargo belli dönemlerde ücretsiz oluyor mu?

    3.Döviz farkı ne zamanları fiyatlara yansıtılarak, güncellenmekte?

    4.hepsibrd n1 1 gibi sitelerde satıcı gözüküyor. orada satıcının puanına yorumlarına göre güvenilir olup olmadığına bakılabiliyor. amazonda buna nereden bakabiliyoruz?

    teşekkürler.


    https://www.amazon.com.tr/dp/B07MXRK7G8/?coliid=IBZJX8NDAJ5NU&colid=35PI7AU67GQ9U&psc=1&ref_=lv_ov_lig_dp_it

    'Şu satıcı tarafından sarılır. ' yazan yerde satıcı ismine tıklayınca puanlama ve yorum gösteriyor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • marakku kullanıcısına yanıt

    tabii ki hocam videoya çekmekte fayda var. ben hep o şekilde yaparım

  • ssmm kullanıcısına yanıt
    Dediklerinize katılıyorum: Türk çalışanlardan ciddi bir iş yapmasını beklemiyorum: Ben Amazon'la, Amazon Türkiye'yi karşılaştırıp, ciddi olmasını bekliyordum o kısımda beklentiye girmenin ülke ve ülke çalışanı faktörü giriyor sizin de dediğiniz gibi.
    Ben yanlışlık yapılmasında ya da ürünün gelmemesinde değilim. Ben net bir cevap beklerdim mh'den o da uzun bir müddet duraksadı, cevap veremedi.
    Dediğiniz gibi tam bir Türk işi beklentiye girmek yanlış.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu sene ciceksepeti bile amazon ve diğer e ticaret sitelerden başarılı çıktı indirim anlamında bu sene gerçek anlamda stoklu kampanya olmadı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Johny Constantine kullanıcısına yanıt
    Estağfurullah hocam,
    Ben Türkiye'de ki mh'ni mümkün olduğunca aramıyorum ruh sağlığı açısından.
    Kargoların paketleri neler çekiyor şu taşınma sırasında. Bir paket o hale nasıl geliyor anlamış değilim? Bir ayakkabı satın almıştım gelen kutunun halini görseydiniz sanki kutuyla futbol oynamışlar, kutu kutuluktan çıkmış dümdüz olmuş.
    Kırılacak eşyayı düşünemiyorum bile, bazı firmalar kabul etmiyor sanırım bir de.
    Yapacak bir şey yok maalesef.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • son iki günde monitör alıp kargoya verildi denilen ve hâlâ mng takip kodu çalışmayan var mı?

    bana amazon mng şubesinde, mng paketi buradan alana kadar kod çalışmaz dediler.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: marakku

    Bugün teslimatta bir bilgisayarım var sizce açarken videoya alayım mı? Yanlis kargo, kargo karışması vb. durumları önlemek adına. Malum kutular hep büyük içinde PC olduğu belli olmayabilir anlamayabilirim

    Kesin alın, bu hafta yanlış kargo olayına çok denk geldik ve bizzat benim de başıma geldi.





  • Johny Constantine kullanıcısına yanıt

    Bunun en saçma halini ben yaşadım üstadım. O zamanlar agt ve kolay gelsin yok daha Antalya'da. Malum MNG ile görüyoruz işimizi.

    Altılı bardak seti aldım. 52 liradan 26'ya inmişti. Paketleme iyi gibi ama 3 adedi kırılmış. Amazon "göndermeyin para iadesi yapalım indirimli fiyattan yeniden alın" dedi. "Tamam" dedim. Fakat ikinci gelende de 4 tanesi kırık bu kez. Yine yazıştık. Yine aynı işlemler. Bu kez de biri kırılmış. Bende oldu 10 bardak. Bu arada iki kez 10 liralık çek tanımlamışlar ama dikkat etmemişim.

    Dedim "yeter". Amazon Türkiye İndirimleri, Fırsatları ve Kampanyaları [ANA KONU] 

    Ama Amazon'un da durumdan bilgisi olsun diye yaşanan absürt süreci anlatan bir mail yazdım ve kırılacak eşyalar için bir formül bulmaları gerektiğini belirttim. Tutmuş, son siparişin ücretini iade edip özür dilemisler. Anladım ki, bu Amazon'un işlerine aklımız ermez.Amazon Türkiye İndirimleri, Fırsatları ve Kampanyaları [ANA KONU] 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mytra -- 28 Kasım 2020; 13:48:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • En çok kullanılan 8lik dübel 100lü 3.54 tl
    https://www.amazon.com.tr/dp/B07V5R8R64/ref=cm_sw_r_cp_apa_fabc_DSIWFb3EK8YY2

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • albati kullanıcısına yanıt
    Bitmiş 2dk da
  • zknmr kullanıcısına yanıt

    Yukardaki sarı çantayla ikisini aldım, daha 10 dk önce stokta vardı 3-4 tane.

    Millet kurt gibi takılıyor abi burda, bulduğunu yapıştırıyor Amazon Türkiye İndirimleri, Fırsatları ve Kampanyaları [ANA KONU] 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hatayı hep Amazon mu yapacak? AliExpress’ten sipariş ettiğim kayak gözlüğü paketi içinden yüzük çıktı, paketin üzerinde goggles yazıyor olmasına rağmen.


    Amazon Türkiye İndirimleri, Fırsatları ve Kampanyaları [ANA KONU]
  • zknmr kullanıcısına yanıt
    Zaman zaman stoğa tekrar giriyor. Sepet tamamlamak için 7lik almıştım 3tlye

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 19751976197719781979
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.