Şimdi Ara

AMAZON TÜRKİYE REZALETİ, LÜTFEN OKUYUN

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
717
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, ben amazondan 5 yıldır alışveriş yapan birisiyim. amazon amerika, almanya derken türkiye ofisi açılınca çok sevinmiştim. Son zamanlarda da baya alışverişim oldu hem de prime getirdiler falan gerçekten çok sevinmiştim. Amazon amerikadan kutum hasarlı geldi diye bildirim yapıyordum, kargo gecikti diye bildirim yapıyordum falan kendi kendilerine 5-10 dolar hediye çeki veriyorlardı. Yanlış anlaşılmasın bunu hediye çeki almak için yapmıyordum kargomu ne zaman göndereceklerini sormak için falan desteğe bağlandığımda gecikme için özür dileriz hediye çeki tanımlayalım falan diye kendileri söylüyorlardı. Monitör almıştım küçük bir parçası kırık geldi diye 50 dolar iade yapmışlardı.

    Amazon Türkiye konusuna gelince, dediğim gibi son zamanlarda çok alışverişim oluyor. Geçenlerde amazonun büyük kampanyalarından birinde monitör almak istemiştim fiyatı 2699 tlye düşmüştü. Mobilden alıyordum yanlışlıkla 2 tane almışım fark etmedim ertesi gün kredi kartıma para atarken gördüm ama indirim bitmişti. Bağlandım desteğe hem telefon hem chat olarak iptal edemeyeceklerini söylediler. Ben de tamam bari gelince birini iade ederim diye ikisini de ödedim. Ödedikten sonra bende 2 farklı ürün olarak gözüktü ve birisini iptal ettim. Tam istediğim şey olmuştu. Birisini iptal ettikten 1 saat sonra girip baktım ikisi de iptal olmuş. Yeni fiyat 3200 tl olmuş. Aradım söyledim ben bir tanesini iptal ettim yardımcı olur musunuz falan diye hiçbir şekilde yardımcı olmadılar. İsterseniz yeni fiyattan alabilirsiniz tavırları vardı. O konuda zaten yapacak bir şey yok artık boşverdim hala da monitör alamadım zaten.

    Gelelim şu anki güncel ve büyük soruna. 4 tane ekran kartı siparişi verdim satıcı "Amazon Germany" bilenler bilir. Almanya deposundan satılan ürünleri bu isimle yolluyorlar. Kargoyu bekliyorum her gün kontrol ediyorum bi baktım istanbul gümrükten ürünler dönmüş londraya. Alakasız bir durum. Bildirim falan yapıyorum size bilgi vereyeceğiz diyorlar dönüş yapacağız diyorlar ama aksiyon sıfır. Hiçbir geri dönüş yok ürünlere ne oldu belli değil. Boşverdim beklemeye başladım, 1 gün sonra 1 tane ekran kartı geldi. Aramex stickeri var üzerinde ve yurtiçi kargoyla geldi, bana verilen kargo takip numarası "Austria Post Global"e ait. Bunda da bir sorun yok olabilir ürün gelsin de neyle gelirse gelsin. Esas sorun kargoyu hiçbir kutuya koymadan yollamaları. Fotoğraflarını editleyip yükleyeceğim birazdan. Kutu hasar görmüş. GÜVENLİK BANDI AÇILMIŞ. İçinde bir hasar var mı daha kontrol bile etmedim muhtemelen yoktur ama bu yine de büyük bir sorun. 4 sipariş var sadece birisi o da hasarlı geldi. Bağlandım canlı desteğe "


    Bu büyük bir sorun hiç böyle bir sorunla karşılaşmadım 10 yıldır amazon bünyesindeyim" diye söyledi müşteri temsilcisi.


    Belliydi yani tecrübeli olduğu. "Size hediye çeki vs. bir şeyler yapılır kesinlikle mağdur edilmezsiniz ama ürünlerin hepsinin gelmesini bekleyelim bakalım diğerleri nasıl gelecek" dedi ben de tamam dedim. Ertesi gün oldu 2 tane bildirim aldım yurtiçi kargodan aramex gönderiniz teslim alınmıştır diye. Dedim güzel demek ki geliyorlar, ürün geldi 1 tane ekran kartı yine aynı şekilde. Diğer ikisinden haber yok. Bir tane de plak geldi. Alakası yok benim söylediğim ürünle. Tabii hemen amazona ulaştım yeniden telefonla. Başka bir temsilci de bunun büyük bir sorun olduğunu söyledi ve bana hemen dönüş yapacağını söyledi. Dönüş yaptığında üst departmana danıştığını ancak iade etmek dışında hiçbir şey yapamayacaklarını söylediler. Ayrıca gelen yanlış ürünle alakalı benim dhl firmasına ulaşıp iade başlatmam gerektiğini, o plağın almanyaya ulaştıktan sonra diğer işlemlerime devam edebileceklerini söylediler, yani ürünümü iade etmek istemesem bile kalan ekran kartları da bu plağın onlara ulaştıktan sonra bana gönderebileceklerini söylediler. Bu demek oluyor ki ben ürünleri kabul etsem bile bana hala 2 ekran kartım çok uzun süre sonra gelecek. Bu arada benim büyük mebla param onlarda kalacaktı. İadenin almanyaya ulaşmasını bekleyecektim toplam süreç en az 1.5 ay olacaktı. Ürün indirimleri bitecek, param elime 1 ay sonra gelecek ve 1 ay zamanım ve uğraşım sonucunda hiçbir şey elde edemeyecektim. Bana tavırları bu ben bunun normal olduğunu düşünmüyorum. Kargoyu öyle paketledikten sonra hasar göreceği mutlak. Ürünü hasar göreceğini bile bile gönderip isterseniz iade edebilirsiniz diyip müşterinin parasını + zamanını yemek hiç olağan bir durum değil. Hep amazonu överdik gruplarda forumlarda, boynuz kulağı geçti diğer tüm firmalar artık amazon türkiyeden çok daha iyi politikaya sahip.


    Sonuç olarak 4 ürünümün ikisi kutusu hasarlı ve güvenlik bandı açılmış olarak geldi, ikisine ne olduğu belli değil ve elimde bir tane plak var.


    Kusura bakma amazon türkiye, diğer amazonlara hiç benzemiyorsun.

    Fotoğrafları ekleyeceğm.

    AMAZON TÜRKİYE REZALETİ, LÜTFEN OKUYUN
    AMAZON TÜRKİYE REZALETİ, LÜTFEN OKUYUN
    AMAZON TÜRKİYE REZALETİ, LÜTFEN OKUYUN
    AMAZON TÜRKİYE REZALETİ, LÜTFEN OKUYUN



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Funello -- 26 Kasım 2020; 15:56:40 >



  • Güzel rezalet. Amazon gibi kurumsal bir alışveriş sitesinden beklenmeyecek garip durumlar oluyor artık.

  • Sürekli amazonda, ayriyetten amazonun satıcısı olduğu ürünlerde yaşadıklarım aşırı fazlalaşmaya başladı. Bu saat oldu hâlâ amazondan bi haber yok. Trendyol, hepsiburada falan daha güvenilir geliyor bana artık


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amazon Türkiye kart bilgilerinizi ona buna çaldırtıyor. Arkadaşımın 1000 lirası çalındı geçen hafta. Onlarca böyle şikayet var şikayetvar.com sitesinde.


    Kesinlikle kartınızı oraya kaydetmeyin.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.