Şimdi Ara

Amazon Türkiye Bana Kullanılmış Anakart Gönderdi!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
530
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Amazon Türkiye bana kullanılmış anakart gönderdi.

    20.11.2021'de aldığım Asus Rog Strix X570-i Gaming anakart 4 gün sonra, taahhüt edilenden 3 gün daha geç elime ulaştı.
    İlk siparişimde gecikme olunca merak edip, müşteri hizmetlerine ulaşıp sebebini sormuştum, bana depoda sorun olduğunu ancak istersem para iadesi yapılabileceklerini ya da siparişin yenileyebileceğimi söylediler, yenileyelim dedim çünkü kur farkı zaten aldı başını gitti bu son 4 günde.
    Ürün yeni siparişten 2 gün sonra, bu gece AGT(express kurye) ile elime ulaştı.

    Amazon'un kutusunu açtım, içindeki Asus Anakart kutusunu çıkardım, ilk dikkatimi çeken kutunun daha önce açılmış olduğuydu, bandrol ya da güvenlik bandı yoktu.
    Anakartı kontrol ettim, ürün kullanılmıştı!(cpu soket yuvasındaki plastik koruma yoktu, soğutucu blokların üzerinde kılcal çizikler vardı, kartın bazı bölgelerinde tozlar vardı, cpu braketi sökülüp, tekrar takıldığı için vidalarda çizikler ve renk değişimleri vardı, cpu soğutucusu takılınca, soğutucuya temas eden kaucuk kısımdaki yazı silinmişti.)

    Öyle deneme amaçlı değil, anakart tozlanacak, cpu fanına değen sünger kısımdaki yazı sürtünmeden silinecek kadar uzun süre kullanılmıştı. (fotosunu çektim ama ışık kamera kötü biraz)

    Düşünüyorum, ben bu ürünü N11'deki 5 puanlı Meram Bilgisayar Mağazasından(isim uydurmadır) almadım, Amazon'la çalışan yerel bir mağazadan da almadım, direkt Amazon Türkiye'den aldım.

    Yine müşteri hizmetlerine bağlandım, durumu anlattım, onlara da sordum, müşteri temsilcisi de doğruladı göndericinin partner değil, Amazon'un kendisi olduğunu.

    Nasıl olabiliyor bu, Amazon kullanılmış ürün gönderiyor mu, gönderiyorsa, ben sitede ürünü alırken, kullanılmış olduğuna dair bir uyarı yoktu sayfada dedim(vatanda olurdu teşhir ürünü uyarısı), Amazon kullanılmış ürün satmıyor efendim dedi karşıdaki yetkili.
    İade işlemi başlattım ama bu durumdan yetkili birilerinin haberi olsun diye sizi rahatsız ettim dedim, olacağından emin olabilirsiniz, geri bildirimler bizim için çok değerlidir dedi müşteri temsilcisi, teşekkür ettim görüşmeden çıktım.

    Amazon'un kullanılmış ürün gönderdiği başka insanlar var mı araştırmadım henüz ama en azından sizlere yaşadığım bu olayı anlatarak haberdar etmek istedim.
    Onca zaman bekleyip bu tip bir şeyle karşılaşınca gerçekten şaşkınlık ve hayal kırıklığı yaşadım

    Konuyu yanlış yere açtıysam lütfen taşıyın. Yazım hataları oldu ise kusura bakmayın, mobilim.

    Yarın iade için kargoya vereceğim anakartı.
    Gelişmelerden haberdar edeceğim.

    edit: Amazon bugün para iadesi yaptı, umarım aynı kartı başkasına yollamazlar.

    Amazon Türkiye Bana Kullanılmış Anakart Gönderdi!


    Amazon Türkiye Bana Kullanılmış Anakart Gönderdi!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Feloath -- 27 Kasım 2021; 16:44:9 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >







  • Amazon'un yalakası değilim ama dua edin bu durumu Amazon ile yaşamışsınız. Amazon kendi sattığı ürünler için müşteri memnuniyetini en üst seviyeye çıkarmak adına neredeyse müşterinin bir tarafının kılı olurcasına hareket ediyor. Anakartı açıp siz kullanmış olun, beğenmedim iade etmek istiyorum diyin yine alır.

  • Para iadesi konusunda şüphem yok, onca günü bilgisayarsız geçirdim bunda da sorun yok, sineye çekerim ama dolar uçtu gitti son 4 günde, bakıyorum aynı ürüne, ben 2680 liradan almıştım amazondan, şu an en uygun satan yer 3500 lira (asus rog X570-i gaming), umarım para iadesinden sonra bir indirim daha yakalarım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • O konu iğrenç bir şey zaten. Anlık bir indirim miydi ki? Tekrar aynı fiyata Amazon'dan alamıyor musunuz? Ya da ürün değişimi istiyorum dediğinizde kabul etmiyorlar mı ki?

  • sıfır ürünle değişim yapalım derlerse kabul ederim, demezlerse düşük bi model anakart alacağım muhtemelen. :/

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence zorlayın yenisiyle değişime. Yeterince darlarsanız müşteri ne istiyorsa olsun tarzı çalışan bir firma Amazon.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.