Şimdi Ara

Amazon Olayı Hakkında Açıklama ve Tartışma Ana Konusu (24. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
763
Cevap
15
Favori
65.741
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ₯

    Ben şu cümleyi anlamıyorum

    Neden asic kodları değiştiriliyor? 
    Kullanıcıların attığı mesajlarda DonanımHaber olarak her zaman şeffaf bir politika izlemeye çalıştık ve mesajlara yasal bir suç doğurmadığı, kullanıcıları mağdur edecek bir sebep taşımadığı sürece müdahale etmemeye gayret ettik. Ancak son olaylardan sonra bazı kullanıcılar insanların forum kullanımı zora sokacak şekilde kod paylaşmaya başladı. Kodları bu nedenle temizledik ya da değiştirdik. 


    Meali:

    Bu işten iyi para cukkalıyorduk, taaa ki foyamız ortaya çıkıncaya kadar. Hal böyle olunca cebimizi zora sokacak şekilde ASIN kodu paylaşılmaya başlandı; öyle yağma yok, biz de bu kodları fırsatı paylaşan üyeninin ne düşündüğü umrumuzda olmadan refli linklerle değiştiririz.

    Musluk boşa akıyor anlaşılan




  • "Ancak son olaylardan sonra bazı kullanıcılar insanların forum kullanımı zora sokacak şekilde kod paylaşmaya başladı. Kodları bu nedenle temizledik ya da değiştirdik."

    ASIN kodlarının referanslı kodlara dönüştürülmesi konusunda ,kullanımı zora sokacak derken, para kazanmamıza engel olacak mı demek istiyorsunuz?

    "Kazanç tablosunu merak edenler ilgili programdaki komisyon oranlarını inceleyebilir."

    Katiyetle baştan beri bugüne kadar kuruş kazanmadığınızı, sadece istatistik amaçlı olduğunu söylüyordunuz ( Mesut, Gün). Yalan söylediniz yani?

    Forumda, ben dahil, birçok kullanıcının size zerre güveni kalmadı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sir Wilde -- 3 Ağustos 2017; 8:37:20 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MÜŞAVİR

    Bir zamanlar Donanım forumunun Dahili Bileşenler kısmında heyecenla, şevkle ve hatta ihtiras boyutunda sistem tavsiyesi vermeye çalışan Murat kardeşimiz (ki 42 yşındayım, kuvvetle muhtemel kardeşim, belki çocuğum yaşındadır) kim derdi ki bir gün forum çalışanı olsun, hatta forumu karıştırsın.

    Bu da böyle unutamadığım bir anımdır.

    Yalçın abi ne var ne yok Ufaklığın gözlerinden öperim.

    @bocekgrafik @LEON-X @Humboldt




  • Sir Wilde kullanıcısına yanıt
    Anlatamıyoruz herhalde ama bence kötü niyetiniz ve subjektif bakış açınız algınıza engel oluyor.

    Asin kod çoğu normal kullanıcının anlamadığı birşey. Ayrıca gidiyorsun Amazon'a yazıyorsun enterlıyorsun çıkan ürünü seçiyorsun vs.

    Diğerinde ise tıklayıp gidiyorsun hangisi daha kolay kullanıcı için ?

    Kazanç yok demek şöyle bize göre halen yok çünkü ben şirkete gelen bir nakit, havale olmadan kazanç filan saymam. Herkes bişi söyler sonra bir engel çıkar vs. Bizim için halen istatistik bu ne kadar zamanda ne kadar gelir elde edeceğimiz ile ilgili.

    Uzun zamandır iş yaptığım için ben böyle düşünürüm şirkette böyle düşünür.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kansavkaplan

    1 hafta girmedik olaylara bak.

    Ne olduğunu özet geçecek var mı?

    Anladığım kadarıyla amazon konusundaki linkler referanslıymış fakat anlaşılmamış.

    Eğer öyleyse kim yapmış neden yapmış

    Vitaminsizler yapmış.
  • Bilgisayar Bağımlısı kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler. Ancak biliyorsunuz çok iyi bir ortamdan geçmiyoruz ekonomik olarak dediğiniz bir çok şey için bir çok değişiklik gerek buda maliyet.

    Bir sistemin bu kadar büyümeside farklı bir problem dediğiniz gibi uzun vadeli projelere odaklanmak yerine kısa vadeli gerek devasa sistemin çalışması ve uyum sağlaması ile ilgili sorunları çözmekle uğraşıyorsunuz.

    Ayrıca arkanızda devasa bir maddi imkan olmadığından onlada uğraşmak zorundasınız.

    Bilgilendirme konusunda bu kadar olay olacağını sanmadık zira bu referal ile harcamadan komisyon olayı herhalde ilk Web oyunlarından beri ortada olan birşey bizimde sık sık kullandığımız birşey.

    Esas sorun insanların yanlış yönlendirilmesi oldu. Biz açıklama yapmadık değil ama daha geniş yapsa idikte sorun yine olurdu ama daha az olurdu. Bakın yok değiştirilemez vs mesajım gibi bir çok hukuki açık bulmak için çırpınıyor insanlar amaç ne ?

    Donanım Haber para kazanmasın. Ben mini sürümden girin reklam kazanmasın orası reklamsız diyen adam gördüm. O reklamsız sürümü kim hazırladı, kim sundu ? Biraz ne yazık ki biz kendi değerlerimizi harcamayı ve yok edip kendimizi üstün hissetmeyi milletçe seviyoruz ki sorun bundan kaynaklanıyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • kewin2121 K kullanıcısına yanıt
    Niye öyle hissediyorsunuz ki ? Biz hiç gizli saklı yapmadık Link var konuda var ama büyük bir açıklama yok o sorun. Olsada yine duymadık diyen çok olurdu.

    Dua için yaptı ama o bitti hayatını kazanmaya başladı. Üstünü neyi kapatmaya çalışalım linkleri mi kaldırdık ? Yapmadık mı dedik ? Konuyu mu kitledik ? Amazon referal diyeni mi banladık ? Konuşulmasına mı izin vermedik ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gun -- 3 Ağustos 2017; 9:18:6 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Asin kod çoğu normal kullanıcının anlamadığı birşey. Ayrıca gidiyorsun Amazon'a yazıyorsun enterlıyorsun çıkan ürünü seçiyorsun vs.

    Diğerinde ise tıklayıp gidiyorsun hangisi daha kolay kullanıcı için ?

    Bunu siz değilde ziyaretçi olarak gelmiş yeni bilgisayar alan bir amcanın yaptığını düşünün yani bizim geniş yelpazemiz için değerlendirin.

    Şimdi anlaşılabildi mi ?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ambarad kullanıcısına yanıt
    Şurada okuduğum en gerçekçi mesajlardan. Kesinlikle böyle yapılsaydı kimse gık demezdi. Forumda çok eski değilim ama amazon başlığının sıkı bir takipçisiyim ancak çok fazla mesaj atmıyorum takip ediyorum daha çok. Burda üyeleri kızdıran bu ref link işinin gizli kapaklı yapılmasıdır, başka birşey değil.
  • Para kazanmiyoruz, istatistik ve amazona yardim dediniz. Uyelerinize vitaminsiz, coluk cocuk dediniz. Insanlari inandirabilecek bir yalaniniz kalmadiginda gelip ozur dilemeniz benim icin hicbir anlam ifade etmiyor.



    Bu kadar yalana, bu kadar hakarete ne gerek vardi? Kusura bakmayin, asil sizin yaptiginiz cocukluk. 3-5 kurus icin cok ayip ettiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gun

    Niye öyle hissediyorsunuz ki ? Biz hiç gizli saklı yapmadık Link var konuda var ama büyük bir açıklama yok o sorun. Olsada yine duymadık diyen çok olurdu.

    Dua için yaptı ama o bitti hayatını kazanmaya başladı. Üstünü neyi kapatmaya çalışalım linkleri mi kaldırdık ? Yapmadık mı dedik ? Konuyu mu kitledik ? Amazon referal diyeni mi banladık ? Konuşulmasına mı izin vermedik ?

    Bir kere gizli sakli yaptiniz ki kendi yoneticiniz Ahmet bunu konunun ilk sayfasinda itiraf ediyor durumun fark edilmesiyle diyerek.
    Konudaki bir cok mesaji sildiniz, amenna silebilirsiniz, ama evet konusulmasina izin vermediniz, bir cok uyeyi banladiniz, size daha once soru sordum, hic hakaret icermedigi halde hesabim neden banlandi diye, ona da cevap vermediniz, bu konuda da Ahmet bey'e soru sordum, ona da cevap gelmedi.




  • gun kullanıcısına yanıt
    Kullanıcıyı bu kadar düşündüğünüzü bilmiyordum,utandım kendi yazdığım mesajdan.Kullanıcı forumdan kodu kopyalacak, Amazon arama kısmını bulup sağ tıklayacak, yapıştır diyecek, enter'a basacak. Siz kullanıcıları bu kadar zahmetten kurtarmak için kendiniz o kadar zahmete giriyorsunuz, ben halen eleştiriyorum, ayıp bana.

    Gelir konusunda çok haklısınız, Amazon her an size kelek atıp, bugüne kadar hak ettiğiniz komisyon gelirini, size karşılıksız müşteri çeki olarak yollayabilir.


    Bizim algımızda sorun yok, sizin kelime oyunlarınızda var.
  • gun kullanıcısına yanıt
    Yeni bilgisayar alacak amca diyebildiginiz yas grubunun Amazon'dan alisveris yapacagini hic sanmiyorum onu da gecin internetten alisveris yapacagini hic sanmiyorum.

    Bu isten win-win durumu istiyoruz diyin mantikli bir arguman sunmus olun. Siz indirimden biz de reften kazanmis olalim gibi bir aciklama.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çevir kazı yanmasın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Özet: mesele artık dh nin bilgi vermeden para kazanması değil. Mesut'un hakaretleri ve dh nin farklı ağızlardan türlü yalanlar söylemesi. Sonuç ise kaybedilmiş itibar. Daha önce de söyledim. Helal hoş olsun. Para kazanmak forumun hakkıdır. Ancak biz kendimizi iyi hissetmiyoruz. Mesut'un bu ilk vukuatı değil. Son da olmayacak.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kimsenin cebinden 1 kuruş çıkmıyor, çıkmayacak. Neden bu kadar büyütüldü? Alt tarafı referans link. Haber verilmiyor denmiş, hangi platform gelir modellerini kullanıcısına soruyor?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • böyle bir domain ve forum kısmının bu boyutlara gelmesi , bu kadar kazanç, saygınlık ve prestij kazandırması sonrası, yalan açıklama, yalanlama, gizleme ve oyunun ne anlamı var ki ?

    Bu açıklamaları her yapılan icraattan sonra açıklasaydınız ne kaybederdiniz ?

    Ya da gerçekler ortaya çıktığında niye itiraf değil de itiraz ettiniz ?

    Murat neden burda çalışıyorum diyemedi, hayır ben çalışsaydım derdim yahu, dh de kendisinin de reddettiği affiliate sisteminde çalışmak utanç verici ve onur kırıcı değildir.Saklamanın sebebi kişilerin refferal linkli ürünleri almayacağı ise alırdık, sorun olmazdı.

    Artık forumun eskileri soğudu, yavaş yavaş soğuttunuz hem de, her yaptığınız yanlışta, her haksızlıkta ve haksızca silinmiş ve kesilmiş cezalarda.

    açıklamayı okumaya gerek duymadım, hala saygın forum üyelerinin yorumlarını okuyorum. Biz birbirimizi hala burda buluyoruz, bu yüzden burdayız.




  • GylR? kullanıcısına yanıt
    Siz hiç farkında olmadan, birisi sizin yaptığınız eylemden kazanç çıkarsa ne yaparsınız?



    Sadece para birimi olarak düşünmeyin. Okulu bitirmek için yazdığınız bir tez, iş yerinde yaptığınız yazılım veya donanımı birisi sizden habersiz pay çıkarsa anlayış ile mi karsilardiniz?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: StormLight

    Siz hiç farkında olmadan, birisi sizin yaptığınız eylemden kazanç çıkarsa ne yaparsınız?



    Sadece para birimi olarak düşünmeyin. Okulu bitirmek için yazdığınız bir tez, iş yerinde yaptığınız yazılım veya donanımı birisi sizden habersiz pay çıkarsa anlayış ile mi karsilardiniz?



    Herhangi bir taraf değilim burada. Lakin verdiğiniz örnek duruma pek uygun olmadı diye düşünüyorum. B

    Benim foruma verdiğim bir emek karşılığı komisyon alınmıyor.

    Benim yaptığım alışverişe ek bir külfet getirmiyor.

    Benim yaptığım alışverişteki bir indirime engel de olmuyor.

    Karşılıklı kazan-kazan durumu söz konusu.

    Etik kurallara ne kadar uygun olup olmadığı tartışılabilir. Nihayetinde Etik kuralların evrensel olarak ortak değerleri ifade ettiği iddia edilebilirse de herkes tarafından genel kabul gördüğünü söylemek yanlış olur.

    Öte yandan bu forum mecrası bizler için her ne kadar fikir alış-verişi yaptığımız, sorunlarımızı paylaştığımız, sorunlarımıza çare aradığımız, sorunlara çare bulduğumuz bir alan olsa da forum sahibi için burası bir ticarethanedir ve bu ticarethanenin varoluş gayesi gereği buradaki işleyişten para kazanmaya çalışması da ticaretin bir gereği olarak görüyorum. Tekrar ediyorum, bahse konu durum etik kurallara ne kadar uygun veya değil tartışılır ama forumun bu bahse konu işleyiş üzerinden kazanç sağlama çabası bana yanlış gelmiyor.

    Yukarıdaki yazımı lütfen konunun devamındaki gelişmelerden, açıklamalardan (vitaminsiz v.s.) bağımsız değerlendirin.

    Sevgi ve saygıyla, iyi forumlar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: GylR?

    Kimsenin cebinden 1 kuruş çıkmıyor, çıkmayacak. Neden bu kadar büyütüldü? Alt tarafı referans link. Haber verilmiyor denmiş, hangi platform gelir modellerini kullanıcısına soruyor?



    amazon diyor ki komisyon programına dahil olan linkleri nerede paylaşırsanız paylaşın duyuru yapacaksınız, kullanıcıların haberi olacak!

    siz hala yok 1 kuruş çıkmamış, yok kimse zarar etmemiş...yüz defa yazıldı hala anlamıyorsunuz. sıkıntı nedir?
  • 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.