Şimdi Ara

Amazon Game Studios'un yeni oyunu New World, RTX 3090 ekran kartlarını kullanılamaz hale getiriyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
2.126
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Amazon'un yeni oyunu New World, dün itibariyle önsipariş veren oyuncular için kapalı beta sürümüne girdi. RTX 3090 grafik kartlarıyla donatılmış sistemleri olan kullanıcılar, oyunun sistemlerini kullanılamaz hale getirdiğini bildirdi. Oyunun, EVGA RTX 3090 kartlarını diğer ekran kartlarından daha fazla etkiliyor gibi görünüyor ancak 3090'ın diğer modellerini kullanan oyuncuların, aşırı ısınma ve tehlikeli güç sıçramaları ile ilgili sorunlar çıkardığını bildirdiğini belirtmekte fayda var.



    Amazon Game Studios'un yeni oyunu New World, RTX 3090 ekran kartlarını kullanılamaz hale getiriyor



    Ayrıca Bkz.Nvidia DLSS teknolojisi artık herkes tarafından erişilebilir



    Resmi açıklama gelmedi



    Problem, menü ekranlarında kare hızı limitinin bulunmamasından dolayı ekran kartının sonsuz sayıda kare hızı oluşturmaya çalışmasından kaynaklanıyor. Arızalanan kartlar için değişim/iade süreci başlatıldı. EVGA veya Amazon Game Studios'tan ise henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Şimdilik bir EVGA RTX 3090 ekran kartı kullanıyorsanız, bu konuda daha fazla açıklama yapılana kadar New World oyunundan uzak durmak isteyebilirsiniz.




    Kaynak:https://www.windowscentral.com/amazons-new-world-bricking-rtx-3090-graphics-cards







  • Aslında bence tamamen nvidianın suçu, yıllardır sürücülere maksimum kare limiti vetirmediler, şahsen ben bilgisayarımda oyunların introsunda anlık 1000-3000fps leri görünce korkuyorum. Hatta bu yüzden eskiden ekran kartlarında coilwhine oluşuyordu. Sürücü ile maksimum 1000 kare ile sınırlandırılsa bir sorun olmaz bence. Yıllardır bu sorun var, kartlarda arızaya neden olduğu/olacağıda belliydi.

  • Amazon bu oyun işini hiç beceremedi, donanimin bile içine ediyor helal olsun zoru başarmişlar

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Artizt kullanıcısına yanıt

    Aslında bence tamamen nvidianın suçu, yıllardır sürücülere maksimum kare limiti vetirmediler, şahsen ben bilgisayarımda oyunların introsunda anlık 1000-3000fps leri görünce korkuyorum. Hatta bu yüzden eskiden ekran kartlarında coilwhine oluşuyordu. Sürücü ile maksimum 1000 kare ile sınırlandırılsa bir sorun olmaz bence. Yıllardır bu sorun var, kartlarda arızaya neden olduğu/olacağıda belliydi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizlik bişey yokmuş arkadaşlar rahat olun

  • Bence ekran kartının üretebileceği kare hızını herkesin monitörüne göre uyarlaması gerekiyor. Bende 6800xt uv-oc olarak kullanıyorum fakat monitörüm 144 olduğu için fps i limitledim wattman yazılımından. Mis gibi oynuyorum gereksiz fps üretmiyor hem daha az güç harcıyor tüm sistem hem daha soğuk çalışıyor ekran kartı hem fan sesi duymuyorum. FPS çılgınlığına biraz son vermeniz lazım. 144 hz monitör varkende gidip 240 yahut 360 hz monitör de almaya gerek yok sisteminize yazık. Gidip gözümle kıyasladım 144 ile 360 arasında farkı ben göremedim. Görsem bile almazdım. 360 HZ panel yerine şu anda nano ips vs vs dolu bir 144 hz li lg-880gn kullanıyorum.

  • Haberiniz okunmuyor. Html kodları gözüküyor, Düzeltin şunu artık.



    Edit: Düzeltildi. (uyarılmadan düzeltmiyorlar)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MehmetNY -- 24 Temmuz 2021; 2:0:33 >
  • Bizlik bir şey yok yayıncılar düşünsün.

  • Seto-Kaiba kullanıcısına yanıt
    Nvidia denetim masasındaki fps sınırlama işe yaramıyor mu yani?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Fivesecond F kullanıcısına yanıt

    O işe yarar muhtemelen fakat ben sürücülerde varsayılan olarak açık olacak ve kapatılamayacak maksimum kare sınırı olmamasından bahsediyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • IceRulez kullanıcısına yanıt
    çok haklısınız aşırı derecede pro değilseniz fark edilmiyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • IceRulez kullanıcısına yanıt
    Ben eşiğin 144Hz değil de 165Hz olduğunu düşünüyorum. Eğer ayaküstü baktıysanız farkı anlayamamanız doğal. 240Hz ve 360Hz arasındaki farkı zor anlaşılıyor. Ancak 144Hz ile 360Hz arasındaki fark belli oluyor. Bırakın 360Hz'i, 144Hz ile 165 arasındaki fark da gayet belli. Ama dediğim gibi 165 üzeri (ms farkları artık 1-2 civarlarına düşüyor) neredeyse aynı.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • IceRulez kullanıcısına yanıt

    Ben de 144 hz 2k monitör kullanıyorum Osman abi, eskiden 144 fpsleri göremediğim için yeterli geliyordu lakin 6900xt'ye geçtikten sonra sanırım gözüm yavaş yavaş alışmaya başladı 144hz de az geliyor gibi geliyor. Belki de psikolojiktir.

  • Linke tıkladığımda haber güzel görünüyordu okudum, yeni yorum gelmiş mi diye sayfa yeniledim, tekrardan HTML kodları geldi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 23 Temmuz 2021; 11:36:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Seto-Kaiba kullanıcısına yanıt
    Maksimum kare limiti olsun olmasın bunun yaşanmaması lazım. Günün sonunda GPU nun tek umursadığı şey GPU ya gelen instruction sayısı. Yani minecraft gibi bir oyunda 1000 FPS almak ile yeni nesil CP77 gibi bir oyunda max ayarlarda 60fps almak GPU için aynı zorluk ve tehlikeyi oluşturuyor.

    Burada Nvidianın suçu FPS limiter koymaması değil de, Evganın ve bazı diğer üreticilerin dandirik güç yolu tasarımlarına onay vermesi. Normal şartlar altında GPU ya ne gönderirsen gönder donanımsal bir problem olmaması gerekir ki bunu engellemek için tonla sensör ve koruma var GPU da. Ama gidip 1500$ lik GPU da ucuza kaçaçak kadar aç gözlü firmalar olduğu için bu tarz problemler oluşuyor.

    Safe olmak istiyorsaniz da asıl yapmanız gereken şey FPS limiter değil hafif underclock + power targeti %90 a çekmek. Bu problemi direk kaynağından çözecektir FPS limiter her oyuna yemez. Çok ağır oyunlarda yine aynı problem yaşanabilir.

    Problemin kaynağı ani güç çekimi ile gelen yüksek voltun koruma pinini patlatması. Overvoltage korumaları düzgün çalışmadığı için bu ani çekişi engelleyemiyorlar nedense.

    Pahalı ekran kartı alacaksanız Asus Strix alın, PCB tasarımı açısından açık ara en yüksek kalite - hatta neredeyse gereksiz denilebilecek kadar kaliteli parçalar kullanıyor Asus Strix serisinde. Ben yapay zeka mühendisiyim, Strix Gtx 1080 var ilk çıktığı zaman almıştım, 2 ay boyunca soluksuz çalıştırdığım oldu gerekli işlemler için ekran kartını hala mis gibi çalışıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi warking95 -- 23 Temmuz 2021; 12:00:09 >




  • warking95 W kullanıcısına yanıt

    Alıntı

    metni:
    Yani minecraft gibi bir oyunda 1000 FPS almak ile yeni nesil CP77 gibi bir oyunda max ayarlarda 60fps almak GPU için aynı zorluk ve tehlikeyi oluşturuyor.

    Hocam merhaba, kart tasarımı ve mimarisinden anlamam fakat yük altında 60 fps ile yüksüz 1000-2000fps arasında fark olduğunu kartın farklı yerlerine aşırı yüklendiğini bu yüzden arıza çıkardığını/çıkarabileceğini düşünüyorum.

    Gtx 1080 ekran kartınızında bu senaryoda coilwhine a neden olabileceğini, en azından kartınızı 'tehlikeli sınırlara' yaklaştıracağını düşünüyorum. Coilwhine sorununun çoğaldığı sıralardada kart marka/model farketmeksizin çoğu kartta özellikle videolu introlarda alınan fpsin coilwhine'a neden olduğunu çokça konuşmuşlardı forumda.


    Ek olarak Evganın kalitesiz pcb tasarımı yaptığınıda düşünmüyorum. Benim bildiğim kaliteli bir markadır Evga.Evganın daha çok etkilenmesinin sebebi rakiplerine göre daha yüksek saat hızı vermiş olabilir.


    Son ek: Googleda Gtx 1080 coil whine diye arattığınızda çıkan öneri "Gtx 1080 coil whine high fps" oluyor. Yani bu gerçek bir sorun. Çözüm önerileri ise fps limiter kullanın şeklinde. Asus rog strix gtx 1080 modelindede yaşayan var ayrıca.Amazon Game Studios'un yeni oyunu New World, RTX 3090 ekran kartlarını kullanılamaz hale getiriyor  Rtx 3090 ın güç olarak çok daha güçlü bir kart olduğunu düşünürsek alınan fps le coilwhinedan daha öteye geçerek kartı yakabilecek seviyede güç çekmeye zorladığını sonuç olarakta mosfetleri yaktığını düşünmemiz normal. Daha güçlü mosfetler ve daha sağlam bir bobin çözüm olabilir fakat gpu limite dayanana kadar fps artmaya devam edeceği için belki 3-5kat daha iyi mosfet, bobin kullanmak gerekecek, kimsenin bu fps lerle işi olmadığı içinde bu masraf gereksiz olacak, yani en mantıklısı fps limitlemek.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seto-Kaiba -- 23 Temmuz 2021; 12:50:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • L.Croft kullanıcısına yanıt
    4k 144 bile kullanabilirsin aslında çoğu oyunda cyberpunk hariç fsr desteği falan derken bu günleri de gördük sonunda :-) bakalım 7900xt ne olacak. Bu arada 144 az gelmiyor gibi ya mükemmel kıvamda bana göre. Bu arada 240 da denedim de gerçekten para tuzağı geldi bana.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Endişelenmemiz için önce 3000 serisi bir ekran kartına sahip olmamız gerek. Malesef burası Türkiye keşke başka bir yerde olsaydım

  • asla endişelenmeme gerek olmayacak galiba :,)

  • Konsol candır

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.