Şimdi Ara

Amazon’dan Akıllı Buzdolabı Çıkışı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
267
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Insider’ın yeni bir raporuna göre Amazon, kendi akıllı buzdolabı üzerinde çalışıyor olabilir. Projenin dahili olarak adlandırıldığı “Project Pulse”un, şirketin yüksek teknoloji ürünü Amazon Go mağazalarında çalışan aynı Amazon “fiziksel mağazalar birimi” tarafından geliştirildiği bildiriliyor.

    Insider, Project Pulse “envanterinizi ve satın alma alışkanlıklarınızı takip etmek, ne istediğinizi tahmin etmek ve teslim etmesini sağlamak için tasarlandı” diye yazıyor. Buzdolabı ayrıca son kullanma tarihlerini takip edebilir, buzdolabınızdaki ürünlere dayalı tarifler önerebilir ve bir Amazon Fresh veya Whole Foods marketinden daha fazla yiyecek sipariş etmenin kolay bir yolunu sunabilir.


    Insider, “bilgisayar ve yapay zeka direktörü” Gopi Prashanth’ın liderliğinde, Amazon’un buzdolaplarına yaptığı baskının görünüşe göre en az iki yıldır üzerinde çalıştığını söylüyor. Amazon’un ürünü tanıtıp tanıtmayacağı veya ne zaman tanıtacağı belli değil, ancak rapora göre, büyük olasılıkla diğer üreticilerle ortak olacak.


    Akıllı Buzdolabı fikri yeni değil


    Akıllı buzdolapları yeni bir fikir değil. Samsung ve LG, yiyecekleri tanımlayabilen, Bixby gibi dijital asistanlara bağlanabilen ve hatta bazı durumlarda kolayca daha fazla yiyecek sipariş edebilen cihazlar sunmuştur. Eğer gerçekten bir buzdolabı üzerinde çalışıyorsa, Amazon’un katma değeri, marketler ağı ve Amazon Go marketleri ve Dash arabalarındaki bakkal ürünlerini tanımlamak için bilgisayar vizyonu kullanılarak halihazırda yapılmış olan iş olacaktır.

    Şirketin girdiği diğer ürün kategorileri (en son olarak termostatlar) gibi, Amazon da rakiplerini fiyat konusunda düşürmek ve Alexa’da yıllarca süren geliştirmelerden sonra başka bir akıllı ev cihazını ekosistemine kolayca entegre etmek için iyi bir konumdadır. Bir Amazon sözcüsü “Söylentiler veya spekülasyonlar hakkında yorum yapmıyoruz” şeklinde açıklamalada bulundu.

    Amazon’un, birçok şeyi deneyecek ve asla serbest bırakmayacak kadar büyük ve iyi kaynaklara sahip olduğu düşünülüyor. Amazon’un ürün hırslarıyla ilgili sızıntılar geçtiğimiz günlerde yaşanmıştı. Bloomberg, şirketin uzun zamandır beklenen robotunu sonbahar donanım etkinliğinde duyurmayacağını tahmin etti, ancak sonuçta yaptı – diğer birçok tepkinin yanı sıra olası gizlilik endişelerini de artırdı.


    Kaynak: Teknoloji Haberleri




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.