Şimdi Ara

Amazon, Clubhouse gibi uygulamalara rakip bir platform geliştiriyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
33
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Jeff Bezos’un kurucusu olduğu e-ticaret devi Amazon, ‘canlı ses’ furyasına katılan şirketler arasına girmeye hazırlanıyor. The Verge’e göre şirket Twitter Space ve Clubhouse gibi platformlara rakip olabilecek bir uygulama üzerinde çalışıyor. 



    Amazon, Clubhouse gibi uygulamalara rakip bir platform geliştiriyor



    Şu an için ‘Project Mic’ ismi verilen bu uygulama, kullanıcılarına müzikle birlikte radyo yayını yapma , dağıtma gibi birçok özellik sunacak ve kullanıcıların bir DJ’e dönüşmesine olanak sağlayacak.. Açıklamalara göre bu projenin ana hedefi, radyoyu demokratikleştirerek yeniden icat etmek. 



    Uygulama ilk olarak Amerika Birleşik Devletleri’nde kullanılacak. Açıklamalara göre kullanıcılar, bu uygulamanın yanı sıra Audible, Amazon Music, Twitch ve Alexa donanımlı cihazlardan da yayınları dinleme imkanına sahip olacak. Haberlere göre kendi programını yapmak isteyen herkes Amazon’un müzik kataloğundan yararlanabilecek. Buna ek olarak uygulama, arabalarda kullanım için optimize edilecek ve ‘radyoyu yeniden icat etme’ mottosuna katkıda bulunacak. 



    Amazon, Clubhouse gibi uygulamalara rakip bir platform geliştiriyor



    Açıklamalara göre şirket, uygulamanın popülerleşmesi için birçok ünlü isimle anlaşmayı planlıyor. Uygulama büyük ölçüde müzik odaklı olsa da farklı kategorilere de odaklanacak. Bu kategorilerin ise popüler kültür, komedi ve spor olduğu belirtiliyor. 



    Ayrıca Bkz.Amazon, çalışanlarına süresiz evden çalışma izni verdi



    Geçtiğimiz aylarda da Aixos’un tarafından yayınlanan bir haberde Amazon’un bir canlı ses uygulaması üzerinde çalıştığını sizinle paylaşmıştık. Bu haberde, uygulamanın müzik odaklı olacağı, podcastler, canlı konserler gibi birçok özelliği içereceği belirtilirken Amazon’un büyük plak şirketleri ile görüşmeler halinde olduğu yer almıştı. 



    Canlı ses uygulamaları artıyor



    Amazon, bu uygulamayla birlikte Apple, Spotify ve Sonos gibi birçok şirketin hareketlerine katılmış oluyor. Tüm bu şirketler; şovlara ev sahipliği yapmak ve radyo deneyimini dijital olarak çoğaltmaya çalışmak için birçok müzik küratörüyle çalıştığını açıklamıştı. 



    Amazon, Clubhouse gibi uygulamalara rakip bir platform geliştiriyor



    ‘Canlı ses’ platformları Clubhouse isimli uygulama ile birlikte popüler hâle gelmişti. Ancak bu uygulamada büyük sanatçıların müzik yayınları yapmasına olanak tanıyan özellikler yer almıyordu çünkü daha çok sosyal bir ağ olmaya odaklanılıyordu. Amazon da çıkaracağı bu uygulama ile bu tarz özelliklerin kullanıcılar ile buluşmasını sağlayacak.




    Kaynak:https://www.theverge.com/2021/10/26/22744585/amazon-project-mic-launch-live-audio-app



  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.