Şimdi Ara

Amatör bisikletçiler genelde neden..........

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.524
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Amatör bisikletçiler( istisnalar hariç)genelde neden kilolu,yüzü gürbüz ve hatta göbekli olurlar.Devamlı bisiklet sürerek spor yapan kişinin mantıken zayıf veya fit olması gerekmez mi?



  • Adı üzerinde; Amatör oldukları için.

    Bisiklete profesyonel düzeyde yaklaşan insan tüm önceliğini bisiklete göre ayarlar. Yemesinden içmesinden tut, düzenli uykusuna dek her şeyini en ince detayına göre hesaplar.
    Amatör bisikletçiler ise çoğunlukla masa başı işler halleden, monoton bir düzeni olan ve "Bi değişiklik olsun, en azından pazar günü farklı bir şey yapayım." mentalitesindeki kişiler olduklarından ya da zaten kilo problemi yüzünden spora başlamayı düşünen ve bunun için de bisikleti tercih ettiklerinden dolayı çoğu bisiklet kullanıcısı göbekli möbekli takılıyor. Eğer bu uğraşlarını ayda bir kaç gün yerine düzenli bir programa bağlayabilirlerse ve buna ek olarak aldıkları karbonhidrat, protein gibi besin değerlerine dikkat ederlerse fit bir vücuda sahip olmamaları için hiçbir sebep yok.

    Sadece bisiklet sürmek, faydalı değildir. "Bisiklet sürüyorum nasılsa zayıflarım" diye düşünüp, tur sonrasında kıtlıktan çıkmışcasına yemek yemenin bir esprisi yok açıkçası. :)

    Ekleme: Ben de amatörüm.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Senry -- 21 Ocak 2014; 18:32:56 >




  • Güzel tespitler.teşekkürler
  • Amatör bisikletciler kilolu olur,
    hatta amatörce koşma, yürüyüş yapanlarda kilolu olur,
    çünkü bu kişilerin büyük çoğunluğu aktivite sonrası "ben nasılsa aktivite yapıyorum, kalori harcarım, yemenin bir zararı olmaz" diyerek
    200 Kcal harcadıkları aktivite sonrası kıtlıktan çıkmışcasına 2000 Kcal lik yemek yerler ve şişmanlarlar.
    hafif aktivite ile kaslara daha çok oksijen gitmeye başlar ama aynı zamanda bu artan dolaşım hızı daha çok yemek yenilmesine daha sindirilmesine ve daha çok yağ depolanmasına yol açar.

    tek başına dietler işe yaramadığı gibi dietsiz sportif aktivitelerde faydasız olur (haftalık 500km pedallama yapmıyorsanız)
  • Siz hiç tour de france yarışında kilolu bir sporcu gördünüz mü ? Kiloluysa zaten amatörden ileri gitmesi zor. Ayrıca kilo vermek için bisiklet süren kişi sayısı da fazla

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amatör olan kişi bisikletçi değil bisikletlidir.
    sahilde parkta vb yerlerde etrafı seyrederken gezen bisikletlileri görebilirsiniz ama bisikletçiler genelde etrafı seyretmez ve bir yere yetisiyormuşcasına giderler.
    bisikletli için bisiklet araçtır. Bisikletçi için ise amaç.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • onlar kilo vermek için başlayanlar
  • Amatörüm.Boy 1.80, kilo 62.Kısacası dediğin doğru değil.Bende o dediğin ark.ları hiç görmedim ama kilo verme amaçlı kullananlar olabilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Batman Beyond

    Amatörüm.Boy 1.80, kilo 62.Kısacası dediğin doğru değil.Bende o dediğin ark.ları hiç görmedim ama kilo verme amaçlı kullananlar olabilir.

    İstisnalar kaideyi bozmaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kymelria kullanıcısına yanıt
    Dediğim gibi hocam ben hiç görmedim kilolu amatör bisikletçi Size denk gelmiş demek ki
  • Senin görmemen ya da denk gelmemen, onların olmadığı anlamına gelmiyor.
    Kaldı ki konuyu açan kişi "genelde" diye kesinlik belirtmeyen bir ifade kullanmış, "neden tüm amatörler" ya da "amatör bisikletçilerin hepsi" gibi kesinlik belirtmiş olsaydı haklı olurdun.
  • amotörler hiç yol iz bilmezler deli gibi aynı yerde doğlaşır lar kaç bin kilo metre gittinmi diye sorunca mal gibi bakarlar 2 yılda 8500 km gitmiş biri olarak yazıyorum sevgilerle...benim görüşüme göre bir insan 3000 km den sonra ancak profesyonel olur...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zikit -- 16 Mart 2016; 1:24:57 >
  • zikit Z kullanıcısına yanıt
    olm bu bisikletçilerdeki tavır ne böyle? Bir insan keyif için almış olamaz mı bisikleti? İlla bir amacı bir hırsı olmak zorunda mı? Adam bilmiyorsa bilmiyodur kaç km gittiğini. Sana ne? Adam kendi umursamıyor kaç km gittiğini sana niye dert oldu? Ne diye adama "mal" tabirini yapıştırıyosunuz? Nasıl tiplersiniz siz? :D

    not: profesyonel bisikletçi olmak umrumda değil trafikten kurtarsın yeter.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi puLAs -- 16 Mart 2016; 13:48:52 >
  • Genelde kilo vermek için binerler, ama kiloları bisiklete binmeye ve sürmeye genellikle engel değildir. Bunu farkettiklerinde de grupla çıkılan bütün gezilerde yorgunlukla çokça yerler :P

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu arada amatör ve gayet normal kilodayım... ;)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.