Şimdi Ara

Altyazi.org (divxplanet) kapandı! /// Yeni Adresi planetdp.org

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
3
Favori
9.997
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 2004 yılında divxplanet ile başlayan, bu domainin ardından altyazi.org ile devam eden geleneğin yeni adresi...

    planetdp.org




    Altyazi.org (divxplanet) faaliyetlerini durdurmuştur. Bugüne kadar emek veren herkese teşekkürler. Kamuoyunun bilgisine.
    https://twitter.com/altyazi_org/status/828630794134491136


    öncelikle, site kapandı arkadaşlar, boşuna beklemeyin. twitter'dan da akşam kapandığını ilan edeceğiz. kına yakmak isteyenler yakabilir...

    divxplanet diyeceğim, altyazi.org domainine mecburiyetten geçmiştik; çevirmenleri arasında kemalist, çarşaflı, gay, lezbiyen, ülkücü, akpli, tarikatcı, tarikat düşmanı, liberal, ayyaş... ne ararsanız vardı. bu insanlar, kendi kimliklerini bir tarafa bırakıp, sevdikleri dizi ve filmlerin çevirilerini yaptıkları, bunları bizlerle paylaştıkları, belli bir çizginin üzerinde kaliteye sahip oldukları için bu toplulukta vardılar. site kurulduğu günden itibaren, siyasi ve dini meseleleri konuşmadık, konuşturmadık. herkesin düşüncesi kendisine dedik. siyaseti konuşmak isteyen gelip ekşide konuşur, forumlarda konuşur, facebook sayfasında konuşur, twitterda konuşur, bize ne! sinema ilgi alanı mı? çeviri yapıp paylaşıyor mu? bu iki kriter dışında, sitede kimsenin kimseye höykürmesine, ezmeye kalkmasına izin ve imkân vermedik. site adminlerinden biri süryani, biri musevi mesela... çoğu insan da bilmez bunu. kendi dünya görüşünü bu keyfimizin içine sokmaya çalışan her kim olursa da, çevirdiği filmle alakasız görüşlerini altyazı dosyalarına yazmasına izin vermedik. bunu yaparken bir tarafı da kayırmadık. "başörtüsüne özgürlük" diye altyazı içine yazılmış notu da sildik, gezicinin notunu da.

    divxplanet bir ütopyayı 13 senedir yaşatmaya çalıştı. bir "keyif" etrafında buluşan insanların, dünya görüşlerinden, yaşam biçimlerinden, inanışlarından, inanmayışlarından sıyrılıp, sadece ve sadece sinema ve altyazı dairesinde, kimse kimseye ilişmeden, ötekileştirmeden, aşağılamadan, ezmeden... bir şeyler yapabilmenin çabasıydı. ömrü buraya kadarmış, sağlık olsun...

    ne oldu da kapandı diyenler için açıklama:
    siteyi teknik ve ekonomik olarak hayatta tutan birkaç kişi vardı zaten. bin türlü baskıya bir noktaya kadar direnilebildi.

    bir de muazzam reklam gelirinden bahseden zevzekler var: sitenin son 5 yılında tek bir reklam yok! :) adam o kadar ezbere konuşuyor ki, bırakın muazzam reklam gelirini, bir kuruş reklam geliri yoktu, farkında bile değil. server kirası vs masraflar cepten ödeniyordu.

    ekleme: çok mesaj geliyor, hepsine cevap verecek vaktim maalesef şimdilik yok, lütfen kusuruma bakmayın. elim rahatlayınca yazarım.

    https://eksisozluk.com/altyazi-org--857160?focusto=66123971





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Norain -- 12 Şubat 2017; 0:49:10 >



  • Gidişi kötü oldu.
  • haydaaaaaaaaa
  • Yazık oldu bir parçam gitti sanki.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok geniş bir arşiv vardı orda özellikle filmler için . Gerçekten yazık oldu . Korsana destek verenler kapansın gitsin gibi acımasız yorumlar olmuş ama ben bir içerik için altyazı üretilmesini korsana destek olarak görmüyorum.

    2000lerin başından beri hepimizin yolu divxplanet'ten geçmiştir bir şekilde.

    Kimseyi töhmet altında bırakmak istemem sadece fikrimi paylaşmak istiyorum. Böyle olacağı Netflix'in Türkiye piyasasına girişiyle ve The Walking Dead dizisinde yaşanan altyazı sıkıntısıyla anlaşılmıştı aylar evvel .

    Ehh tabi adamlar bu işe kar payı için giriyor . Kar payını azaltacak her ihtimale karşı da yasal yollardan sopayı gösterirler.

    Birkaç yıl içinde tüm benzer sitelerin kapanacağını ve içeriklerin kaldıralacağını düşünüyorum .

    Divxplanet en çok göz önünde olan site olduğu için işe ordan giriştiler .
  • Üzüldüm girmeyince bu gün. mobilden girerken sürekli yanlışlıkla reklama tıklıyordum reklam geliri bası olmaz koca sitenin orayıda anlamadım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • internetten film/dizi indirmeye başladığımdan beri kullandığım tek siteydi, üzüldüm



    ama pekçok abidik gubidik site bile reklam alıp hayatına devam edebilirken bunun kapanması mantıklı değil

    kaldıki "ekonomik sıkıntıdayız ,bize bağış yapın" deseler benim gibi seven binlerce üyesi destek olurduk

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uzun yıllardır kullanıyordum..Bugüne kadarmış..En çok eski anime çevirelerine yanıyorum..Daha listemde olan 90 yapımı animeler vardı Artık çevirilerini bulmak imkansız gibi olacak..
  • Keşke reklam alsaydınız, bağış yapsaydık. Yılların sitesi kapandı

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2004 yılından bu zamana kadar üyeydim. Benim için bir devir kapandı sanki. bugüne kadar emeği geçenlere teşekkür ederim.



    kapanmasına sebep olanlara ise buradan diyecek birşey bulamıyorum!!!!!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lionel Fusco kullanıcısına yanıt
    Sadece ekonomik durumdan ötürü değilmiş. Ekşi Sözlükte dediklerine göre dsmart, digiturk gibi oluşumlar hep dava açmış haklarında.

    güncel film takip etmek falan açısından da iyiydi orası sağ tarafta altyazısı gelen filmlere göre indirme yapardım. Altyazı vermese de buna yardımcı olacak bir site var mı acaba derli toplu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m-99 -- 8 Şubat 2017; 2:30:44 >
  • eee altyazıların hepsi silindi mi şimdi?

    ulan birer birer siliniyor her şey
  • Bs playere kaldik.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • keşke kapanmasaydı :(
  • Çok kötü oldu bu ya. Alışmıştık cidden, divxplanetin anasayfasına girmediğim gün yoktu. Gerçekten bir keyifti yani. Site tekrardan açılıp bağış hesabı oluşturulma gibi bir imkanı olmaz mı acaba ? Şahsen ben en ön sırada bağış yaparım. Yıllardır emek verilen altyazıları bedavaya indiriyoruz çünkü.
  • Leonardo DiCaprio. kullanıcısına yanıt
    2gb dolayında alınmış bir yedek var sadece filmler için . İnternette biraz araştırırsanız bulmanız kolay . Yalnız yedek 2015 yada 2016ya aitmiş sanırım tam güncel değil .
  • Netflix,blutv vb. gibi platformların içeriği aniden genişlerse anlayınki arşiv satılmıştır.
  • Üzüldüm açıkcası ya bi efsaneydi onlarla başlamıştım film arşivi yapmaya hey gidi.
  • Ben bu sitede 1700 den fazla filmi izledikce puanlamistim. Bir nevi izleme listemi puanlamalarimi takip ediyordum, kapanmadan once yazmis olsalardi imdb ye filan gecirirdik. Kkullaniciyada saygi gostermediler zaten gerkesin kizdigi durum bu yillarca hakkiyla yaptin 1 fecede yok etmeseydin bari

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.