Şimdi Ara

Altyapı Sorgusunda Çıkan Hız Verilmiyor!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
637
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba.


    Bundan 1 ay önce evime VodafoneNet VDSL 50Mbps aldım. Alırken 50Mbps alabileceğimi, zaten alamazsam bu paketi sunamayacaklarını söylediler. Ben de birkaç farklı siteden altyapı kontrolü gerçekleştirdim ve doğruladım, Milleni'den kontrol ettiğimde hızım 66Mbps görünmekteydi. Bağlantı aktivasyonu yapıldıktan sonra speedtest yaptığımda 24Mbps yi gördüm ve modem ayarlarına girdiğimde erişilebilir hızın 30-35Mbps civarında olduğu yazıyordu. Hat değerlerim aşağıda.


    Duruma istinaden müşteri hizmetlerini aradım herhangi bir sorun yok dediler arıza kaydı açtılar. İlimde bulunan Türk Telekom ana şubesine gittim ve müşterisi olduğunuz firmaya gidin dediler. Ben de sıfırdan müşteri olmak istiyorum kaç hız alırım şeklinde sorduğumda "Sistemde 68 görünüyor ama 30-35 alırsınız." dediler.

    2 gün sonra TT'den ekipler aradı tam telefon çaldığı sırada hattım kesildi ve bu sefer de hızım 18Mbps'ye sabitlendi. Sorduğumda neden böyle olduğunu "O 68 yazan santralden çıkıştır, zayıflar." gibi alakasız şeyler söylediler ve hızınızı sabitleme talebi gönderiyoruz dediler. Ancak tahmin ediyorum ki hızımı sabitleyenler kendileri, Vodafone müşteri hizmetlerini aradığımda da bir çözüm bulamadılar biz hız kısıtlaması yapmadık dediler.


    Altyapı sorguda 68 yazdığı halde hız nasıl evime geldiğinde 35' e düşüyor bunun sebebi ne olabilir, DSLAM'dan bir hız kısıtlaması söz konusu olabilir mi? Santrale 200m uzaktayım ve erişilebilir hızım neden bu kadar düşük ve "68 diyor ama 30 alırsınız"ın mantığı nedir?

    Altyapı Sorgusunda Çıkan Hız Verilmiyor!


    Altyapı Sorgusunda Çıkan Hız Verilmiyor!


    Altyapı Sorgusunda Çıkan Hız Verilmiyor!


    Altyapı Sorgusunda Çıkan Hız Verilmiyor!







  • Ben de aynı sorunu yaşıyorum. Altyapı sorgusunda 62 Mbps çıkarken 35 Mbps alıyorum ve modem arayüzünde ulaşılabilir hız 41-42 Mbps arasında gözüküyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben ve forum arkadaşlarımız yüzbinlerce kez ifade etmişizdir. Sorgulama sayfalarındaki sonuçlar teoriktir, gerçeği yansıtmaz. Orada görüp "aaa hattım 100 destekliyordu ama neden 16 bağlandı" demeyin, yapmayın etmeyin. Bu konuları forumda yüzlerce farklı konularda konuştuk.


    VDSL port müsaitliği yok ise veya gözüken portlarda arıza var ise ADSL bağlanır, hiç port yoksa hizmet alımı mümkün olmaz. Bunların teyitlerini işletmeciden yapmak gerekir. Ne kadar hız alırım, durum nedir, bu hızı alamazsam iptal durumları nasıl olur vb konularında uzlaşıya varmak gerekir.


    İşletmeci, "ben sana 50 veririm" deyip veremedi ise ilk akla gelen bina içi tesisat olmalıdır. Burada bir sorun yok ise ilgii sahada port olmayabilir. Bunun takiplerini yapmak gerekir.

  • LittleEinstein L kullanıcısına yanıt
  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

    Sanırım derdimi anlatamadım. ADSL portu söz konusu değil port değiştirme işlemim yapıldı ve VDSL portundayım. Resimlerde de gördüğünüz gibi kasıtlı bir şekilde 18431kbps ye sabitlenmiş durumda bağlantı hızı.


    Bina içi tesisat sorunlu da olabilir ancak binam ve tesisatı hakkında hiçbir bilgiye sahip olmayan bir TT çalışanı nasıl oluyor da "66 yazıyor ama 30 alır." diyebiliyor? Eleştiriyi yapmadan önce konuyu keşke daha iyi okusaydınız.


    Yanıtınız için teşekkür ederim.

  • exposeless E kullanıcısına yanıt

    Konuyu tabiki okudum. Bahsettiği bilginin doğru ifade edilmiş hali şudur. Saha dolabından uzaklaştıkça verim düşer. Mesela dolaptan çıkış hızınız 100 olsun. Size ulaşana kadar SNR değeriniz düşecek ve hat zayıflamanız yükselecektir. Bu da performansı etkiler. Ben sizin fiziksel saha mesafenizi bilmiyorum. Bina içi tesisatınızda bir problem var ise, bu da performansı etkileyecektir. Bu bazen net 50megabit kayıplara da neden olabilir, 1 ila 2 megabit kayıplara da neden olabilir.


    Hat değerlerinize bakınca da, maksimum hızı aldığınızı görüyorum çünkü hat değerleriniz bu kadar müsaade ediyor. SNR basamağı çok düşük ve daha da hız arttırımı yapılırsa bağlantı kopacaktır.

  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

    Hocam bina içi tesisattan olabilir tabiki de haklısınız teşekkür ederim. Saha dolabıyla mesafemi bizzat 200 metre olarak ölçtüm tıpkı sistemde yazdığı gibi. Akla bina içi tesisat geliyor evet ancak sorum şu ki binayla ilgili hiçbir detaya sahip olmadan nasıl 30 u geçemezsiniz diyebilirler? 200m yakında olan da 50 alamayacaksa kim alacak? Bir kısıtlama söz konusu değil mi sizce de? Forumda başka başlıklarda da DSLAM kilidinden bahsedilmiş bu tip bir kısıtlama mümkün müdür veya hattın başka bir aboneyle bölüştürülmesi?

  • exposeless E kullanıcısına yanıt
    Sizin durumunuz kilit ile ilgili değil hocam. Snr değeriniz düşük. Önce bunu halletmek lazım.

    https://forum.donanimhaber.com/hat-kablosu-nasil-yenilenir-telekom-kablosu-nasil-yenilenir-kablo-yenileme-nasil-yapilir--142783067

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

    Peki hocam teşekkür ederim paylaştığınız konuya göz atıp kabloları kontrol ettireceğim. Ancak bağlantının tam 18431-3072kbps olması bir kısıtlama/kilit değil midir? Üstelik tam telekom yetkilileri arıza kaydım için beni aradığında oldu bu değişim. Anlık hat değerlerim aşağıdaki gibidir.


    Altyapı Sorgusunda Çıkan Hız Verilmiyor!
  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt
    Hocam siz genel konuşmuşsunuz, konu sahibini bilemem ama benim tesisatımda sorun yok. Altyapı sorunlu olunca böyle oluyor demek ki...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hız testim


    Altyapı Sorgusunda Çıkan Hız Verilmiyor!



    Modem arayüz değerlerim

    Altyapı Sorgusunda Çıkan Hız Verilmiyor!



    Merhaba

    Ben 233 metrede 100 mbps tam alıyorum bende de sorgulamada 63 mbps deniyor ama ulaşılabilir hızım 114 mbps

    Altyapı Sorgusunda Çıkan Hız Verilmiyor!




  • Kardeşim seni tesisatında sıkıntı olucağını sanmıyorum bu internetten başım çok yandı benim müşteri hizmetleri 45 mbps desteklediğini söylüyor vdsl ye geçtim 1 dowland alıyodum sonra arıza ekibi geldi hattınız kötü adsl ye geçin dedi dedim abi müşteri temsilciniz 45 mbps rahat alır dedi adam resmen kendi çalıştığı firmayı karaladı sen bakma dolandırıcı onlarda dedi ben bi cadde üzerinde oturruyorum 3 ay önce cadde üzerine 5 tane tip 7 saha dolabı yaptılar ve tüm saha dolaplarını değiştirdiler oturduğum yerin sağ tarafına doğru 10 metre ileride eski tip saha dolabı var ona bağlıyım ancak sol 50 metre tarafıma doğru yaklaşıl 4 tane yeni tip 7 saha dolabı var ancak benim bulunduğum saha dolabını onlara bağlamayorlar benim anlamadığım olay ise tüm caddedekileri saha dolabını değiştiriyorsun ancak en çok merkezi tarafa doğru olan yerdeki saha dolabını bırakıyorsun bilerek mi yapıyorlar anlamadım bu arada santrale 430 metre uzaklıktayım


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • exposeless E kullanıcısına yanıt

    Merhaba. Manuel olarak hız belirlenebileceği gibi, otomatik olarak da hız belirlemesi yapılabiliyor. İlgili personel sanırım manuel olarak hızı sabitlemiş. Bu problem değil, SNR değerleriniz iyileştiğinde hızınızı arttırabilirsiniz. Şu anki durumda hattınız ancak bu hızda sağlıklı çalışır. Aksi halde CRC hataları üretebilir, bağlantı kopması yaşanabilir.


    Bu arada hocam bilgilendirme olsun diye şu linki de eklemek isterim.


    Diyelim internetiniz aniden kesildi. Arıza kaydı yerine şuraya bakmalıyız ilk olarak.


    https://www.turktelekom.com.tr/hakkimizda/sayfalar/planli-calisma-duyurulari.aspx





  • LittleEinstein L kullanıcısına yanıt

    Hocam selam. Aynen genel olarak bilgi verdim :)

  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt
    Evet bilmeyenler olabilir. Konuyu görünce ben de yazayım dedim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • LittleEinstein L kullanıcısına yanıt

    Hocam dikkat ederseniz genelde konulara genel bilgiler yazıyorum. Bazen teknik detaylara girdiğimizde insanların kafası karışabiliyor. Bu yüzden yalınlaştırmak daha iyi oluyor hocam.

  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt
    Evet hocam, anladım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

    Hocam iyi günler, bugün bina ankastre kutusuna baktım, fotoğrafını aşağıya ekledim. Ne durumda görünüyor bakabilir misiniz, ne gibi bi ücrete değiştirilebilir?




    Altyapı Sorgusunda Çıkan Hız Verilmiyor!
  • exposeless E kullanıcısına yanıt

    Hocam selam. Açıkcası çok iyi duruyor ankastre kutusu. Bina çok eski değil sanırım. Kablolar da güzel gayet. Sizinkisi hangi kablo bunu tespit edip alternatif bir kablo ile deneyebilirseniz çok iyi olacaktır.


    Benim metre payım düşük, masraf yaparım diyorsanız cat6 kablo alın kaç metre gerekiyorsa. Üstteki size gönderdiğim konudaki gibi rj11 yaptırın bir tarafına. Bir de öyle deneyebilirsiniz.


    Ancak ben bir problem göremiyorum, kutu gayet iyi duruyor. Belki reglette bir sıkıntı vardır diye düşünüyorum, onu da değişmesi kolay. Elekrikçi ile görüşebilirsiniz dilerseniz.


    Ek yapılmış bazı kablolara, o şekilde olmasa daha iyi olurdu tabi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 17 Ekim 2020; 14:1:42 >
  • Hocamında dediği gibi altyapı sorgulama sitelerine kesinlikle güvenmeyin, yakın değerleri söyler hep o siteler.


    Benimde altyapım 47 gösteriyor ama şuan modem ayarlarımda 70 mbps gösteriyor.



    Kablonuzu bulup yeni sıfır kısa bir cat6 ile deneyin eğer hat değerleriniz yükselirse kablonuzda sorun vardır.



    Ama değişmezse altyapı sağlayıcısı Türk Telekom portlarından kaynaklıdır.



    Dediğimi yapın eğer port kaynaklı ise Müşteri hizmetlerini arayın hattınız 30 mbps destekliyor. Hızınızı 30.000 kbps sabitletin.


    Ve de hızınızı 24 mbps'e düşürün.



    DSL altyapısında Türk Telekom en güveniliri. Altyapı TT'nin siz Vodafone'dan hizmet alıyorsunuz TT sizi arka plana atıyor.


    Altyapınız VDSL ama sağlam hız veriyorsa sağlam dolapdan geliyorsa mantıklı yan ISP'lerden internet almak.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.