Şimdi Ara

Altyapı Karmaşacası! Lütfen Yardım Edin!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
775
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese Merhaba.

    Öncelikle yükleyeceğim resimdeki tüm sokaklar aynı mahalleye bağlıdır. Bundan yaklaşık 1,5 ay önce çevremizde fiber altyapı çalışması olduğunu öğrendik (FTTC) ve ADSL belasından kurtulacağımız için aşırı sevinçliydik. Şimdi önce basit çizimimi ekleyeyim ve bunun üzerinden anlatmaya devam edeyim:



    Altyapı Karmaşacası! Lütfen Yardım Edin!

    Resimde ILGIN ve ZADE sokak kendi mahallesi olmayan başka bir mahalle santralinden (uzaklığı kablo mesafesi ile 2-2,5 km) hizmet almakta. 721 nolu eski tip ADSL dolabı ise pasif konumda.

    21 Nolu saha dolabı ise 1,5 ay önce bizim çalışmayı öğrendiğimiz kabin.

    Yuvarlak kısımlar siyah kabloların bağlı olduğu direkler ve onların kodları.

    Geçen hafta erişim planlama ile görüşmemde 721 ile başlayan direklerin yön değişimi yapılıp 21 nolu dolaba aktarılabileceği söylenmişti bende yeni abonelik başvurusu yapmıştım ancak bugün gelen ekipler bunun olmayacağını söyledi. 721 F8 den giden kablo yol kesme yapmasına rağmen, yol kesme durumu olacağından yapamayız dediler.

    İnternet durumumuz çok sıkıntılı. 10-12 alıyor gibi gözüküyoruz ama çoğu zaman bu hız yalan. Sizlerden ricam bu konuya dikkat çekip yetkili birilerinin bununla ilgilenmesi. 300 metre mesafeden fiber döşeme yapılıpta toplam 6 ev için ek bir dolap koyacaklarını sanmıyorum. 721 F8 den boşa giden kablolar ile o kısım iptal edilip 21 E7ye bağlanma imkanı olduğunu düşünüyorum. Dilekçe vermeyi düşündük ama bir sonuç alabileceğimizden emin değilim.

    DİPNOT: 721li direkler için gelen kablolar 21 nolu dolaba bağlı evlerin yanından geçmesine rağmen hiçbiri bunlardan hizmet almıyor.

    LÜTFEN BU KONUDA BENİM SESİMİ DUYURMAMA YARDIMCI OLUN.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >







  • Sırada @yukleniyor var.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • istersen telekoma küfür et hakaret et ister tatlı al tatlı dilli konuş hiç bir şey değişmiyor

    işlerine gelirseler hemen 3-5 güne yapıyorlar işi işlerine gelmezse yıllar bile sürer
  • Herhangi bir kısa yolu, garanti yolu yok diyorsunuz yani ?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yaklaşık 1 haftanın editi:

    Açık kapı üzerinden de talep iletmiştim. İlettiğim talebi anlayamamışlar bile. 721 nolu dolabı fibere çevirin dediğimi sanmışlar. Bunada yatırım planımızda yok deyip kapatmışlar.

    Türk telekomdan 3-5 kez arandım. Yeni abonelik başvurumu iptal etmediler. 8 Ağustos’a kurulum randevusu oluşturmuş ama ben ısrarla 21 nolu saha dolabı mı dememe rağmen net bir bilgi vermediler. Beklemeye girdim 8 Ağustos’u.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Saha planı değişmediği sürece devrenin bağlı olduğu hatlar aktarılmaz. Dolayısıyla 721 nolu dolabın fiber dönüşümünü beklemeniz gerekiyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.