Şimdi Ara

Alttan Ders Alma ve Burs Kesilmesi??

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
2
Favori
27.189
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar böyle bir şey var mı ve varsa alttan kaç ders kalırsa burs kesilir?



  • okudugun okulun kriterini ogrenci islerine sorarsan soylerler 4ders olayi sehir efsanesidir her okulda gecerli degildir bazi okullar devamsizliga bazilari ortalamaya bazilari dersten kalma sayisina bakar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bir dersten bile kalsan bursun kesiliyor mesela ito da
  • ne bilim herkes farklı bişey söylüyor 3-4-5 ders diyen var :) anlamadım bi türlü kyk daki görevliye sormustum oda bilmiyodu :S
  • Dostum ben bugün Akdeniz üniversitesini aradım ; AGANO nun 2.00 altına düşmesi halinde bursun kesilmesi için kyk ya bildirilecegini söyledi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Teknolog_omer

    Dostum ben bugün Akdeniz üniversitesini aradım ; AGANO nun 2.00 altına düşmesi halinde bursun kesilmesi için kyk ya bildirilecegini söyledi.

    acaba her ünide aynımı? agano dedigin genel not ortalaması dimi?
  • Merhaba ben kyk'dan karşılıksız başbakanlık bursu alıyorum.4 tane alttan ders alınca kesiliyormuş.Peki seçmeli derslerden de kalırsak alttan ders bırakmış gibi gözüküyor mu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cecelimm

    Merhaba ben kyk'dan karşılıksız başbakanlık bursu alıyorum.4 tane alttan ders alınca kesiliyormuş.Peki seçmeli derslerden de kalırsak alttan ders bırakmış gibi gözüküyor mu?

    peki eminmisim 4 tane olduğu zaman kesildiğine?
  • korn18 K kullanıcısına yanıt
    evet ondan eminim
  • Arkadaşlar bende dün öğrenci işlerine uğradım.Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi için konuşuyorum GNO eğer 2.00 ın altına düşerse başarısızlığı bildiriyoruz dediler.4 zayıfın bile gelse GNO 2.00 ın uzerinde olursa kesilmez dedi.Benim ilk dönemden 2 bu dönemden 2 tane vardı GNO 2.30 olduğu için büyük ihtimalle kesilmeyecek.Sizlerinde bu konuda bilgisi olsun...
  • emrecelik85 kullanıcısına yanıt
    İlk defa böyle bişey duyuyorum öğrenci işleriniz başından savmak için söylemiş olabilir mi?
  • Arkadaşlar her üniversite için durum farklı.Öğrenci işleri bana sizin başarılı olup olmadığınızı zaten biz bildiriyoruz dedi eğer başarısız olarak bildirirsek bursunuz kesilir dedi.GNO 2 nin üzerindeyse sizi başarılı olarak bildiriyoruz dedi.Ama bu demek değil ki her üniversitede bu durum böyle en azından bizim için öyle yukarıda arkadaşta yazmış antalya akdeniz üniversiteside bizim gibi.
  • emrecelik85 kullanıcısına yanıt
    O zaman çok şanslısın umarım benim okulum da GNO'ya bakıyordur..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pessak198823

    Ya arkadaşlar adam gibi kimse birşey söylemiyor.Trakya üniversitesi öğrenci işlerinde merkez dahil aramadığım yer kalmadı herkes oraya sor buraya sor diyor kimse birşey bilmiyor doğru düzgün benim durumum biraz karışık.Şöyle
    Çoğu dersten muaf oldum.Toplamda 2 dönemde 4 ders aldım 3 tanesinden kaldım 1 tanesinden geçtim.Genel not ortalamam çok düşük 1.14 öğrenci işlerinde sordum adam 4 ders kalmasın dedi.Başka biri genel not ortalaman 2.00 altındaysa kesilir dedi.Ne bok iş bu kimse doğru düzgün bilmiyor sinirden ölücem yaz okulundan ders almam gerekli sanırım.

    aynen kardeş ya kimse bilmiyor tam olarak kyk dakiler bile bu arada ben de trakya üniversitesine okuyorum 3-4 dersten kalırım diye tahmin etmiştim ama bütlerde 2 taneye indirdim 2 tane ilede burs kesilmez heralde.
  • alttan ders alınca burs kesileceğini ilk defa sizden duyuyorum. öyle bir şey olması saçma
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ivenrec

    alttan ders alınca burs kesileceğini ilk defa sizden duyuyorum. öyle bir şey olması saçma

    Başarısızlık nedeniyle kesiliyormuş
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pessak198823

    quote:

    Orijinalden alıntı: ivenrec

    alttan ders alınca burs kesileceğini ilk defa sizden duyuyorum. öyle bir şey olması saçma

    Sen nasıl birşey biliyordun acaba? Merak ettim şimdi bak.???

    kyk bursu kesilmiyor bildigim kadariyla. özel burslari bilemem.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pessak198823

    Arkadaşım belliki sen bu işlere uzaksın o halde bilmediğin konularda yorum yapmada insanlarında kafasını karıştırma bi istersen. Buyur:

    http://www.konya.edu.tr/fakulteler/muhendislikmimarlikfakultesi/haber/198

    o zaman benimde burs kesilecek desene?
  • alttan ders alma değilde kastettiği bence artık yıl olayı olabilir yani 2.sınıf olmuştur ama ortamalası 1.8 olmayınca kendi sınıfının derslerini alamamıştır bu yüzdende alttan ders almak zorunda kalmıştır.Yani artık yılı olmuştur.

    Yani 2 - 3 - 4 olayı var eğer bir üniversitede hazırlık zorunluysa 2 ders bırakma hakkına sahip ama zorunlu değil (%100 ingilizce olmayan üniversiteler) 3 ders bırakma hakkına sahipler. 4 olayıda bazı üniversiteler için geçerli tahminimce işleyişi Eğitim Bakanlığınca belirlenen üniversiteler.çünkü hocalar baraj ve çukur belirleyerek öğrencileri bırakabiliyor ama bu üniversitelerde bu durum mevcut olmuyor yani hoca sadece derse gelip gidiyor herşey bakanlığın kontrolünde.

    NOT : bu durum kyk için geçerli.TEV için 4 Ten 2.5 ortalama yada 100 den 65 puan yapar iseniz geçerli oluyor sadece 3 ders o da.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.