Şimdi Ara

Alternatif karbonhidratlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
202
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Basmati, bulgur falan yemekten bıktım beyler, karbonhidrat miktarı yüksek GI i de düşük bakliyatlara bakıyordum barbunya dikkatimi çekti, pirince alternatif olabilir mi bu yada bildiğiniz başka alternatifler de var mı tahıl olmayan?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • GI düşük (bulgur tavsiye etmiyorum) karbonhidrat kaynakları zaten genel olarak definasyon döneminde kalorilerden kıstığımız için vücudun açlık süresini kısaltıp aç kalmamızı azaltması içindir. bunlara örnek verecek olursak : basmati , bulgur , siyah pirinç. bulk yani kütle aldığımız dönemde ise daha çok GI yüksek karb kaynakları kullanılır , pirinç gibi. aslında bu kaynaklara baktığımız zaman vücudumuz en verimli olarak pirinci kullanır.bu sporun aslında en baba karbonhidrat kaynağı pirinçtir. vücut inanılmaz derecede hızlı ve verimli (sonuna kadar) kullanır. çok iyi bir yakıttır vücut için. mesela bulgur için durum böyle değildir. sindirimi saatler alır ve kan şekerinin uzun süre üstünde etkisi olur (aslında kilo verdiğini sanırsın fakat yağ yakımın çok yavaşlar) başka kaynaklara bakacak olursak patates var ama ben yine patatesi çok tavsiye etmiyorum fakat seviyorsan yiyebilirsin. onun dışında baklagillerden en temizi mercimektir. 2 ye 1 oranıyla inanılmaz bir besin. yani 2 ye 1 den kasıt nedir? 2 gram karbonhidrata 1 gram protein gibi bir içerik. böyle bir içerik başka yerde zor bulunur. onun dışında bezelye vs. yiyebilirsin.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: GameArenaRisc

    GI düşük (bulgur tavsiye etmiyorum) karbonhidrat kaynakları zaten genel olarak definasyon döneminde kalorilerden kıstığımız için vücudun açlık süresini kısaltıp aç kalmamızı azaltması içindir. bunlara örnek verecek olursak : basmati , bulgur , siyah pirinç. bulk yani kütle aldığımız dönemde ise daha çok GI yüksek karb kaynakları kullanılır , pirinç gibi. aslında bu kaynaklara baktığımız zaman vücudumuz en verimli olarak pirinci kullanır.bu sporun aslında en baba karbonhidrat kaynağı pirinçtir. vücut inanılmaz derecede hızlı ve verimli (sonuna kadar) kullanır. çok iyi bir yakıttır vücut için. mesela bulgur için durum böyle değildir. sindirimi saatler alır ve kan şekerinin uzun süre üstünde etkisi olur (aslında kilo verdiğini sanırsın fakat yağ yakımın çok yavaşlar) başka kaynaklara bakacak olursak patates var ama ben yine patatesi çok tavsiye etmiyorum fakat seviyorsan yiyebilirsin. onun dışında baklagillerden en temizi mercimektir. 2 ye 1 oranıyla inanılmaz bir besin. yani 2 ye 1 den kasıt nedir? 2 gram karbonhidrata 1 gram protein gibi bir içerik. böyle bir içerik başka yerde zor bulunur. onun dışında bezelye vs. yiyebilirsin.
    Definasyon bulk falan öyle bakmıyorum hocam olaya ben, temiz ve yağlanmadan kas kütlemi arttırmaya çalışıyorum. Pirincin besin değeri çok iyi değil lif yok içerisinde zaten GI da çok yüksek. Barbunya, nohut falan tüketeyim en iyisi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • GameArenaRisc G kullanıcısına yanıt
    Mercimekte protein yok bitmediniz bi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DRUGS

    Mercimekte protein yok bitmediniz bi
    hayatımdan çaldığın 1 dakikayı geri ver.
  • GameArenaRisc G kullanıcısına yanıt
    Verdiğim bilgi karşısında değersiz bir zaman.
  • 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.