Şimdi Ara

Altered Carbon: Resleeved (2020)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.617
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Daha önce dot Hack Movie, Final Fantasy XV: Kingsglaive, Mass Effect: Paragon Lost gibi projelerde çalışan Anima stüdyosunun Netflix için hazırladığı Altered Carbon: Resleeved'in fragmanı yayınlandı. Yapım modern cyberpunk edebiyatının en önemli örneklerinden kabul edilen aynı adlı roman serisinden uyarlandı ve netflix'in şu sıralar 2. sezonu yayınlanmaya başlayan dizisindeki evrendeki modern mitolojiyi zenginleştirme amacı taşıyor. Yapımın senaryosunu Dai Sato (Cowboy Bebop, Eureka 7, Ghost in the Shell: Stand Alone Complex, Ergo Proxy) tarafından hazırlandı, karakter dizaynları ise seinen mangaka'sı Yasuo Ohtagaki (Moonlight Mile, Mobile Suit Gundam Thunderbolt) tarafından hazırlandı.

    Hikaye en zenginlerin bilinçlerini dijital disklere kaydedip klon vücutlarda -neredeyse- ölümsüz yaşama sahip olabildikleri Altered Carbon evreninde yönetim devir teslimi törenlerini kesinleştirmek için hizmetlerinden yararlanılan benzersiz bir nano imza taşıyan bir dövme sanatçısı kızı, klan yönetimini darbe yaparak ele geçirmeye çalışan bir Yakuza liderinden koruma işini devralan Takeshi Kovacs'in gayet kanlı ve karanlık mücadelesini işleyecek. Yapım 19 Mart'da Netflix'de izlenebilecek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akuma_Blade -- 11 Mart 2020; 12:18:9 >



  • Zaten dizisi olan bir yapıma çeşni olsun diye yapılan animelere önyargılıyım... Gerçi arkasındaki isimler çok sağlam...
  • Bu çizim tarzı iğrenç gelmiyor mu ya kimseye

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Elric.

    Bu çizim tarzı iğrenç gelmiyor mu ya kimseye
    Animasyon aksiyondaki kan ve kaosu çok iyi veriyor. Polygon Pictures'in işlerine aşina olmayanlar genelde sizinle aynı tepkiyi veriyor ama ben çoktan alıştım diyebilirim. Sektörü ne kadar tanıyorsun yada kaç yıldır Anime izliyorsun bilmiyorum ama sade şekilde cevap vereyim. Seri formatlı Anime üreten her stüdyo bir Sunrise yada Toei kadar geniş bir animatör kadrosu imkanına sahip değil ve 20 sene öncesine dek çok daha fazla Anime serisi üretildiğinden stüdyoların buna yaklaşım değiştirmeden yetişebilmesi maalesef artık pek mümkün değil. Hal böyleyken Code Geass yada Naruto gibi birçok insanın hit gözüyle baktığı Anime'lerde bile yüzlerin yamulması, zıplayan karakterlerin omurlarının 180 derece dönmesi gibi yığınla görsel hata varken detaylar, arka plan yada aksiyon kareografisi konusunda hiçbir şekilde eleştiremeyeceğiniz bir fragmanı sırf blender animasyon var diye eleştirmek bana göre çok yanlış bir tepki. Knights of Sidonia'da birimin içindeki titreşimlerin gravity block'dan çıkarken azalması gibi inanılmaz detayları bu tür bir bakış açısıyla kavrayıp hakkını vermeniz mümkün olamaz. Hal böyleyken 2D animasyon üreten stüdyolarda bir animatörün bile hastalanıp işe gelememesi bile sonraki bölümün animasyon tarzının değişmesine sebep olabiliyorken, yine 2D ağırlıklı çalışan JC Staff koronavirüs olayı yüzünden 1-2 hafta boyunca yeni Railgun T bölümünü yetiştirememişken ben blender kullanan stüdyolara körlemesine saldırılmasını sadece fanatizm olarak görüyorum.İlk 3D CGI kullanan seri animeler 2000/2001 gibi çıktığında elbette biz de benzer tepkiler vermiştik ama ben artık bunun bir gereklilik haline geldiğini ve alışmamız gerektiğini düşünüyorum.

    İlla tamamen 2D Anime istiyorsan ve eleştirecek somut birşey istiyorsan Back Street Girls'e filan bak, orada ana karakterler konuşurken bacakları yada arka plandaki figüranlar hareket bile edemiyor yada kimsenin eleştirmediği Hellsing Ultimate'de ağır çekimde giden kan damlalarından bulutlara dek çoğu şey CGI değil miydi? Bulutlar, kumsallar yada asteroidleri 2D olarak çizen stüdyo mu kaldı? Saygılarımla. (YouTube kanalında aynı şeyi yazan kişiye verdiğim cevabı c/p ettim)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akuma_Blade -- 12 Mart 2020; 6:42:50 >
  • Mangadan uyarlanmaması demek,sadıklık adına belli kalıplara hapsolmaması anlamına geliyor.Netflix işi kitabına göre davranıp elindeki imkanları değerlendirmiş
  • Güzel olmuş. Zannedersem dizi için mocap kullanılmış, hem de 25 fps. En sonra bir iki seride gördüm ama render bu kadar kaliteli değildi.
  • Aksiyon sahneleri güzel ama yine de bu çizim tarzı bana hitap etmiyor hiç. Video oyunu gibi durmuş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.