Şimdi Ara

Altaylı'nın 'Sonunda buranın sahbi suriler mi olacak ?' Sorusuna murat bardakçı'dan çıldrtan cevap: (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
98
Cevap
1
Favori
7.715
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
116 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Dxdiag36 D kullanıcısına yanıt

    Bedel ödemişiz işte.

    Gayet yakın bir tarihten bahsediyoruz.

    Anıları dinleyebiliyoruz. Nasıl yaralandığını, bunun aileye etkilerini bile biliyoruz. Annemin dedesi o kadar da uzak değil.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemsinan -- 20 Temmuz 2021; 22:2:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dxdiag36

    ya sanki kendin savaşmışsında Malazgirt’te kendin savaşıp bedel Ödemiş gibi konuşuyorsun :Dd

    Çanakkale de savaşanlar aramızda mı parmak kaldırsın arkadaş yoklama alıyor.

  • Murat ta Erhan da bitmiştir!
    En azından benim için!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Murat Bardakçı hatta son zamanlarda İlber Ortaylı da akp ye yanliyor. Biri Suriyeli Afgan savunması diğeri Kanal İstanbul savunması yapıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu suriyeli-afgan mevzuları biraz daha harlansın var ya, akp çıkıp "gılışdar, emevi camiinde namaz kılacaz, dedi. bizi suriye'ye gılışdar soktu, bu suriyelileri gılışdar getirdi" diyecek. var mı iddiaya giren?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Long Nightt kullanıcısına yanıt

    Yanılıyorsunuz.

    Mongol istilasından kaçan Türk boylarını Bizans sınırlarını koruma karşılığında buyur etmiştir.

    Ancak Bizansın zayıfladığını anlayan bu beylikler zamanla ayaklanmışlardır.

    Ottoman Empire da bu şekilde inşa edildi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Programı izledim. Birisi kıytırık bir tarihçiyken milli savunma üniversitesinde kadro verildi bu konularda ağzını açıp birşey diyemez. Yanlış anlamayın üniversite başına rektör yapacaksan ve tarihçi lazımsa bu erhan denen adam olmazdı.


    Murat ise diğer elemanlar kadroları kapıp yürüyünce bu gazeteci olarak kaldı ve ağrına gitti. Şimdi hükümete yaranmaya çalışıyor. Bu kadar basit.

    Birisi makam istiyor ötekisi o makamı nasıl aldıysa kaptırmamak istiyor.


    Birde çıkmış imparatorluk bakiyesi diyor. Ülke yıkıldı 100 sene oldu. Herkes ayrı düzen kurdu bunu anlamıyorlar. Surileri halka iteleyecek ya aklınca osmanlıyı kullanıyor. Rusyada imparatorluktu, avusturyada öyle. Peki bunlar eski sınırlarındaki halklara gel diyor mu? Der mi enayi mi?


    Suriler, afganlar sarsın ortalığı görürüm onları. Şu türklerde ülkeyi sahiplenme olayı olmasa ülkenin düştüğü hali görürdük. Şu suriler gibi kaçarım keyfime bakarım deseydik ülke ite köpeğe muhtaç olurdu.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vanished Man -- 20 Temmuz 2021; 23:31:13 >




  • bu adamlar tarihçi gerçek neyse onu söyler sizin ideolojik türkçü kafanıza göre şerbet verme zorunlukları yok anadolu türklerin, allahtan alınan tapulu malı değildir hiç bir toprak parçası bir ıraka ait değildir, türklerin burdan silinmesi bile bir kıtlığa küresel felakete bakar .




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 21 Temmuz 2021; 0:42:0 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dxdiag36

    ya sanki kendin savaşmışsında Malazgirt’te kendin savaşıp bedel Ödemiş gibi konuşuyorsun :Dd

    Evini Suriyelilerle paylaşsana kardesim. Nasıl olsa inşaatında sen çalışmadın.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: İbrahim770

    Göçmenlerin bir kısmı adapte olur bir kısmı da olamaz. Olamayanlar ilk başta gider. Diğer kısmı da zamanla gider. Yani çeyreği anca kalır. Ama biz bu göçmenleri almak zorunda değiliz. Bence almamızdaki sebep Afganistan’da görev almak istememiz. Faydalı olabiliriz umarım. Ha girmeyelim diyenler de haklıdır. Ama ben savaş yapacağımızı değiş yumuşak destek sağlamak istediğimizi düşünüyorum. Eğer orada bulunmayacaksak göçmenleri almanın hiç bir anlamı yok. Geçen ki videoda bir hayat mücadelesi var. Mesela adam 6 yıl önce gelmiş Türkiyeye fırıncılık yapmış geri dönmüş orada da yapmaya başlamış 1-2 satmış ama çatışmalar yüzünden yine kapatmış. Oradaki durum böyle. İstikrar yok

    Sen ne kadar pozitif bir adamsın kardeşim. Suriyelilerin çeyreği kalırmış. Bak sadece gördüklerimi yazıyorum. Bakırköy Sahil full + full Suriyeli kaynıyor. Sultangazi, GOP, Bağcılar, Esenyurt, Arnavutköy, fatih, Eminönü. Sadece gördüğüm yerler. Full Suriyeli, Afgan.


    İl dışı. İş için gittiğim yerler. Özellikle Gaziantep akşam hepsi dolaşmaya çıkıyor. Adamakıllı Türkçe konuşan göremezsin. Kilis tamamen Suriyeli. Ankara çoğu yeri mevcut ve Isparta. Bir yığın Suriyeli. İzmir e bir git bak. Full çete gibi Suriyeli. Şu an rahat 10 milyon Suriyeli var. Bizimkiler evlenip bir çocuk zor yapıyor. 30 yaşından sonra evleniyor. Elin suriyelisi en az 4 çocuk yapıyor. Gel Sultangazi ye karılar elinde 4 çocuk. Birde bebek arabasinda 5 çocuk. Hergun gordugum manzara. Çocuk yapmada seni 5 e katlıyor adamlar. Bu çocuklara eğitim, öğretip, örf adet verme yok. Sal sokağa büyüsün kafası.


    Bu doğan onca çocuk hiçbir yere gitmez. Yarın azınlık olduğun zaman anlarsın ama iş işten geçmiş olur.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Başını alırlar

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Asimilasyon politikası başladı. Bu gün suri veletler yavru kedinin ağzında torpil patlatıp parçaladılar öldü. Aileleri mukaderat, kader demiş.

    Bu gün yavru kedi yarın senin 3 yaşındaki bebeğinin ağzına torpil koyup patlatacaklar.


    Çocukluğumda çok torpille oynadım hiç bir hayvana zarar vermedim suriyeli veletler yavru kedinin ağzına torpil patlattmışlar

  • Bop şekil değiştirmiş olabilir mi?


    sonuçta o planın içinde Tr'nin olmaması imkansızdı.


    Biliyorsunuz Abd aslında bir çok ülkede dini devrimi gizliden destekleyen ülke olmuştur. Afganlar geldiği için onlarda da durum öyleydi.

  • 4-5 kuşak sonra olma ihtimali var.


    Eğer ülke genci dışarı çıkma fırsatını daha rahat bulursa ülke nüfusu da ona göre şekillenecektir.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Long Nightt

    Tarih boyunca Anadolu birçok farklı uygarlığa ve medeniyete ev sahipliği yapmış bir ülkedir.Bu konuda herkes hem fikirdir sanırım.Mesela Persler koca Anadoluyu feth edip Makedonya'ya,Yunanistana kadar yayılmışlardı.Aynı şekilde Büyük İskenderde Anadoluyu feth edip Hindistana kadar yayılmıştı.Ondan sonra gelen Romalılarda feth yoluyla Anadoluyu ele geçirmişlerdi.


    Dikkat ettiyseniz tüm bu ele geçirmeler böyle göçmenlerle,sığınmacılarla olmamış savaşla olmuş.Bizlerde 1071'den önce Anadoluya akıncılar göndererek Bizans uç kalelerini vurduk,Türkmenleri bu coğrafyaya yönlendirdik.Bizans ''Aman Türkler geliyor.Buyrun hoş gelmişsiniz'' demedi.Karşımıza büyük bir ordu çıkarttılar ve 1071 Malazgirt savaşı yaşandı.Bu savaşı kazanmamızla beraber Anadolunun kapıları Türklere açıldı.Ardından tüm Anadoluyu kale kale,şehir şehir savaşarak,kan dökerek Bizanstan aldık.Kanlarımızla bu toprakları besledik.İstanbul'u da savaşla aldık.Bizans imparatoru çıkıp İstanbul'u kendi rızasıyla vermedi.


    Şimdi ise Afganlar,Pakistanlılar ve Suriyeliler ellerini kollarını sallayarak Anadoluya geliyor.Hiçbir bedel ödemeden bu topraklara ortak olmak,bu devlet altında bizlerle eşit şekilde yaşamak istiyorlar.Kısacası Anadolunun binlerce yıllık tarihinde görülmemiş bir durumla karşı karşıyayız.Anadoluda tarih boyunca var olan bir medeniyet,bir uygarlık ilk kez kendi rızasıyla kendi medeniyetini ve uygarlığını silecek bu göçmenlere,sığınmacılara karşı zerre tepki göstermiyor.Üstüne seyirci kalıyor!


    Bugün bu göçmenlere,sığınmacılara ve mültecilere sempatiyle bakanlar yarın vatana ihanetten sorumlu tutulacaklar.Bunu sakın unutmasınlar!

    Ümmetçi, milliyetine düşman, rezil bir yönetim bu ülkenin başına gelen en büyük felaket olarak tarih kitaplarına geçecek, ivedilikle yok edilmesi gereken bir ideolojidir bu ümmetçilik.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: kerimcem

    bu adamlar tarihçi gerçek neyse onu söyler sizin ideolojik türkçü kafanıza göre şerbet verme zorunlukları yok anadolu türklerin, allahtan alınan tapulu malı değildir hiç bir toprak parçası bir ıraka ait değildir, türklerin burdan silinmesi bile bir kıtlığa küresel felakete bakar .

    "Anadolu Türklerin tapulu malı değil " demişsin ya bunu İngilizler Ruslar Fransızlar İtalyanlar da diyordu Sırp yada Makedon kökenli olduğun için bunu düşünmen şaşırtmaz ama söylemen ancak Türk karşıtı bir iktidar döneminde olabilirdi


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dxdiag36

    Ya gidipte girmediğin savaşları üstüne alıp bedel Ödemiş gibi konuşup duyar kasmanın anlamı yok.Onu diyen adamın 1000 sene önceki dedesi Belkide orta Asya’da koyun otlatıyordu

    Kıbrıs Savaşı'nda da 50 milyon cephede savaşmadı ki. Kimisi aylak gezerken kimisi çalışıyor kimisi de sevişmek için sevgili kovalıyordu muhtemelen... Fakat Kıbrıs Savaşı'nın sonuçlarını o 50 milyon kişi yaşadı ambargo yemekten yada varsa Kıbrıs'ın sağladığı güvenlik avantajından. Aynı şekilde PKK ile 40 senedir savaş var herkes PKK ile cephede mi savaştı? Hayır fakat ülkede 80 milyon kişi ondan bir şekilde etkilendi. İngilizler musul'u , Kudüs'ü Arabistan'ı Osmanlı'dan aldı İngilizlerin hepsi o cephede mı savaştı. Tabii ki hayır ama ordaki petrolün bir kısmı ingizlerin hayatını zenginleştirdi


    Ülkeye birilerin girmesi kaynakların onlara da aktarılması demektir. Savaşların temel nedeni budur zaten. Herkes istediği yere gitmesi hiçbir zaman kolay olmadı. Kızılderililer İngilizleri Amerika'ya sokmak istemedi İngilizler ateşli silahlarla kızılderilileri yok etti. Afrikalılar Avrupalıları istemedi ama İngiliz fransiz italyan hollandalilar güçlü silahlarıyla Afrika'ya girdiler ve ordaki zenginlikleri aldilar. Yoksa Afrikalılar kızılderililer g.amerikali yerliler hintliler neden ülkenin zenginliklerini Avrupalılarla paylaşsın ki?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bu topraklar, bu küresel ısınmada, bu su kıtlıpında 100 milyon kişiyi kaldıracak mı bakalım
    Demografi ağır sorun
    Küresel ısınma ve kıtlık ağır sorun
    Zaten çok çok yüksek olan geniş tanımlı işsizlik ağır sorun
    Bu gelen kişilerin hukuki durumları ağır sorun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vanished Man V kullanıcısına yanıt

    Tam hatırlamıyorum, muhtemelen israil meselesi yüzünden kavga edip bloklamışımdır seni.

    Şu yazıyı görünce bloğu kaldırdım.


    Yazıya gelince, doğru tespit! Bende öyle olduğunu tahmin ediyorum. Yayını canlı izlerken, heralde şaka dedim, Altaylı nın yerinde olsam çok çok daha sert tepki gösterirdim!

    Yahu bu nasıl bir duruş, nasıl bir akıl tutulması. Yahu resmen ekran başında saçımı başımı yoldum.

    Yahu erhan hadi neyse dedim, zaten çok hoşlanmıyordum ondan ancak bardakçı pes dedirtti!

    Yahu kimsenin milletin ırkıyla mırkıyla işi yok, saptırmayın konuyu!!

    Geçen Erol Mütercimler dedi, başlığını açtım forumda! BU GELENLERİN İÇİNDE KİMLER NELER OLDUĞUNU BİLİYOR MUSUNUZ? dedi!

    Hadi biliyoruz deyin, hepsi mazlum deyin!

    Biliyormuyuz? HAYIR!





    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.