Şimdi Ara

Almanya’yi Makam Araçları Uzerinden Vuracak!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
51
Cevap
0
Favori
4.010
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Wolfsburg'daki Volkswagen fabrikasında her gün yaklaşık 3.200 araçla üretim yapiyor. Yaklaşık 2.600 tedarikçiden gelen hammadde, bileşen ve sistem modülü teslimatları her gün yaklaşık 100 TIR ve 2.000 kamyonla tesise ulaşmaktadır.70.000 Civarı isçi calismaktadir.


    Braunschweig/Wolfsburg Hakkında


    Braunschweig, Almanya’nın Aşağı Saksonya bölgesinin ikinci büyük şehridir. Kutsal Roma Cermen İmparatorluğu’nda Braunschweig-Wolfenbüttel olarak kurulan devlet, 1815 yılında Viyana Kongresi ile orta çağdan beri bağlı olduğu Braunschweig-Lüneburg Dükalığı’ndan ayrılarak bağımsız bir dükalık yapılmıştır ve 250 bin nüfusa sahiptir. Şehrin nüfusun yarısını Almanlar, diğer yarısını yüksek oranda Türkler, sonra Polonyalılar, Bulgarlar, Hintliler ve araplar oluşturmaktadır. Şehre bağlı birçok eyalet bulunmaktadır.


    Volkswagen, Ekim 2019 tarihinde Manisa'da kurduğu şirketi tasfiye etme kararı aldı. Tasfiye ilanı Manisa Sicil Gazetesi'nde yayımlandı. Şirket daha önce pandemi koşullarıyla aralarında Manisa yatırımının da olduğu yatırımlarını askıya almış, sonrasında Slovakya'da 500 milyon Avro'luk ilave yatırım yapılacağını belirtmişti


    Makam aracı misillemesi

    Alman otomobil devi Volkswagen’in siyasi nedenlerle Türkiye’de fabrika kurmaktan vazgeçmesine karşılık geldi. Cumhurbaşkanlığı, makam araçlarının değiştirilmesi için bakanlıklara uyarı gönderdi.


    Manisa'da geçen yıl inşasına başlaması planlanan fabrikanın yıllık 300 bin araçlık kapasiyete sahip olması ve yaklaşık 4 bin kişiyi istihdam etmesi öngörülüyordu.


    Volkswagen'in fabrikadan ‘siyasi' nedenle geri adım atmasına hükümet kayıtsız kalmadı. SÖZCÜ'nün edindiği bilgiye göre Cumhurbaşkanlığı, bazı bakanlıklara Passat başta olmak üzere Audi'ye ait araçların makam arabası olarak kullanılmaması konusunda uyarıda bulundu. Alman malı makam araçlarının peyderpey değiştirilmesi istendi. Kamuda kullanılacak yeni araçlar için marka önerisi yapıldı. Renault'a öncelik verilmesi ayrıca Ford ve Toyota marka araçların da kamuda kiralanması istendi. Üst model kiralamalarda Renault Talisman ve Ford Mondeo modellerin tercih edileceği öğrenildi.


    Simdi Wolfsburg dusunsun...


    Ne Olmustu ?


    03 Mayıs 2018 Perşembe, 00:15


    Dieselgate skandalı Volkswagen Group’a deyim yerindeyse pahalıya patladı. Şirket son yıllarda para cezaları, tazminatlar ve gerekli revizyonlar için son tahminlere göre yaklaşık 30 milyar dolar para harcadı.

    Volkswagen Group CEO’su Herbert Diess geçtiğimiz hafta şirketin kârını %3,6’lık bir düşüş ile 4,21 milyar avro olarak açıkladı. Ancak iyimser tavrını koruyan Diess, “Volkswagen Group sağlam bir ekonomiye sahip.

    Bu işe elektrikli otomobiller de eklenince şirketin Ar-Ge giderleri bir hayli yükseldi.

    Ancak yaşanan tüm aksiliklere rağmen VW Group otomotiv endüstrisinin zirvesi konumunda ve dieselgate skandalının izlerini silmek için tek başına onlarca milyarlık yatırımı omuzlamış durumda. Otomotiv endüstrisinin geleceği olan elektrifikasyon ve otonom teknolojileri üzerinde yoğun mesai yapıyor.

    Volkswagen Group, 2017 yılında 220 milyar dolarlık yıllık geliri ile rekor kırmıştı. 


    2020 yılında Volkswagen dizel skandalı nedeniyle ceza, tazminat ve iadeler nedeniyle şu ana kadar 30 milyar euronun üzerinde ödeme yapmak zorunda kaldı.


    Cari açık rakamları açıklandı

    Türkiye'nin cari işlemler hesabı, mayısta 3 milyar 764 milyon dolar açık verirken, 12 aylık cari açık 8 milyar 244 milyon dolar oldu.


    Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından Mayıs 2020 dönemine ilişkin ödemeler dengesi verileri açıklandı. 

    Buna göre, Mayıs 2019'da 1 milyar 71 milyon dolar fazla veren cari işlemler hesabında, bu yılın aynı döneminde 3 milyar 764 milyon dolar açık gerçekleşti. Bunun sonucunda 12 aylık cari işlemler açığı 8 milyar 244 milyon dolar oldu. 

    Bu gelişmede, ödemeler dengesi tablosundaki dış ticaret açığının bir önceki yılın aynı ayına göre 2 milyar 389 milyon dolar artarak 2 milyar 734 milyon dolara ulaşması ve geçen yılın mayıs ayında 2 milyar 907 milyon dolar net fazla veren hizmetler dengesinde mayısta 33 milyon dolar net açık gerçekleşmesi etkili oldu.

    Geçen yılın mayıs ayında 4 milyar 345 milyon dolar fazla veren altın ve enerji hariç cari işlemler hesabı, bu yılın mayıs ayında 1 milyar 847 milyon dolar açık verdi.

    Birincil gelir dengesi kalemi altında yatırım geliri kaleminden kaynaklanan net çıkışlar, bir önceki yılın aynı ayına göre 399 milyon dolar azalarak 920 milyon dolar oldu. İkincil gelir dengesi kaleminden kaynaklanan net çıkışlar, bir önceki yılın aynı ayına göre 36 milyon dolar azalarak 28 milyon dolar oldu.

    AA Finans'ın gerçekleştirdiği ankete katılan ekonomistler, cari işlemler hesabının mayısta 4,3 milyar dolar açık vermesini bekliyordu. Öte yandan nisan ayına ilişkin cari işlemler açığı 5 milyar 62 milyon dolardan 5 milyar 87 milyon dolara revize edildi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NextMove -- 26 Ocak 2021; 11:5:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Şimdi battin Volkswagen, sen kaşındın!
  • Kriz göstergesi:


    Before: Passat'mı çekeyim yanlarına

    After: Renault'mu çekeyim yanlarına

  • Düzce'nin belediye başkanı vardı bir ara "Herkes Audi’yle gelsin, ben Passat mı çekeyim yanlarına" demişti . Kendisi hâlâ görevde mi bilmiyorum ancak aynı zihniyette olanlara müjde . Hem Volkswagen hemde Audi kamuya alımı yasaklanıyor :)

  • Eee hani Macron kakaydı, Fransa'yı protesto ediyorduk 

  • Yerine gelecek yeni makam araçları için ekstra bütçe ayırırlar olan bize olur yine

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lexus'a geçiş çağrısı yapılsın

  • Olursa passatın senelik kamu alım miktarınıda görebiliriz.

    Yalnız bu düşmenin sonu egeaya kadar olur. Yarın macron eyy çekerse

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu b...k buzağılarına devamlı makam aracı mı gerekli?Ortalık makam aracından geçilmiyor zaten.Bütün kodaman siyasetçi ve bürokratların fazla fazla makam araçları var zaten.Durup durup makam aracı mı alıyorlar bunlar.Bir halta yarıyorlarmış gibi Talisman ve toyotaya geçin demişler.Hepsinin altına bir tane linea verin gitsin.Neyine yetmiyor bunların?

  • Toyota, Honda, Hyundai, Fiat filan anlarım da Renault nedir?

    Türkiye'ye karşı Yunanistan'ı desteklemek için Akdeniz'e uçak gemisi gönderen, Som ve Atmaca füzelerinde kullandığımız motorlara ambargo koyan Fransanın Renault markasına öncelik verin mi demişler?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Acil Stop -- 26 Ocak 2021; 15:12:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Acil Stop kullanıcısına yanıt

    Corolla hybrid, hem Türkiye'de hem hybrid nelerine yetiyor?


    Rav4 ve Lexus olanlar da ma'am araci olur, garanti sureside uzun daha ne olsun. En son Türkiye'de uzerimize suruyorlardi makam araçlarını


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • VW ve Audi’ler de piyasaya sürülsün belki ikinci el rahatlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tabi ya senmisin bizim ülkemize fabrika açmayan Yılların Mercedesi var burda Mercedes varken passatmi çekeyim yanlarına.

  • Biz Fransa ile düşman değil miydik,Fransız mallarını boykot etmiyor muyduk.Aramız ne zaman düzeldi

    C.baskanıda artık maybach kullanmaz heralde



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mendieta58 -- 26 Ocak 2021; 18:25:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Japonlarla takışmıyoruz toyota lexus alsınlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • vw'yi iflas ettiririz allah'ın izniyle




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fortune 4 -- 26 Ocak 2021; 19:43:4 >
  • Az da olsa itibardan tasarruf başladı çok şükür.

  • Genesis yakışır



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canlee89 -- 26 Ocak 2021; 21:42:21 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.